Kaynanami se-ve-mi-yo-rum

TE="_HaRika_, post: 42994897, member: 686673"]Öyle deme kız seven var[/QUOTE]

Milyon da bir görülür

Genelde kimse sevemez zaten
Soyle beni cagirdin kendin temizlige giristin benim evimi kim temizleyecek de sakayla karisik

ay ay böle konuşar beni çok gerio çünkü
benim başımdaki aynı kv konusu açıldımı dayanamıom
benmde ilk bebeğm onların da ilk torunu 4 ay evde baktım hergün
geldi sabahın köründe akşama kadar yatmya gitti tek diyebilirim herşeyine karıştı
ben çok fırsat vermedim o varken he he tmm deyip yaptım o gidince de kendi bildiğimi yaptım,
şimdi 11 aylık ve kendisi bakıo öle de sahipnedi ki baş edemiom ama mecburum şuan sesim çıkmıo
ama rabbim böle kv leri ıslah etsinn benimki sadece bu değil aslında yanlış anlamayın öle çok şeyler varki.
sen cnm fazla yüz verme işim var bugün gelemm de yarın git falan ben yapamadım bunu herzaman tmm dedim
kötü olmasın die çok kavgacı kendisi şimdi başa çıkmaıom.

Bacim kaynananin her dedigini yapma o zaman. Bazilari taktigi bulmustur ayni benimki gibi dilinde 24 saat yapmadin etmedin gelmedin gitmedin lafi doner durur. Sen niye ciddiye aliyorsun ki? Hergun bile gitsen onun o lafi birakacagini mi dusunuyorsun? Bu dusuncedeki insana yaranilmaz bosa kendini sıkma.
Mesela bu ornekte neden işin olmasina ragmen gittin?
Hayir demeyi ve uygulamayi ogreneceksin.
Bugun isim var gelemem, musait olunca gelirim, ya ya ben de isterdim ama isim var maalesef denebilir.
Neyse ne, her sekilde yaranamayacaksin. Bari keyfine bak da yaranamadigina degsin kuzum? Ne dersin?

Diger yorumlardan da gordugum kadariyla, hayir demeyi ogrenmemiz şart ve kimsenin laf soylemesi ugruna istemediginiz seyleri yapmayin hanimlar.
Buna gerek yok, emin olun. Siz caninizi da verseniz insanogluna yaranamazsiniz yine bir kusur bulur. Bu dedigimi yabana atmayin ve hayir diyin.
Bir kere alisin bakin cok rahatlayacaksiniz ve insanlar sizin sınırlarinizi ogrenecek. Haddini bilmeyen kisilerde de faydasi gorulmustur

akidem .!.:
Allahtan kocam fazla yüz vermez...
Allah'ım sana yalvarıyorum böyle düşünen gelin bana verme.
Amin ama gelin dusunmezki oyle kaynana dusundurur yani:) esi yüz verse arkadasin 7*24 kaynanada kalırlar.insanları bunaltip bezdirmemek lazim...

Sevme bende sevmiyorum

Madem sen gidince o temizlige girisiyor sende onu cagir ver bebegi eline temizligini yap ..

Ilk torun heycani var beliki zamanla dahada anlayisli olacaktir..

Ben seviyordum aslında ama bu lohusalık donemde ve hamilelik te bi hareketinden dolayı içim soğudu yine sevmiyorum.diyemem ama içim soğuk iste çok yorgunum ben ya maddi ve manen... allah size sabir versin beyin yorgunluğuna sebep oluyor bunlar hep ya ben evladım olunca bunlarla uğraşacağımi hic düşünmemiştim

BENDE İLK ZAMANLAR SEVMEZDİM AMA NE YALAN SÖYLİM ŞUAN İYYİZ.

Iyiymis yine bence. Burda baska kv leri okuyunca melekmis
Sadece biraz fazla ilgi istiyo galiba

Ist
Iste aslinda problem benim hayir diyememem. Soguk davraniyorum falan ama kadin anlamazdan geliyo. Bigun cok fena terslicem o olacak

Allahtan kocam fazla yüz vermez...
Allah'ım sana yalvarıyorum böyle düşünen gelin bana verme.
Eger esim yuz verse gelir ortamizda yatar. Derki kv "oglum da kizim da avcumun icinde" tabi ona gore oyle. Ne esimin ne de gorumcemin onu zerre kadar kaale aldigi yok. Benim de oglum var ama ileride gelinimi bu kadar bunaltmayi dusunmuyorum

Sevmek zorunda değilsin; kimse kimseyi sevmek zorunda değil...Sadece bunu belli etme, saygılı ol, politik davran...
bu lafada hastayım ha sevme ama saygı duy

senin icin demiyorum yazıyı görünce söyliyim dedim valla eger bana saygı duyulmuyosa ben neden o kadına saygı duyuyım ki ın

herseyden önce herkez bi birey anne oldugu icin ekstra beklemesen sen zaten onu annen gibi görsen o saygının bın kat fazlasını verirsin ama öyle olmuyor kaynanalar sürekli gelin kavga cıkarsın oglumla anlasamasın gözünde oldugu sürece saygıyı hakedemez bence

Hanımlar siz her zaman iyi olun iyi davranın sevabı size kalır çok büyük problemler olmadığı sürece iyiliğinizi sabrınızı koruyunuz salak yerine konuyorum diede düşünmeyin öle düşünüyorlarsada ayıbı onlara siz her zaman iyi olduğunuzla kalırsınız size dönüpte hiç bi zaman hiç bi şeyle itham edemezler en azından. Böle bi durumda ses ederseniz işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir triplerden trip beğenirsiniz sonra. Siz iyi olun Allah görüo bilio polyannacılık yapmak lazım

"Allahtan eşim yüz vermiyor..."
"Sen yine de çok yüz verme..."
"Mesafeli ol..."
"Çocuğa bakıyor, şimdilik katlanıyorum..."

Siz de kayınvalide olacaksınız, gelininizin de sizin hakkınızda böyle düşünmesini ister misiniz!?

Dedikodu yapan, eşinizi dolduran, huysuz, içindeki fenalığı direkt size yansıtan (eşinden sevgi görmediği ya da kendi kv sinden eziyet çektiği için) bir portre yok anlatıldığı kadarıyla.

Nice kötü kv.ler var?!
Aslında bu da yanlış, nice "kv" ler değil, nice kötü "insanlar" var demek lazım..!

Kv, kp, elti, görümce, gelin, kayın vb kategori yapmak çok bencilce ve dışlayıcı.
İyi insan var kötü insan var, başka da ayrım yok..!

Tekrar konuya gelirsek.
Boşuna büyütüyor ve pimpirikleniyorsunuz bence.
(Tabi anlattıklarınız kadarıyla)

Ayrıca hep bir ağızdan,
-Mübalağa ederek söylüyorum-
Kv ler hakkında peşin hükümlü, toptanlaştırıcı ve önlem alınması/mesafe koyulması gereken "tu kaka" kişiler olarak bahsedilmesi, yan odada fiskos fiskos çekiştirmeye benziyor..

Konu ve soru sahibinden bağımsız olarak belirteyim ki, şöyle düşünmek lazım:
Kokoş, kendini iş bilen sanan ama aslında yarı cahil, huysuz ve kötü kalpli olanlar hariç olmak üzere;
Bu insanlar
50,60 ve daha fazla yaşta olan,
hayatın türlü çilesini çekmiş,
önceki jenerasyon olarak zorluklar yaşamış,
kendince düzeni, doğruları ve huyları olan insanlar.
Herşeyden önce eşlerin annesi.
Eşeğin yoksa semerin hatırı vardır..

Torunlarına "çocuğum" dedi,
benden ayrı plan yaptı,
oğlunu seviyor,
çocuklara yüz veriyor,
ev duzenimi bozdu,
çikolata yediriyor,
ekmek vermiş obez edecek,
beni değil torunlarını seviyor,
yere döktü,
pis etti,
ayağına çağırdı,
vakitsiz habersiz geldi,
geldi bi de gitmek bilmedi,
oğlunu kayırdı,
tencerenin yerini değiştirdi,
komşuya gitmiş,
çizgi film izletmiş,
kurallarımı bozuyor,
kızı saatinde uyutmadı..... vs vs
Gerek yok..!

Üç günlük dünyada gereksiz sinir olmaya, insanları germeye, kendini ve etrafı mutsuz etmeye, tırnakları çıkarmaya gerek yok.

Oluruna (kontrollü ve uzaktan takipli) bırakmak gerek.
Hayat yolunu bulur, merak etmeyin o insanlar sizin ve çocuğunuzun düşmanı değil.

İnanın torunlarını, en az sizin çocuklarınızı sevdiğiniz kadar çok seviyorlar, (evlat badem torun badem içi), onlar için yapmayacakları şey yoktur, dünya yıkılsa bedensel yorgunluk ve yaş gereği yerinden zor kalkan bu insanlar; torunları isterse maymun bile oluyorlar...!

Unutmayalım ki. Hepsinin ayrı ayrı derdi var.
Şeker, kalp hastası, bel fıtığı, menopoz, kemik erimesi, obez, kas ağrısı vs vs yaşlı başlı insanlar.

Torunlarını çok seviyorlar, sahipleniyorlar, gözlerinin içi gülüyor torunlarını görünce, bir gülümsemesine canlarını verirler...
Olan bu, bu kadar basit.

Tek sorun; huylarının, jenerasyonlarının, alışkanlıklarının farklı olması.
Kardeşler bile farklı, o kişilerden sizin gibi olmalarını beklemeyin.

Kasmaya, gerilemeye, sevgi/sevgisizlik düzlemine oturtmaya gerek yok.

Ne diyor liberal ekonomi:
"laissez faire laissez passer, le monde va de lui meme"
Yani "Bırakınız yapsınlar bırakınız sevsinler torunlarını"...
.....

Ve ayrıca,
(Sevgi bağlamında)
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama sevgi emekle olur.
Siz eşinizi, eşiniz sizi niye sevdi; niye çekiyorsunuz kılını tüyünü?
Çocuğunuz sizi niye seviyor, ya da siz çocuğunuzu?
Öğretmenimizi niye sevdik, ya da komşumuzu?
20 yıllık kankanızı niye seviyorsunuz?
Kardeşinizi niye seversiniz ki?
İnsan anne babasını niye sever?
Sahiden insan insanı niye sever?

İnsan insanı yakınlık ve sıfat ne olursa olsun, tek bir sebepten sever: Emek...!

Emek harcanmıştır, zaman geçirilmiştir, duygu paylaşımı olmuştur.
Kabaca, insanın insana bile isteye "hakkı geçmiştir" de ondan sever.
Sevgininin tek gerçek, saf anlamı budur.
Karşılıksız, bile isteye emek verilirse herkes herkesi sevebilir...

Desin o kararlı olun ve kararınızdan dönmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…