adın GELİN ..anadoluda gelin in manası GELEN yani dışarıdan gelmiş demektir..iyi hoş kayınvalidelerde var öyle birinin gelini olmayı ben şans olarak adlediyorum.....kaynanaların hepsi demeyeceğim ama büyük bir kısmı gelini kıskanır çünkü oğlunu almış oğlu sana sevgisini vermiştir...bende çooook sıkıntı yaşadım bu meseleden..ben şu an 22 yıllık evliyim 21 ve 18 yaşında iki oğlum var.hala sıkıntılar yaşıyorum..kaynanam 76 yaşında eli durmaz eli dursa ayağı durmaz ayağı dursa o yılan dili durmaz..yinede ses çıkarmıyorum biliyorumki bir gün bu kadını ilelebet görmeyeceğim..kültürsüzdür..dedikodudan ve yemekten ve emretmekten başka birşey bilmez.haa birşey de şu haksızlık yaptığında kendini savunmak için konuştuğunda adın saygısız olur..çünkü iftirasını yalanını ortaya çıkardığın için..yaptıklarına karşı gelsem konuşsam sadece neden bunu yaptın neden böyle konuştun desem cıngar çıkarıyor..ben susuyorum susmasam eşimin yani biribiricik oğulcuğunun canı sıkılacak.bu da evliliğimize çocuklara yansıyacak..sabrediyorum sabreden derviş ya beklemekten gebermiş ya muradına ermiş..türkiyede gelin yani gelen olmak zor kardeşim..