Kaynanama çok sinirliyim :((((((

elmaturta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
119
1
26
Ankara
Merhaba arkadaşlar...bir bebeğim olacak inşallah dün cinsiyetini de öğrendik erkekmiş:)
Annemler şehir dışındalar 4saat mesafede...inş bebeğim Doğunca annem gelecek burada 40 ı çıkana kadar..(hoş annemin okadar kalacağını da sanmıyorum kız annesi olarak geride durur annem hep ,nedense işte)
Neyse dün akşam kaynanamlarda idik, bana bir akrabası ile konuşmasını anlattı . Akrabası da kayınvalide ve gelini doğum yapmış kızın annesi gelmiş bakıyormuş bebeğe,kadın demişki k valideme : aman gelinin annesi geldi baksın sonra torun yine benim torunum nasılsa benim soy adımı taşıyor o evine gidecek yine demiş
Hemen ardından benim annemi katarak " gönül de gelir bakar sonra benim dedi ve güldü" yani o da zaten benim torunum demek istedi

Ve sanırım annemin gelecek olmasını problem ediyor ... Kızlar cevabını veremedim" annemin hakkını yemeyin isterseniz" diyemedim :( beni üzmek için söyledi çünkü önceden de problemler olmuştu...

Bi de annemi görseniz polemiğe girmez hep iyidir ne yarışa girer ne bişeye

Sonra eşime dedim artık eve gidelim diye çıktık evden arabaya bindik eşime dedim ki annemin oğlu olsaydı kaynanalık yapamazdı diye. ÇOk duygulanmıştım ve içimde kalmıştı annemi savunamamak:(

Eşim ne oldu dedi ben de anlattım... Eşim de annem o niyetle söylediyse saçmalamış dedi ben konuşurum annemle dedi... Konuş lütfen çünkü ben laf veremiyorum ve içimde büyütüyorum annemle yarışa girmesin benim mahremine anneme laf etmesin bidaha dedim

Kızlar daha bebek doğmadan böyle konuşmalar geçiyor Doğunca neler olacak bilmiyorum :(

Mesafeli olmaya karar verdim bi süre evine gitmicem

Siz de yaşıyor musunuz böyle sıkıntılar.. Ben o kadına anne demek istemiyorum artık:( nasıl yapıcım bilmiyorum

Bu konuşmanın üstüne görümcem de: sizinkiler nasıl gelecek zor olmayacak mı (lise1 e giden kardeşim var işte )nasıl olacak kardeşin fln diyo ben de dedim ki doğum yaz tatiline geliyo zaten sıkıntı olmaz dedim ee baban nasıl olacak zor olmayacak mı diyo bu seferde

Ya bunlar annelerin gelmesine iyice kaygıya kalmışlar siz sinirlenmez miydiniz..:(

Bence hamilelik piskolojisi. Biraz fazla abartmissin. Bence asik konu annenler degil de simdiden dogmamis cocugunu kismaniyorsun.
Yapmak böyle sadece kendini üzersin.
Laf soktuklarinda kulaklarni kapativer Canim.

Her insanin turlu turlu huyu var iste canim. Bazi insanlar cidden neyi nezaman soyliceklerini hic bilmezler, veya ne soylediklerini. Sen en iyisini yapmissin cevap vermemekle. Inaniyorum ki esin en guzel sekilde kalp kirmadan annene ne kadar alindigini soyler. Insallah bebisin dogunca hersey degisir ve yepyeni bir baslangic yaparsiniz. Once bir saglikla kucaginiza alinda hayirlsiiyla :)

Back
X