Kaynanamla barışmalımıyım?

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Hayırlı geceler

Konumu hemen anlatayım. Bundan 4 ay önce sanırım eşim ve kayınvalidem kavga ettiler sorunda kayınvalidemin bütün akrabalara "ben onları yediriyorum faturalarını ödüyorum her şeyi ben yaptım evlerini ben dizdim ( 1 yıldır evliyiz)"" demesi falanda filan. Eşimde asla yalanı sevmez kalktı kavga etti annesiyle ben hiç karışmadım anne-oğul sonuçta. Ancak eşime küsme barış o annem boşver falan dedim. Neyse sonra herkese dolaplarını açtım diye bana surat astılar falan demiş (asla dolabımı açana surat asmam kim olursa olsun çünkü böyle görmedim ailemden eşimde asmaz asla). Hamileyim bebeğime kıyafet falan almıştı kv ve evimizde onun aldığı ç.makinesi ve buzdolabı kombi var. Ben 3.kat o 1.kata oturuyor (aile apt yan tarafta da sülaleleri oturuyor) balkona çıkıp bağırdı ne aldıysam haram olsun onlara Allah belalarını versin diye beddua etti. Doğmamış evladıma kadar beddua etti. Eşimi aradım ağladım durumu anlattım kavgalar falan oldu ve kv ile aram iyiyken eşimi hep bana dolduruyormuş yüzüme gülüyormuş ama eşim beni sevdiği için yukarı çıkıp hep önce dinleme taraftarı olmuş. Her neyse çok zoruma gitti sonuçta gurbetteyim ve onu anne gibi gördüm aramız iyi olsun istedim evlenirken 3 bilezikten başka hiçbir şey istemedim sırf zor duruma girmesin diye. Eşime asla konuşmıcam annenle artık bitti dedim. Kaç aydır konuşmuyoruz bebeği doğdu (sorunlu doğum yaptım erken doğum oldu) gelmedi kaynanam torununu görmedi. Şimdi annemdeyim haftaya bayramın 1. Günü evime dönüyorum annemde eşinle git kv elini öp barış sen onu Allah'a havale et boşver diyo. Bense yaşananları Nasıl unutur giderim bilmiyorum eşim de çok kindar biri asla gitmez. Ne yapmalıyım kızlar şaştım kaldım Allah korkum var yani oturduğumuz ev dedesinin 15 bin tl masraf yaptık kira yerine bizi kv me kadar evden kovdular. Sizce Bayram'da gideyim mi? Şimdi ne yapmalıyım Allah'a ahirette Nasıl hesap veririm yada biz mi suçluyuz yani anlamıyorum :cry:

Torununu görmeye gelmemiş beddualar etmiş ben olsam gitmezdim şahsen.
Seni sevmiyor olabilir ama torununu sevmez mi insan ya.
Hep diyorum kimseye minnet duymadan evlenmek lazım sonra böyle ben aldım ben ettim helal etmiyorum laflarını duymamak için.

Hayırlı geceler

Konumu hemen anlatayım. Bundan 4 ay önce sanırım eşim ve kayınvalidem kavga ettiler sorunda kayınvalidemin bütün akrabalara "ben onları yediriyorum faturalarını ödüyorum her şeyi ben yaptım evlerini ben dizdim ( 1 yıldır evliyiz)"" demesi falanda filan. Eşimde asla yalanı sevmez kalktı kavga etti annesiyle ben hiç karışmadım anne-oğul sonuçta. Ancak eşime küsme barış o annem boşver falan dedim. Neyse sonra herkese dolaplarını açtım diye bana surat astılar falan demiş (asla dolabımı açana surat asmam kim olursa olsun çünkü böyle görmedim ailemden eşimde asmaz asla). Hamileyim bebeğime kıyafet falan almıştı kv ve evimizde onun aldığı ç.makinesi ve buzdolabı kombi var. Ben 3.kat o 1.kata oturuyor (aile apt yan tarafta da sülaleleri oturuyor) balkona çıkıp bağırdı ne aldıysam haram olsun onlara Allah belalarını versin diye beddua etti. Doğmamış evladıma kadar beddua etti. Eşimi aradım ağladım durumu anlattım kavgalar falan oldu ve kv ile aram iyiyken eşimi hep bana dolduruyormuş yüzüme gülüyormuş ama eşim beni sevdiği için yukarı çıkıp hep önce dinleme taraftarı olmuş. Her neyse çok zoruma gitti sonuçta gurbetteyim ve onu anne gibi gördüm aramız iyi olsun istedim evlenirken 3 bilezikten başka hiçbir şey istemedim sırf zor duruma girmesin diye. Eşime asla konuşmıcam annenle artık bitti dedim. Kaç aydır konuşmuyoruz bebeği doğdu (sorunlu doğum yaptım erken doğum oldu) gelmedi kaynanam torununu görmedi. Şimdi annemdeyim haftaya bayramın 1. Günü evime dönüyorum annemde eşinle git kv elini öp barış sen onu Allah'a havale et boşver diyo. Bense yaşananları Nasıl unutur giderim bilmiyorum eşim de çok kindar biri asla gitmez. Ne yapmalıyım kızlar şaştım kaldım Allah korkum var yani oturduğumuz ev dedesinin 15 bin tl masraf yaptık kira yerine bizi kv me kadar evden kovdular. Sizce Bayram'da gideyim mi? Şimdi ne yapmalıyım Allah'a ahirette Nasıl hesap veririm yada biz mi suçluyuz yani anlamıyorum :cry:
benim doğmamış bebeğime beddua edeni insan yerine koymazdım. torununu görmeye gelmeyen oğlunu da sevmiyodur zaten

Hep diyorum kimseye minnet duymadan evlenmek lazım sonra böyle ben aldım ben ettim helal etmiyorum laflarını duymamak için.
Haklısınız ama çok iyi biri gibi görünür yani ben onunla arkadaş gibi olmak istedim olmadı artık bilmiyorum annemde ısrarla boşver diyor

benim doğmamış bebeğime beddua edeni insan yerine koymazdım. torununu görmeye gelmeyen oğlunu da sevmiyodur zaten
Oğlunu sevdiğini bende düşünmüyorum. Çünkü geçmişte kaynanamın yaptıkları Yüzünden çok sorun çıkmış ve eşim hep adaletten haktan yana o Yüzden hiç sevmez

Bu mübarek günlere özel konular kayinvalideme barisayi mi kayinpederimin gönlünü nasıl alayim...
Ben olsam gitmem gideraemde misafir gibi oturur ağzımı acmam..ee koçan kinliymis bosveeeer..kocanın annesiyle arası duzelirae mesafeli bir ilişkin olsun o da Allah korkusundan olsun bir minnet duygusundan falan değil.

Hayırlı geceler

Bence gitmeyin. Ne kadar mesafe olursa o kadar huzurlu olursunuz. Kayınvalideniz hiç normal biri değilmiş. Anneler her zaman haklı olmuyor. Anneniz çok kötü bir tavsiye vermiş. Dediğini yapmanız işlerin daha kötüye gitmesine sebep olur.

Bence gitmeyin. Ne kadar mesafe olursa o kadar huzurlu olursunuz. Kayınvalideniz hiç normal biri değilmiş. Anneler her zaman haklı olmuyor. Anneniz çok kötü bir tavsiye vermiş. Dediğini yapmanız işlerin daha kötüye gitmesine sebep olur.
Annemde onun kutsal varlığını söylüyor anne o diyor bende barışsam bile artık Nasıl konuşurum onunla küs gibi bir şey oluruz

Yalan dolan,beddua fasa fiso bla bla.. Ne sanıyor ki bu insanlar kendilerini?
Ne gideceksin kardeş, vicdanıyla basbasa bırakın onu. Sen kimsin benim doğmamış evladıma saydırıyorsun, kin beslemeyin kimseye amma velakin uzak durun. Artısı yok bu kadının size, onsuz daha huzurlu belli ki.

Bence bu konuyu eşinle konuş eşin gitmek istemiyorsa onu ezip gitmek çok büyük bir hata olur eşini al karşına de ki eğer annedir büyüktür gitmek varsa içinde ben yanındayım gideriz ama istemiyorsan Kararına saygı duyarım yine yanındayım. Sonrasını eşine bırak.

Annemde onun kutsal varlığını söylüyor anne o diyor bende barışsam bile artık Nasıl konuşurum onunla küs gibi bir şey oluruz

Anneniz çok çok yanlış düşünüyor. Ona bakarsanız çocuğunu hastanelik eden insanlar da var. Onlar da mı kutsal? Kayınvalideniz de sizi ve eşinizi psikolojik olarak dövmüş sayılır.

Annenize de bir şeyler söyleyin de size baskı yapmasın. "Anne ben karar verdim. Ya kayınvalidemi, bana psikolojik şiddet göstermesi ve beni toplum içinde iftira yoluyla küçük düşürmesi sebebiyle dava edeceğim ya da hiçbir şekilde görüşmeyeceğim" diyin de görüşmeyen halinize razı olsun. Aman kızım görüşme desin. Bu arada, ben olsam dava ederdim. Çünkü yaptığı suç.

Arkadaşım belli ki vicdanlı birisin bu konuda benimde içim rahat etmezdi , etmedi de bende bu tur konular yaşadım belki bi tık fazlası aylar geçti aradım kajvaltiya davet ettim

Hoş,o hataliyim dedi mi hayır.

Ama ben Allah rızası için yaptım huzurluyum da

El opmekle dudak asinmaz samimi zaten istersen de o olmaz ,sende olmazsın

Sadece küslük de olmamış olur

Bence eşinle de konuş , anne en büyük kötülüğü de yapsa o kendi yaptığından mesul sen kendi yaptığından

Yanı ben ahiret boyutu için diyorum

O girmiş bir günaha , bu yaş a bakmaz sen ona uyup girme derim

Kır şeytanın bacağını git op elini dön evine kendin için yap

Benimde kızım iki yaşında gecen gün gordu kendisi inu da ben goturdum akrabalarının düğününde gosterdim ,hanı bunu sana tuzu kuru biri olarak yazmiyorum git konuş demesi kolay diye dusunme diye

Arkadaşım belli ki vicdanlı birisin bu konuda benimde içim rahat etmezdi , etmedi de bende bu tur konular yaşadım belki bi tık fazlası aylar geçti aradım kajvaltiya davet ettim

Hoş,o hataliyim dedi mi hayır.

Ama ben Allah rızası için yaptım huzurluyum da

El opmekle dudak asinmaz samimi zaten istersen de o olmaz ,sende olmazsın

Sadece küslük de olmamış olur

Bence eşinle de konuş , anne en büyük kötülüğü de yapsa o kendi yaptığından mesul sen kendi yaptığından

Yanı ben ahiret boyutu için diyorum

O girmiş bir günaha , bu yaş a bakmaz sen ona uyup girme derim

Kır şeytanın bacağını git op elini dön evine kendin için yap

Benimde kızım iki yaşında gecen gün gordu kendisi inu da ben goturdum akrabalarının düğününde gosterdim ,hanı bunu sana tuzu kuru biri olarak yazmiyorum git konuş demesi kolay diye dusunme diye
Söylemeyi düşünüyorum eşime ama kararsızımda zaten Bayram'ın ilk günü gidicem inadımı yenersem söylerim çünkü söylediği laflar aklımdan çıkmıyor çok ağlatmıştı beni rüyalarıma her gün giriyorlardı

bu hep söyleniyor ya kimseye minnet etmeyin herseyi kendiniz yapın...yapsan da birşey değişmiyor...onu biz okutup meslek sahibi yaptik da bu sayede yapabildiniz deniyor.bir şekilde söyleyen yine söylüyor arkadaşım.

Back
X