- Konu Sahibi cimcime1242
-
Bu anlattığın güvensizlik değil görgüsüzlük.
Ne kadar ayıp bişey. Bi de utanmadan yedikte geldik diyo.
İnsan yabancıların yanında yemek kötü olsa bile beğenerek yer.
Oğluma gelinime laf gelmesin diye.
Ama susmadığınız iyi olmuş böylelerine lafı yapıştırmak lazım..
Kusura bakmayın lütfen ama kayınvalideniz gerçekten çok terbiyesizmiş. Hünkar sofrası hazırlayacak değilsiniz herhalde misafir bulduğunu yer. Bir sürü de çeşit yapmışsınız. İyi niyetli bir insan olsa kızım yardıma ihtiyacın var mı ben de bir çeşit yemek yapıp getireyim mi der. Az bile söylemişsiniz.
Kızlar derdimle başınızı ağrıtırsam hakkınızı helal edin. Ben evleneli 9 ay olacak nerdeyse ama kaynanam bana bir türlü güvenemedi ki ben 10 yıldır tanırım onu 10 yıl flörtümüz oldu herneyse ilk başlarda gelirdi bize oğlum hadi eve gidelim gibi şakalar yapardı bende malesef artık der güler geçerdim. Bana evlenmemize yakın hep ağlıyorum oğlumu nasıl çıkarıcam evden filan diyodu bende anne bende evden çıkıyorum ama annem senin kadar ağlamıyo diyodum ne yapim her seferinde söylenmez ki evlendirme ozaman oğlunu görende çok üstüne titriyo sanar diğer oğlunu daha çok tutar. Neyse kız kardeşi geldi Almanya dan bir haftalığına dönecekti geri aradım dedim ki anne ben istiyorum teyzeyi bide burdaki teyzeyi ve sizi yemeğe almaya ki evim müsait bu duruma kalabalık alıyo evim bana telde şey çaya gelelim dedi bende anne pazar evdeyim hazırlanırım akşam yemeğe gelin dedim insan ilk defa gelecek birini evinde yemekle ağırlamak istiyor bana verdiği cevap şey başarabilcekmisin yapabilirmisin bende güldüm anne Allahın izniyle yaparım dedim kızdığımı anladı karakterimi bilir susamam. Geldiler neyse masam herseyim hazır bana acele şekilde yemekleri ısıttırdılar neymiş efendim maça gidecekmiş kaynım neyse masaya geçildi ben servis yapıyorum çorba verdim herkes kaynanam görümcem ve kaynım ay bana çok geldi bide burdaki teyze ay ben yemek alim ama az ay ben onun tabağından yiyim gibi triplere girdiler diğerleri yiyo ama yemekler kötü olsa onlar yemez eşim en başta mutfağa gelip güzel değil çıkarma derdi benim rezil olmamı istemez. neyse böle devam etti bana diyolar bide ayıp olmuyo dimi zaten sen yaptığının ayıp olduğunun farkındasın ben yemek için oturduğumda görümcem hala bişiler tırtıklıyodu ay ben çok doydum dedi bende patlama noktası oldu ne yedinde doydun dedim ay biz ananemde bişiler yiyip geldik dedi ben çıldırıdım neden yediniz gelin bizi aç bırakır korkusundan mı yediniz merak etmeyin peynir zeytin verir yine aç bırakmazdım herkes anladı kızdığımı tabi kaynanamda dediği lafı bildiğinden ve insanları tok getirdiğinden utandı ve sey ya çok çeşit var ya ondan doyduk dedi kıvırdı bende tabi bütün gece sinirliydim ama belli etmedim onlar gitti bende eşime kırgınlığımı söyledim annenin yaptığı ayıp insanları doyurup getirmiş bidaha ben kimseyi yemeğe çağırmam tok getiriyo dedi annen oda bana hakverdi ama benim sinirim bana yetti de arttı bile nasıl bi tavır almam gerektiğini bilmiyorum bana yardımcı olun
hani sarımsaga demısler ya gorup gorecegın su budur dıye
sende esıne dıyeceksın kı annenlerın gorup gorecegı davet buydu bıttı tamam nokta
ben olsam yalvarsalar gene almam yemege bu ne terbıyesızlıktır ya
ne şirret bir kaynanan varmış canım seninAllah sabır versin. bir daha ki sefere sen onlara yemeğe giderken tok git de anlasın hanyayı konyayı
arkadaşın dediği gibi görgüsüzlük bu. kv sizi başkalarına beceriksizmiş gibi göstermek istemiş.
çevremde birçok kv- gelin muhabbeti gördüm. bunlardan çıkardığım sonuç genelde kv gelinini kıskandığı için böyle yapıyor. bazı insanlar bu şekilde davranır. kimse gelinin iyi demesin diye elinden geleni yapar. ben sizin kv de aynı böyle algıladım. sizin bir şeyleri başarabileceğinizi biliyor ve bundan da memnun olmuyor. anlattıklarınıza dayanarak böyle bir sonuç çıkardım.
ben insanları çağırıyorum yada insanlar beni arayıp geleceklerini söylüyolar çalışan biri olduğumdan geenelde çaya geliyolar bende hiç bir seferinde kaynanama haber vermiyorum ama o herkesten önce geliyo ve çocuklarını filan aç getiriyo ben bi açıyorum kapıyı karşımdalar yahu kadın haber versen ne olur laf çarpıyo çağırmadın diye ben her misafire onu çağırmak zorundamıyım yasende ona giderken kocanı da yedir sende ye öyle git yemeğe anlasın yaptığının ne kadar ayıp olduğunu sonuçta sen kendini bilmezsen yemeğe çağırmazdın sonuçta bundan sonra kimseyi çağırmazsın canına minnet yada sadece kayınvalideni çağırmazsın misafir alacaksan bile
canım gerçekten okurken sinir oldum kaynanana demiyor gelinim uğraşmış,didinmiş hazırlıklar yapmış terbiyesizlik yaptığı gerçektende aynısını bana kayınvalidem yapıcak son oturuşları olur masama birdahada hayatta kılımı kıpırdatmam onlar için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?