• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın dengesizliği

dedigim gibi bu yuzu kaynanam kendisi verdi, bir gun gelmesem bir sonraki gun 'dun neden gelmedin seni cok ozledik' derdi. ama simdi bize ev cikmiyorya biz bikalim diye boyle laflar ediyormus kendince, halbuki bizi nekadar yaraliyor. aslinda bakarsan kaynanam herkeze karsi boyle. gorumcelerim olsun hatta kayinbabama bile neler soyluyor herkezin icinde, cok patavatsiz ve dedigi seyin nereye gidecegini bilmiyor.

odamiza cekilmesek bile kendisi hadi siz odaya gidin diyor (iyi niyetle).

herkeze tuhaf gelebilir hergun gitmem, banada geliyordu ama insanin kendi basina gelmedikce bilemiyor..
kaynananız sizi denemek içinde diyo olabilir o sözleri,tavrınızı merak ediyodur,erkekler der bize gidelim şöyle yapalım böyle yapalım,sonuçta onlar bayanlar kadar ayrıntılı düşünemeyebiliyor..bu dengeyi sizin kurmanız lazımdı...Çünkü böyle durumlarda Allah vermesin ayrılık oldugunda erkeğe bişey oluyormu,daha çok bayana oluyor...Neyse hayat sizede bir tecrübe yaşatmış,bundan sonra o mesafeyi korursunuz...

kaynananız sizi denemek içinde diyo olabilir o sözleri,tavrınızı merak ediyodur,erkekler der bize gidelim şöyle yapalım böyle yapalım,sonuçta onlar bayanlar kadar ayrıntılı düşünemeyebiliyor..bu dengeyi sizin kurmanız lazımdı...Çünkü böyle durumlarda Allah vermesin ayrılık oldugunda erkeğe bişey oluyormu,daha çok bayana oluyor...Neyse hayat sizede bir tecrübe yaşatmış,bundan sonra o mesafeyi korursunuz...

belkide bilemiyorum, ama hic boyle bir deneme icinde oldugunu sanmiyorum, olsa anlardim. bende basta kabul etmedim tabiiki oyle ilk gundende hemen odalara cekilme olmadi, bu zamanla olan birsey..

Yurtdışına gidince işler böyle mi oluyor bilmiyorum ama.
Nişanlı biz kızın hergün nişanlısının evine gitmesi çay içip akşam yemeği yiyip rutin olarak odaya çekilmesi.. O kadar garip ki anlamlandıramıyorum.Hergün görmek istemeniz hadi bir nebze ama bunun için evine gitmenize gerek yok ki...? Dışarda bir yemek,bir bankta oturmak,bir kafeteryada çay içmek,bir sinema ne bileyim.. Bunların suyu mu çıktı?
Kadın açıkca çok sık geliyorsun demiş eee daha ne.? Normalde kim kime bu lafı söylerse söylesin alınır gitmez.Siz de alınmada yok.Anlamış değilim.Anlatmadığınız şeyler var.
Ya da ilişkileriniz normal insanların anlayamayacağı kadar mantık dışı.

katılıyorum :46: :46: :46:

Valla biri bana siz evlenseniz evinizi pislik götürür diyecek,fazla gelmiyor musun vs diyecek bir de bu kadın benim kayınvalidem olacak ben de hala onunla hoş sohbet olacağım..?
Hem laf söylemesine müsaade edip hem de kıskanç bu kadın diye arkasından şikayet ediyorsuz.
Madem kıskanç hadi siz odaya gidin niye diyor bu kadın..?
Laçkalaşmış ilişkiler,evlendiğinizi düşünemiyorum bile 6 ay da bile bu seviyedeyse

konu sen gidip nişanlınla sevişiyor musun değil ayrıca,sen o noktaya takıldığın için orada kalmış durumdasın.
nişanlıyken gelin olacak şahıs aile ile seviyeyi korur.
sık gitmez,cıvık davranmaz ne bileyim,kendini rencide edici konuşmaz.
ve karşılığında da kayınvalidesindne sizin işittiklerinizi işitmez.
siz sevişmiyorsunuzdur olabilir ayrıca bizi de ilgilendirmez ama o kayınvalide bundan bir yıl sonra isteben evimize gelip gidip oğlumla odalara çekiliyordu kimbilir ne haltlar yiyordur der.. diyemez mi bal gibi der.belli ki öyle bir kadın .. sen de tek laf edemezsin.. anlatabildim mi sen koruyacaksın kendini asil olacaksın kendini belirli bir seviyenin altına indirmeyeceksin ki kimse sana duymak istemediğin lafları etmesin.

Valla biri bana siz evlenseniz evinizi pislik götürür diyecek,fazla gelmiyor musun vs diyecek bir de bu kadın benim kayınvalidem olacak ben de hala onunla hoş sohbet olacağım..?
Hem laf söylemesine müsaade edip hem de kıskanç bu kadın diye arkasından şikayet ediyorsuz.
Laçkalaşmış ilişkiler,evlendiğinizi düşünemiyorum bile 6 ay da bile bu seviyedeyse

konu sen gidip nişanlınla sevişiyor musun değil ayrıca,sen o noktaya takıldığın için orada kalmış durumdasın.
siz sevişmiyorsunuzdur olabilir ayrıca bizi de ilgilendirmez ama o kayınvalide bundan bir yıl sonra isteben evimize gelip gidip oğlumla odalara çekiliyordu kimbilir ne haltlar yiyordur der.. diyemez mi bal gibi der.belli ki öyle bir kadın .. sen de tek laf edemezsin.. anlatabildim mi sen koruyacaksın kendini asil olacaksın kendini belirli bir seviyenin altına indirmeyeceksin ki kimse sana duymak istemediğin lafları etmesin.

dogru, artik bu hakki ona verdim ben ama benim istedigim sey bu degildi. ben cok engellemeye calistim ama nisanlima karsi koyamadim, onlarda hep orda olmami istiyordu. neden birden boyle degisti anlayamiyorum. belkide hep sustugum icin, kendimce saygimi korudum diye ama boylelerine onlar gibi davranacaksin anladim. bende zaten sakayla karisik lafimi esirgemiyorum ama anlamamis. artik gitmeyi dusunmuyorum uzun bi sure ama nisanlim cok israrci..

kesinlikle birebir her cümlesine katılıyorum
:53:

belkide bilemiyorum, ama hic boyle bir deneme icinde oldugunu sanmiyorum, olsa anlardim. bende basta kabul etmedim tabiiki oyle ilk gundende hemen odalara cekilme olmadi, bu zamanla olan birsey..
Bazı kaynanalar vardır böyle,hayalindeki gelin modelini görmek ister,sanırım sizinkide öyle biri ,nabzınızı ölçmüş,istediği tavrı,tepkiyi göremeyincede içini boşaltıvermiş işte..sanırım sizde fazla iyi niyetlisiniz oyunu kuralına göre oynayamamışsınız..Evlilik böyle bişey,sadece iyi bir eş olmak yetmiyor,ideal gelin olmakda önemli malesef...

Seda çok güzel söylemiş,Erkek aklına güvenirsen evliliin boyunca hataya düşersin.
Onlar sadece anı düşünür.Hadi bize gidelim niye arabada oturmayalım niye annem birşey demiyor odama gidelim niye rahat ederiz.. Böyle bir kısır döngü erkek bunu anlamaz neticeye bakar.
Entrika kadınlar arasında döner.. Nişanlın sana saygı duyuyorsa biraz mantıklı olacak.

Bekarken hep şuna inanırdım,ben kaynanamla anne kız gibi olacam,anne demicem annecim dicem,sonra bu kadınlar kulübünü,bir derdim var bölümünü okuyaaaa okuyaa fikrim değişti valla..iyiki değişmiş burdan öğrendiğim en önemli şey,eşinin ailesi ile arana belli bir mesafe koymak...nişanlandım ve kaynanamla,görümcelerimle konuştugum kelime sayısı hep aynıdır,o yüzden eleştiri bile almadım 2 yıldır,çünkü o samimiyet yok... yaşasın kadınlar kulübünün tecrübeli gelinleri:kkk::kkk:...sende burdaki insanların fikirlerini önemse bence nacizane fikrim...

cok bencil birisi...dogru birazda istedigi gibi degilim, ama kimse onun istedigi gibi degil yani kimsenin karakterini begenmez etmez. kendisiyse guzel, akilli, herseyi iyi bilen, herkezde onunla arkadaslik etmek ister(mis), bazen anlamiyorum nasil oluyorda boyle patavatsiz biriyle arkadaslik etmek isterler. ama gercektende geleni gideni cok..ama ideal gelinde olunmazki ozaman bende ideal kaynana ideal koca herseyi ideal isterim yani kim istemezki?

bundan boyle nisanlima daha iyi laf gecirmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum?

yok aslinda suc kaynanamin, taa en basta dediki: 'ben evden gideyim siz rahat rahat oturun onemli degil' yani boyle diyip gitmesiydi ve gercekten icinde art niyet yoktu e bizede guveniyor birsey yapmayacagimizi biliyor. bu yuzu kendisi verdi bize.

simdide ayni zamanda laflar edip ayni zamandada hos sohbet ediyoruz yani saniye basi olsa bende bukadar yuzsuz olmam. her seferinde yine dolayli sekilde gonlumu aldi. simdide bin pismandir ama ben bukez cok kirginim..
ne senin aile hayatını nede nişanlınınkini biz burdan bilemeyiz. yazdıklarına yorum yapıyoruz ve hata sizde görülüyor. nişanlın istiyorsa istesin..senin baban ne diyor hergün gitmene? (farkındaysan hepimiz kavgana değil senin hergün orda olmana takıldık) düğün ne zaman?

Bekarken hep şuna inanırdım,ben kaynanamla anne kız gibi olacam,anne demicem annecim dicem,sonra bu kadınlar kulübünü,bir derdim var bölümünü okuyaaaa okuyaa fikrim değişti valla..iyiki değişmiş burdan öğrendiğim en önemli şey,eşinin ailesi ile arana belli bir mesafe koymak...nişanlandım ve kaynanamla,görümcelerimle konuştugum kelime sayısı hep aynıdır,o yüzden eleştiri bile almadım 2 yıldır,çünkü o samimiyet yok... yaşasın kadınlar kulübünün tecrübeli gelinleri:kkk::kkk:...sende burdaki insanların fikirlerini önemse bence nacizane fikrim...

bende hep oyle olsun isterdim kaynanamla, gorumcemle..ama ne yazikki olmuyor, her yaptigin goze batiyormus meger. zaten gecenlerde nisanlimada demistimki, biz ayri eve ciktiktan sonra eskisi gibi hergun orda olmayacagiz cunki ben onlar icin degil senin icin geliyorum daha cok. ozamanda neler diyecekler Allah bilir, ama hersey olacagina varir. onunda iki kizi var, onlarda gelin olacak. birisi 18 birisi 10 yasinda, yakindir gorecegiz valla hic buyuk konusmamak lazim!

ne senin aile hayatını nede nişanlınınkini biz burdan bilemeyiz. yazdıklarına yorum yapıyoruz ve hata sizde görülüyor. nişanlın istiyorsa istesin..senin baban ne diyor hergün gitmene? (farkındaysan hepimiz kavgana değil senin hergün orda olmana takıldık) düğün ne zaman?

dugun ev nezaman cikarsa, insallah en gec mayis gibi. benim ailemde pek hoslanmiyor tabiiki ama o konulara girersek hic cikamayiz, o yuzden benim aileyi hic karistirmasak daha iyi..

cok bencil birisi...dogru birazda istedigi gibi degilim, ama kimse onun istedigi gibi degil yani kimsenin karakterini begenmez etmez. kendisiyse guzel, akilli, herseyi iyi bilen, herkezde onunla arkadaslik etmek ister(mis), bazen anlamiyorum nasil oluyorda boyle patavatsiz biriyle arkadaslik etmek isterler. ama gercektende geleni gideni cok..ama ideal gelinde olunmazki ozaman bende ideal kaynana ideal koca herseyi ideal isterim yani kim istemezki?

bundan boyle nisanlima daha iyi laf gecirmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum?

Evet ,nişanlınada net hayırlarını göstermen lazım...çünkü zaman gelir..kaynananla çok büyük kavga edersiniz,yüzünü görmek istemezsin,nişanlın yine ısrarlarına devam eder görüşmen için,sözlerini ciddiye almaz..daha çok sinirlenir kendini yıpratırsın,sözlerin saygı görmediği için,oyüzden eve gel diye ısrar ettiğinde eve gelmicem anlayış göstermeni bekliyorum de bitsin..kararlı biri oldugunu göster,gelecekteki itibarın için...

dugun ev nezaman cikarsa, insallah en gec mayis gibi. benim ailemde pek hoslanmiyor tabiiki ama o konulara girersek hic cikamayiz, o yuzden benim aileyi hic karistirmasak daha iyi..
ev çıkması derken? anlayamadım. şurda mayısa bişey kalmamış. gençsiniz heyecanlısınız anlıyorum da dygularınızla değil aklınızla hareket etmelisiniz. ailenle sorunların seni oraya itiyor anladığım kadarıyla ama ailenin yanında olman ilerde yiyebileceğin hakaretlerden iyidir. arkadaşların dediği gibi annesi ilerde en ufak bi tartışmanızda içerde neler yapıyorlardı kimbilir der, kesin der yani.

ev çıkması derken? anlayamadım. şurda mayısa bişey kalmamış. gençsiniz heyecanlısınız anlıyorum da dygularınızla değil aklınızla hareket etmelisiniz. ailenle sorunların seni oraya itiyor anladığım kadarıyla ama ailenin yanında olman ilerde yiyebileceğin hakaretlerden iyidir. arkadaşların dediği gibi annesi ilerde en ufak bi tartışmanızda içerde neler yapıyorlardı kimbilir der, kesin der yani.

yurtdisinda biraz farkli oluyor ev tutmak, ev kiralamak isterseniz bir yere kayitli olup orda sira beklemeniz gerekiyor ve nekadar uzun kayitliysan okadar cok sansiniz var. bunun haricinde ayni trdeki gibi bir kisiden ev kiralayabilirsiniz ama bu cok pahaliya patliyor.

evet birazda ailemle sorunlarim oldugu icin baska yerlerde huzur aradim..offf

Moralim cok bozuk, onumuzdeki iki hafta boyunca hergun 1, 2 tane cok onemli sinavlarim var ve ogrenmem gerekirken ben oturdum agliyorum.

Uzun suredir bir iliskim var ve 6 ay once nisanlandik. Nisanlanmadan oncede nisanlimin ailesiyle tanisiyordum ve aramiz cok iyi hepsiyle. Mesafemi hep korudum ve saygili oldum, ufak tefek hatalarim olduysa bile sadece cahillik ve nerde nasil davranacagimi bazen bilememem, bana yol gosteren dogru durust kimse olmadigi icin.

Onlarin evine nerdeyse hergun giderim, cogu zaman soyle olur: ailesiyle birlikte otururuz cay iceriz, yemek saatinde yemek yeriz, sonrasinda nisanlimla odasina cikariz. Icimizde art niyet olmadiginida cok iyi bildikleri icin icleri rahat ve bisey demezler. Zaman olur onlarla birlikte az otururuz, buda cok normal birsey. Bizde insaniz ve moralimiz bozuk olur, tartismis oluruz, dersim olur nisanlim benim dersime yardim eder vs. Ama benim kaynana son zamanlar cok takti bu duruma, neymis biz hic asagi inmezmisiz, neymis evimiz olmiyacakmis (bize ev cikmasi biraz zor gorunuyor ama her seferinde yuzumuze vurmasina gerek yok, bu duruma encok uzulen biziz sonucta), neymis evimiz olunca bit dusermis temizlik falan bilmezmisim, nisanlim isine gucune bakmazmis (calistigi yerde ayni zamanda okuyor ve diplomasini aldi, tebrik bile etmedi), bizden bikmis! Hergun gelip gidiyormusum…….daha sayarsam bitmez, ve bunlari hergun kac defa soyluyor. Ha birde nisanlimin iyi yonleri hep onun sayesinde, diplomasini almasi, ehliyetini almasi (yurtdisinda trdekinden daha zor), bir ise girmesi vs., beni herkezin cok iyi ve melek gibi bilmesi onun sayesindeymis hani beni cok ovuyor hic kotu yanimi anlatmiyormusya, sanki benim kotu yanim cok varmis gibi. Okadar laf isitiyoruz ve ben her dedigine gulumsuyorum, uzuntuden gozlerimden yas akacak nerdeyse ama ben hala gulumsuyorum saygimdan. Guya art niyeti yok, saka yapiyor ama herzaman ayni seyler. Dert yaniyor biz asagi artik inmiyormusuz fazla, halbuki biliyor benim problemlerim oldugunu hic demiyorki uzerine fazla gitmeyim diye, mesela gectigimiz hafta cok kotu hastalandim ama bana gelipte hic gecmis olsun demedi. Birgun nisanlim benim hakkimda ‘cok hasta’ dedi. Verdigi cevap: ‘o da hastami, hasta falan degil’. Belki cok kucuk seyler gibi gelebilir ama boyle degildi kaynanam. Sen bundan boyle benim kizimsin demisti ama neoldu kizina hani?

Bunlarin haricinde haksizlikda cok var, sonunda nisanlim patladi bugun. Herseyi tek tek saydi, verdigi cevaplar: ben senin annenim herseyi soylerim. Madem oyle birdaha gelmeyin dugune kadar yuzunuzu gormek istemiyorum. Nisanlim diyorki ‘ozur dilerim hatalarim benimde oldu ama sen boyle boyle davraniyorsun artik sabrim tasti’. Neymis efendim, bi kiz icin anneni satiyorsun sen. Nisanlim diyorki ‘o bana bisey demedi, ben kendim artik biktim’. Yok hala sanki ben ogretmisim gibi. Sonrada agliyor, birsuru laf saydi yine. Ensonunda yalandan ozur diledi. Bende baska odadan herseyi duyuyorum. Nisanlim bana gel gidelim artik dedi (nisanlim bile agladi yani hic yapmadigi sey), sonra ciktik, beni eve birakti. Geri kizkardesine mesaj atmis evdeki durum ne diye, oda doktor cagirdik annem rahatsizlandi demis. Nisanlim gitmis eve neoldu diye merak etmis, resmen kovmus git diye. Birazda sanki abartti gibi, nisanlimla herzaman laf tartismasina girerler ama ilk defa nisanlim kendisi icin birseyler dediya kabullenemiyor. Biz herzaman susan taraf oldugumuz icin. Birkac gun once yine ‘sizden biktim’ dediginde bukez nisanlimda annesine bizde senden biktik dedi saka yapar gibi, senmisin onu diyen. Bir aliniyor gorseniz, hic aklina gelmiyorki demekki benim gibi bunlarda aliniyor diye.

Bende bundan boyle gitmem sizin eve dedim nisanlima, oda diyorki ‘senin ailende bana neler dedi hic sesimi cikarmadim hep sustum ve hala sizin eve geliyorum. Sende benim gibi saygini koru ve alinganlik yapma, annem sirf bana kizdigi icin ve beni ancak seninle yarayabildigi icin sana laf sayiyo, yani asil derdi senle degil’ dedi.

Rahatsizlandigini duydugumdada aramadim ben cok kirildim, haksizmiyim?
Komik olan seyde, kaynanam laflari saydiktan sonra diyorki: benim kaynanamda bana boyle seyler soylerdi bende icten icten kinlenirdim, sendede varmi oyle bisey? Bende nediyim, hayir diyorum. Madem ayni seyi sende yasadin neden ozaman aynisini sende yasatiyosun? Bu galiba cogu kaynananin problemi..:2:

arkadasların yorumlarını okumadım ama senın yazısının hepsını okudum

1 sene nısanlı kaldım bır kere ramazan bayramında el opmeye geldım bırde nısanlımla ısten cıkınca kayınvalıdeme geldık kahve ıctık...

kusura bakma arkadasım ama senın evın yok mu sen nıe hergun onlara gıdıorsn ??? burda suclu kayınvalıden deıl tek suclu sensın NIYE mi? bu kadar yüzgöz oldugun ıcın hatrını saydırmayıp hergun ellerının altında oldugun ıcın...

Allah yardımcın olsn...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadasların yorumlarını okumadım ama senın yazısının hepsını okudum

kusura bakma arkadasım ama senın evın yok mu sen nıe hergun onlara gıdıorsn ??? burda suclu kayınvalıden deıl tek suclu sensın NIYE mi? bu kadar yüzgöz oldugun ıcın hatrını saydırmayıp hergun ellerının altında oldugun ıcın...

Allah yardımcın olsn...

tskler. boyle dusunmekle hakli olabilirsin ama evde cok problemlerim oldugu icin, beni hergun evlerinde kendileri gormek istedigi icin ve benimde huzuru evde bulamadigimdan baska yerde aradigim icin oldu. ben cok israr ettim bukadar cok gitmek istemiyorum diye ama nisanlima dinletemedim...

Back
X