• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam ve diğerleri

mahperi82

Kartal
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
516
1
96
Ağrı
slm arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim hem annemden hem kaynanamdan uzak yaşıyorum çoçuğum olmuyor diye 2 taraftanda acayip psikoljik baskı gördüm.allahtan kocam anlayışlı başka biri olsa belkide sırf bu yüzden boşardı neyse tedavi görmeye karar verdim tüp bebek merkezide bizim ilde olmadığı için kaynanama yakın olduğu için ve sürekli eşime neden bizde kelmıyor der dururdu bende hem kalayım hemde tedavi olayım dedim. inanın kaynanam bana 2 ay zor dayandı yediğim içtiğim bile batıyordu.birde kaynanam yüzüne iyi görünür arkandan atar durur bütün komşularını bana düşman etmişki komşularını hiç tanımam.neyse eşim tedavi görüyor anne iş yaptırma dedi kaynanama kaynanam sinirlendi ne alakası varmış iş yepsanda olcağı varsa olurmuş esirgemeyein falan filan konuşup durdu.neyse tedavi bitti eve geldim ne aradı ne sordu nasıl oldun bebek varmı diye. neyse gebe kaldım biz aradık söyledik sonra ne dese beyeniirsiniz sevinçten bütün gün yatamamışta duası kabul olmuşta falan filan..bebek düştü iştte telden beni aradı güya geçmiş olsun demeye 1 yaşındaki çoçuğu kucağına aldın ya ondan düşmüştür dedi.şok oldum.birde kaynanamın benim hakkımda ne düşündüğünü kaynım gelmiş eşime söylemiş amaç ben iş tutmamışım vs bütün gereksiz ne kadar konu varsa annesi üzülüyormuş ben kendimi düzelteyim diye kaynım eşime söylemiş bunları.eşimde kız tedavi görüyordu normal zamanda yapıyordu diye savunmuş beni.bu arada benim görümcem var alttan yürüten cinsten.kaçarak evlendi ama bir gör sanki ben kaçtım oğluna o kaçmamış gibi kaynanamın gözünde .neyse benim en çok zoruma giden de şu oldu ben ordayken sürekli arar oğlum anneanne de hadi oğlum kaynanamın ağzı kulaklarına varır sonra kaynım alır telefonu dayıcım ne yapıyon falan filan ben normelde bu ayda tedavi görcektim gel demedi kaynanam bende gitmedim sonra öğrendikki kendi kızı gelmiş meğerse ..şimdi benim çoçuğum olup olmaması onun umrunda değil demekki kızının rahatı daha önemli değilmi

ne gidip kalcan onların evinde ya, git gel kendi evinden mis gibi, orda kalıpta arkadan bi kamyon dedikodu yapılcağına
bence bunlara kafaya takıp kendini strese sokma, biraz savunma mekanizmalarını güçlendir strese karşı, olumlu, huzurlu olmaya bak
onlar birbirlerinde kalsın etsin, mutlu mesut olsunlar sanane, seni önemsemişler önemsememişler boşver, sana bi zararları dokunmasın yeterki, eşinin desteği yeter sana

Ne deyim canım ya cehalet çok zor,senin psikolojik desteğe ihtiyacın olduğu şu dönemde sana yaptıkları cehaletin son perdesi ama eşin anlayışlı madem çok şanslısın eşinde onlarla bir olsa çok zor olur,bebişin olacak elbet tıp çok ilerledi canını sıkma,madem sana böyle yapıyorlar farklı çözümler bulmaya çalışın ..eşinle birbirnize sarılın...

Öncelikle geçmiş olsun inşallah rabbim en kısa zamanda bir evlat nasip eder,

Kayınvalidelerin umuru değil,tedavi mi görüyorsun birşey olur mu olmaz mı...

Onlar ancak ve ancak boş boş konuşmayı bilirler.

Şanslısın ki eşin senin arkanda ve sana destek.

Etraftaki seslerede kulak verme,çocuğu olmayandalara nedense hep baskı yaparlar.

Tedavini kayınvalidenin yaşadığı şehirin dışında bir yerde yürütmen mümkün değil mi?

Yerinde olsam sanırım,bir daha onlara gidip kalmazdım çünkü...

canım eger esın sana karsı anlayıslı davranıyorsa bu soylenenlerde ve yapılanlarda senı suclu bulmuyorsa hıccc bunları dusnup moralını bozmaya gerek yok senın dusunmen gerek ılgılenmen gerekn daha onemli konular vardır emınım... boşver kızyla mutlu olsun en ıyısı bu uzakta olmanzda buyuk avantaj senın ıcın onu solım k.v yakın annesıne uzak olan bırı olark bunu soyluyorum. allahm tez zamanda saglıklı sıhhatlı yavrucunuda kucagına nasıp eder ınsallah. ozamnda ztn ılgılenmen gerek tek sey aılen olur. takma kafana kımseyı degmez bence

Öncelikle geçmiş olsun inşallah rabbim en kısa zamanda bir evlat nasip eder,

Kayınvalidelerin umuru değil,tedavi mi görüyorsun birşey olur mu olmaz mı...

Onlar ancak ve ancak boş boş konuşmayı bilirler.

Şanslısın ki eşin senin arkanda ve sana destek.

Etraftaki seslerede kulak verme,çocuğu olmayandalara nedense hep baskı yaparlar.

Tedavini kayınvalidenin yaşadığı şehirin dışında bir yerde yürütmen mümkün değil mi?

Yerinde olsam sanırım,bir daha onlara gidip kalmazdım çünkü...

onda kalırsam daha az masraf gidiyor diye kaldım oğlunun cebini düşündüm ama o başka acıdan baktı hep.birde iyiliğine de konuşsam altından art niyet arıyor

öncelikle inşallah kısa sürede sağlıklı ve sıhhatli bir evlat sahibi olursun ....tedavi için misafirhanesi olan bir merkez seçersen stresten uzak kalmış olursun ve bu durum tedavi sürecini olumlu yönde etkileyecektir. tüp bebek tedavisi çok hassas bir tedavi ve senin kesinlikle moral olarak iyi olman gerekiyor

Son düzenleme:
onda kalırsam daha az masraf gidiyor diye kaldım oğlunun cebini düşündüm ama o başka acıdan baktı hep.birde iyiliğine de konuşsam altından art niyet arıyor

Masrafları ağırdır biliyorum...

Sen kendi açından çok haklısın.

Ama işte canım karşımızdaki insan kötü niyet taşıyorsa

yaptığımız yapacağımız ve belki yapmadığımız şeyler bile

bize mutsuzluk ve kötülük olarak geri dönecektir.

Back
X