kaynanamın eşime şikayetleri

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Konuya nerden başlasam bilemiyorum normalde kaynanam ve k.pederimle birlikte yaşıyoruz.Eşim iş nedeniyle şehir dışına çıktı ve 3 ay sonra gelecek.Bu sürezarfında eşim de ailesi de kimde istersem onda kalabileceğimi söylediler.Ben dehaliyle kendi ailemde kalmayı tercih ettim.Ama k.validem beni bi türlü rahat bırakmıyor her gün aramamı bekliyor..
İlk başlarda gün aşırı arıyordum ama annemlerde kaldığım için her gün bana inceden inceye laf sokmaya başladı ben de haftada 1aramaya başladım.Bu sefer de eşime şikayet etmiş gelin beni aramıyor diye anında yetiştirmiş..Eşim de beni arıyor annemi bi arasana diye..
Ben bu insanla aramdaki mesafeyi nası koruycam bilemiyorum sürekli bizim hayatımızda sürekli içimizde sürekli zoraki arattırıyor kendini..Zaten aynı evdeyiz sürekli bizimle beraber bıraksın da 3 ay bari kafamı dinleyeyim..Sizce onu kendimden uzak tutmak için napmalıyım hafftada 1 arıyorum zaten sizce aradaki mesafenası korunur

canım kayınvalideni değiştiremezsin, o hep beklenti içinde olacak ve seni huzursuz edecek. bu çaba sadece senin sinirlerini bozarak birbirinizle daha çok zıtlaşmanıza yol açar. Çocuk gibi şikayet etmiş bir de , olgun biri değil demek ki. eşinizi arada bırakmayın , yazık zaten uzaktaymış, aramaları biraz sıklaştır bakalım , susar belki o zaman.

eşin annem haklı dediği sürece hiçbirşey deişmez hatta artar..
tecrübeyle sabittir..
acaba dedi mi annesine neden bu kadar inceliyosun anne zaten aynı ewde yasıyoruz hep berabersiniz
biraz ailesiyle beraber olsun keyfini çıkarsın üzerine gitme diye
deseydi zaten bi daha kayınvalidenizin agzından böyle bişey cıkmazdı ama
sewgili eşlerimiz napıyo
aaa öyle mi anne tmm deyip kapatıyo solugu bize patlayarak alıyolar..:47:
çok sinirlendim bak..:47:

Ayy ne kadar sinir bozucu.. çocuk gbi şikayet etmiş resmen hepimiz bu gbi durumları zman zmn yaşıyoruz duymamazlıktan gel zamanla onada alışacaktır.. Alıştırmak lazm

canım çok üzgünüüm ama aynı evde olduğun sürece hiç bir zaman mesafe koyamazsın ya kabul ediceksin yada ayrı bir eve çıkıcaksın başka yolu yok malesef :45:

ara sende hergün noolcak..
2 dk konuşursun olur biter...
şikayet işiteceğine ara gitsin...
bende sevmem bu arama etme muhabbetlerini ama 3 ay sonra yüzyüze bakacaksın mecburen...

Konuya nerden başlasam bilemiyorum normalde kaynanam ve k.pederimle birlikte yaşıyoruz.Eşim iş nedeniyle şehir dışına çıktı ve 3 ay sonra gelecek.Bu sürezarfında eşim de ailesi de kimde istersem onda kalabileceğimi söylediler.Ben dehaliyle kendi ailemde kalmayı tercih ettim.Ama k.validem beni bi türlü rahat bırakmıyor her gün aramamı bekliyor..
İlk başlarda gün aşırı arıyordum ama annemlerde kaldığım için her gün bana inceden inceye laf sokmaya başladı ben de haftada 1aramaya başladım.Bu sefer de eşime şikayet etmiş gelin beni aramıyor diye anında yetiştirmiş..Eşim de beni arıyor annemi bi arasana diye..
Ben bu insanla aramdaki mesafeyi nası koruycam bilemiyorum sürekli bizim hayatımızda sürekli içimizde sürekli zoraki arattırıyor kendini..Zaten aynı evdeyiz sürekli bizimle beraber bıraksın da 3 ay bari kafamı dinleyeyim..Sizce onu kendimden uzak tutmak için napmalıyım hafftada 1 arıyorum zaten sizce aradaki mesafenası korunur

bence bu benim fikrim ve tecrübem söylemeyeceksin eşine. burda şikayet ettiğin gibi eşine şikayet etmeyeceksin belli etmeyeceksin tamam hayatım de eşine. bu aralar şu yüzden bu yüzden arayamadım ararım hemen de. eşinde art niyet hesabı yapmasın. sonra da bi ara " he , hı , " konuş kapat gitsin herkesin gönlü olsun. yapacak birşey yok bu deve güdülecek. evlilik kolay birşey değil. bu diyardan gitmek yok mecbur güdeceksin. :) :) Sana sabır selamet diliyorum :) :)

Aynı evde yaşamayı kabul ettiğiniz bir insanla araya mesafe koyamazsınız.

hımm.. Aynı evdeydin dimi onu es geçmişim keşke ayrı bi eve çıkmayı düşünseniz tabi şartlarınız ne kadar el veriyor bilmiyorum ama.gerçekten insan kendisinin özeli olsun istiyor bi süre bnde çocuk nedeniyle çok yakın oturmak zorunda kaldım(aynı bina) hzursuzluklar oldu sonunda birbirimizi kırmadan brzda olsa uzaklaştık şimdi missafir gbi gidiyorm kafam rahat çok şkr

olaya iyi niyetle bakmak istiyorum.
kayınvalidenle beraber yaşadığın için şimdi merak etmiş olabilir.
belki hiç aramıyor sormuyor diye düşünmeni yada senin ailenin düşünmesini istememiş olabilir.

peki eşin geldiğinde yine aynı evde olacaksınız o zaman nasıl iletişiminiz olacak.
aradaki boşluğu kopartıp nasıl eski haline çevireceksiniz zor olmayacakmı?

eğer kayınvalidenizle bir sorununuz varsa onlarla kalmak istemiyorsanız eşinle konuşup ayrı bir eve taşınmanız daha uygun olacaktır.

Malesef eşin seni arayıp "bir ara annemi" dedikçe araman gerekiyor. Yoksa huzursuzluk olacak.

Ararsın çok konuşmazsın, laf sokarsa duymazdan gelirsin. Nabza göre şerbet. Böyle bu işler

cnm boşversen haftada 1 ara çok yüz bulmuş hanımefendii :19:
eşinize cnm ilk zamanlar hergün aradım hatta seninle okadar konuşmuyoruz ama hani derler yha fazla muhabbet tez ayrılık annen sanki ben onun rızasını almadan gelmişim gibi konuşmya başladı aramayacağım cnm k.bakma deyin

aramamanız daha iyi kafanız daha rahat olur cnmm :34:

Ben zaten az aramıyorum haftada en az 1kere arıyorum onda da 1 saat boşboş konuşuyor öyle şeyler konuşuyorki incedeninceye bana laf sokuyo moralimi bozuyo normal güzelce konuşsa arıycam ama aklı fikri benim annemlerde kalmamda.
Eşim hiçbirzaman bana annemi aramıyosun diye direk kızmadı sadece bi bahane buldu annemi ararmısın şunu yapsın şunu yollasın vs..gibilerinden bana söyledi ama annesinin söylediğini biliyorum çünkü o telimi arayıpda nezaman açmazsam 5dk sonra eşim arıyo ve bana böyle şeyler söylüyor.. Ben de kendin ara diyemiyorum çünkü amacını biliyorum kırmak istemiyorum eşimi..Kim olsa anlar ama eşim sinirlenmiyor ve zorlamıyor beni Allah tan..
Sadece k.validemin bu kadar üstüme gelmesi beni fazlasıyla bunaltıyor..

Aklıma ne geldi her saat başı arayın bence :))) İmdaaaaaat çektirene gına getirene kadar ...

Hiç rahat bırakma !

Konuyla alakası yok ama anlatayım..

Şimdi biz 2 senelik evliyken kayınvalidemlerin olduğu ile taşınmıştık başka bir şehirden ev taşıma işlemleri son surat devam ederken kayınvalidemle aramda bir husumet oldu evden elini öpmeden çıktım sokak basına eşimi beklemeye başladım..

Kayınvalidemde eşime kapının önünde arkamdan ''Terbiyesiz, ahlaksız'' diyerek beni eleştiriyor..Vay efendim o evden onun ve kayınbabamın elini öpmeden nasıl çıkmışım !

Eşim geldi elinde valizlerimiz var benim elimde de poşetler üstelik kendimde 8 haftalık gebeyim..

''Babamın elini öpmeye gitmemişiz hadi gidelim'' dedi

Elimdeki poşetleri kafasına bir geçirdim :9: al dedim babanı değil ama seni öptüm yerine say :9: :9:

cnm boşversen haftada 1 ara çok yüz bulmuş hanımefendii :19:
eşinize cnm ilk zamanlar hergün aradım hatta seninle okadar konuşmuyoruz ama hani derler yha fazla muhabbet tez ayrılık annen sanki ben onun rızasını almadan gelmişim gibi konuşmya başladı aramayacağım cnm k.bakma deyin

aramamanız daha iyi kafanız daha rahat olur cnmm :34:

3ayın sonunda yine o kadının suratını görecek olmasam hiç aramıycamda eşimle aramız bozulmasın diye onun hatırı için arıyorum..

Aklıma ne geldi her saat başı arayın bence :))) İmdaaaaaat çektirene gına getirene kadar ...

Hiç rahat bırakma !

Konuyla alakası yok ama anlatayım..

Şimdi biz 2 senelik evliyken kayınvalidemlerin olduğu ile taşınmıştık başka bir şehirden ev taşıma işlemleri son surat devam ederken kayınvalidemle aramda bir husumet oldu evden elini öpmeden çıktım sokak basına eşimi beklemeye başladım..

Kayınvalidemde eşime kapının önünde arkamdan ''Terbiyesiz, ahlaksız'' diyerek beni eleştiriyor..Vay efendim o evden onun ve kayınbabamın elini öpmeden nasıl çıkmışım !

Eşim geldi elinde valizlerimiz var benim elimde de poşetler üstelik kendimde 8 haftalık gebeyim..

''Babamın elini öpmeye gitmemişiz hadi gidelim'' dedi

Elimdeki poşetleri kafasına bir geçirdim :9: al dedim babanı değil ama seni öptüm yerine say :9: :9:

hep saygıyı büyükler hakediyo biz hiçbişey haketmiyoruzzz zaetn:47::47::47::47::47:

Back
X