Kaynanam yznden psikolojim bozuldu

ebru82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
91
0
86
42
Diğer
kızlar o kadar bunaldım ki..kayınvalıdemlere gıdecegımız gun ellerım ayaklarım tıtrıyo.dun aksam bizi yemege cagırdı.gıttık.yemegimizi yedik.bulasıkları toparladık.kayınvalıdem içeri gırdı kocasıyla ogluna cay ıcermısınız yapalım mı dıye sordu.bende mutfaktayım geldi yanıma cay ıcmeyeceklermış yapmayalım dedi çok bozuldum bende o evdeyım ınsan benımde fıkrımı almazmı.aradan yarım saat gectı oglum tatlı getırıyım mı dıye esime sordu.sadece ona getirdi o kadar uzuldum kı sınırden elim ayagım bosaldı.normalde ogluna cok duskun bırı degıl bız krız donemınde cok sıkıntı cektık o zaman oglum demedi.hep benım ailem destek oldu.şimdi ogulları kıymetlendi.ben yemede içmede degilim ama bu kadının bu tavrına dayanamıyorum.sureklı boyle iğneleyıcı tavırları var.eşime soyledm niye boyle yapıyodogrumu yaptgı diye.yemek yapıp cagırmıs bı tatlıyımı esırgeyecek kendın alsaydın ya dedı.daha beter cınlendim.baslarda öyle yapınca bende kendım gıdıp alıyodum ama artık bı art nıyet var.kocamlada tartıstık bu yuzden.ne yapıyım kızlar cıdıracam artık dayanamyrm yaptıklarına

tartışmayın kocanızla...ne gerek var...
o da sizin evinize gelecek, siz de kayınpederinize sorun...oldu bittiiii....

Yok say duymazdan gel
Keyfini kaçırma en azından belli etme
ınan kaynanan seni kızdırıp bunu oğluna karşı kullanmakta geç kalmicaktır
Onun eline koz verme
Hepimiz öyle yada böyle çekiyoruz
Bide kocan eğer annesini haklı görüyorsa onu fazla zorlayıp evliliğini huzurunu sarsma
Çünkü fazla sızlanan şikayet eden eşler haklı da olsa haksız duruma düşürülüyor
Benim nacizane fikrim bu yönde

Çok ataerkil bir aile mi? Hani "Erkeğe hizmet edilir, kadınlar kendi işini kendi görür." diye mi düşünüyor acaba? O tür bir yapısı varsa evde kadınlara hizmet edilmez, kadın kendi işini kendi görür, hele hele gelinse bu kişi. Yani size tatlı ikram etmek istemediği için değil de tatlıyı kendiniz almanız gerektiğini düşündüğü için öyle davranıyor olabilir.

Sende şakayla ben çay içeceğim deyip kendime demler..
Bir güzel afiyetle çayımı içerdim..
ıçinde neden tutuyorsun..Sor kendine neden böyle davrandığını..

Sizin eşinizin ailesi herşeyi eşinizden istiyor zaten,
görümcenizde size geldiğinde sadece eşinizle muhatap olmuşlardı,
sizinle problemleri mi var acaba,
eğer onlar böyle davranmaya devam edeceklerse,
bence gitme işini aza indirin,yada gittiğinizde
direk konuşun,kafanızdaki soruları sorun derim...
ama sakın başkaları yüzünden eşinizle kötü olmayın ki
onları sevindirmeyin...
sevgiler...

Çok ataerkil bir aile mi? Hani "Erkeğe hizmet edilir, kadınlar kendi işini kendi görür." diye mi düşünüyor acaba? O tür bir yapısı varsa evde kadınlara hizmet edilmez, kadın kendi işini kendi görür, hele hele gelinse bu kişi. Yani size tatlı ikram etmek istemediği için değil de tatlıyı kendiniz almanız gerektiğini düşündüğü için öyle davranıyor olabilir.

yok canım öyle erkege hızmet ıçın dıken üstünde olan bı aile degil.anlamadım bılmıyorum.yemekleri tabaklara koyar en azı benım.eşim bi ara yurt dısındayken kayınpederım kuruyemış alalım emiş kayın valıdem yok sakın alma yerde kılo alır demış.bunu da bana komsusunun yanında soyluyo...bilmıyorum ya evimin hzurunu bozuyo ve bundan mutlu oluyo.sinirden catlayacam artık

yok canım öyle erkege hızmet ıçın dıken üstünde olan bı aile degil.anlamadım bılmıyorum.yemekleri tabaklara koyar en azı benım.eşim bi ara yurt dısındayken kayınpederım kuruyemış alalım emiş kayın valıdem yok sakın alma yerde kılo alır demış.bunu da bana komsusunun yanında soyluyo...bilmıyorum ya evimin hzurunu bozuyo ve bundan mutlu oluyo.sinirden catlayacam artık

Valla kolay gelsin, ne diyeyim? Zor biliyorum ama evinizin içine yansıtmamaya çalışın. Ayrı iki ailesiniz siz. Eşinizle birbirinizi kırmayın, eşiniz dolduruşa gelen bir insan değilse ona yansıtmayın. Nihayetinde annesinin davranışlarından sorumlu değil, ondan da aynı şekilde bu konuda dengeli olmasını rica edin.

benim eşimin halası da aynen böyle..
x yermisin sup,x karnın aç mı??x dondurma var,x dolaptan kola al..
15 dakika boyunca aşağı ineriz aynen bu modda..
yalnızca benim kocama değil;tüm torunlara aynı modda gelinlere sormaz..
ben kendi adıma 3 yıldır orda bir şey yemiyorum..karnım tok diyorum,bir bardak su bile içm,iyorum orada..
şimdi kendisi otomatik olarak soruyor içermisiniz yermisiniz diye..
sende bir süre yeme içme bence..eşek olsa anlar yani tepki gösterdiğini bir süre sonra..

en cok canımı sıkanda kendi kızının moralı bıraz bozuk olsun hemen derdıne duşuyo.canını sıkma hersey sıkıntıyla oluyo diye akıl verıyo benide kahrımdan ölduruyo..işin garibi bazende huri melek oluyolar acaba bunlar hakkında benmı yanlış düşünüyuorum demeye kalmıyo ki yine moral bozacak bişey cıkıyo

Ben içerim ..diye araya gir sen de her seferinde..

Ben içerim, ben yerim ben ederim vs vs vs..,o sormadan sen söyle mademm..
Böylelikle anlar ..

Fazla büyütülecek bir konu değil bence....

Ben içerim ..diye araya gir sen de her seferinde..

Ben içerim, ben yerim ben ederim vs vs vs..,o sormadan sen söyle mademm..
Böylelikle anlar ..

Fazla büyütülecek bir konu değil bence....

canım bende aynısını yaşadım sürekli nişanlıyken..iş çıkışı gelirdik halaya x yemek ısıtayım yermisin diye sorardı..iş çıkışı gelmişiz ben saf otururdum o masaya..
kocam sup alırdı kendine banada getirirdi bi kase,o demezdi sende git al böcük diye..
bayramda giderdik eşime tutardı sonra otururdu..ben kalırdım..
yani bize karşı bir tutum bu gelinlere karşı..
sürekli olunca insan gerçekten sinirleniyor,nedir bu tavır diye..:sinifsinif:

Yaff niye laf sokup duruyosunuzki
yada niye ilal bişi yemeyerek tepkini göstereceksinki

Yada ben yerim diye lafın arasına giriceksinki..
Bence yapman gereken çok basit!

Git kayınvalidene derdi neymiş sor
kırılıyorum de
bendenmi esigiyosunuz de
nedne böyle davranıyorsunuz de
incitiyorsunuz de

Zatiii içi kötü kadınsa tavrından belli olur
hee bilerek yapmıyor ise onuda anlarsın
yoluna girer herşey..

Nedne kayınvalideyle birşey yaşanınca söylemiyorsunzu yada sormuyorsunuz?
Bende bunu anlamıyorum...

kızlar o kadar bunaldım ki..kayınvalıdemlere gıdecegımız gun ellerım ayaklarım tıtrıyo.dun aksam bizi yemege cagırdı.gıttık.yemegimizi yedik.bulasıkları toparladık.kayınvalıdem içeri gırdı kocasıyla ogluna cay ıcermısınız yapalım mı dıye sordu.bende mutfaktayım geldi yanıma cay ıcmeyeceklermış yapmayalım dedi çok bozuldum bende o evdeyım ınsan benımde fıkrımı almazmı.aradan yarım saat gectı oglum tatlı getırıyım mı dıye esime sordu.sadece ona getirdi o kadar uzuldum kı sınırden elim ayagım bosaldı.normalde ogluna cok duskun bırı degıl bız krız donemınde cok sıkıntı cektık o zaman oglum demedi.hep benım ailem destek oldu.şimdi ogulları kıymetlendi.ben yemede içmede degilim ama bu kadının bu tavrına dayanamıyorum.sureklı boyle iğneleyıcı tavırları var.eşime soyledm niye boyle yapıyodogrumu yaptgı diye.yemek yapıp cagırmıs bı tatlıyımı esırgeyecek kendın alsaydın ya dedı.daha beter cınlendim.baslarda öyle yapınca bende kendım gıdıp alıyodum ama artık bı art nıyet var.kocamlada tartıstık bu yuzden.ne yapıyım kızlar cıdıracam artık dayanamyrm yaptıklarına

Canım gerçekten çok sinir bozucu bir durum ama bence moralini bozma aslında o an eşin dönüp annesine anne eşime neden tatlı getirmedin yada annesi ona sorduğunda dönüp sana canım sen istiyormusun dese hiç böle psikoloji bozukluğu olmaz ama işte erkekler daha farklı ne varki bunda der çıkar bence sende ona aynısını yap hem bakbakalım eşin bu sefer anneme tatlı nerede diyecekmi_?

aynen öyle ne yapacagını bilemıyosun o anda.yemin ederim sinirden kalbim yerinden cıkacak sandim.ama o olaydan sonra eve gelene kadar kaynanamla hiç konuşmadım..d

canım bende aynısını yaşadım sürekli nişanlıyken..iş çıkışı gelirdik halaya x yemek ısıtayım yermisin diye sorardı..iş çıkışı gelmişiz ben saf otururdum o masaya..
kocam sup alırdı kendine banada getirirdi bi kase,o demezdi sende git al böcük diye..
bayramda giderdik eşime tutardı sonra otururdu..ben kalırdım..
yani bize karşı bir tutum bu gelinlere karşı..
sürekli olunca insan gerçekten sinirleniyor,nedir bu tavır diye..:sinifsinif:

Yani başıma gelmediği için dışardan bakınca aman aman kafaya takılacak birşeymiş gibi gelmiyor ama haklısın, zaman gelir insan alınır..Yani kocana açmısın deyip sana sorulmayınca..Doğru..

Ne yapmak lazım o zaman..Açıkca ''bana neden hiç sormuyorsun?'' deemek mi lazım acaba ? Olabilir.

Kayınvalidenizin düşüncesizliği yüzünden eşinizle kötü olmayın.

Sizde öyle bir durum olduğunda şaka ile karışık kimse bana sormuyor gelinim sende tatlı yermisin diye kıskanıyorum valla de olsun bitsin. sırnaşık şey
Onlar mesajı alırlar ne olsa.

Çekirdek kabuğunu doldurmayacak mevzular için huzurunuzu bozmanıza değmez inanın.

yani gercekten sinir olmamak imkansız.görümcen istannbulda oturuyo.kaynvldemlerle oraya gıttık.sofraya oturduk herkese yemek koydu bana sen ne yersin diye soruyo.nem onlarla berber 5saat yol geldim o lar acıktıysa ben de acıktım.neyse onu gectik.sabah kahvaltı yapacaz eşim kendne sucuk yapacak(kaynanamgil sucuk yemiyolar)kayınvalidem oglum kendne göre yap senden başka kimse yemez dedi.al sana bi kaya nerene dayarsan daya.

Yani başıma gelmediği için dışardan bakınca aman aman kafaya takılacak birşeymiş gibi gelmiyor ama haklısın, zaman gelir insan alınır..Yani kocana açmısın deyip sana sorulmayınca..Doğru..

Ne yapmak lazım o zaman..Açıkca ''bana neden hiç sormuyorsun?'' deemek mi lazım acaba ? Olabilir.

Bu şekilde sorulduğunda iki türlü cevap
1. AAA güzel gelinim pardon ki bu imkansız kafamçokkarıştı
2. İşte ben farkında değilim yaşlıyım bunamı takıldın şimdi ve arkandan bana çıktı böle dedi falan kendi bana yapacağındn benden bekliyor o bana servis etsin dedikodular

bilmem belkide iyi olur...:)

Back
X