• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam ve bebeğim

Verin baksın işte ne güzel. Lohusa olduğunuz için alıngan olmanız normal ama ben kötü bi niyet görmedim. Bu kadar rahatsızsanız kalmayın zaten,kalp kırmaya gerek yok
ama emzirme stilime bile karışıyor neden yatarak emziriyomuşum neden öyle yapmışım böyle yapmışım cocuga bakacaksa benim düzenimde baksın ikide bir laf edip duruyo

Ben gerçekten erkek annelerine üzülüyorum. Kadın kendince yardım etmek istemiş. Ver bebeği uyuyup dinlen işte sütün artsın. Ayrıca 40 yeni geçmiş bebeği yatarak emzirmek ne kadar tehlikeli kaç tane boğulan bebek var anne uyuyakaldığı için.
ben uyumuyorum ki bebeğim öyle uykuya daha rahat geçiş yapıyor o yüzden geceleri yatarak emziriyorum

“Kaynana melek olsa kanadı gelinine batarmış” lafını örnekledi sanki konunuz..
Kaynana olmak da zor ne yapsan yaranamamıyorsun walla kadın ben bebekle ilgileneyim sen uyu dese kabahat hiç ilgilenmese kabahat
benim düzenime göre ilgilensin ona laf etmiyorum ama o kendince bi düzen oluşturmak istiyor her şeye karışıyo laf ediyo

kızlar ben memleketime uzak bir şehirde yaşıyordum bebeğim olunca annem geldi ve 40 ımı çıkarınca birlikte memlekete döndük. eşim yaşadığımız şehirde kaldı işi dolayısıyla. memlekete gelme sebebim annem gidince evime kaynanamın gelecek olmasıydı ve ne kadar kalacagını bilmediğim icin sırf onun yüzünden eşimden ayrı kaldım şu an. e malesef memlekete geldim kaynanama gelmemek olmaz diyerek 2 gündür onda kalıyorum ama zehir etti bana. bebeğim gazlı bir bebek sürekli ıkınıyor sancısı tutuncada ağlıyor bebek neden ağlıyomuş neden ıh demiş ben emzirirken sürekli başımda nöbet tutuyo emzirde ver gazını alim diye ben alıyorum diyorum sen uyu diyip duruyo bana. dün gece aşırı sinirlendim ben bebeğimi geceleri yatarak emziriyorum ve emerken uyuyor. ben kaldırıp gazını alıp yanıma geri yatırıyorum. eşime bile vermiyodum uyanıyor cünkü elden ele geçince. dün akşam kaynanam uyuyan cocugu aldı uyandırdı gazını alcakmış. aşırı sinirlendim 1 saat geri uyutmaya çalıştım. gerek yok ben yapıyorum düzeni var karışma yardım gerekirse çağırırım seni dedim de surat asıp gitti odasına sabah 7 de tekrar geldi bebeği benden almaya çalışıyo ben uyucakmışım. ben zaten uyuyorum bırak bebek9 a kadar uyuyo dedim bekledi başımda ben bebeğimi vermeyince geri gitti. düzeni var karışma desemde bir türlü zapt olmuyo bu kadın sürekli bebeği elimden alıyor beni dinlendirme bahanesiyle ama ben yorulmuyorum ki zaten bebeğim emip uyuyor. en son dayanamadım eşime yazdım annen böyle yapıyor diye git o zaman kendi annene diyo bana. annemlerde gel madem mutsuzsan diyolar. ben sırf eşim hatrına kalıyorum zaten şu an burada. annen bizde o kadar kaldı benim annem hiç bebekle vakit geçiremedi demesin üzülmesin diye. emzirme şeklime yeme saatime içmeme bebeği tutuşuma uyutmama her şeye laf eden bir kadın kendisi. bazen cok üzülüyorum tamam iyi olcam diyorum ama illa bi şeyler yapıp beni kendinden soğutuyo. ha bide altını o almaj istşyor benim bebeğim erkek. ve o eşime bebekken çok ağlatmış kasık fıtığı olmuş eşim. bu yüzden de bebeğimin altını sürekli o almak istiyor ve sebebinide kesinlikle fıtık kontrolü yapıyor fıtık oldu mu olmadı mı diye. bebeği ağlatma diyip duruyor cocuk hemen ağlasa gidip kucağına alıyo her ağlamaya alma bebek o ağlıcak diyorum benim yanımda ağlamasın diyo. iyice soğuttu kendinden yarın kendi anneme geçmeyi düşünüyorum. benim annem bebeğin bakımını tamamen bana bıraktı ben ona vermeden gelip almaz sen bebeğinle ilgilen der. ben sana bakim sen bebeğine bak der o yüzden kendi annemde çok rahatım. kaynanam ise tam tersi bebeğin kendi düzeni var karışma diyorum yinede bildiğini yapıyor. yarın anneme geçicem ve şok olucak kesin kal diye ısrar edicek. ben bu kadına ne demeliyim ki aklı başına gelsin laf anlamıyor cünkü güzellikle diyince.
Çok saçma. Buyuzden eşiniz babalık duygusunu yaşayamadı yanım insan yenidogan bebeği hayatında kaç kez gorurki. Bu hakkı elinden almişsiniz rezalet. Kaynana gomlrmemek için evden gidip sonra kaunanayi görmeye gitme olayı da süpermiş.

ama emzirme stilime bile karışıyor neden yatarak emziriyomuşum neden öyle yapmışım böyle yapmışım cocuga bakacaksa benim düzenimde baksın ikide bir laf edip duruyo
Maalesef annelerimiz biraz böyle, biz doğrusunu yapsak bile onların tecrübesine göre davranmamızı bekliyorlar. Emin ol yalnız değilsin. Burda görmemiz gereken ne niyetle yaklaştığı ve kesinlikle kötü bir niyet olarak görmedim. Rahatsız olabilirsin ama tatlı bi dille bu şekilde daha rahat olduğunu anlat. Kayınvaliden, anladığım kadarıyla sana sadece yardımcı olmaya çalışıyor.

Ne güzel ben gazını alayım yat uyu demiş
O da heyecanlı bir şeyler yapmak istiyor kendince
Ver iki gazını alsın ne olacak.. kaç günlük bebek dünyanın huyunu değiştirecek zaten
Bir kere alsın altını heveslenmiş işte
Her zaman görüşmüyorsunuz farklı şehirlerde yaşıyorsunuz zaten göremeyecek.. görmüşken biraz tadını çıkarsın o da

Ya valla benim de oğlum şuan 6.5 aylık.. ah biri dese ki ver tutayım da sen sıcak bir çay iç :)
Benim kayınvalidem bezini değiştiremediği halde o da hep yapmak istiyor veriyorum değiştiriyor sonra düzeltiyorum ben
Hatta bir kere ben yıkayabilir miyim diyor
Dedim havalar düzelsin sizin evde de bir kere yıkarız

Yazdıklarında inan bana hiçbir şey yok.. şuan hormonlarından sanırım biraz da böyle hissediyorsun ama niyeti hiç ama hiç kötü gelmedi bana
Hevesli, heyecanlı bir babaanne gördüm sadece
Eğer güvenmiyorsan tutuşunu senin yönlendirmelerinle, kontrolü elinde tutarak bir şeyler yapmasına izin ver bence
40 gün boyunca hiç arayıp sormadı ama bu kaynanam. eşim sadece fotoğraf attı bir nasılsınız bile demedi simdi mi hevesi gelmiş bide 40. ımda beni arayıp hiç beni aramıyosun dedi sanki doğum yapan o insan torununu görmek ister bakmak ister fotoğraflardan baktı 40 gün boyunca torununa

Asla kaynanalari tutmam ama bi gerçek var kendi annelerimizde karisiyo ama bunu göremiyoruz kendi annemiz olduğu icin. Kaynana olunca ekstra bi hassas oluyoruz bu sadece sana has degil bize de bi cok kadina da oyle ozellikle lohusalikta . Kalmayin yanında rahat edemezsiniz ki bosuna modunuzu düşürmeyin
benim annem istemediğim bi şey yapınca ben ona laf söyletebiliyorum alındığı zamanlarda olutor ama kaynanama desem beş karış suratla bana laf söylemeye başlıyo ben iki tane büyüttüm şöylemyaptım böyle yaptım cahildim sende cahilsin diyip duruyo bana

Ben size yardım etmeye çalışan bir kaynana gördüm yazdıklarınızdan. Ki bir kaynanayı savumak en son yapacağım şeydir.
Bebeği ben alayım sen uyu diyor bunda ne kötülük var mesela. bence siz biraz fazla lohusasınız.
bebeği almasın demiyorumm ama emen bebeği elimden alıyo kaldırmayayım hemen dursun kusuuo diyorum kusması iyidir fazlalığı atar diyo

kızlar ben memleketime uzak bir şehirde yaşıyordum bebeğim olunca annem geldi ve 40 ımı çıkarınca birlikte memlekete döndük. eşim yaşadığımız şehirde kaldı işi dolayısıyla. memlekete gelme sebebim annem gidince evime kaynanamın gelecek olmasıydı ve ne kadar kalacagını bilmediğim icin sırf onun yüzünden eşimden ayrı kaldım şu an. e malesef memlekete geldim kaynanama gelmemek olmaz diyerek 2 gündür onda kalıyorum ama zehir etti bana. bebeğim gazlı bir bebek sürekli ıkınıyor sancısı tutuncada ağlıyor bebek neden ağlıyomuş neden ıh demiş ben emzirirken sürekli başımda nöbet tutuyo emzirde ver gazını alim diye ben alıyorum diyorum sen uyu diyip duruyo bana. dün gece aşırı sinirlendim ben bebeğimi geceleri yatarak emziriyorum ve emerken uyuyor. ben kaldırıp gazını alıp yanıma geri yatırıyorum. eşime bile vermiyodum uyanıyor cünkü elden ele geçince. dün akşam kaynanam uyuyan cocugu aldı uyandırdı gazını alcakmış. aşırı sinirlendim 1 saat geri uyutmaya çalıştım. gerek yok ben yapıyorum düzeni var karışma yardım gerekirse çağırırım seni dedim de surat asıp gitti odasına sabah 7 de tekrar geldi bebeği benden almaya çalışıyo ben uyucakmışım. ben zaten uyuyorum bırak bebek9 a kadar uyuyo dedim bekledi başımda ben bebeğimi vermeyince geri gitti. düzeni var karışma desemde bir türlü zapt olmuyo bu kadın sürekli bebeği elimden alıyor beni dinlendirme bahanesiyle ama ben yorulmuyorum ki zaten bebeğim emip uyuyor. en son dayanamadım eşime yazdım annen böyle yapıyor diye git o zaman kendi annene diyo bana. annemlerde gel madem mutsuzsan diyolar. ben sırf eşim hatrına kalıyorum zaten şu an burada. annen bizde o kadar kaldı benim annem hiç bebekle vakit geçiremedi demesin üzülmesin diye. emzirme şeklime yeme saatime içmeme bebeği tutuşuma uyutmama her şeye laf eden bir kadın kendisi. bazen cok üzülüyorum tamam iyi olcam diyorum ama illa bi şeyler yapıp beni kendinden soğutuyo. ha bide altını o almaj istşyor benim bebeğim erkek. ve o eşime bebekken çok ağlatmış kasık fıtığı olmuş eşim. bu yüzden de bebeğimin altını sürekli o almak istiyor ve sebebinide kesinlikle fıtık kontrolü yapıyor fıtık oldu mu olmadı mı diye. bebeği ağlatma diyip duruyor cocuk hemen ağlasa gidip kucağına alıyo her ağlamaya alma bebek o ağlıcak diyorum benim yanımda ağlamasın diyo. iyice soğuttu kendinden yarın kendi anneme geçmeyi düşünüyorum. benim annem bebeğin bakımını tamamen bana bıraktı ben ona vermeden gelip almaz sen bebeğinle ilgilen der. ben sana bakim sen bebeğine bak der o yüzden kendi annemde çok rahatım. kaynanam ise tam tersi bebeğin kendi düzeni var karışma diyorum yinede bildiğini yapıyor. yarın anneme geçicem ve şok olucak kesin kal diye ısrar edicek. ben bu kadına ne demeliyim ki aklı başına gelsin laf anlamıyor cünkü güzellikle diyince.
Valla bu gelinler kadar ilginç yoktur var ya. Bir kaynanaya üzüleceğim aklıma gelmezdi. Kadın torunu ile vakit geçirmek istemiş lohusalık hormonları düzene girmemiş olan annemiz sinir olacak bir şey bulamayınca sen git uyu diyen babaanneye takılmış. Umarım kendi anneniz de çocuğa ben bakayım diyince aynı şekilde sinirlenmişsinizdir. Bence de siz annenize gidin kadına üzüldüm daha fazla üzülmesin. Giderkende kaynana sen geleceksin diye korkumdan geldim 2 gün kaldım ben gidiyorum diyin.

Çok saçma. Buyuzden eşiniz babalık duygusunu yaşayamadı yanım insan yenidogan bebeği hayatında kaç kez gorurki. Bu hakkı elinden almişsiniz rezalet. Kaynana gomlrmemek için evden gidip sonra kaunanayi görmeye gitme olayı da süpermiş.
Kaynanası gelse uzun kalacak kendisi gitmiş çünkü istediği kadar kalacak 🙂

kızlar ben memleketime uzak bir şehirde yaşıyordum bebeğim olunca annem geldi ve 40 ımı çıkarınca birlikte memlekete döndük. eşim yaşadığımız şehirde kaldı işi dolayısıyla. memlekete gelme sebebim annem gidince evime kaynanamın gelecek olmasıydı ve ne kadar kalacagını bilmediğim icin sırf onun yüzünden eşimden ayrı kaldım şu an.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün 🙏🧿 bazı konularda mesafe koymayı sınır çizmeyi bilmeyince böyle sorunlar yaşıyorsunuz maalesef.
Anneniz 40 gün sizde kalmış bence çok, zira bebeğinize eşinizle beraber çok rahat bakabilirsiniz, ki bebeğin bakımına bir an önce alışması babalık duygularının gelişmesi için eşinizin de bebekle vakit geçirmesi gerekiyor, bebeğin tüm bakımını kendiniz yaparak eşinizi dışarıda bırakıyorsunuz bu da bana göre yanlış, kayınvalide gelmesin diye annenizin evine gitmişsiniz vs.

Doğuma hem annenizi hem kayınvalidenizi çağıracaktınız, 2 annede 1-2 hafta kalacaktı sonra aynı gün ikisini de memlekete gönderecektiniz, hem terazi dengede olacaktı hem kayınvalide gelirse ne kadar kalır stresi olmayacaktı hem de bebek kendi evinde anne baba kokusu ve konforunda olacaktı.

Kaynanası gelse uzun kalacak kendisi gitmiş çünkü istediği kadar kalacak 🙂
İki gün olay olmuş , istediği kadar kalabiliyorsa çıksın gitsin madem konu acaba kadar. Cidden annesinin evinde doğum yapan ya da lohusalıkta ordaa kalanı asla anlamiyorum. Baba vevek anne üçgenine dinamit resmen

Dertsiz başına dert mi arıyosun bacım bebeğin olmuş ilk zamanları bebeğinle kocanla geçirmeniz gereken en önemli günler bu günler bidaha geri gelmez bak bebişin 40ini uçurmuşsun bile. Kaynanaya gittin e niye kalıyosun yani kalma eşyalarım annemde de çık git küserse küssün zehir edeceğini bile bile gitmişsin kalmışsın. Evine dön saçma sapan sebeplerden ötürü kocanla ayrı durma beni tillahi gelse en özel günlerde eşimi yalnız bırakmazdım oda babalığını tatsın ..

benim annem istemediğim bi şey yapınca ben ona laf söyletebiliyorum alındığı zamanlarda olutor ama kaynanama desem beş karış suratla bana laf söylemeye başlıyo ben iki tane büyüttüm şöylemyaptım böyle yaptım cahildim sende cahilsin diyip duruyo bana
Gicik olmakta haklisin birine karisma diyosan karismayacak bu kadar basit . O senin bebegin söz hakki sende sen tasidin karninda onca aciyo sen çektin onun disinda her sey bos. Seni anliyorum sana demek istediğim kendi annenin yanina git hassassin bosuna uzme kendini. Bikac ay once lohusaydim en ufak seyde patliyodum ben de .

Back
X