Kaynanama iyi davranmakla iyi mi yapıyorum bilmiyorum.

Gitmekte doğru yapıyorsun bencede canım. ıyiliği kul görmese, Allah görür. En azından için rahat olur. Ama anlattıkların gerçekten çok üzücü şeyler. Özellikle sana sarfettiği kötü söz, ailene tutumu çok çirkin. Görümcenle zaten çok özel zamanlar dışında görüşmezsen en iyisini yaparsın. Kendini de sinir etmezsin. Kayınvaliden içinse diyeceğim sağlık probleminde yanında olman çok güzel ama yine de mesafeni koruyup ona karşı mesafeli tutumunu farkına varmasını sağlarsan senin için daha iyi olur.Eşinin yanında olması çok iyi. Bu durumu iyi kullanarak kendini ezdirmemen ve mesafenizi ayarlayabilmen senin elinde. Tabi eşine de gereksiz yere ailesini çekiştirme nasıl olsa onların hatalarının çokça farkında diyorsun. Allah yardımcın olsun canım.

Hayatta öyle insalarla karşılaşıyoruz ki. mevlam herkesi, çocuklarını hayırlı insanlarla karşılaştırsın. hafta sonu görüdm ki gerçekten eşimin ailesi cahil ve saf insanlar. resmen şetanlarıla geziyorlar. kadın hasta yatağında hinlik düşünüyor yaa. ama mevlam büyük eşimi ve beni çok ağlattılar yine biz hallettik işlerini. eşim herşeyin farkında tabiiki ama ne yapsın annesi sonuçta. iyilikten maraz doğuyormuş gerçekten. gidiyorum ama yüzünü görünce herşey gözümün önünde içinden neler geçiyor neler. ama allahıma dua ediyorum sabır ver diye. bundan sonrasını kendi bilecek artık baktı gördü diğer evlatları bişey yapamadı kimden fayda var gördü. mevlam bana iyiliklermin karşılığını fazlasıyla veriyor şükürler olsun. 3 günlük dünya bugün varız yarın yokuz.

burada iyimi kötümü davranayım ne yapayım diye düşünürken hepiniz sağolun yardımcı oldunuz arkadaşlar. kaynanamın tüm yaptıkalrına rağmen hataneye hergün eşimin yanında ziyaretine gittim güler yüzlü davrandım. eşim ve ben herşeyine koşuşturduk. eşimin tanıdığı drlar sayesinde ameliyatını yaptırttık yine eşim taburcu etti götürdük. tabi yapacak annesi sonuçta hiç yapma etme demedim ama söylediğim tek kelime "şu anda sana muhtaçlar o yüzden yüzüne gülüyorlar yarın bir gün ayaklandığı zaman yine aynısı olacak" diye. üzgünüm ki dediğim çıktı hemde çok kısa bir sürede. biz gitmeden daha bir gün önce bizim sayemizde yine bişeyler aldılar. hiçbirine üzülmüyorumda eşimi çok üzdüler sinir oldu tüm hafta sonu hasta oldu canım benim. herşeyine eşim koşturdu amaa annesinin babasının ağzında hep diğer kardeşleri. bu kadarda terbiyesizlik olmazki o kadar koşturdu etti bir allah razı olsun demiyorlar varya. o aileden eşim nasıl çıkmış anlayamıyorum. bende dedim o kadar yaptıklarına rağmen koşturdun ve mükafatını aldın yine sana dirsek gösterdiler. yuvamızdaki mutluluğumuzu çekemiyorlar hep bozmaya çalışıyorlar mevlam bildiği gib yapsın ne diyeyim. komşu teyze bile ufacık bişey yapsak 40 gün dua eder bize yemekler yapar iyi kalpli yavrularım der. ama olmuyor işte ailelerimiz bizim iyi niyetimizden faydalanıp yine kötü davranıyorlar. mevlam o kadar büyükki sabır dilemekten başka bişey yapamıyorum. sinirimi içime atmak zorundayım eşimin daha fazla üzülmemesi için. ama bundan sonra hiçbir kuvvet o kadaının evine götüremez beni. kalbi kötü olan kişiler uzak dursun benden. hiçbir iyiliği karşılık beklemeden yaparız istediğimiz sadece güler yüz çokmu şey istiyoruz acaba?

eşimle tanıştığımız günden beri o kadar iyi anlaşıyorduk ki çok iyi iki arkadaştık. bütün günümüz berbaber geçiyordu birbirimize aşık olduğumuzu anladığımızda uzaklaşmaya çalıştık ama olmadı evlenmeye karar verdik. herşey güzeldi derken kaynanam pürüz çıkardı ve ayrılmak zorunda kaldık ama ayrılamadık tabi. bir ayrı bşr barışık geçti senelerimiz sonunda kesin evlenecez dedik ve evlendik şükürler olsun. ama sürekli kavga çıkartıyor kaynanam ve görümcem. küsüyoruz birkaç ay görüşmüyoruz sonra tekrar barışılınıyor ama durduk yere yine kavga. en son eşimle kavga etti kaynanam bıktık artık dedik görüşmüyorduk taki kaynanam belini kırana dek. gitmiyecem dedim ama eşimi yine kıramadım gidiyorum mecbur ne yapayım. ama görümcem suratsızın teki dudak büküyor tiriplere sokuyor kendini bir acayip kadın yaaa. biliyoruz ki kıskançlığından kaynanamı bizimle kavga ettirende oydu zaten ama sinir oluyorum onu görünce. eşim uğraştı didindi yine drlarla görüştü ameliyatınıda yine eşim ayarladı hala eşim kötü ben kötüyüm. ya hep biz koşturuyoruz o cadı görümcem ne yapıyorsa yapıyor. yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötümü ama çok tedirginim aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. aslında onların yine yüz bulup fitne fesatlık yapıp eşimle aramızı bozmalarından korkuyorum. hastalık bu sonuçta gitmesem olmayacak ama görümcem çok fena bişey derlerse cevap vereceğimi çok iyi biliyorum bu kez kimse susturamayacak beni eşimde susmayacakta zaten. kavgalardan bıktım inanın. inş kaynanam bu kez akıllanırda kızının dolduruşuyla bize laf söylemez yoksa tamamen ipleri koparacak eşim. offff çok kötü yaa neden böyleler aileler bilemiyorum ki iyi olanı hep eziyorlar kötü evlatları geçiyor.

hayatım ya kafayı yemiş bu kaynanalar kayınbabalar görümceler eltiler vs... uzar gider. sınırlarını bilmiyorlar işlerine gelince her şeye karışoyorlar güya iyilik yapıyorlar. ancak işiniz düşsün hiç biri olmaz ha yanınızda , sorun işte sınırlrını bilmemek hadlerini bilmemek .

hayatım ya kafayı yemiş bu kaynanalar kayınbabalar görümceler eltiler vs... uzar gider. sınırlarını bilmiyorlar işlerine gelince her şeye karışoyorlar güya iyilik yapıyorlar. ancak işiniz düşsün hiç biri olmaz ha yanınızda , sorun işte sınırlrını bilmemek hadlerini bilmemek .

valla cnm hala aynılar ikiz bebişim oldu hala fesatlık yapmaya devam ediyorlar. o büktükleri ağızlarını kırasım geliyor ama ne yapayım eşimin hatırı var. herkes ettiğini buluyor neticede. kaynanaların hepsi aynı değil benim anneciğimde kaynana ama gelinine benden iyi bakıyor inan

Back
X