Kaynanama yardıma gitmelimiyim

Canm yapı olarak herşeyi kafaya takarim. Bir nankörlük etse günlerce bunu takarım ben yaptım da kıymet bilinmesi diye. O yüzden kararsız kaldim

Hım o zaman gitmeyin.
Kendi kızına kıyamıyorsa, size de kıymayacak.

İşin yoksa git tabii İnsan ailesi ile yardimlasmayacak da kimle yardimlasacak ki?
Ben de bir kez hiç bilmediğim halde tarlada hasada yardım etmiştim, hem mutlu oldular, hem çok eglenceliydi :)

Eşit davranıyormuş ben olsam giderdim.Ayrımcılık yapsa eşit davranmasa işim olmazdı.
bundan 3ay önce yardımda bulunmayan kızlarına 70kilo patlıcan aldı gel birlikte yapalım dedi bende benimde 10kilo var onu da yapalım ozaman dedim girin girin etti benim poşetini elime verip sen bunları evinde yap ta yarın gel bizim patlicanlari halledelim dedi orda sesimi cikarmadim ama eşim gitme dedi gitmedim yani. Böyle de yapmisligi var.

Fasulye bir tek sana verilmiyor, ogluda var o evde. Yani bu kadar basit bir meseleyi neden sorun haline getirdin anlamadim? Git guzel guzel yap don evine alti ustu fasulye hem sevap olur.

Bundan sonra istemeye alisirsa diye korkarsanda o zaman dersin musait degilim vb diye. Bu basit bir is yap gec o yuzden sonrasinda laf olmaz.

Sanki o konuyu da açmıştın...Bilemedim ki yaaa...İçinden ne geliyorsa onu yap o zaman...Benim kaynanamda dönem dönem birşeyler yapar ama ben yakın durmadığım için bana hiç demez tabi vermezde birşey.Kızıyla komşusuyla beraber yapar.Hatta geçende Bamya ayıklıyorlarmış eşim gittiğinde görmüş eşime dedim birinden mı aldılar sor bizde alalım sormadı bile.Gitmek istemiyorsan gitme ama gitmediğin yardımda bulunmadığın şeyide alma bence.

Eskiler bu tarz konularda sey derler;
"yaptigin bana ise ogrendigin kendine"

ev hanimi olsam ben giderim, ogrenmis olurum fena mi, hem bana da dusuyormus.
calisiyorsam gitmem ama, tembelimdir boyle konularda, tatil gunumu harcamam.

Ne verirse almam işte destek cıkıyoruz da dedirtmem böylece...

Eskiler bu tarz konularda sey derler;
"yaptigin bana ise ogrendigin kendine"

ev hanimi olsam ben giderim, ogrenmis olurum fena mi, hem bana da dusuyormus.
calisiyorsam gitmem ama, tembelimdir boyle konularda, tatil gunumu harcamam.
Çalışmıyorum canm evdeyim

Çalışmıyorum canm evdeyim

yerinde olsam giderim o zaman,
hem kendim yaptim deyip daha rahat yer icerim aldigim urunleri,
hem degisiklik olur,
hem de dogada biraz zaman gecirme olarak gorurum bunu.

Illa kv ye yardim diye dusunme yani,
sana olan faydalarina bak.
ama tabi ben yapicam, kimse de tesekkur etmeyecek diye dusunup uzuleceksen gitme, cunku muhtemelen oyle olacak.

Fasulyeyi sen mi istedin yoksa kendisimi isteyerek veriyor ?
Kendisi veriyorsa gitmene gerek yok ama sen istediysen tabiki gitmelisin. Ayrica kendisi veriyor ve yardima sadece seni cagiriyorsa buda bi nankorluktur.

Normalde diğerlerinin davranışı sizi bağlamaz, size de pay düşüyor gidin derdim. Ama patlıcan konunuzu hatırlattınız. Ben olsam ne gider, ne alırım. Ben almak istemememe rağmen eşimle gönderirlerse de kullanırım. Hem zorla gönderip hem sitem edemezler herhalde.

Ah ah bırakin gecmişi ..Biraz da karşılıksız yardım etseniz ne olur ?

Gerçi kadın yine Bahçeden ne toplasa, ne yapsa sizi de unutmuyor ama..

Ne güzel tertemiz,bahçeden mis gibi sebze alacaksınız ..Geçmişi unutun anı yaşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…