• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın anneler gününü kutlamak zorunda mıyım?

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
Kaynanam ile telefonda konuşmak istemiyorum. Ben aramasam da maalesef o arıyor. Konuşmak istememe sebebim, sadece bizim evi konuşması, soru sorması, akıl vermesi. Mesela, pazar günü dayınlara gidin, faturanız ne kadar geldi, çok gelmiş, napıyorsunuz o kadar falan. Sürekli beklenti içinde olması da beni ayrı darladı. Eşimin dogum gününde ona sürpriz yapacagımızı, oraya gidecegimizi beklemiş.Bir süredir telefonla konuşmamak için aradıgında açmıyorum, geri dönmüyorum. Israrla gene arıyor. Kopmak istemiyor.Yarın anneler günü. Kutlamam için aramam gerek. Mesaj atsam, o arar. İçimden kutlamak gelmiyor.

Yeni evli olmadığınıza göre, şimdiye kadar nasıl düzen oluşturduysanız ona göre davranacaksınız.
Onlarca kayınvalide konunuzdan hiç mi bir şey öğrenmediniz? Öğrenmediyseniz ısrarla akıl danışmanıza gerek yok, ya işe yaramıyor ya uygulamıyorsunuz demek.

Kaynanam ile telefonda konuşmak istemiyorum. Ben aramasam da maalesef o arıyor. Konuşmak istememe sebebim, sadece bizim evi konuşması, soru sorması, akıl vermesi. Mesela, pazar günü dayınlara gidin, faturanız ne kadar geldi, çok gelmiş, napıyorsunuz o kadar falan. Sürekli beklenti içinde olması da beni ayrı darladı. Eşimin dogum gününde ona sürpriz yapacagımızı, oraya gidecegimizi beklemiş.Bir süredir telefonla konuşmamak için aradıgında açmıyorum, geri dönmüyorum. Israrla gene arıyor. Kopmak istemiyor.Yarın anneler günü. Kutlamam için aramam gerek. Mesaj atsam, o arar. İçimden kutlamak gelmiyor.
Kısaca kutla bence..

Yeni evli olmadığınıza göre, şimdiye kadar nasıl düzen oluşturduysanız ona göre davranacaksınız.
Onlarca kayınvalide konunuzdan hiç mi bir şey öğrenmediniz? Öğrenmediyseniz ısrarla akıl danışmanıza gerek yok, ya işe yaramıyor ya uygulamıyorsunuz demek.
Genelde eşim kutlamak için aradıgında bende kutluyorum. Onlarca konu açtım ama bayaa yol katettiğimi düşünüyorum.Ancak en ufak bir sözüne halaa sinir oluyorum. Elimde degil

Eşiniz arayınca siz de kutlayıp eşinize geri verin telefonu, muhabbet uzamamış olur.

“ Zorunda mıyım? ” kelimesi bence yeterli...

Ben herşeyin içten gelerek yapılması ya da yapılmaması taraftarıyım. Siz zaten zorunlu olduğunuz için aramayı düşünüyorsanız ben olsam aramazdım.
Ha bana sorarsanız ben içimden gelir hediyemi de alır gider, mutlu ederim öyle bi durum yaşamadım.

Ben herşeyin içten gelerek yapılması ya da yapılmaması taraftarıyım. Siz zaten zorunlu olduğunuz için aramayı düşünüyorsanız ben olsam aramazdım.
Ha bana sorarsanız ben içimden gelir hediyemi de alır gider, mutlu ederim öyle bi durum yaşamadım.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim...

Her sene muhakkak o günü kutluyor değilim denk gelirse kutlarım... Bazen de aklıma bile gelmez.
2 hafta önce bayramda giymesi için çok sevdiği bi markanın yüksek meblağlı eteğini almıştım. Çok çok çok mutlu olmuştu. Hem maddi yönden hem manevi yönden...

Maalesef içimden gelmiyor. En fazla eşim ararsa konuşurum.

Kutlamak zorunda değilsiniz ama kutlayın derim. Eğer tek derdiniz buysa gerçekten takmayın kafaya, bazı insanlar öyle konuşur, huyudur, he de geç, kafaya takmanız hata.

Back
X