Kaynanamın ayrımcılığı, beni dışlaması

hangi sebeple ayrımcılık yaptığının önemi yok bence
sen boşver sıkma canını az ve öz görüş eltinle hiçbir şeyi paylaşma soğuksa sen de soğuk ol
böyle insanlarla minumum seviyede görüşmek en güzeli :31:
bu arada eltinle şimdi iyiler bir zaman sonra onlarında arasının açılmayacağını nerden biliyorsun ki
neler görüyoruz duyuyoruz canım ama isterse hep iyi olsunlar hiç takma kafana
sana uzak birbirlerine yakın olsunlar kafan daha rahat kalır böyle:34:

evet dediğin gibi isterlerse hep iyi olsunlar kimin önce öleceğini ALLAH bilir ama belki ben belki onlar.ama yaşlandıklarında eşimle beni ne kadar dışladılarsa eltimle beni bir tutmadılarsa onlarada eltim baksın.evlatlar arasında seçim yapılmaz ama onlar seçim yaptılar.bana zamnında ve şimdi yaptığı kötülüklerden sonra bakmak içimden gelmez.

bir gün eşimle kaynanama gittik konuşucam dedi inanırmısınız eşimin yüzü sıkıntıdan kıpkırmızı oldu konuşamadı.

valla arkadaslarinda dedigi gibi
mesafeni hep koru
yanlarina gittigin zaman guler yuzlu ol
onlar birbirini pohpohlarken sen tebesum et
eltinle olurda aran iyi olursada hic sirini verme
yada cektiklerini anlatma
hani kendini dislanmis gibi hissettigini belli etme
rahat ol ama en onemlisi fazla yanasma onlara
kayinvaliden senin hakkini yedigini anlayacak
bariz hersey ortada aslinda ama yuzsuzluklerinden
bilmemezlige vuruyorlar
senin icin onemli olan kendi evin ve esin olsun
birak ne yaparlarsa yapsinlar
zorunada gitmesin
gul gec
hem sana o kadar laf sokmus bir kadin
iyi olsa ne olur olmasa ne olur

bence kaynanan eskı kafalı bı kadın heralde ogluna akraba almak ıstedı ama sen olunca sana karsı bı kın besledı sanırsam sımdı de akraba olan gelınıne cok ıyı davranıyo,yanı ne kötü bısey halbu kı senın kocanda onun oglu ınsan oglunu dusunur barı ,bence gıtmedıgın daha ıyı en azından sınırın bozulmuyo

ay aynı dert bendede var. 5 yıllık evliyim şimdide ayrım yapıyor ama gözüme soka soka değil alttan alttan. çünkü baktıki eşimi yani oğlun kaybedecek çünkü son zamanlarad oda yaptığı ayrımın farkındaydı ve inceden inceye laf sokmaya başlamıştı eşim. benimde eltimle kaynım teyze çocukları ve kayınvalidem için kızkardeşi hayatının merkezinde yani. valla ben başta takıyodum ama şimdi sallamıyorum ve eskisi gibi kıymette vermiyorum. eşiminde savunacak bir tarafları olmadığı için bana karışmaz. kayınvalidemde en çok buna köpürür. ha ben eşimi hep muhatap aldım inceden inceye işledim ama kavga etmeden başta hep beni haksız ve sorun çıkaran birisi olarak görüyodu ama ben gözünü açtıktan sonra herşeyi daha güzel farketmeye ve gözlemlemeye başladı. kendisi tepki verdi. yoksa o cadılarla başa çıkılmaz. kayınvalidem ilkokul bense doktora yapan birisiyim ama kurnazlığa gelince benim kırk yıl aklıma gelmeyen fikirler onun nedense hemen aklına gelir. bide eski zaman insanımı böyle nedir anlayamadım böyel bencil ve cahil oluyolar. en iyisi takmamak...

kaynatam birgün bizi yemeğe çağırdı.bizden başka misafirlerde vardı.kalabalıktık yani.bebeğim olduğu için fazla yardım edemedim.eltim mutfakta tatlıları tabağa koyuyordu kaynanamda yanına gitti fısır fısır konuştular çocuklar sabredemedi tambakları getirdi kaynanam içeri geldi şöyle dedi(kaç tane kadın oturuyorsunuz çocuklar tabak getiriyor) sonra elinde 2 tabakla eltim geldi kaynanamın dediğini duydu ve cesaret alarak o da şöyle dedi(benden bu kadar yoruldum) ben 9 seneden beri kaynanamın gelen misafirlerine hürmet ederim bu zamana kadar hiç birzaman bende bu kadar demedim demem de.kaynanamla eltim paslaşarak bana laf işittirdiler.misafirlerde bana laf işittirdiklerini anladılar onlarda mahcup oldular.

zamanında kayınvalidenizin neler yaptıgını ve eltinize nekadar iyi davrandıgını söylüyorsunuz.haklı olabilirsiniz.peki siz ona nasıl davrandınız buda bence çok önemli.birde onun acısından bakın olaylara.belki siz ona göre kötü davrandınız.eltiniz ise ona iyi davranıp gönlünü hoş tutuyordur.onun kalbini kırmamaya calışıyordur.bideböyle düşünün.hata asla tek taraflıolmaz.

zamanında kayınvalidenizin neler yaptıgını ve eltinize nekadar iyi davrandıgını söylüyorsunuz.haklı olabilirsiniz.peki siz ona nasıl davrandınız buda bence çok önemli.birde onun acısından bakın olaylara.belki siz ona göre kötü davrandınız.eltiniz ise ona iyi davranıp gönlünü hoş tutuyordur.onun kalbini kırmamaya calışıyordur.bideböyle düşünün.hata asla tek taraflıolmaz.

kimse dört dörtlük değildir bende değilim ama kaynanamın bana yaptığı her hareketindede ben suçlu değilim.bana ilk evlendiğimde nasıl davrandısa bende ona göre hareket ettim kaynanamın kalbini elimden geldikçe kırmamaya çalıştım.ama o benim hep kalbimi kırdı. ben hep ona uymaya çalıştım o hiç alttan almadı.eltimede bana yapılanların aynısı yapılsa 2 saniye durmaz yakınlarında.

hiçç hemde hiçç takma kafana...bu tür insanlar iyilikten güzellikten tebessümden filan hiç anlamazlar...asıl kabahat eltinde değilki kaynana cadalozunda....ortalığı karıştıracağına annelik yapsında hepinizi bir arada tutsun..kardeş eşlerisiniz...eltin suçsuzmu tabiyki hayır..hadi kaynanan cahil bencil herneyse..eltinde demi akıl yok..dolduruşa geliyor..

orda '' içeride kaç kadın oturuyosunuz çocuklarmı getirecek tabakları ''diye laf soktuklarında sen ne cevap verdin çok merak ediyorum ?? umarım sessiz kalmamışsındır..

bidaha böyle bir durum olduğunda sende inceden inceye laflarını ver canım....dinsizin hakkından imansız gelir derler...bu gibi durumlar için 10 numara bir söz vallahi...

sinir oluyorum böyle manyak dangalak kaynanalara..cahiller nolcak:47:

hiçç hemde hiçç takma kafana...bu tür insanlar iyilikten güzellikten tebessümden filan hiç anlamazlar...asıl kabahat eltinde değilki kaynana cadalozunda....ortalığı karıştıracağına annelik yapsında hepinizi bir arada tutsun..kardeş eşlerisiniz...eltin suçsuzmu tabiyki hayır..hadi kaynanan cahil bencil herneyse..eltinde demi akıl yok..dolduruşa geliyor..

orda '' içeride kaç kadın oturuyosunuz çocuklarmı getirecek tabakları ''diye laf soktuklarında sen ne cevap verdin çok merak ediyorum ?? umarım sessiz kalmamışsındır..

bidaha böyle bir durum olduğunda sende inceden inceye laflarını ver canım....dinsizin hakkından imansız gelir derler...bu gibi durumlar için 10 numara bir söz vallahi...

sinir oluyorum böyle manyak dangalak kaynanalara..cahiller nolcak:47:

aniden kalktım eve gittim onlarda şok oldular.eşim oturuyordu onlar öyle deyince hemen montlarımız aldım ben gidiyorum dedim

ay aynı dert bendede var. 5 yıllık evliyim şimdide ayrım yapıyor ama gözüme soka soka değil alttan alttan. çünkü baktıki eşimi yani oğlun kaybedecek çünkü son zamanlarad oda yaptığı ayrımın farkındaydı ve inceden inceye laf sokmaya başlamıştı eşim. benimde eltimle kaynım teyze çocukları ve kayınvalidem için kızkardeşi hayatının merkezinde yani. valla ben başta takıyodum ama şimdi sallamıyorum ve eskisi gibi kıymette vermiyorum. eşiminde savunacak bir tarafları olmadığı için bana karışmaz. kayınvalidemde en çok buna köpürür. ha ben eşimi hep muhatap aldım inceden inceye işledim ama kavga etmeden başta hep beni haksız ve sorun çıkaran birisi olarak görüyodu ama ben gözünü açtıktan sonra herşeyi daha güzel farketmeye ve gözlemlemeye başladı. kendisi tepki verdi. yoksa o cadılarla başa çıkılmaz. kayınvalidem ilkokul bense doktora yapan birisiyim ama kurnazlığa gelince benim kırk yıl aklıma gelmeyen fikirler onun nedense hemen aklına gelir. bide eski zaman insanımı böyle nedir anlayamadım böyel bencil ve cahil oluyolar. en iyisi takmamak...

benim eşimde farkında herşeyin ama farkında olduğunu kaynanamlara hiç hissettirmedi.banada umursama diyor.kendi gibi bir gelin buldu işte diyor

Valla aynı dert bende de var,yazdıkların neredeyse aynısı ben de yaşıyorum.Bu kadar ayrım yapılıyor ki kıskançlık söz konusu değil ama insanın gururuna dokunuluyor.Sanki diğer gelin daha değerliymiş gibi senin değerin pek yokmuş gibi hissetiriyor insana.ne kadar takma deseler bile bir şekilde canını sıkıyorlar.Bana da yıllarca neler çektirdi kaynanam,hep benden şikayet etti ama şimdi yeni gelin onu hizmetçi gibi kullanıyor ama kendisi onun için ağzını açamıyor bile.Artık pek dertliymiş yeni gelininden,çok çektiriyormuş.ee tabi zamanında beni safı buldu istediği gibi ezdi ama artık sadece birbirlerine girsinler istiyorum,ikisinden uyuz oluyorum biri sinsi yılan diğeri de melek görünen şeytan

benim kaynanam iyidir ama ayrımcılığı vardır alttan alttan. eltimde bacısının kızı olunca ayrım had safhada. mesela eltimle kaynanam aynı şehirdeler kaynımla kayınpder ortak dükkanları var keseleri bir. kaynanam eltimin bi eksiğini aldığında keseleri bir diye normla karşılıyodum ama şimdi dükkanları ayırdılar artık tamamen ayrılar ama hala kaynanam onalra herşey alır. neyse asıl benim sorunum bu değil. kaynanmın burda kardeşi ve onun evli kızı var. ne zaman kaynamın annesinin evinde bir araya gelsek yemek çay vs. hep en çok ev sahibi gibi ben yaparım. ev sahibi yaşlı anneanne olunca gelenlerde kendini misafir sanıyo ben koşturyorum kaynanamın yeğeni var aramız iyidir bende 3 yaş küçük onunda bebeği var benim yok. en son gititğimde yemek çay bulaşık hep ben el attım. çay dağıttım oturdum kaynanmın bardağı boşalmıştı yeğenide ''hala çay doldurayım mı dedi'' oda ''yok kızım sen çocuklusun zaten yoruluyosun cemrefem doldurur onun çocuğu oluncada sen ona yardım edersin'' dedi ama ben çok sinir oldum sonuçta çocuğum yok diye hizmetçimi olcam yani. yarın yine gitcem mevlüt var yemek hazırlanırken yardım etmezse ne diyim kıza sizce yada artık böyle durumlarda nasıl işi yapmaya zorlayabilirim ki onları offf

Back
X