• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan destek istemelimiyim yoksa kendi başımın çaresine bakmalı mıyım ?

İlave olarak yorumlarda annenizin yeğeninize baktığını söylemişsiniz. Anneniz sizin çocuğunuza da bakamaz mı? Aynı şehirde olduğunuzu varsayıyorum. Yeğeninize bakıyorsa sizinkine de bakmalı sizin bakış açınıza göre, kayınvalideye yüklenmeden bu seçeneği neden hiç düşünmediniz merak ettim açıkçası.

Ben insanların mecburiyetini anlıyorum fakat anane yada babane bakimindaki çocuklara çok fazla bir artı yok sadece para cebinizde kalır ve güvenilir fakat bu işin eksi yönleride çok bı kere yeterince peşinde koşamaz yeterince dikkat etmeyebilir çocuğun hareketleri kusitlanabilir çocuğa öğretilen şeyler sizinkiler değil onunkiler olur çocuk TV izleyebilir haddinden çok abur cubur yiyebilir ayrıca çocuk sıkılır sosyalleşmez artı bakan kişi annenizde olsa kayinvalidenizde alinganliklar olabilir iki taraflı ve ara bozulabilir .Bence en önemli handikap budur babane yada ananenin misafirlerinede karisamazsiniz tarzınız olmayan insanlar ve çocuğunuz aynı yerde bulunabilir .Onun dışında ev kazalarına ne kadar dikkat edebilir belli yaştaki bır kadın .Uyuyakalabilir aniden tansiyonu düşebilir veyada cocugun başına bir ev kazası gelebilir .Tüm bunlarin gerçekleşme olasılığı her yerde olmasına rağmen anane yada babane ile büyüyen çocukların sosyalleşmesi daha çok zaman alıyor .Kendi adıma torunum olursa bakmak istemiyorum ben çocuğumu büyüyünce görev tamam.Severim fakat sorumluluk almak istemem ömrümü çocuk bakarak tamamlamak istemiyorum bunada saygı duyan duyar duymayanin kendi problemi fikrim bu .

Merhaba hanımlar

Benim 3 yaşında bir kızım var .Zor bir çocuk doğduğundan beri uykusu beslenmesi aşırı hareketli inat bir karakter gerçekten çok zorlandım ve zorlanıyorum günde defalarca kez ikna etmeye çalışıyorum asla laf dinlemiyor .Kendi başına oyun kurup oynayabiliyor ama evin içine bomba atılmış gibi oluyor evin altını üstüne getiriyor.Kızımı kreşe vermeyi düşünüyorum onada banada iyi gelebilceğini düşünüyorum tüm gün ben onunla ilgilenemiyorum etkinlik filan yaptıramıyorum düşünüyorumki orda akranları olur sosyalleşir oyunlar oynarlar . Bende işe girmeyi düşünüyorum her ne kadar aşırı zor olacağını bilsemde hem maddi hemde manevi olarak stres atacağımı düşünüyorum evde kalmaktan hergün aynı işleri yapmaktan aşırı bunaldım hep sar başa oluyor

Şimdi kararsız kaldığım nokta biz ailelerimizden uzakta yaşıyoruz .Çok küçük bir ihtimal de olsa kaynanamın yanımıza gelme ihtimali olabilir bu zamana kadar hiç böyle istekte bulunmadık destek istesem mi bilemiyorum kaynanamla bi problemim olmadı bu zamana kadar uzakta yaşıyoruz zaten evime karışmaz bana karışmaz ama aynı evin içinde uzun süre hiç yaşamadık hani eşimlede araya bir mesafe girebilir evde anne olunca rahat olamayız her anlamda ama desteğede ihtiyacım var .Kaynanam torununu çok seviyor aşırı esnek davranıp çocuğumun gözünde ben kötü olmak istemiyorum yani her dediğini yapabilir maddi manevi

Gerçekten kafam karışık

Eğer kreşe verirsem benim çalıştığımdan kalacak olan para 10 bin

Eğer kaynanam gelirde yardımcı olursa maddi anlamda rahatlamış olurum yarım gün kreş veya oyun grupları düşünürüm çocuğuma

Sizce ne yapmalıyım bir yanım kimseye minnet etme diyor bir yanım destek alsam maddi olarak rahatlama olucak bilemiyorum aynı durumda olan aynı yollardan geçenler tecrübelerinizden benide aydınlatın lütfen
Ailenin içine dışardan kim gelirse gelsin evin düzeni bozulur. Eşinizle başbaşa kalamazdiniz hep bibucuncu kişi var. Salamazsınız kavga bile edemezsiniz rahat duşa giremezsiniz vs vs. Kesinlikle yapmayın. Gelse geri git diyemezsiniz nereden baksanız problem. Kreş iyi olur ama ucbucuk yaşından sonra özellikle. Bı kreşe gitsin az kafa dinleyin. Kızınız da kreşe alışsın. Sonrasında ise bakarsınız. Belki kreş ile uyumlu saatli iş bulabilirsiniz

3 yaşındaki bebekten bahsediyorsunuz. 10 yaşındakinden değil. Ekran göstermiyorsunuz belli kurallarınız var yaşlı insan tüm gün evde bu kurallarla nasıl durabilecek? 3 yaşındaki çocuk bakımını sadece yemek hazırlanacak ona o kadar diyorsunuz basit mi o kadar. Alim gücü vs diye evet o konuda bir şey söyleyemem. Ama komple bir kadının düzenini bozmak yerinden edip kaç yaşında olursa olsun kocasından ayırmak bana saçma ve bencilce geliyor.
Bunları diyen de kendisi;
Zor bir çocuk doğduğundan beri uykusu beslenmesi aşırı hareketli inat bir karakter gerçekten çok zorlandım ve zorlanıyorum günde defalarca kez ikna etmeye çalışıyorum asla laf dinlemiyor .
Şimdi diyorki çocugumun nesi var.. sen neden zorlandın ozaman?

İlave olarak yorumlarda annenizin yeğeninize baktığını söylemişsiniz. Anneniz sizin çocuğunuza da bakamaz mı? Aynı şehirde olduğunuzu varsayıyorum. Yeğeninize bakıyorsa sizinkine de bakmalı sizin bakış açınıza göre, kayınvalideye yüklenmeden bu seçeneği neden hiç düşünmediniz merak ettim açıkçası.
Aynı şehirde olsaydık evet annem bakardı tabiki

Bunları diyen de kendisi;

Şimdi diyorki çocugumun nesi var.. sen neden zorlandın ozaman?
Kıvırıyor işte. Ben daha ilk defa çocuk sahibi olacağım daha o büyüyecek torun sahibi olacağım falan 55 60 yasına kadar çalışıp çocuğumu evlendirip ayaklarımı uzatıp yatacağım zaman torun bakmak istemem zaten bin bir türlü kaygıyla kendi çocuğumu yetiştircm yaslancm bir de torun sorumluluğu istemem ben genç halimle bunu düşünüyorum bence kaynanalarda sırf kıyamadığına bakıyor. Ama imkanım olur para desteği yaparım mesela kreş parasını veririm bana daha mantıklı geliyor

Aynı şehirde olsaydık evet annem bakardı tabiki
O halde hem anneniz hem kayınvalideniz ile ayrı şehirdesiniz diye anlıyorum. Bu durumda çocuğu yaparken gerçekten bunu düşünmeliydiniz. Üstteki sorularıma cevap vermemenize bakarak kreşe bırakmanız daha iyi olur gibi bu durumda, ya da eşinizin maaşı bir şekilde yeterse çalışmayıp çocuğa kendiniz bakabilirsiniz. Bakmakta zorlandığınız bir çocuğa emin olun babaannesi de bakmakta zorlanacaktır en azından aile ilişkileriniz bozulmaz.

Hayır yapma,bunu yapmış ve ne kadar yanlış olduğunu sonradan anlamış biri olarak söylüyorum.Benimkiler de iyidir ama hayır.Tüm planlarını kimseyi hesaba katmayarak yap.

Merhaba hanımlar

Benim 3 yaşında bir kızım var .Zor bir çocuk doğduğundan beri uykusu beslenmesi aşırı hareketli inat bir karakter gerçekten çok zorlandım ve zorlanıyorum günde defalarca kez ikna etmeye çalışıyorum asla laf dinlemiyor .Kendi başına oyun kurup oynayabiliyor ama evin içine bomba atılmış gibi oluyor evin altını üstüne getiriyor.Kızımı kreşe vermeyi düşünüyorum onada banada iyi gelebilceğini düşünüyorum tüm gün ben onunla ilgilenemiyorum etkinlik filan yaptıramıyorum düşünüyorumki orda akranları olur sosyalleşir oyunlar oynarlar . Bende işe girmeyi düşünüyorum her ne kadar aşırı zor olacağını bilsemde hem maddi hemde manevi olarak stres atacağımı düşünüyorum evde kalmaktan hergün aynı işleri yapmaktan aşırı bunaldım hep sar başa oluyor

Şimdi kararsız kaldığım nokta biz ailelerimizden uzakta yaşıyoruz .Çok küçük bir ihtimal de olsa kaynanamın yanımıza gelme ihtimali olabilir bu zamana kadar hiç böyle istekte bulunmadık destek istesem mi bilemiyorum kaynanamla bi problemim olmadı bu zamana kadar uzakta yaşıyoruz zaten evime karışmaz bana karışmaz ama aynı evin içinde uzun süre hiç yaşamadık hani eşimlede araya bir mesafe girebilir evde anne olunca rahat olamayız her anlamda ama desteğede ihtiyacım var .Kaynanam torununu çok seviyor aşırı esnek davranıp çocuğumun gözünde ben kötü olmak istemiyorum yani her dediğini yapabilir maddi manevi

Gerçekten kafam karışık

Eğer kaynanam gelirde yardımcı olursa maddi anlamda rahatlamış olurum yarım gün kreş veya oyun grupları düşünürüm çocuğuma

Sizce ne yapmalıyım bir yanım kimseye minnet etme diyor bir yanım destek alsam maddi olarak rahatlama olucak bilemiyorum aynı durumda olan aynı yollardan geçenler tecrübelerinizden benide aydınlatın lütfen
3 yaşına getirmişsiniz zaten çalışan annelerin dört gözle belediği yaş olan kreş yaşı yani.. şu saatten sonra kime ne minnet edeceksiniz, çalışma isteğinizi yazdığınızdan anladığım kadarıyla çok maddiyat odaklı değil can sıkıntısı gibi belirtmişsiniz, maddi olarak illa eve destek olmam lazım dediğiniz bir noktada değilseniz kvyle falan uğraşmayım evinizin düzeni de huzuru da bozulmasın derim, uzakta kasın uzaktan uzaktan sevin birbirinizi.

Ailenizden uzak bir şehirde küçük bir çocukla ilgilenmek zor olabilir. Çocuk büyütürken zaman zaman bizler de zorlandık bunaldık. Ekonomik şartlar da zor. Fakat sizin ilgilenmekte zorlandığınız hareketli çocuğunuz ile belli bir yaşın üzerindeki babaanne nasıl ilgilensin? Babaannenin elinde sihirli değnek yok ki hareketli, zor , inatçı çocuğa sadece yemeğini vermek yeterli olsun.

Bence başka bir şehirde yaşayan bir aile büyüğünden düzenini bozup eşini bırakıp gelmesi sadece kısa ve belirli süreler için istenebilir.

Çok bunaldıysanız bir 15 gün destek isteyin. Bu süreçte hem kayınvalideniz ile kızınızın iletişimini gözlemlersiniz. Hem de aile düzeninizin ne kadar etkileneceğine bakarsınız. Belki de 15 gün sonra kayınvalideyi çağırma fikrini tamamen rafa kaldırırsınız.

Senın zorlandığın çocuğuna evine gittiğinizde bile kilolarından zor kıpırdayan kadın nasıl bakacak ?

Ayrıca senin cebin para görecek die nie kv kocasından ayrı kalsın , o adam ne yapacak bi başına yaşlı haliyle tek nefes kalıp evde , kaynanan hasta olsa eşini yollar mısın 1-2 sene oraya , kalır mısın tek başına evde ? Sen kocanla anası gelirse vakit gecıremem özel alan kalmaz diye şimdiden düşünürken başkasının karısını nie koynundan alıp senin çocuğuna bakmaya getireceksin bu bencillik .
Çocuğun yaşı kreşe uygun para için kimsenin evinin düzenini bozmayın

Sanırım size gökten zembille para yağıyor maddi anlamda sıkıntınız yok kolay konuşuyorsunuz evet bedava ve güvenilir en baş tercihim
tüm gün gibi bir cümle kurmadım kendi kendine oyun kurabilme becerisine sahip canım akıllı yavrum
En iyi anne sizsiniz tm 😊
Maaşımın yarısını kreşe veriyorum dedim ortalama bir kreş 20-25 binse gelirim ortada 😂
En iyi anne olmak gibi bir gayretim de yok , sadece elimden gelenin en iyisini yapıyorum evet. Çocuğum için ne yapabiliyorsam bütçem dahilinde onu yapıyorum evet. Hesabım hep ekside ama içim rahat. Çocuğumu kreşe göndereceğime parayı biriktireyim zihniyetinde değilim evet.
Biraz eleştiriye açık olsaydınız , insanlara bu şekilde cvplar yazmasaydınız bu kadar ağır cevaplar da almazdınız. Düşmanınız değiliz aslında .

Maaşımın yarısını kreşe veriyorum dedim ortalama bir kreş 20-25 binse gelirim ortada 😂
En iyi anne olmak gibi bir gayretim de yok , sadece elimden gelenin en iyisini yapıyorum evet. Çocuğum için ne yapabiliyorsam bütçem dahilinde onu yapıyorum evet. Hesabım hep ekside ama içim rahat. Çocuğumu kreşe göndereceğime parayı biriktireyim zihniyetinde değilim evet.
Biraz eleştiriye açık olsaydınız , insanlara bu şekilde cvplar yazmasaydınız bu kadar ağır cevaplar da almazdınız.
Ne demek istiyorsun sen parayı biriktirip mezaramı götürücem ben para biriktircem de asla demedim hem maddi hem manevi olarak çalışmak bana iyi gelecek dedim içinden kötülük fışkırıyor asıl bencil sensin eleştiri platformumu burası derdi olan derdini yazıyor insan olan insan gibi cevaplıyor yardımcı olmaya çalılıyor peki ya sen kendinle kıyaslıyorsun
Yok ben kreşe veriyorum bir kez olsun düşünmedim annem baksında para bana kalsınmışş lafa bak ne yapayım madalyamı vereyim sana bravooo 😂 Allahım yarabbim ya her anne evladı için elinden gelenin en iyisini en fazlasını yapıyor zaten neyin tribindesin

Son düzenleme:
Büyüklerin yetiştirdiği çocuklar gerçekten çok garip oluyorlar. Saçma sapan yaşlıların kullandığı kelimeleri kullanıyorlar, hijyen eğitimi zayıf kalıyor, şımarık oluyorlar, özgüvenleri düşük oluyor, evde aslan dışarda kedi resmen. Etrafımda kaç tane büyüklerin yetiştirdiği çocuk gördüm. İçimden hep böyle bi şeye mecbur bırakma Allahım diye dua ediyorum. Bide kayınvalidenize gel demek kolay git demek zor bunu da düşünün. Kayınvalideniz bazı şeylere ne kadar dikkat etse de onun çevresiyle çocuğunuz da yakın olacak. Mesela en son görümcemin kızı, babaannesi telefonda arkadaşıyla konuşurken arkadaşının ne bilem ben beee dediğini duyuyor. Küçücük kız günlerdir ne bilem ben beeee diye dolanıyor 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 daha bir sürü böyle küçük ama saçma sapan örnekler verebilirim. En güzeli herkesin yaşıtıyla büyümesi bence.

Merhaba hanımlar

Gerçekten kafam karışık

Gerçekçi değilsiniz.Kv üç beş günlüğüne gelmeyecek ki.Kp nasıl kalabilir.Konu sadece yemek tüm gün dışarda kalmak mı.O da gelecek sonunda.Çocuklar ufaken okul kreş parası derken yıllarca nerede ise elimize para kalmadı.Hep böyle çalıştık.İyi düşünün

Konu sahıbı cocuk bakmak kolay gibi yazmış ancak zaten zor olan bir cocuga kim bakmak ister. Kv gelince ne kadar rahat olabilir? 10k içib deger mi? Sdc alt almak yemek yedırmek mı olay?

Aynı evde yaşamak çok başka bişey.b3nce çok iyi düşünün ben olsam ise girer cocugumuda kreşe verirdim ki kızım 3 yaşındayken başladı kreşe şimdi 14 yaşında. 5 aydır KV ile aynı evdeyiz mecburiyetten hamileyim hiç bir işe elimi surmuyorum yemek temizlik vs aslada yaptırmaz ama yinede rahat edemiyorum insan bazen yalnız kalmak istiyor geri dönüşü zor bir karar bence önce diğer yolu deneyin

Back
X