Kaynanam evlat ayrımı yapıyor ama kocam bunu görmezden geliyor :(

Huuysuuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
7
0
86
Selam arkadaşlar,
Bende kaynanasından yana dertli olanlardanım. Maalesef benim kaynanam da evlatları arasında ayrım yapıyor. üstelik bunu kendi akrabaları bile söylüyor.çocukken bile yaramazlık yaptıklarında hep eşimi dövermiş öbür oğluna dokunmazmış. Ama kocam hala annem diyor başka birşey demiyor. Eşimin babası vefaat etti ve arkasında o kadar çok borç bıraktı ki. Bu borçları hep biz ödedik. Daha 5 aylık evliydik. Önce benim bileziklerimden sattık. Eşim işyerinden kazandığı bütün parayı gitti borçlara yatırdı. Borçlar kapandı ama biz de maddi açıdan sarsıldık. Kaynanama kayınpederden yüksek bir emekli maaşı kaldı. Şuan bekar olan oğluyla beraber yaşıyorlar.Eşim babasından kalan arabayı hiç bir hak talep etmeden kardeşine bıraktı. Üstüne üstlük bir de sırf kardeşi işsiz kalmasın die (kardeşi düz lise mezunu şimdiye kadar hiç çalışmamış biri) kendi işyerini kapatıp kardeşiyle ortak işyeri açtılar ve kaynanam kardeşi için kredi çekti.Bizse para denkleştirebilmek için elde avuçta ne varsa sattık. Hiç krediyi ikiniz için çekivereyim demedi. Biz kirada oturuyoruz. Ve şu an tek maaşla geçiniyoruz. Maddi açıdan zor bi durumdayız. Ama borçlar varken hergün arayan kaynanam bir ihtiyacınız var mı die ne arıyor ne soruyor. buna rağmen eşim hala annesine laf söyletmiyor. bir şey söylesem kavga çıkartıyor. Kaynanamın yüzünü bile görmek istemezken haftada en az bi kez onlara gidiyoruz. Bu durum evliliğimi olumsuz etkiliyor. Azıma geleni söyleyip tüm bağlarımı kopartmak istiyorum ama eşimi de seviyorum. :2:

benimki de herişlerine benim eşim koştuğu halde ve kaynım uzakta olup onlara karşılıklı çıkar ilişkisi içinde faydası dokunur kaynımdan için ahmetim ahmetim der durur ama birkez eşim için adını oşeklde sölemezz...iyi gene siz bir defa gidiyormuşsunuz biz 2herşeyime karsıısrlar bnm de eşim hiç laf söyletmez aynıboşver üzülme

Yaptıkları çok ayıp ama anlatamazsın kii...senin bilezikler de kaynamış arada ama yne kötü sensin dimikeşke vermeseydn..maaş bağlandıktan sonra maaşla ödeseydi nie sizin başınıza yıktı acaba

hicbir anne evlat ayrimi yapmaz yapamaz.cahil davranislari olabilir siz ayrimcilik olarak algiliyorsunuzdur.ama bence esinizi fazla dolduruyorsunuz insan annesi kotude olsa annen evlat ayirimi yapiyor demez dememeli.

bende biraz önce buna benzer bir konu açtım.sanırım birçok kişi benzer şeyler yaşıyoruz.kendime yapılan yorumlardan sonra doğru şeyler yaptığımın birkez daha farkına vardım ama seni çok iyi anlıyorum . bunu kabullenmek ve susmak,konuşmamak o kadar zorki . hazmedemiyorsun ama diğer yandan en ufak bi yorumunda eşinle aran bozuluyor. allah yardımcımız olsun,çok zor birdurum.

hicbir anne evlat ayrimi yapmaz yapamaz.cahil davranislari olabilir siz ayrimcilik olarak algiliyorsunuzdur.ama bence esinizi fazla dolduruyorsunuz insan annesi kotude olsa annen evlat ayirimi yapiyor demez dememeli.

Bence çok iyi niyetlisiniz. Ben tek çocuğum ama benim annem ve babam çok kardeş onlarda gördüm evlat ayrımının ne demek olduğunu. Konu açan arkadaş gayet haklı olabilir ihtimal dışı birşey değilki evlat ayırmak. Dünya üzerinde evladını doğurup sokağa atan yada daha sonra terk eden tonla insan var. Ne yazıkki Allah herkese doğurganlığı versede anne olabilecek sıfatları vermiyor.

Eşinizde farkındadır bu ayrımın ama kabul etmek istemiyordur, küçüklüğünden beri kendisini annesine sevdirebilmek için didinip durduğunu düşünüyorum. Bu şekilde ayrılan evlatlar ya isyan ederler ya da daha çok sevilmek için kendilerinden hep ödün verirler. Eşiniz bu ayrımı kabul edip ona göre davranmadıkça siz ne yapsanız boşuna, söyledikleriniz eşiniz tarafından k.validenizi erkek kardeşini sevmiyor istemiyor olarak algılanacaktır. Akrabalar farkında diyorsunuz onlardan biri uygun bir dille konuşsa, sonuçta yapılan maddi harcamalar sizin evinizi sarsıyor. En azından buna bir sınır getirsin.

Bazen anneler evlatlarının karakterine göre davranırken abartıyorlar. Mesela bir kardeş çok baskın bir tipse isyankar bir yapısı varsa onun huyuna suyuna giderken iyi huylu olan hep eziliyor bu durumda. Diğerini memnun edeyim derken diğerini ezdiklerinin adaletsiz davrandıklarının farkında bile olmuyor bazı aileler. Yoksa birini daha çok sevmek diğerini sevmemek gibi bir durum değil.

Son düzenleme:
Benim annem de benden alır kardeşime verir beni sağolsun duman ettiler elimde olsa kardeşimin yüzüne bakmam o da biliyor annemi kullanıyor ve ben de anneme aslaaaaa hayır diyemiyorum bazı çocuklar doğuştan afedersiniz salak oluyor salak olduğumun da farkındayım ama borçlarımızı ödemekte destek olmak zorunda kalan kocam bana salaksın deyince çok bozuluyorum hemen savunmaya geçiyorum elimde değil eşin de benzer durumda anlaşılan

Yalnız değilsin aynı dert bende de var canim kaynanadan bende dertliyim ulan hiç iyi bi kaynana yok mu herkes mi dertli vay anasını ya

Yeni üye bi arkadaş ilk mesajını bu konuya yazmış tee 2012deki konuyu bulup

ah o kaynanalar yokmu benimde kuzenimin kaynanası öyle sanki kendi oğlu değilmiş gibi davranıyor kuzenim bazen içini bizlere döküyor gerçekten üzülüyorum bence bir gün eşiniz tüm ailenin yanında annesine sorsun en çok hangi çocuğunu seviyorsun diye büyük ihtimalle en son eşinizi söyliyecektir bunu duyuncada eşiniz anlar herhalde çünkü benim kuzenimin kocası öyle yaptı anne sonuçta ama arasına mesafe koydu deneyin derim belki mantıklı gelmez fakat kuzenimin eşinde işe yaradı vallaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…