Kaynanamla kalmak istemiyorum..

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Kızlar eşim iş dolayısıyla şehir dışına çıktı ve 3 ay sonra gelecek..Biz normalde kaynana kayınpederle birlikte oturuyoruz maddi sıkıntılardan dolayı..En kısa zamanda kendi evimize geçmeyi düşünüyoruz tabi nekadar sürer bilemem :(
Bu 3 aylık süre zarfında ben de annemlerin yanına geldim..Eşim gitmeden önce kimde kalmak istersen kalabilirsin demişti annesi de öyle demişti..Ben de haliyle kendi ailemi tercih ettim.Benim annem de bu kararıma çok mutlu oldu çünkü özlemiştik birbirimizi..
Buraya kadar her şey iyi ama esas sorun kaynanamın beni onun yanına gitmem için sıkıştırması..Her aradığımda inceden inceye beni sıkıştırıyor ben de artık aramaya bile çekiniyorum..Aramıyorum dediğim de haftada 1 kere aryorum yani ama o bile az geliyor her gün aramamı bekliyor..Bense moralim bozulmasın yine beni sıkıştırmasın diye aramaktan çekiniyorum.Düşüncelerini direk söylese yine iyi kötü bi cevap veririm ama inceden inceye iğneleme yapıyor.Neymiş benim orda olmadığımı akrabalarına arayanlara söylemiyormuş beni çok özlemiş(bunlar bahane daha gideli 2 hafta olmadı) neymiş beni doktora götürcekmiş ben istemesem de zorla alıcakmış beni burdan götürcekmiş(benim bazı sıkıntılarım var ve sağlık sigortamı onlar yenilediler bu yüzden kendim gidemedim oraya gitmem gerek) Ben istemem yok dedikçe beni sıkıştırıyor iyice bunaldım bu durumlardan..Üstelik kayınpederimle aynı evde eşim olmadan kalmak bana çok rahatsızlık veriyor.(yaşları genç 45,ben26)Yaşlı insanlar olsalar neyse derim..Benim onların arasında ne işim var?
Kızlar sizce kaynanamlara gitmek istemediğimi onu kırmadan nasıl bir dille anlatabilirm?Ya da anlatsam anlar mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Nerede isterseniz orada kalabilirsiniz tabii bu sizin seçiminiz ama 3 ayı yarıya bölerek her iki yerde de 1.5 ay kalırsanız iki tarafta durumdan hoşnut olur sanırım. Bu arada yazınızda bir cümleniz dikkatimi çekti. Eşim olmadan kayınpedirimle aynı evde kalmak istemiyorum yaşları çok genç diye. Kayınpederinizin size karşı yanlış bir tutumunu mu gördünüz bilemiyorum tabii. Çünkü normal şartlarda kayınpederinizin yaşının genç olması sizin art niyet gözetmenizi gerektirmez. Sonuçta eşinizin babası sizinde babanız artık.

Yok tabiiki yanlış bişeyi olamaz o benim kayınpederim ama takdir edersiniz ki insanın kendi babası gibi olmuyor evde rahatça banyoya bile girmeye çekiniyor insan..

Kaynananın canı sıkılmış anlaşılan :)

Boşver,kulak asma.Ne demek herkes gelini soruyormuş nerede diye.
Sanki yabancı yere gittin.Ailenin yanındasın,açıklanamayacak bir durum değil.

Azıcık nefes al,senin de hakkın.Şimdilik buradayım,çok iyiyim,eşim gelince döneceğim dersin olur biter.Ailem de özlemiş,bırakmıyorlar sağolsunlar diyebilirsin.
Çok ta açıklama yapma,konuyu açarsa geçiştirip kapat ki fazla uzamasın.

tüm sorularına ve içtenlikle cevap ver.
akrabalara gönül rahatlığıyla annende olduğunu söyleyebileceğinden bahset.
sağlık konusunda da annenle de bu işleri halledebileceğinden bahset.
ayrıca ömrün onlarla geçecek annenle geçirdiğin 3 ayın lafını mı edecekler.
tabii belki onları da ihmal etmemen gerekir.

Eşim asla aramızdaki meselelere karışmaz anneside bunu bildiği için ona bişey diyemez ben de eşimle konuşamam çünkü pek önemsemiyor aramızdaki meseleleri..Ben çok fazla bişey istemiyorum 3 ay annemlerle kalmak istiyorum sadece..Evlendim diye esir kampına mı girdim neden ailemle kalamıyorum??Zaten normal zamanda sürekli kaynanamlarla birbirimizi görüyoruz ben biraz annemleri görsem onlarla vakit geçirsem çokmu...:( Bide her hafta arıyorum onları yinede az arıyormuşum her gün aramamı bekliyor ama bende sıkıştırdığı için aramak istemiyorum içimden gelmiyor aramak..Her gün telimi çaldırıyor ara beni diye bu ne ya:(

duymamazlıktan gel canım. kolundan tutp çekmedikleri sürece boşver. zaten sürekli birlikteymişsin. 3 ay ayrı dursan ne çıkar. arada kayınvalideni çağı annene.

Back
X