kaynanam oglumu benden uzaklaştirmak istiyor....

merhaba arkadaslar

ben pazar günü ilk anneler günümü kutladim... esim gitmis oglumla cicek almis, kahvalti yaptik hep beraber sonra da büyüklerimizin yanina gittik... buraya kadar hersey güzel. benim oglum su an 10 aylik ve en raht ettigi yer ev, evde cok güzel kendi basina oynar yuvarlanir... neyse kaynanamlara gittik oglumun uyku saati gelmisti uyumadi yerini yadirgayip aglamaya basladi, bende oglum aglarsa hemen kucagima almayan biriyim bazen artik sadece simarikliktan aglior... kaynanam odaya geldi ne oluyor dedi huysuz biraz uyku saati gectigi icin dedim cocugu aglatma ver kucagima dedi bende hayir her agladiginda kucaga alinirsa evde ben cekiyorum sen degil dedim dedim sonra bana bagirmaya basladi ve cocugumu aldi yattigi yerden bende hayir yeter artik ben yetistiriyorum sen degil dedim kaynanama sesimi yükselttim oda bana bagirdi ve oglumu alip gitti odadan... oglum onun yanindayken bana gelmek istemiyor... esimle konustum bana dediki sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor dedi o laf beni mahvetti... 3 hafta sonra tr ye bilet almistik oraya gitmeye bile hevesim kalmadi uff ja ne yapcam ben

şu renklendirdiğim cümle ilgimi çekti, 10 aylık bi bebekten bahsediyoruz, kaynananın onu senden soğutması mümkün değil yani, bence sana gelmek istemiyorsa kaynananda mutluysa kendini sorgulamalısın kaynananı değil
kadının içi acımıştır benimde acırdı, yiğenim olsun torunum olsun, aileden birinin bebeğiyse bende alırdım kucağıma, almasam bile o anneye bayağı söylenirdim herhalde
daha önceki ilişkilerinizi yaşadıklarınızı bilemicem tabii, sadece şu yukardaki mesajına binayen yazıyorum
son olarak 10 aylık bir bebek her ağladığında kucağa alınmalı, zaten kucağa alınmak için ağlıyor amacı o

Malesef canim dogumdan alti hafta sonraasiri stresden kesldi gene kaynanamlar yüzümden... o kadar fena bir kadinki ogluma annen nerdediye sormaz ismimi söyler ve kendisinede anne dedietmeye calisiyor...ilk zamanlar takmiyordum hattahosuma gidiyordu anlasiyorlar diye ama kadinin yaptiginigördükce artik kriz geciriyom 2 gündür bisey yemedim esimin parasiyla alindigi icin neymis ben oglunun parasini yiyormusum

daha kaç gün yememeyi düşünüyorsunuz.kvalide oğlumun parasını yiyorsun dediğinde oğlun da beni yiyor diyin olsun bitsin

Her annenin kendine özgü çocuk yetiştirme sanatı vardır ama sizin tarz biraz eskilerde kaldı.

Çocuk yetiştirme üzerine son makaleleri okumanızı öneririm.

Çocuğun kendini güvende hissetmesi için dokunulması gerekiyor. Annelik zorluktur sırf siz rahat edeceksiniz diye çocuğu ağlatmak çok yanlış. Gerekirse wc ye bile gidemeyeceksiniz ama o anne sıcaklığını hissedecek.

Kaldı ki eğitim verilecek en son yer alışık olduğu ortamın dışıdır. Tüm çocuklar alışık olmadıkları ortamda huysuzlanırlar. Uykuları ve yeme düzenleri bozulur.

Bence kaynananızda sorun yok, siz mühtiş bir önyargıyla yaklaşmışsınız. Hele de 10 aylık bebeği anneden soğutmak gibi bir teziniz var ki evlere şenlik.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar

ben pazar günü ilk anneler günümü kutladim... esim gitmis oglumla cicek almis, kahvalti yaptik hep beraber sonra da büyüklerimizin yanina gittik... buraya kadar hersey güzel. benim oglum su an 10 aylik ve en raht ettigi yer ev, evde cok güzel kendi basina oynar yuvarlanir... neyse kaynanamlara gittik oglumun uyku saati gelmisti uyumadi yerini yadirgayip aglamaya basladi, bende oglum aglarsa hemen kucagima almayan biriyim bazen artik sadece simarikliktan aglior... kaynanam odaya geldi ne oluyor dedi huysuz biraz uyku saati gectigi icin dedim cocugu aglatma ver kucagima dedi bende hayir her agladiginda kucaga alinirsa evde ben cekiyorum sen degil dedim dedim sonra bana bagirmaya basladi ve cocugumu aldi yattigi yerden bende hayir yeter artik ben yetistiriyorum sen degil dedim kaynanama sesimi yükselttim oda bana bagirdi ve oglumu alip gitti odadan... oglum onun yanindayken bana gelmek istemiyor... esimle konustum bana dediki sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor dedi o laf beni mahvetti... 3 hafta sonra tr ye bilet almistik oraya gitmeye bile hevesim kalmadi uff ja ne yapcam ben

yapma allah aşkına,10 aylık bebeğin şımarıklığı mı olur.kendin de diyorsun uyku saati geçti,diye.o anda bebeğini kucağına alıp rahatlatman gerekirdi.yok yere ortalığı germişsin:50:bebek bu kadar küçükken sana gelmek istemiyorsa hatayı biraz kendinde araman gerekir ve eşinde bebeğine davranışından memnun değil demekki:34:

Diger olaylari bilmem ama esas konuda kayinvalidenizi hakli buldum acikcasi.
Aglayan cocuguyla ilgilenmeyen bir anne gibi gorunmussunuz, ustelik kendisi simarik bir cocuk degil, daha bebek. Aglayacak tabii.
Ilgilenen olunca da vay o benim cocugum, senin degil, ben bakiyorum, sen degil... bu kadar soylentiyle kayinvalidenizi kendiniz kiskirtmissiniz. Kim olsa sinirlenirdi. Kadin bence normal bir davranis sergilemis. Siz de kompleks ve onyargilarinizdan kurtulursaniz sorun cikmaz.

Oğlum 6 aylık, örneğin elim bulaşıktayken bi ağıt koparıyor elimi yıkayıp yanına koşuncaya kadar gözünden yaş geliyor, içim parçalanıyor, kendime kızıyorum, biliyor mu bazı şeyleri evet ufa ufak biliyor, ancak bilinçli ağlatmaya dayanamıyorum, bazen almıcaz seni kucağa diyoruz 30 sn zor dayanıyoruz... Siz nasıl dayandınız minick bebeğin bağırmasına????

Kayınvalidem oğlumu çok candan seviyor sağolsun, kuzum demeden konuşmuyor, sürekli gezdiriyor, gönlünü hoş tutmak için elinden geleni yapıyor ama işten gelince oğlumun yüzündeki ifadenin tek açıklaması var "annem geldi yaşasın...."
Terbiye vermek demek çocuğu onun yabancı olduğu yerde basbas bağırtarak ağlatmak değildir, kucağa almıyorsanız bile yanına eğilip oyanıtırsınız, dikkatini başka yöne çekersiniz, oyuncağa, camdaki yansımaya, yastıktaki püsküle, ağlamasını azaltırsınız....
Siz sırf inatlaşmak için, otorite benim demek için olay yaratmışsınız, madem uyku saaatini biliyorusunuz ya o saat gelmeden evinize gideceksiniz ya da orada uyutmanın yollarını arayacaksınız....
Kayınvalideme öyle bağırsam, eşim çok kırılır bana eminim, söyleyecek sözüm varsa da bağırmadan söylemeyi bilirim....

Kusurabakmayın, hatalı sizsiniz,doğruya doğru, sezarın hakkı sezara... Kayınvalideniz vicdanlı bir babaannenin yqpması gerekeni yapmış....
6 aylık oğlum da biliyor anneanne-babaannenin onu incitmeden dediğini yapcağını, yatmaktan sıkılınca direk onlara bakarak dudak büzüyor beni gezdirin diye, bu beni daha az sevdiğini göstermiyor ya da onların oğlumu benden soğutmaya çalıştığını....

öncelikle kayınvalidenize uslubunuz buraya yazdığınız gibi olmuşsa abartmışsın durumu derim
bana aranızdaki diaolog çok garip geldi ,
neyse kayınvalidenin tutumu o ana göre normal aynı durumda kendi annen bile olsa bas bas bağıran bir çocuğa
duyarsız kalamazdı.
yani kadının çocuğu sizden uzaklaştırma gibi bir tavrı yok her annane ,babannenin yaptığını yapmış.

merhaba arkadaslar

kusura bakmada sende de hata var o kadar çıkış yapmanın anlamı yoktu,babaannesi ağlamasına kıyamamıştır kucagına almak istemiştir,söylemek istediğini daha nazik bir dille söyleyebilirdin eminim anlardı kayınvaliden haklıyken haksız duruma düşürmüşsün kendini..
eşinin söylediğine gelince başlı başına yanlış ,bir bebeği, hiç kimse annesi kadar sevemez

ben galiba sadece şu kısma takıldııım
sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor
sizin doğurduğunuz çocuğu nasıl sizde daha cok sevebilir ki :44:

esiniz söyledigi cok talihsizce dile getirilmis ama demek ki durum öyle gözüküyor disaridan bakilinca, bebegin cok kücük sana ihtiyaci olmasa aglamaz.ki neden agladiginida biliyormussun.egitim konusundaki kurallarini bencede esnetmelisin.asiri kati ve kuralci olman seni daha rahat ettirmez.bebeginin kucak yasi gectiginde pisman bile olursun keske daha cok kucagima alsaydim diye, en güzel zamanlari simdi tadini cikarin anne cocuk.birak senin sicakligini yakinligini hissetsin ona verecegin bu güven duygusu bebeginin dahada huzurlu olmasina neden olur.2 cocugumuda ihtiyaclari oldugu her an kucagima aldim.biri 7 digeri 4 yasinda ve hala ihtiyaclari oluyor kucagima gelmeye bu tamamen dogal bir ihtiyac onlar icin.kendilerini güvende hissetmediklerinde kacilacak yerdir anne kucagi, bunu bebeginden esirgeme.benim cocuklarim inan simarik cocuklar degildir kucagima cok aldim diye simarmadilar yani.bir yere gittigmizde yada biri birsey vermek istediginde gözüme bakarlar izin vericekmiyim diye ben hayir dedigimde hayatta diretmezler istiyorum diye,yani güzelim kucaga almakla cocuk terbiyesinin hic ilgisi yok.korkma simaricak diye dedigim gibi tadini cikar bu en güzel zamanlarin.

Kimse kayınvalideyi topa tutmadığı için belli ki arkadaş umduğu cevapları alamadı. Baksanıza giriş yapmasına rağmen nezaketen bile bir cevap vermemiş.

Hoş minik bir yavruya kıyamadı diye kayınvalidesine önyargılı ve hınçlı davranan, bize mi nazik olacaktı ? :44:

Son düzenleme:
Back
X