• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve doğum sürecim..

Kuzukulagi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
84
Puanlar
98
Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek var mı.

Geçen kaynanama cevap verdim beni bi konuda dehşet eleştirdi kızın olsa böyle demezsin gelinim diye böyle söylüyorsun dedim kocam da bana küstü.. Ya sizin, kaynanalaronız da bu kadar uzun, kalıyor mu

Bu dönemlerde destek olunmak için kalınabilir ama bu durum size zarar veriyorsa ilişkilerin daha fazla yıpranmaması için bunu açıkça dile getirmeniz gerekir. Sonuçta şu an sizinde psikolojik sağlığınız iyi değil, iyi bir şey yapsa bile size kötü gelebilir. Biraz yalnız kalmak istediğinizi açık açık belirtin. Eşiniz de size destek olmuyorsa bunu şimdilik göz ardı edin ama kafanıza mıh gibi kazıyıp ileride kötü günlerde çıkarıp çıkarıp sunarsınız.

Ben bunlardan nasıl kurtulurum diye sormak yerine kayınvalideniz yüzünden azalan sütünüz için takviye önerisi istemenize ne desem bilemedim.

Neden sizde kalıyorlar? Sinir bozmaktan başka bir işe yaradıkları yok belli ki. Gönderin gitsinler.
Kocanız akıl sağlığınızı korumaya çalışıyorsunuz diye küsecekse o da anasıyla gidebilir bence.

Boşanın . Bir eş konusu değil ama gerçekten evini düzenini eşine karşı sorumluluklarını bilmeyen karısının mahremıyetine özenmeyen anası sandalyeyle başında otururken müdahale etmeyen 🥒 dan koca falan olmaz hele baba hiç olmaz . sizde neden kendı kişisel korunmanızı yapmıyorsunuz yıkın dökün bağırın çağırın aman gelin gidecek çocuk arada kalacak die akılları çıkar sizde alın elinize telefonu duyurun herkese yuvamı yıkıyor die böyleleri elalemden altına mıçar. Kocanız kızıyor mu siz bağırın evi tepesine indirin bakın bakalım napıyorlar sustukça daha akıl sağlığınızdan olacaksınız çocuğa mama alırsınızda aklınıza bu şekilde çözüm bulamazsınız !

Desteğe ihtiyacınız varsa eşiniz yardımcı olsun.

Kayınvalide ile aynı evde aylarca beraber yaşamak kimin fikriyse yanlış olmuş,olsun geç değil,hatanızı telafi edebilirsiniz.

Kayınvalidenizi çözebilseniz çözerdiniz ben süt ile ilgili tavsiyede bulunayım.
Kayınvalideyi kullanın biraz ev işi yemek konusunda. Size sağlıklı protein ağırlıklı yemekler hazırlasın. Sabahları yumurtanızı yiyin mutlaka. Akşamları etiniz pilavınız salatanız tam olsun. 3 ana 3 ara öğün yapın mutlaka. Aralarda hurma ceviz vs yiyin.
Efa mom tarzı hamilelikte kullandığınız bir multivitamini kullanın
Omega 3 desteği alın.
Solgar bira mayası tableti tavsiye ederim.
Boza
Bulgur pilavı
Dere otu
Akşamları bebeği uyuttuktwn sonra rahat rahat tv izlerken anne çayı vehurmanızı alın. Sağım makinenizi de alın. Power pumping yapın günde bir kez yapsanız yetiyor.
Bence sütünüz azalmamıştır.
O aralar süt bir dengeye gelirken miktarında oynamalar olur.
Bol bol emzirmeye devam edin.
Gece emzirmesini aksatmayın. En çok sür arttıran şeydir.

Kayınvalideyi kullanın biraz ev işi yemek konusunda. Size sağlıklı protein ağırlıklı yemekler hazırlasın. Sabahları yumurtanızı yiyin mutlaka. Akşamları etiniz pilavınız salatanız tam olsun. 3 ana 3 ara öğün yapın mutlaka. Aralarda hurma ceviz vs yiyin.
Omega 3 desteği alın.
Boza
Bulgur pilavı
Dere otu
Akşamları bebeği uyuttuktwn sonra rahat rahat tv izlerken anne çayı vehurmanızı alın. Sağım makinenizi de alın. Power pumping yapın günde bir kez yapsanız yetiyor.
Bencede sütü azalmamıştır . Muhtemelen göğüsler artık terbiye olmuştur ilk zaman ki sütü arıyordur. Süt azalsa bebek doymaz ağlar uyumaz huzursuz olur böyle bi bahsi yok konuda .
Başka bi konuda meme reddi yazmış da meme reddi yapana da çözüm belli yani sağım yapıp verecek yada eğitim alacak .

Bebek emmeye başladıktan 2 dk sonra süt iniyorsa bebegın emişinden anlarsınız lık lık yutar . Gogsunuz terbiye olmuştur artık böyle devam edecek sürekli dolu dolu meme beklemeyın . Bebek doymasa susmaz ağlar durur .bu arada çarşamba cuma ve bugün 3 tür aynı konuyu açmışsınız bu yasak diğer konunuzda tavsiye de verilmiş istediğiniz etkileşimi bulamadınız galiba . En iyi etkileşim kaynanayı evden kovalamak sizin için korkmayın eşiniz yırtınsın dursun köşesinde siz keyfinize bakın .

Esiniz de kaynananizda cöp tipler umarim cozersiniz. Ben olsam sinir krizi gecirirdim çözülürse çözülürdu kimse icin kendimi üzemem. Ama sütünüzle ilgili sunu diyebilirim stresten uzak durmalisiniz. Tabi yemenize icmenize dikkat edin ama stres çok büyük etkiliyor.

Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek var mı.
Valla insan hamile ve loğusayken yaşadıklarını asla unutmuyor. Normalde aklına bile gelmeyecek şeyler bu dönemde travma olarak kalıyor. O yüzden bu dönemdeki hassasiyetinizi eşinize bir şekilde anlatıp kaynananızın evinizde kalmasına müsaade etmeyin. Gün gelir her şey geçer ama eşinizin bu pasifliğini ölseniz unutmazsınız. Olan evliliğinize olur.

Geçen kaynanama cevap verdim beni bi konuda dehşet eleştirdi kızın olsa böyle demezsin gelinim diye böyle söylüyorsun dedim kocam da bana küstü.. Ya sizin, kaynanalaronız da bu kadar uzun, kalıyor mu
Kalmıyor. Kocanla anasını gonder evden. Süt icin de malt içecekler var ebebekte bulabilirsin. Sıcak masaj ve bol bol sağmak gerekiyor.

Yeni doğum yapmış halinle bdvye konu mu açılır ah ah

Omega 3 desteği alın.
Boza
Bulgur pilavı
Dere otu
Benim çoklu gıda alerjilerim var. Bahsettiğiniz bir çok şeyi yiyemedim. Buna rağmen benim bebe 34 aya kadar emdi.

Ki başta Kv faktörü yüzünden tuttamamıştı. Kv ile tartıştım küsüp gidince emmeye başladı😀.

gak meme guk meme yapın. Kv faktörünü çözün hepsi düzelecek.

Arkadaşın yazdığı gibi memeler teribiye olmuştur. Kontrolde doktor normal görüyorsa emiyordur. Çişli bezler de önemliydi bakarsınız…

Benim kayınvalidem doğumdan sonra 40 gün kaldı yaklaşık. Bir sorun yaşamadık biz.

Daha sonraları ise eşim yurtdışında olduğu icin gelip kaldığı oldu 2-3 ay. Evine döndü, 1 ay sonra tekrar geldi vs. Baya vakit geçirdik yani. O dönemlerde bazı şeylerden rahatsız olsam da kasıtlı şekilde istemediğim şeyleri yapmaz, sınırlara saygı gösterir, laf sokmaz. Zaten bu sayede bir arada olabiliyoruz.
Eğer anlaşamadığım biri olsaydı asla bu kadar uzun süre bir arada kalmazdım.

Back
X