Kaynanam ve çocuklarım

Tavuskelebegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
1.297
16
358
Diğer
Benım derdım kayınvalıdeme cocuklarım konusunda soz gecıremem kızım 33aylık oglum 14 aylıkkv çok sever onları kıyamaz problemımızde bu hiçbir seylerıne hayır demez geçenlerde kv bızdeyken kızım eline almış kırmızı tukenmez kalemi duvarları nevresımı çizmiş. Bir kere elınden almaya calışmış agladı diye bırakmış gorunce şok yaşadım oglun cok kızıyo bır suru bagırıyo dıye bıde eve yenı tasındık boyayı yapasıya kadar canı cıktı esımın bana demezmı sen ızın verıyosun dıye bırsey demedım dıye daha bı şok oldum tabı sonra normalde aglamadan brseylerı ısteyen kızım suyu bıle aglayarak ıstemeye çalışır sureklı kucakta zırzır bı hale gelıyo bazen çoksık geliyo kv bızım mahalleye tasınmak ıstıyo ama ben ıstemıyorum inş taşınamaz bütün duzenımı alt ust edecek he bıde sapık sapık davranısları var oglunun altını degıstırırken p...isıne bak t....klarına bak der eller rahatsız oluyorum dedıgımde ben babannesıyım der ee buda orta malımı herkese acalım herkes ellesın dedıgımx ben herkes degılım der pskın pışkin pişkin o gelip gıtttıkden sonra bır hafta onu dusunuyorum eşımle paylastım yaptıklarını annesını dıyomuskı. Elifin yanında çocuklara ne dıyecegımı bılemıyorum anormal davrandıgı ıcın mudahale edıyorum yoksa sadece cıkolotayla beslenen zır zır aglayancocuk halıne gelecekler bıde sureklı benden almaya calısıyo bende dursun dyı kızım ıçın çok zoruma gıdıyor eşime kalsa vercek kızı ama benden yuz bulamıyo napayım bu kaynanayı normalde ıyıb ır normal kaynanar gıbı degıl sadece cocuklarım konusunda sıkıntı cekıyorum nasıl davranayım her yaptıgına mudehelemı edeyım yoksa susup kalayyımmı?

Kıyamamakla otoriter olmak arasında çok ince bir çizgi vardır.

Kendi çocuğuma tamam derken, yeğenime tamam diyemiyorum. Parktayken hadi değince "oynuyorum ama " dediği anda akan sular duruyor.

Altı açılınca da popoda kaka olsa bile direk yumuluyorum poposuna göbeğini öpüp sen şimdi buradan bize torun mu doğuracaksın diyorum.

Ama teyzeyim hiç sorun yok, eminim ki kayınvalide olsam çok sorun olurdu !!!

kaynana olunca torunlarına bunları yapamayacaksın,şimdi bol bol yumul

Tamam herseye hayır demesın ama dıyecegı seyler var onların ıcın tehlıkelı olanlara bıle goz yumuyo seversın esımle bende sevıyoruz poponda ısrırız dyıruz babanne yapcanmı dıyoruz ama asla elımle bır sey yapmıyorum ellemıyorum cınsel organını gobegıne yemek hıcbırsey degıl
Farklı mahallede oturuyoruz

peki bu sıkıntılarınızı kayınvalidenizle paylaştınız mı?
annecim seni anlıyorum onlara kıyamıyorsun ama bende disiplinli yetiştirmek istiyorum dediniz mi?
bu yaptıkların bana göre çok hoş değil(oğlunuz için) bunu bir daha yapmasan çok mutlu olurum dediniz mi?

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve bende bazı şeylerden şikayetçiydim çocuğum açısından ama ben güzellikle konuştum her ağladığında dünyanın ayakları altına serilmeyeceğini anlattım sağolsun anlayışla karşıladı ve bu zaman zarfında hiç eşime şikayet etmedim .

şikayet etsem bilirim ki eşim hemen gidip annesine neden böyle yapıyorsun der bende üzülürüm. o yüzden tavsiyem kendi işinizi kendiniz tatlı dille halledebilirsiniz.. kolaylıklar dilerim

cok zor bir durum.. cocuklara nasil ogretiliyorsa oyle gidiyor..kucuk yasta esyalarini iyi temiz kullanmayi ogrenirse buyuyuncede oyle olur...bu yaslarda belli olur mu bilmiyorum ama....

bebegim benimde 1 yasinda ve artik agladiginda istedigini elde ettiginin farkinda...bize bi nevi koz olarak kullaniyor diyebilirim...ne yazikki bu cok guclu bir silah elinde...bi yandan kiyamiyorum bi yandan teselli etsemde her dedigini yapmamaya calisiyorum..akli ermiyor daha o yuzdende uzerine pek gitmek istemiyorum..ama zamani gelince hayir dedigimde hayir oldugunu bilmesi gerek...umarim muvaffak oluruz ne diyeyim.

kaynana olunca torunlarına bunları yapamayacaksın,şimdi bol bol yumul

Hanımlar iyi hoş da bebeğin cinsel organıyla oynamak uygun değildir pedagojik açıdan. Mesele kayınvalide değil, çocuğun orasıyla oynanması. Üstelik kayınvalide annenin çocuk yetiştirme şekline destek olmalı, böyle çocuğu şımarık ve mızmız yetiştirirse ilerde sorumluluk alamayan, her şeyi başkasından bekleyen çocuklar/bireyler olurlar.

Konu sahibi arkadaşım sen de mesela bir programda bilmem bir çocuk gelişimci böyle diyordu, ben de artık bunu uygulayacağım. Anne bak ne kadar doğru sen de dikkat et falan dersen, biraz da eşinden destek alırsan ikna olabilir belki?

Bir yerde cinsel organıyla oynanması uygun mu demişim ????

Uygun dediğim yeri gösterir misiniz lütfen.

Popoyu yani iğne yapılan yeri öyle diyeyim (karıştırmamanız açısından) oraya takılmışsanız sadece güleceğimi söyleyeyim de ayıp olmasın.

Bu arada kendi kariyerim için akademik olarak epey kitap yalamış yutmuş olsam da çocuklarımı kitaplara göre büyütmüyorum.

Son düzenleme:

Tepkiniz çok anlamsız, çünkü sizi hedef alıp suçlayan,kınayan hiçbir şey söylemedim.

Verdiğiniz cevapta konu sahibinin rahatsız olmasının sebebi 'kayınvalide' olduğunu ima etmişsiniz, ben de söz konusu kayınvalidenin çocuğun 'cinsel organı' ile oynadığını ifade ettim.

Sizin kariyeriniz ve çocuklarınız beni hiç ilgilendirmiyor ayrıca. Ben konu sahibine söyledim onu size değil.

Son düzenleme:

O zaman alıntı yapmadan yazacaksın arkadaşım, alıntı yaparsan bana da cevap hakkı doğar.

kadın kötü niyetli değil ama biraz dilinin ayarı yok biraz da otorite eğilimi..
çocuklar gerçekten bu yaşlarda neyi nasıl öğrenirlerse bu şekilde devam eder. duvarları çizerken engellenmiyorsa ileride oynadığı oyunlar ona tatmin duygusu vermez ve hep başka şeyler ister. girdiği ortamlarda da bu rahatlığı bulamayınca hem kendi hem çevresi sorun yaşar.
bu durumda çalışıyor musun ki kvalide bakıyor ben öyle anladım. yoksa bir gebeliğin yok sanki. görüşmeni seyrekleştirirsin. ama çalışıyorsan da o bakıyorsa konuşsan da fayda etmez kadının yapısı bu.

O zaman alıntı yapmadan yazacaksın arkadaşım, alıntı yaparsan bana da cevap hakkı doğar.

Alıntılamaktaki amacım sizin dediğiniz gibi popoyla oynama öpme değil de daha çok cinsel organa odaklanması konu sahibinin kayınvalidesinin. Bu şekilde anlayabileceğiniz hiç aklıma gelmemişti.

Ama sorunumuzun çözülmesine, anlaşmamıza sevindim

Arkadaşlar kv ayrı yaşıyoruz ben calısmıyorum cocuklarıma kendım bakıyorum gelıp gıtmesı bazen cok sık oluyo gecenlerde cocuklar hastayken 5 gun kaldı ama ben ona laf anlamadıgım ıcın delırdım gıtsın dıye baktım guzelıkle soyluyorum olmuyo sert soyluyorum olmuyo cok anlayıssız esıme soylettırdıgım bazı seyler var sen karısm dıye karsılık verıyobırsey desek alınıyo sevıyo sevsın cocuklarda onu sevsın mahrum olmasınlar sevgısındenama cok tuaf bı kadın anlayadım bır turlu gorumcem boyle degıl olmıycak seyse hayır dıyo anlatıyo kızıma şu yuzden olmaz bu yuzden olmaz dıye annemde oyle bu kv tutumu ıle cocuk yetıstırılmez onlar bızımle altlı ustlu oturmak ıstıyo sırf cocukları terbıye edemıycem dıye ıstemıyorum normalde ıs beklemez maddı manevı beklentısı yoktur cocuklara hayır dersem benı sevmez dıye yapıyo bunları mesela bırsey daha anlatayım. Kızım elını agzına sokuyo babannesıde salıncakta saklıyo esımle ben kızım elını agzından cıkart dedık babannen sallamıycak yoksa d ben sallarım kızımı elını soksun dedı esımde kızdı ne yapıyon sen dıye bır kerede kızım kucuk tukurme olayı var babannesıne tukuruyo kızdık bız oda bosvver tukur babanneye dıye tukutturdu bıo kadar garıpkı ılerde bu cocukların sekılde kotu huylarını benden sorumlu tutcak bılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…