kaynanamdan dertliyim :(

sadece bu cevabı okuyarak yazıyorum ki şu analtılanlar içinde sizi zerre kadar haklı görmüorum empati denilen şey yok galiba anlayışınızda sizin ailenizle gelip gidince görüşünce herşey çok iyi eşinizin ailesi sizden ilgi bekleyince sorunlar başlıo nese daha fazla yazıp ashabımı bozmıım dilerim sizin gibi gelinim olmaz

şimdi ben onların yaptıklarını yazmaya baslarsam sabah olur şöle özetliyim kaynanamla küçük oğlunun kız isteme töreninine gitmedim diye tartıştık gitmeme sebebimde küçük oğlu abisinin yani bizim herşeyimize karışıyodu sanki abi o gibi annmleri istemiyodu kendi kaynanasıgille kıyaslıyodu falan sora kayın pederimi doldurmuş eşimin kardesi yengemin facede resimleri var ewli yazmıyo falan işte ben guya nufus cuzdanımın fotokobisini çekmişim beker diye faceye atmışım böle saçmalık olabilirmi eşimle düğün fotalarım herşey facede sonra kayın peder içkili kafaya babamı aaramış böle böle diye işte facedekileri babamda kızmış kimse benim namusuma srefim dil uzatamaz demiş kapatmış teli sonra kayın peder küfürlü msj çekmiş tabi babam artık hayatta konuşmaz şimdi pişman barışmaya uğrasıyo üstelik annemlere gitmemizide kıskanıyolarda ayrıca annemlerle küsmeden önce annemgil ne zaman bize gelse hemen geliyolardı ben annemlerle hiç yanlız oturamıyodum onlara hizmet emekten çağırmassak küsüyolardı yani bu daha özeti daha neler neler

kız kimsesiz kimi bulalım da evlenelim =) mecbur eşimizin hatrına bazen göz yumacaz.. gitseydın keşke.. gidip misafir gibi otursaydın.. eşin orda sonuçta. insanlar sizin sorunlarınızı bilmez, diğer gelinin ailesi demez mi bu oğlanın eşi nerde diye.. kaynanan için kaynın için değil eşini mahcup etmemek adına gitmeliydin, yanında olmalıydın.. tamam konuşma kaynınla ama eşin ailesine gittiği zaman yanında git, tek gitmeye bi alişirsa o zaman kötü olur, doldururlar kocanı.. firsat verme bunlara kız.. gönlünü al kocanın yazık onun ne suçu var.. bak o da inada bindirir işi ailene tavır koyar durduk yere.. böyle şeylere firsat verme.. inan huzurun bozulup yuvan yıkılsa olan senle kocana olur, 3. kişi için kocanı üzmeye hatrını kırmaya gerek yok..

sen benim gibi gelini bul öpüpte basına koy:40: senn kaynanan yok heralde bu kadar kişi kaynanasından şikayetçi bi tek sen mi empati kurabiliyosun benim annem babam damatlarını el üstünde tutuyolar
kaynnanmlar gibi herşeyimize karışmıyolar oğullarıyla ewlendik diye kendi mallları gibi hareket etmek zorundalar mı :47:

böle düşünmek için insanın illaki kaynananasının olmaması mı gerekio merak ediosan sölim var güzelim kaynanam hemde öle çetin olanlarından ama hiç böle düşünmedim şükür olsun kii

kız kimsesiz kimi bulalım da evlenelim =) mecbur eşimizin hatrına bazen göz yumacaz.. gitseydın keşke.. gidip misafir gibi otursaydın.. eşin orda sonuçta. insanlar sizin sorunlarınızı bilmez, diğer gelinin ailesi demez mi bu oğlanın eşi nerde diye.. kaynanan için kaynın için değil eşini mahcup etmemek adına gitmeliydin, yanında olmalıydın.. tamam konuşma kaynınla ama eşin ailesine gittiği zaman yanında git, tek gitmeye bi alişirsa o zaman kötü olur, doldururlar kocanı.. firsat verme bunlara kız.. gönlünü al kocanın yazık onun ne suçu var.. bak o da inada bindirir işi ailene tavır koyar durduk yere.. böyle şeylere firsat verme.. inan huzurun bozulup yuvan yıkılsa olan senle kocana olur, 3. kişi için kocanı üzmeye hatrını kırmaya gerek yok..

napıyım işte canım bende yapamıyorum gülemiyorum onları görünce siniri tepeme çıkıyo ben zaten kardeşinin ewleneceği kızın ailesine mahcup olsunlar diye gitmedim sordukları zaman cewabını versinler diye gitmek istemedim çünkü kardeşi şimdi kendi kaynaasıgile yalakalık yapıyo bize de diyoki ben ewlendiğimde senede bi kere gidecez kaynanamgile diyo sözü taktı şimdi ordan çıkmıyo bende bunlara sinir oluyorum işte abisi giderken herşeye karışıyo iç güveysi verelim seni falan filan diye laf caktırıyo o giderken kendi kaynanasına kimsenin sesi çıkmıyo bende buna sinir olup tepkimi gösterdiğim zaman ben suçlu oluyorumm ohh iyikide gitmemişimmmm :ssz: ama 2inci söz kesmelerinde gittim tabi mecbur bide onlarınkiler geldi kaynanma butun işlerini ben yaptım 20 kişinin bulasığını yıkadım böle adaletsizliğe nasıl göz yumuyum öffff :43::43:

evlı deıl ıken derdım kı; bu ınsanlar nıye kaynanlarıyla anlasamzkı nezaman evlenme hazırlıklarına gırdım evlendım herseyı anladım.. anlatıacak cok se var ama ıısteeeeee canım sen hep ALLAHA HAVALE ET..

ben ole yaptım ole bı verdıkı allah onlaraa bı gecmıs olsun bıle demedım kaynanama..

evlı deıl ıken derdım kı; bu ınsanlar nıye kaynanlarıyla anlasamzkı nezaman evlenme hazırlıklarına gırdım evlendım herseyı anladım.. anlatıacak cok se var ama ıısteeeeee canım sen hep ALLAHA HAVALE ET..

ben ole yaptım ole bı verdıkı allah onlaraa bı gecmıs olsun bıle demedım kaynanama..

:30: sanki biz böle olmasını istermişiz gibi mesala eşimin arkadışına gidiyoruz oturmaya onlarda bizimle aynı gün evlendiler gelin kayın validesiyle oturuyor kadın ilk gördüm ne iyi dedim kafa dengi bana öle yansıttı yani ama sonra gelinle mutfakta oturduk biraz aman aman dedim yani hepsimi böle bunların yaa ALLAHIM sabır versin canım

:30: sanki biz böle olmasını istermişiz gibi mesala eşimin arkadışına gidiyoruz oturmaya onlarda bizimle aynı gün evlendiler gelin kayın validesiyle oturuyor kadın ilk gördüm ne iyi dedim kafa dengi bana öle yansıttı yani ama sonra gelinle mutfakta oturduk biraz aman aman dedim yani hepsimi böle bunların yaa ALLAHIM sabır versin canım

sağolasın canım sanada

şimii bn 1.5 yıllık ewliyimm ilk zamanlar eşimin ve benim ailemin arası çok iyiy di sonra bunlar bizim benimaileme gitmemizi kıskanıyolardı biz bizimkilerle vakşt geçirmeyi daha cok seviyoruz esimde öle annemle kerdeşlerimle arası çok iyi maşallahh bunlar kıskaçlıklarından kavga cıkarttılar eşimin bi erkek kardşi var her seyimize karışıyo benim annem babamla ilgili laf sokuyo falan tabi bende bi gün patladım ve kavga ettik sonra aradan biraz zaman geçti iki at gi bi falan eşimin kardeşi nişalanacaktı eşimde kerdeşiyle barışmıştı ama ben konuşmuyodum istemeye giderken illa benide götürmek istediler ben gitmem dedim eşimle 2 gün falan konuşmadık benim hatrım için gel falan dedi ama gitmedim sonra kaynanam geldi illa gel diy bende gelmek istemiyorum üstüme gelmeyin birini yuvasını yapayım derken öburununkiyı bozmayın dedim kaynanamda bozulursa bozulsun bida ewlendirim demez mi bide bizim düğünümüze beş kuruş katkıları yok kendimiz yaptık her şeyi

zaten bu işlerde hep ailelerle uğraşıyoruz yaa bende bıktım valla

öfffffff kızlar moralim çok bozukkk eşimle dün akşam tartışmıştık ya benle konuşmuyo yattı uyudu bu saatte napsam bilemedim karar verdim aynanamla ilgili sorunları kaynanma konuşup haledecem eşime hissettirmeden nasıl olur bilmiyorum ama şimdi napıyım yattı telfondan müzik dinliyo offfffffff

Son düzenleme:
zaten kaynanma artık bana bişey yapmasa bile batıyo sevmiyorumm ya bazen kendime kendime diyorum isan birinden bu kdar nefret eder mi diye bana bozulursa bozulsun diyo sonrada ben hepinizi ewlendirdikten sonra bir ay snde bir ay öbüründe kalırım diyo sor bakalım biz rahatsız olmıcaz mı seni kabul etcvez mi ben kesinlikle kalamam zaten evimiz küçül
gerçekten zor kaynanaylaa :((( evli olmaYANLARA SESLENİYORUM MÜMKÜNSE KİMSESİZ BİRİYLE EVLENN AİLEVİ İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ OLAN BİRİSİ DE İİ DEYİLLL...

Bu belirtiler zamanla geçer.Kayınvalidenizin sözü kötü olmuş ama eşinizi yanlız göndermektense yanında hiç konuşmadanda olsa bulunmanız daha iyi olurdu bence. Birde eşiniz ailenize o kadar iyi davranırken ,herşeye rağmen eşinizin hatrına bazı şeylere katlanmanız doğru olur.

canım benım benım de kayınpederım bıraz deli :) bende onun için su yada benzerı şeyler ıstedıgı zaman ıçıne ayetel kürsi felak nas okuyup verıyorum :) bıde ayakkabısına tuz atın derler dua ederk uzaklaşıyor gerçekten şahıt oldumm​

Bu belirtiler zamanla geçer.Kayınvalidenizin sözü kötü olmuş ama eşinizi yanlız göndermektense yanında hiç konuşmadanda olsa bulunmanız daha iyi olurdu bence. Birde eşiniz ailenize o kadar iyi davranırken ,herşeye rağmen eşinizin hatrına bazı şeylere katlanmanız doğru olur.

öle yapmaya çalışcam artık hemen olmasada yavas yavas öff şimdi napsam gitsem mi eimin yanına durduk yere huzurumuz bozuluyo yaa:2::2::43::43:

canım benım benım de kayınpederım bıraz deli :) bende onun için su yada benzerı şeyler ıstedıgı zaman ıçıne ayetel kürsi felak nas okuyup verıyorum :) bıde ayakkabısına tuz atın derler dua ederk uzaklaşıyor gerçekten şahıt oldumm​

hadi yaa hangi dauyı okumamız gerekiyomuş slersen cok sewinirim:2:

hadi yaa hangi dauyı okumamız gerekiyomuş slersen cok sewinirim:2:

tatlım benım annem yaptı bunu üst komşuya çünkü kadın bızı sevmıyordu azarlıyordu annemı annem ayetel kürsi okumuş 7 kere nas felak kevser salli barık okumuş tuzun içine uflemış sonra kımse görmden ayakkabısının içine atmış buyu değil bu he yalnış anlaşılmasın dua herneyse sonra bır baktık 3 gun sonra boşalttılar evı kalpten oku ALLAHIm senın rızan için de​

öle yapmaya çalışcam artık hemen olmasada yavas yavas öff şimdi napsam gitsem mi eimin yanına durduk yere huzurumuz bozuluyo yaa:2::2::43::43:

Onların istedikleri bu zaten.Ben 11 yıllık evliyim.Eşinle aranı açacak hiçbirşeye izin verme. Sevgi bittimi ne yapsan geri gelmiyor.Annesini sevmeye çalış.Kardeşlerini sevmeye çalış.(yada öyle yap):1:

tatlım benım annem yaptı bunu üst komşuya çünkü kadın bızı sevmıyordu azarlıyordu annemı annem ayetel kürsi okumuş 7 kere nas felak kevser salli barık okumuş tuzun içine uflemış sonra kımse görmden ayakkabısının içine atmış buyu değil bu he yalnış anlaşılmasın dua herneyse sonra bır baktık 3 gun sonra boşalttılar evı kalpten oku ALLAHIm senın rızan için de​

tamam canım çok teşekkürler ya kesin yapcam

Onların istedikleri bu zaten.Ben 11 yıllık evliyim.Eşinle aranı açacak hiçbirşeye izin verme. Sevgi bittimi ne yapsan geri gelmiyor.Annesini sevmeye çalış.Kardeşlerini sevmeye çalış.(yada öyle yap):1:

inallah pek umutlu deilim ama ben nezaman düzelmeye çalışsam kaynanamgil illa bişi çıkarıyo geçen annemlerde 2 gün kalmaya gittim kaynanam ewe bişi bırakma bahanesiyle girmiş eşimden almış anahtarı sandıkların içine kadar bakmışşş :2:

Merhabalar konu sahibi arkadaşım Allah yardımcın olsun.Neden kız aileleri susar pusar kızımın mutluluğu bozulmasın derde erkek aileleride huzursuzlk yaratır.Bende kayınvaldemden hoşlanmıyorum öyle doğanın kanunu gereğinden dolayı değil yaptıkları yanlışlar yüzünden.Ben babamı küçükken kaybettim annemler başka şehirde uzaktayım onlara.Bbasızlığın getirdiği bir duyguyla büyüdüm evlendim ve eşimin ailesinden sevgi cana yakınlık bekledim ama nerdeeeee.:20:Ben cana yakında oldum evinin işinide yaptım saygısızlık etmedim.Ama bana soğuk duran komşuların gelinlerini bağrına basan eşimden kıskanan benim telefon numaramı 2. yılın sonunda öğrenen ve telimi ilk defa 2 gün önce arayan bir kayınvaldem oldu.Ben ona soğuk olsam terslesem terbiyesiz olsam hadi neyse.Ama bu aileye gelin geldiğimden beri benim bunlarla hep sorunum oldu.Anlatsam neler neler.Benim kaynım nişanlıydı o sırada kaynım askerdeydi ve nişanlısını başka biriyle görenler olmuş ispat edildi bir şekilde bunu eşime söylediler eşimde abi olarak kardeşi üzülmesin mutsuz bir evlilik yapmasın diye uyardı ailesi.Ve naptılar dersiniz.Ben yeni gelinim doğru düzgün kimseleri tanımam eşimle ben yapmışız nişanı bozduran biz olduk ben sesimi çıkarmayınca üzerime gelindi yani bende sayalerinde saçımda saçkıran olmuştu.4 aylık gelinken.Ve dayanamadım hakkımı savundum haliyle tartıştım annesiyle.Çünkü kimse benim ailem burda yok diye tepeme çıkamazdı sonra eşimde bende konuşmadık bir süre onlarla.Kısacası bunlar el iyisi oğullarına faydaları yok hep başkalarıyla işleri gösteriş meraklıları.Kaynım o kız kendi aralarındaki sorunlardan ve hanımefendinin paracı olması nedniyle kendi nişanlarını kendileri bozdu.Allah büyük haklıyı biliyor.Çok kırgınım çokkk.Ev alıcaklardı bunlar eşimin ailesi kendilerine ev aldı ve 5000 kadar para lazımdı ben hiç düşünmeden teyzemden borç aldım onlar için çünkü kısa zmanda parayı vericeklerdi.Kayınvaldem parayı verirken bir teşekkür bile etmedi bana yine sabrettim o parayıda kıypık kııypık verdiler birdahadamı tövbe dedim:20:Sonra evlerini sıfır daire dayayıp döşediler.Benim eşim senelerce çocukluğundan beri babasıyla çalışmış biri eşim üniverste mezunu istese iş bulabilirdi ama babasına fedakrlık yapmış babası napmış sigortasını bile yapmamış kendi sigortasını ödemiş ve hem emekli hemde bu işten geliri var.Biz kiracıyız ve yeri geliyor sıkıntımız oluyor maddi açıdan kesinlikle bir derdiniz sıkıntınız varmı demediler yeni gelin gibi evni benden güzel döşedi.Ben gelin olurken hep hesaplı şeyler oldu kendileri gelmiş 60 yaşına eşyalar son model gelinlik gibi yatak örtüleri birde bize nispet yapıyorlar gelin bakın diye söyleyiş tarzıda ukala ukala.Sonradan görme oldular yani.Başkalarının kızına gelinine hediyeler alır kendine avondan oriflameden ürün alır banada ya sanada birşey lazımmı diye sorduğunu duymadım.Hep bana derler oğullarıda neolursa olsun isterse sürünsün.Ben böyle bencil bir aile görmedim başkalarına bakıyorum çocuklarına yapıyor ev bark bunlarda çocuğunun parasından kısıp kendilerine yapıyor.Valla ana bana hakkı varsa evlat hakkıda var Allah görüyor herşeyi herkez hesabını verecek onların yüzünden benim hormon dengem bozuldu ve hamile olamıyorum stresten faydalarından çok zararlarını gördüm sürekli.Allah böylelerini ıslah etsin:47:

Back
X