• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve doğum sürecim..

Bencede sütü azalmamıştır . Muhtemelen göğüsler artık terbiye olmuştur ilk zaman ki sütü arıyordur. Süt azalsa bebek doymaz ağlar uyumaz huzursuz olur böyle bi bahsi yok konuda .
Başka bi konuda meme reddi yazmış da meme reddi yapana da çözüm belli yani sağım yapıp verecek yada eğitim alacak .

Bebek emmeye başladıktan 2 dk sonra süt iniyorsa bebegın emişinden anlarsınız lık lık yutar . Gogsunuz terbiye olmuştur artık böyle devam edecek sürekli dolu dolu meme beklemeyın . Bebek doymasa susmaz ağlar durur .bu arada çarşamba cuma ve bugün 3 tür aynı konuyu açmışsınız bu yasak diğer konunuzda tavsiye de verilmiş istediğiniz etkileşimi bulamadınız galiba . En iyi etkileşim kaynanayı evden kovalamak sizin için korkmayın eşiniz yırtınsın dursun köşesinde siz keyfinize bakın .
Nasıl bir etkileşim beklentisi vardı sence ??

Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek var mı.
nerden tutmak istersen iste faul bir hikaye. bence bugünlük bir olay değil. annelerin oğullarını kıskanması kadar gerzekçe bir olay daha yok. senin avine gelip senin özelini anlatma hakkını nerden buluyor? işte eşinin senin yanında olmadığını o kadar biliyor ki üstüne bu kadar geliyor diye yorumladım.

Nasıl bir etkileşim beklentisi vardı sence ??
Daha çok destek beklemiş ama konuyu bebek bakım kısmına açtığı için çok gören olmamış . Ama konununda desteklik bi durumu kalmamış 3 aydır cinnet geçirmek için çok bile sabretmıs üzüldüm .

Geçen kaynanama cevap verdim beni bi konuda dehşet eleştirdi kızın olsa böyle demezsin gelinim diye böyle söylüyorsun dedim kocam da bana küstü.. Ya sizin, kaynanalaronız da bu kadar uzun, kalıyor mu
Ben kendi annem dahil kimseyi istemedim. Kendim alışmak istiyorum diyip gönderdim mesela. Kaynananızın karşısında neden emziriyorsunuz? Sonuçta bebeğinizle sizin mahreminiz o. Alın odanıza geçin kimseye de izletmeyin kendinizi. Siz baştan sınır koymamışsınız maalesef şimdi yaptığınız her şey eşinizle kv nizin gözüne batar. Eşinizle konuşun ben bebeğimle kendim ilgilenmek istiyorum alışmak istiyorum diye uygun bir dille ve annesini yollasın.

Benim çoklu gıda alerjilerim var. Bahsettiğiniz bir çok şeyi yiyemedim. Buna rağmen benim bebe 34 aya kadar emdi.

Ki başta Kv faktörü yüzünden tuttamamıştı. Kv ile tartıştım küsüp gidince emmeye başladı😀.

gak meme guk meme yapın. Kv faktörünü çözün hepsi düzelecek.

Arkadaşın yazdığı gibi memeler teribiye olmuştur. Kontrolde doktor normal görüyorsa emiyordur. Çişli bezler de önemliydi bakarsınız…

Bunlar süt için değil de biraz annenin psikolojisi için tavsiyeler. Süt sadece pirinç yeseniz bile oluyor/ ben de sürekli diyet yaptım. 18 ay emzirdim sizinki kadar iddialı olmasa da. Ama lohusa depresyonundan çıkmak için özellikle emzirirken iyi beslenmek önemli :)

Bunlar süt için değil de biraz annenin psikolojisi için tavsiyeler. Süt sadece pirinç yeseniz bile oluyor/ ben de sürekli diyet yaptım. 18 ay emzirdim sizinki kadar iddialı olmasa da. Ama lohusa depresyonundan çıkmak için özellikle emzirirken iyi beslenmek önemli :)
Beslenme tabi iyi ama olmazda olmaz değil. Afrikalı annelerin sütleri incelenmiş çok bir fark görünmemiş.
Psikoloji için sınır koymayı öğrensek yetecek aslında.

Geçen kaynanama cevap verdim beni bi konuda dehşet eleştirdi kızın olsa böyle demezsin gelinim diye böyle söylüyorsun dedim kocam da bana küstü.. Ya sizin, kaynanalaronız da bu kadar uzun, kalıyor mu
Tabi ki kalmıyor. Ben 13 Ekimde sezaryen doğum yaptım. Kırkım çıkana kadar kimseyi eve kabul etmedik. Benimle eşim ilgilendi. Sonra da ziyarete gelenler bebeği görüp gitti. Kayınvalidem kayınpederim bu durumu hiç garipsemedi. Bebek küçük gelipte yavrumuzu hasta etmeyelim dediler. Sizde bu misafirliği sonlandırın. Çok gereksiz bir durum. Ben sürekli süt sağdığım için sütyensiz geziyordum. Evde birileri olsa nasıl rahat ederdim?

Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek var mı.
Bir kaos çıkarırım. Bir bağırırım gırtlağım patlayana kadar
Apartmanı ayağa diker basımıza yığarım, bak bakalm gidiyor mu kalıyor mu kalıyorsa anamın evi var, alsın oğlunu emzirsin ben annemin evine giderm

Bu dönemlerde destek olunmak için kalınabilir ama bu durum size zarar veriyorsa ilişkilerin daha fazla yıpranmaması için bunu açıkça dile getirmeniz gerekir. Sonuçta şu an sizinde psikolojik sağlığınız iyi değil, iyi bir şey yapsa bile size kötü gelebilir. Biraz yalnız kalmak istediğinizi açık açık belirtin. Eşiniz de size destek olmuyorsa bunu şimdilik göz ardı edin ama kafanıza mıh gibi kazıyıp ileride kötü günlerde çıkarıp çıkarıp sunarsınız.
Destek olunmak icin on gün kalınır bes ay kimse kimseyi cekemez

herkes yallah evine

Lohusa olduğun için ağır konuşmak istemiyorum ama kendi anneme bile en fazla 1 ay kalırsın gerek yok anne dedim. Kendisi de evet kızım zaten alışırsın kolay bakarsın sen dedi destek oldu. Eşime de anneni 2 günden fazla görmek istemiyorum dedim. Çünkü kötü birisi.
Lohusalik anımda ne yaparsan onu biçersin dedim.
Biraz diş gösterin

Kayinvalidenizi yollayın yollamadan önce de ufak capli bir cinnet gecirin.Kocanıza da yanımda duracaksan dur eğer durmayacaksan ananla birlikte sen de git diyin bütün sorunlar nasıl cözülecek bakın görün.Bizzat bu şekilde cözdüm ben.Süt yetmiyor mevzusuna gelince yetmeyen süt diye bir sey yoktur(tabii ki yetmedigi durumlar oluyor ama beyninizden bunu atın) bebeginizin emerken ne kadar cektigini bilemezsiniz bir paket margarin kadar agırsa bir günde kullandiginiz bezlerin toplamı bebek doyuyor demektir emzirme egitiminde böyle ögrenmistim bol su icin hurma yiyin tahinli kurabiye ve mercimekli marullu salata cok güzel süt yapiyor.

Boşan' ekibi gelmeden kaçmalısın...Çok yanlış yere dert anlatıyorsun.

İlk olarak açık ve nezaketli iletişim kurma yolunu denemelisiniz. kocanızla özel olarak konuşun, kocanızın çocukça davranan birisi olduğu çıkarımını yaptım yazdıklarınızdan, haliyle suçlayıcı değil de kendi hislerinizi yorgunluklarınızı anlattığınız bir konuşma yapın. anlaşılmaya ihtiyacı olan kişi sizsiniz ama bu odunlar suçlu psikolojisi yaşayacakları için başınızı ağrıtmasın. öyle bir anlatın ki size ters yapabilecekleri bir duruma giremesinler.

Artık destek istemediğini söyle yirmi günün sonunda bebeğime kendim baktım İnan daha huzurlu oluyor

İlacın adını veriyorum.kaynanayi evden gonder .

Kocan küsüyosa küssün erkeğe yakışcak hareketler değil bunlar şimdikiler olmuş prenses. Anasıyla bırak al git çocuğu en güzeli.

Siz bu asalak herifleri nereden buluyorsunuz, hadi buldunuz adamdan sayıp nasıl koca yerine koyuyorsunuz? Kayınvalidenizi kovsanız ne olur bu adamlarla beraber olduktan sonra ben anlamıyorum ya. Neyse sakinim.
Takviye olarak da Solgar Brewers Yeast b12 4-6 tablet ve Lacmix kullanabilirsiniz.

Back
X