• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam hep aynı,inanın asla değişmiyorlar.

esocial

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
287
3
68
İstanbul
merhaba kızlar kısaca bişey paylaşmak istedim, artık gerçekten dayanamıyorum çünkü kaynanama.Paylaşmak içimi dökmek sadece amacım.
eşimin kuzeninin nişanı vardı oraya gittik düğün gibi oldu, sonuna kadar kaldık, eşimin ailesi memleketlerinden bulgur ve tereyag getirmiş, eşimin babası söyledi,
eşimde dönerken gidelim kapıdan alır eve gideriz dedi,halbuki acelesi yoktu gece 11 olmuştu saat yorulmuştumda, annesi içeri girin dedi ,getirdiklerinizi alıp gideceğiz girmeyelim daha eve de yolumuz var dedim. sonra kapısının önüne gitti bir daha söyledi içeri girin diye, üst katlarında da eşimin dedesi oturuyor, yine bizim adımıza karar vererek dedeye de cıkarsınız dedi, eşim yine sustu, ben yine insan gibi yine gideceğiz dedim, saat zaten geç olmuştu ve yorgunduk. Ayrıca biz istemiyoruz, evimize gitmek istiyoruz. Bir de sanki bize tereyagı getirmemiş gibi istiyormusunuzki dedi ben istemiyordum babası söylediği için almaya gitmiştik. Uzattı da uzattı poşete koyup veremedi. hatta eşim içeri girdi, banada gir dedi 5 dk diye girdim. neyse sonunda iyi akşamlar dedik, babası içeri girdi, ama kaynana yine kapı önüne çıktı, eşim arabaya bindi, benim de arabaya binmem için arabayı çekmesi gerekiyordu ,ben beklerken, kaynana yine üst katlarının ışığını yandıgını, dedeye çıkmamız gerektiğini söyleyip,bana yine yukarı çıksanız diye baskı yapmaya başladı. Kendimi zor tuttum. Gerçekten dayanamıyorum. Eşime de kızdım sen anneni biliyorsun, sonradan sen gidip alabilirdin, o saatte direk evimize gidebilirdik dedim.

bizi yönetmesine kendi istediği gibi olması için ısrar etmesine dayanamıyorum artık zaten bir birikimim var bu şekilde emrivaki yapmasından nefret ediyorum.Onlara gittiğimde de kalkamıyorum, ısrar baskı dayanamıyorum,zorla kalkıyorum, istediğim zaman kalkamadıgım bi yere neden gitmek isteyeyim,
Hala bile bi 5 dk kapıdan bişey alıp gidemedik, insan gibi kaç kez evimize gideceğiz girmeyeceğiz diyorum anlamıyor, kaç kez söylesemde araba arkasında bana hala emri vaki yapıyor zorluyor, bu gerçekten saygısızlık değil mi? bu bir değil 10 değil 100 değil, nişanlılıktan beri zaten akrabalarına ona buna gitmem için emrivaki yapıyordu zorluyordu.Aile apartmanında yaşıyorlar onlara gittiğimizde apartmandaki herkesede gitmemi bekliyordu. Daha neler yaşadım, kıskançlıkları, bizi rahat bırakmak istememesi, en baştan yaptıkları zaten beni soguttu. Bu yuzden de resmiyetimi korumaya çalışıyorum, benim babam eşimin dedesinden büyük ama ben onlara babamı görmeye gidin ,gitmediniz demiyorum. Size aynısı yapılsa heleki zaten birikim sahibiyseniz canınız sıkılmazmıydı.

Son düzenleme:
yapacak bişi yok sanırım
sen yinede ''oturun'' deyınce, ''işimiz var, yorgunuz'' tarzında konuş
istediği olmasın.

o söylemekten bıkmıyorsa; sende reddetmekten bıkma.
her seferinde bıkmadan yorulmadan '' yorgunuz, işimiz var '' de:23:

kısasa kısas:23:

insan kendi istemedikçe değişmez ki. bu durumdan rahatsızsanız siz değişeceği yönündeki beklentinizi değiştirebilirsiniz mesela. onu öyle kabul etmediğiniz sürece kendinizi yer bitirirsiniz.

Sıkıntınızı içinize atmayın.Kayınvalidenize güzel bir dille şikayetçi olduğunuz yönlerini söyleyebilirsiniz.Hatta eşinize söyleyin o söylesin.Çocuk olmadığınızı ve nerde ne yapmanız gerektiğini bildiğinizi söyleyin.Eşiniz söylerse size kırılmamış olur.Çünkü anneler evlatlarına darılmaz ama gelinlerine darılırlar.

Sıkıntınızı içinize atmayın.Kayınvalidenize güzel bir dille şikayetçi olduğunuz yönlerini söyleyebilirsiniz.Hatta eşinize söyleyin o söylesin.Çocuk olmadığınızı ve nerde ne yapmanız gerektiğini bildiğinizi söyleyin.Eşiniz söylerse size kırılmamış olur.Çünkü anneler evlatlarına darılmaz ama gelinlerine darılırlar.

canım defalarca söylendi, hele yeni evlendiğimizde ne beklentiler istekler yaptı, istediği gibi olmadıgını görünce beni aileme de şikayet etti, annem babam bile konuştu bize mudahale etmemesi için. Hele annem hatta kızdı konuştu ama kaynanamın bilerek yaptıgına kanaat getirdim artık, eşim pasif kaldı hep ağız ucuyla konuşuyor oda konuşursa, eşimden korkmuyor, benden biraz çekinmesi için resmi şekilde yaklaşıyorum o yuzden. Ama eşiminde bi kaç kez söylediğini biliyorum ,bile bile kasten yapıyor, huzurumu bozmak beni sinirlendirip beni cevap vermeye yöneltmek için, bende o sinirle konuşursam ağır konuşacağım için susuyorum yine mumkun oldugunca, ama onun yapmaya çalıştıgı bu.
Araba arkasında bile bile beni sıkıştırırken dedim ama eşim daha en son geldiğinde dedesine gitmiştiki zaten dedim. Gitmişmiydi dedi salağa yatarak. Çok sinir bozucu.

Son düzenleme:
Bizimki de böyle, yönetmeyi çok sever. Boğazıma kadar geldi, hamile hamile beni ordan oraya sürüklemeye çalışınca lafını yapıştırdım, sustu hiç bi şey diyemedi. Eşim de diyor, anne yeter artık diye, ama tınlayan kim. Yok, yine tınlamıyor, dediğini yaptırmak istiyor. İStediği kadar tınlamasın, karşılıklı olduktan sonra problem yok artık:ssz:

canım defalarca söylendi, hele yeni evlendiğimizde ne beklentiler istekler yaptı, istediği gibi olmadıgını görünce beni aileme de şikayet etti, annem babam bile konuştu bize mudahale etmemesi için. Hele annem hatta kızdı konuştu ama kaynanamın bilerek yaptıgına kanaat getirdim artık, eşim pasif kaldı hep ağız ucuyla konuşuyor oda konuşursa, eşimden korkmuyor, benden biraz çekinmesi için resmi şekilde yaklaşıyorum o yuzden. Ama eşiminde bi kaç kez söylediğini biliyorum ,bile bile kasten yapıyor, huzurumu bozmak beni sinirlendirip beni cevap vermeye yöneltmek için, bende o sinirle konuşursam ağır konuşacağım için susuyorum yine mumkun oldugunca, ama onun yapmaya çalıştıgı bu.
Araba arkasında bile bile beni sıkıştırırken dedim ama eşim daha en son geldiğinde dedesine gitmiştiki zaten dedim. Gitmişmiydi dedi salağa yatarak. Çok sinir bozucu.

Sizin sinir olduğunuzu bildiği için daha çok üstünüze geliyor sanırım.Sizde hiç takmıyormuş gibi davranın.Yine böyle ısrar ederse anne boşuna ısrar etme benim yapmayacağım dediğim şeyi yapmayacağımı iyi bilirsin diyebilirsiniz.Daha sonra yine ısrar ederse hiç duymuyormuş gibi davranın,bu şekilde o sinir olmaya başlayacaktır.Allah cc yardımcınız olsun.

daha gecen gün aynı durumu ben yaşadım ve hep yaşıyorum
evdeyim yazlıkları kışlıkları ayırıyorum kayınvalidem aradı komşular geliyo seni hiç görmediler
gelinin nerde nerde niye gelmiyo diye soruyolar gelsene dedi ((zaten herkes benim derdime düşmüş bi merak sormayın ))
sabır dedim gittim kıyma çıkarmışltım akşama sarma dolma yapıcaktım
duşa girdim acele çıktım neyse 3 saate yakın oturdum anne ben birazdan kalkıcam dedim
nereye kalın akşama x de gelir ((oglu ))
anne akşama x eve gelir ben zaten kıymayı çıkardım çözüldü bozulur dedim
e olsunnn dolaba atarsın bişi olmaz diyo
olur mu bakteri üretir tekrar dolaba girerse dedim
e gelseydi x iyi olurdu diyo
sonra neyse söyledim ben kalkıyorum diye
ya otur işte anne kalkayım bir an önce yemegimi yapayım diyorum
kapıda ayakkabımı giyerken bile ısrar ediyo gitme akşama burda olun diye
bıkmışım zaten sürekli oturun kalın şunu yapın bunu yapın laflarından
artık çekemem valla kimsenin ısrarını dinleyemem
çok geriyo aslında her seferinde ısrarcı olması o ısrar ettikçe ben ayn ı cvbı veriyorum
çok sinir oluyorum aslında ama napiyim
anlasana hayır lafından:47:

daha bugün başıma geldi
bikaç seferdir bişiler oluyo ve devamlı oğlunun yanında bana saydırmaya başladı
bir iki sefer de benim safım anasının lafıyla bana saçma sapan davranıyordu hiç destek çıkmıyordu
neyse ben bunu yola getirdim son bi tartışmamızın sonunda artık doğruyu gördü ve benim arkamda duruyor
başka zaman geç oldu diyen kv bugün oğlu gelir gelmez kalkmamız gerekti ya durun gitmeyin demeye başladı
ki oğlu gelmeden önce de saat gç diye tutturmaya başlamıştı
ama tek derdi neydi biliyor musunuz o o egosunu tatmin edecekti
gene beni küçük düşürüp oğlu da onun arkasında olunca zevk alacaktı onun için illa oturun dedi
ama biz geç oluyor diyerek kalktık
hey Allahım çocuk gibi nelerle uğraşıyoruz ya bazen gerçekten bunalıyorum

Bu modelin aynısından bir tanede benim başımda var malesef. Biz kvlerden ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Geçenlerde eşimin nenesi rahatsızlanmış baya artık ölüm döşeğinde h.sonu dedim eşime gidelim son defa gör eşim tamam dedi. Neyse gittik zaten dibimizden ayrılmaz sanırsın oğlunu yiyicem nişanlıykende böyledi dedim evlendiğimizde geçer ama nerdeeee. Neyse cumartesi akşam oldu eşim dedi anne biz yarın dönücez bi başladı pzt için izin almadın mı alsaydın keşke adam diyor nasıl izin alayım ne için izin alayım burda yapabileceğim birşey yok ki bi tutturdu izin alsaydın kalsaydınız daha bilmem ne ben araya girmek istemedim çünkü kötü gelinim onların gözünde eşim dayanamadı sesini biraz daha yükselterek gidicez dedi ve sonunda susmak zorunda kaldı. Yani azar yemeden ısrarı bitmiyor nedir bu ısrar anlayamıyorum ya hala idrak edemedi oğlunun evlendiğini ve onunda bir ailesi olduğunu. Ama annemlere gittiğimizde anne biz kalkıyoruz deriz tamam kızım siz bilirsiniz, sizinde işiniz gücünüz var diyorlar hiçbir ısrar yok. Yani bütün oğlan annelerinde bu var malesef hepsi resmen programlanmışlar gibi ya.

hepsi aynı galiba neyse ki bizim ki bu konularda ısrar edemiyor
uzak oturduğumuz için 15 te bir gidersek 1 gece kalıyoruz bazen de bir kaç saat oturup evimize geliyoruz
oğullarının yanında gelinlerini rencide etmeye çalışmaları beni de sinir ediyor
bana kaynanalık yapamıyor ama kardeşinin eşlerine çok fena karışıp görümcelik yapıyor
hayret ediyorum bazen 15 senelik gelinlerine neler ediyorlar
cahillikten başka bişiy değil
bir tane oğlu var başka çocuğu yok baktı olmayacak benimle baş edemedi:27:

madem anlamıyor yüzüne gülme kayınvalidenin
surat asarak giremeyiz yorgunum de
belki o zaman anlar
yada ters ters bak öyle söyle:1:

Çok iyi anlıyorum sizi malesef kv işgüzarlıkları bunlar.Benimkiside bazen böyle yapar ama bende tepkimi koyar emrivaki yapma derim yüzene tabi kırmadan bence sizde konuşun.

teşekkür ederim kızlar paylaştıklarınız için. ben nişanlılıktan beri yaklaşık 3 yıldır bu kayınvalideyi maalesef çekiyorum,
evliliğimin daha 1.gününden iyice artırarak üzerimde ısrar ve anormal bir beklenti kurmaya başladı, boşanıyordum. Anneme beni şikayet etti annem o zaman konuştu ama ona rağmen ısrar eder, emrivaki yaptırmaya çalışır.
anneme benim ve ailem hakkında ne laflar ettiler, ondan sonra ben görüşmeme kararı aldım ama olmadı, zamanla eşimde beni zorlamaya başladı, görüştüm ama zamanla yine beni sinir etti.
o yuzden ben sadece bayramlarda görüşmek istiyorum, evime gelirlerse de kabul ederim diye eşimle konuştum ama anlaşmazlık oluyor.

Ben annesiyle anlaşamıyorum, bu ısrar ve emrivakileri de bir süre sonra beni çıldırtıyor, psikolojik olarak rahatsızlanıyorum, eşime göre hiçbişey yok, iyide ben rahatsızlanıyorum diyorum bana hala ne var idare et boşver diyor.Az görüşmeye çalışsamda ,aylar sonra görsem bile sinirleniyorum dayanamıyorum.O yuzden hep mesafeli olmak istiyorum.
ben ters cevapta veremiyorum çünkü çok sinirleniyorum, çok ters cvp vereceğim konuşursam artık o yuzden sürekli sabrediyorum tekrar tekrar söylüyorum bile bile yapıyor,
En son eşimle onlarca tartışmadan sonra tamam sen sadece bayramlarda gelirsin zorlamıcam demişti ama olmuyor. Hala nişana giderken de evine götürüyordu, düğün salonuna gideceğiz demiştik diyorum salona gidelim diyorum zorla evlerinin önünden geçirdi, babasının arabasını evin önünde görmeyince gitmişler dedi öyle devam etti, nişan dönüşüde de yine memleketten getirdiklerini bahane edip beni evlerine götürdü,beni o ısrara o hale muhattap etti.
Bilmiyorum benim sonum nolucak ama ben ilerde ayrılmayı dahi düşünüyorum o kadın için. Eşim eş olsa zaten dönerken direk eve götürürdü. Sinirlerimi yıpratmazdı.

Son düzenleme:
Back
X