• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamın ve esimin beklenmedik tavrı

Benim cocuguma degil canim gorumcemin ogluna yapti. Bahcedeydik cocugun agzi batti silecek bisey bulamayinca teldeki ince corapla sildi.
anladım canım yazık üzüldüm görümcenin çocuğu için. onlara göre o an sorun değil gibi geliyor ama ne kadar önemli aslnda bebeklerimizin çocuklarımızın saglıgı..

3 yıllık evliyiz ilkdefa böyle bi şeyini gördüm ama huylandm şimdi ya daha öncede yaptıysa ben farkedemediysem yada ya bi daha yaparsa diye düşünüyorum bunu engellemek için kibarca konusmak istiyorum ama sizin dediğiniz gibi kocamın uyardıgını benden duyması daha da sinirlendirebilir.... karıştı aklım

O zaman siz de esinize söyletin.. Mesela o tanik olduğunda sizin olmadiginiz bir an anne ya napiyorsun gibi uyarsin. Evlattan alinmaz ama seninle ne kadar iyi anlassa da alinir, huylanir.

Ya da ben yeni mendiller alir " anne islak mendil vs kullanmak çok zararliymis is yerinde hanim anlatti cocugu alerji olmus ben de hep oradan buradan bulduğum ıslak mendil, İslak bezle siliyordum hemen gidip bunlari aldim. Senin de haberin olsun buraya koyuyorum ihtiyaç olunca alir islatip kullanrsn hatta birazi sizin evde dursun" vs diyebilirdiniz

Ben hayatta direkt soyleyemezdm cunku anne babamiz bile aliniyor yeri geliyor

3 yıllık evliyiz ilkdefa böyle bi şeyini gördüm ama huylandm şimdi ya daha öncede yaptıysa ben farkedemediysem yada ya bi daha yaparsa diye düşünüyorum bunu engellemek için kibarca konusmak istiyorum ama sizin dediğiniz gibi kocamın uyardıgını benden duyması daha da sinirlendirebilir.... karıştı aklım
Ben yıllarca farketmedim, saf bulmazdım kendimi ama demekki safmışım dedim kendime. O yüzden diyorum yüzünüze gülüp arkanızdan iş çevirenden korkun. O kadar iyi niyetli olsaydı bunu eşinize şikayet etmez size ya kızım haklısın ama ben yine de biraz alındım öyle söylemene vs derdi. Direk kocanızı size gelip uyaracak bir davranışa sokturmazdı. Ah bittercukulata sakın samimi olmayın, ayakta uyuturlar ruhunuz duymaz...

Benim en sinir olduğum konu yok ben 2 tane çocuk büyüttüm yok 3 tane büyüttüm tamam zaten onu kimse inkar etmiyor.atiyorum çocuğu 30 yaşına gelmiş hala aynı şeyi söylüyor. Anne değilim ama 30 yıl önceye şimdi birmi. Bırakın da şimdi de bebeğinin üstünde anne babanın söz söylemeye kural koymaya hakkı olsun.sen zaten o duyguyu yaşamıssin şimdi niye gelinin içinde bırakıyorum. ...
Al benden de o kadar. Kayınvalidemde lafa gelince ben 3 çocuk büyüttüm benden iyi mi bileceksiniz der, ann çocuğa biraz bak bir yere gitmem lazım dediğimde çabuk git gel unutmuşum çocuk bakmayı diyor.
Hiç unutmam bir gün mont almaya çıktım kendime eşim aradı eve git hemen oğlan kaka yapmış annem temizleyemiyormuş dedi. Güler misin ağlar mısın?

Al benden de o kadar. Kayınvalidemde lafa gelince ben 3 çocuk büyüttüm benden iyi mi bileceksiniz der, ann çocuğa biraz bak bir yere gitmem lazım dediğimde çabuk git gel unutmuşum çocuk bakmayı diyor.
Hiç unutmam bir gün mont almaya çıktım kendime eşim aradı eve git hemen oğlan kaka yapmış annem temizleyemiyormuş dedi. Güler misin ağlar mısın?
Gerçekten çok ilginç insan torununun altını temizleyemezmi çocuğa yazık :(

kızlar selam hepinize.
benim ufacık bi sorunum var. kaynanamı aslında seviyorum özünde kötülük taşımıyan bi kadın bende çalışan bi anne olduğum için 2yaşındaki kızıma kaynanam bakıyor ama bi kaç kere kızımın ağzını masayı sildiğim sarı bezle sildiğini gördüm ve gayet kibarca uyarmıştım. 'annecim mikrop kapar o bezle ben masa siliyorum onunla silme bak şunla silebilirsin' diye başka bir şey uzatmıştım hiç ses tonumu bile yükseltmemiştim. o da zaten hiç bozulmamıştı "tamam annecim" demişti. olay bitti sanıyodum ben ama geçen gün mutfakta yemek yaparken içerde kaynanamla kocamın fısıldaşmalarını duydum yemekten sonra da eşim yanıma gelip "annem üç çocuk yetiştirmiş kadın onu kırıcak lafkar etme neyi nası yapması gerektiğni iyi bilir o" dedi "noldu ne yapmısım ben bi sey demedim ki" dedim esim de "yok ben öyle söyliyim dedim" dedi. kesin bu olayı söylemiş kaynanam çok moralim bozuldu ben aramızda sorun yok biz klasik gelin-kaynana değiliz diye düşünürken kaynanam arkamdan eşimi doldurmuş ve eşimde neyin ne olduğunu bilmeden beni uyarmaya kalkıştı. sizce kaynanamla gidip bu konu hakkında konusmalı mıyım? neler söyleyebilirim?
melek kaynana olmaz olsa olsa şeytan olur..seninki zeki...sana he he diyor ama sen arkanı döndüğünde kocana seni kesiyor..hem o sarı bezler toz bezleri temizlik bezleri..hiç ağız burun silinirmi ayol..bari bir kağıt peçete kullansaymış...eski anneler çocuklarını havada kapıp tavada büyütmüşler..

Ben yıllarca farketmedim, saf bulmazdım kendimi ama demekki safmışım dedim kendime. O yüzden diyorum yüzünüze gülüp arkanızdan iş çevirenden korkun. O kadar iyi niyetli olsaydı bunu eşinize şikayet etmez size ya kızım haklısın ama ben yine de biraz alındım öyle söylemene vs derdi. Direk kocanızı size gelip uyaracak bir davranışa sokturmazdı. Ah bittercukulata sakın samimi olmayın, ayakta uyuturlar ruhunuz duymaz...
arkadasım cok üzüldüm senin için allah bizleri kötü düşünceli insanlardan, kocalarımızla aramızı bozmaya çalışanlardan korusun

evet eşimle de ayrı bi konuşma yapacağım zaten herne kadar dedikoduyu kaynanam başlatmış olsa da eşimin olayı benden dinlemeden direkt beni uyarması ne bileyim bi erkeğe yakışmayan davranıştı....
Esim hic bir zaman annesinin dedigini bana iletmedi. Yada yillar sonra soyledi. Boyle olmustu diye kaftan laf acilinca. Bu durumlarda hersey este biter.
Kayinvalidemde akilli kadindir bana laf sokacaksa yada guya terbiye vericekse esim yokken yapar. Bugune kadar kalpleri kirilmasin diye ve soyledigi zaman sok olarak kalakaldigim icin, en onemlisi de esimin hatrina sesimi cikarmadim. Ama esime soyledim o da makul bir dille onlari uyardi.

Simdi deyistiler, karismiyorlar pek bir seye.
Allah esimden razi olsun.

Ben dr bunu anlamiyorum niye hemen konusmadiniz ki. Keske aninda konusup mudahale etseydiniz. Aradan zaman gevince konusmanin bir anlami olmadigi gibii cogu zaman daha kotu olur konular. Fisildasmayi duydugunuz anda hayirdir diye gidecektiniz. Tamam cocuk yetistirmis de simdiyle eski bir degil . Ayrica daha iyi yetisttirilse ne zarari olurmus. durduk yere mide bulantisi iste. Kendi degerini yerini bozmus
Hamileyim bakalim ben neler yasayacam Allahim

kızlar selam hepinize.
benim ufacık bi sorunum var. kaynanamı aslında seviyorum özünde kötülük taşımıyan bi kadın bende çalışan bi anne olduğum için 2yaşındaki kızıma kaynanam bakıyor ama bi kaç kere kızımın ağzını masayı sildiğim sarı bezle sildiğini gördüm ve gayet kibarca uyarmıştım. 'annecim mikrop kapar o bezle ben masa siliyorum onunla silme bak şunla silebilirsin' diye başka bir şey uzatmıştım hiç ses tonumu bile yükseltmemiştim. o da zaten hiç bozulmamıştı "tamam annecim" demişti. olay bitti sanıyodum ben ama geçen gün mutfakta yemek yaparken içerde kaynanamla kocamın fısıldaşmalarını duydum yemekten sonra da eşim yanıma gelip "annem üç çocuk yetiştirmiş kadın onu kırıcak lafkar etme neyi nası yapması gerektiğni iyi bilir o" dedi "noldu ne yapmısım ben bi sey demedim ki" dedim esim de "yok ben öyle söyliyim dedim" dedi. kesin bu olayı söylemiş kaynanam çok moralim bozuldu ben aramızda sorun yok biz klasik gelin-kaynana değiliz diye düşünürken kaynanam arkamdan eşimi doldurmuş ve eşimde neyin ne olduğunu bilmeden beni uyarmaya kalkıştı. sizce kaynanamla gidip bu konu hakkında konusmalı mıyım? neler söyleyebilirim?
Eşinize al ozaman bu bezle hem masayı hem çocuğun a
kızlar selam hepinize.
Önce onların yanında bezle masayı silin eşinize bezi verin çocuğun ağzını sil deyin .Nasıl olsa bişey söyler o zmn a a annende siliyo ne var bunda dersiniz .

Annen bakiyor olabilir ama baktigida benim cocugum,annesi benim nihayetinde. Kimse bir cocugun sagligini annesinden fazla düsünemez,bu babasi bile olsa,annenim yeri ayridir.
Kotu birsey demedim ben,mutfak zemini sildigi bezle sen cocugunun agzinin silinmesinden hosnut olurmusun de.bende buna razi olmadim,annene guzel bir sekilde soyldim,annende gayet normal karsilamisti ama niye boyle yapti,sana sikayet etti anlamadm deyin bence.,kaynananizada hicbirsey demeyin,ister istemez samimi olamayacksiniz bir süre zaten,kaynananiz anlayip sorarsa böyle böyle anne kirildim yani dersin.sasirttn beni dersin.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle konuşmazdım. Bu sefer konuştuğunuzda bunu da farklı anlamlara çevirip eşinize anlatabilir. Evde kaldığınız zamanlarda çocuğunuzla siz ilgilenin derim, ki öyle yapıyosanız da en güzelini yapıyosunuz. Ama yine yanlış bir hareketini görürseniz uyarın, uyarmaktan çekinmeyin

mesafe koyamam ki çocuğuma o bakıyor ve allah için bu hariç kötü bi davranışını da görmemiştim bu da ufak bi şey zaten o yüzden hiç çekinmeden uyardım ben de yüzüme gülümseyip arkamdan şikayet etmesi hiç hoş değil evet gidip konuşmam gerekiyor ama nasıl bi tavırla konuşsam karar veremedim
esine ne dedin cevaben? yani olayi anlattin mi?

Bu Kadin iyi biri olmus olsa seni esine sikayet etmezdi ! Amac huzur bozmak ben boylesi tipleri cok iyi bilirim esine git acik acik anlat olayi

Hiçte bildiğin gibi değilmiş
Benm kv de mutfak beziyle silmeye meraklı bende uyardım daha yapmadı yapmasına fırsat vermiyorumda
Esme hiç bir zaman beni sikayet etmedi Allah var yukarıda bu huyunu severim.
Bence kv ile aran iyi madem anne sen bu dediğime alındinmi diye sor

masayı sildigi bezle çocugun agzını siliyor
sen bu kadına çocugunu emanet edip çalışıyorsun
ben olsam bir daha bakmasına müsade etmem
ayrıca kaynanan iyi niyetli falan degil
tipik kaynana yüzüne gülüyor arkandan atıyor

askkusudilo
bittercukulata
mel12ay
narpol
neyazsambilemedimki
aysuerel

bu 6 salağın da aynı kişi olduğunu biliyor muydunuz ?

Aaaa ben de diyorum bu konu sahibi neden banlanmis. Peki nerden anladiniz hemen? Hay Allah ya neden böyle bir sey yapmislar ki?
bu arada Kazen bey yeri gelmişken size sormak istiyorum.
elizzsa elizzsa
R rejina
blueroseda blueroseda
bunlarin ayni kisiler oldugundan supheleniyorim yani tahmin ediyorum.
elizzsa damar kanseriydi ve regina adli üye onun vefat ettigini duyurmustu. Acaba gervekten vefat edip etmedigini nerden ogrenebiliriz? Bu konuda yardimci olur musunuz rica edersem?

Back
X