• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla maceralarim

kaynananız yerinde anneniz olsaydı hergün telefon açan.
kızım oram ağrıyor, buram ağrıyor çok hastayım ben diyen.
mesela doktoru aramayan da kardeşiniz olsaydı onu şikayet ediyor olsaydı..

aynı konuyu gene açar mıydınız?
annem hergün arıyor, oram ağrıyor buram ağrıyor diyor ama asıl maksadı ilgi çekmek der miydiniz?
anneniz yapar demiyorum ama farzedin ki yaptı; şimdiki gibi bu kadar şikayet eder miydiniz??

eğer evetse cevabınız peki haklısınız..
ama adı kaynana diye her yaptığı batıyor size gibi geldi bana..

Sende az değilsin haa:jeyyar:
Ne var kocanı arayıp hatırlatsaydın
Doktoru unutma al numarası bu desen ne kaybederdin
Kaynananda arayıp öyle konuşmazdı
Napsın kadında evde doktor haberini bekliyo demek ki
Ne güzel sorunsuz evliliğin kocan varmış
Daha fazlasını isteme nolur, allahın gücüne gider
:1hug:

:roflol: :roflol: :roflol:

annem hergün arıyor, oram ağrıyor buram ağrıyor diyor ama asıl maksadı ilgi çekmek der miydiniz?
anneniz yapar demiyorum ama farzedin ki yaptı; şimdiki gibi bu kadar şikayet eder miydiniz??

katılıyorum tatlım...kaydirigubbakcemile5

bu anlattığınız olayda hiçbir şey yok bence.
boşuna büyütmüşsünüz, canınızı sıkmışsınız...

geçmişte başka olaylar varsa bilemem tabii...

Bende diğer arkadaşlar gibi; bunun çok önemli, insanı yıpratacak birşey olduğunu düşünmüyorum.
Bakın mesajınızın sonunda kendiniz yazmışsınız, hergün yazacağım birilerine anlatmam lazım diye.
Belki kayınvalidenizde sizinle paylaşmak istiyor sıkıntılarını, biraz daha hoşgörüye ihtiyaç var.

Bu gün o kadar canim sIkkIn ki anlatamam.Nerden baslayacagimi da bilmiyorum..Hayattan biraz zevk almak icin beni üzecek bir sürü seyden uzak kalmaya calisirken (mesela kötü bir sey duyacagim diye haber izlemiyorum,gazete okumuyorum, sorunlu arkadaslarimla görüsmüyorum, komik gelecek ama dizi bile izlemiyorum)Allahima bin sükür bir derdim sorunum yok.Esim caliyor, ailecek bir saglik sorunumuz yok ve bunlara binlerce sükür ediyorum
Fakat gelin görün ki kaynanamin bir telefonu bile benim bütün günümü stresli gecirmeme sebep oluyor...
Mesela bu sabah doktoruna telefon edilmesi gerekiyormus ve bizi aradi.Benim almancam cok iyi olmadigi icin esimden istedi;esimde ise gec kaliyorum simdi cikmam gerek ben seni isten arayip numarayi alir ve ararim dedi sanirim unutmus ve aramamis.... Kaynanam beni aradi ve allahim bir sikayet bir sikayet...Ben ne yapabilirim diyorum,,,,yoo ben sadece sana söylüyorum dedi...Siz söyleyin ben ne yapabilirim....Bana sikayet ettigide kocam ne diyebilirim....
Tabi bu konuyu zor bela kapattiktan sonra üzerine en az 20 dakika telefonda nerelerinin agridigini dinledim..Inanin ki icim sisti catlamak üzereydim....( agrilarida ilgi cekmek icin yoksa gercek degil,esim sürekli doktoruyla irtibat halinde ondan biliyorum)
Bu anlattiklarim sadece bu sabah olanlar....Bunun öncesi,daha daha öncesi de var.Öncekilerden bahsetmiyecegim ama bana her gün bir olay cikartabilen bir kaynanam var ve ben, bu olaylari sürekli burada anlatmaya karar verdim .yoksa inaninki birilerine anlatmadikca bunaliyorum.....

Devami gelecek.......

sen ne yap biliyor musun, kaynananın ses tonunu telefona kaydet ve ona özel telesekreter ayarı yap, telesekreter notunu da söyle düş " aradıgınız kisi ben degilim, yönlendirmeniz yapılıyor (eşinize yönlendirirsiniz hattı) " :teytey:

keyiflendin inşaallah...

eşinle konuş bu durumu bakaLım o ne diyecek, belki annesiyle konuşur halledersiniz durumu??

Bu kadar işte. Şeniz

Ben sizi buraya yazmaya ihtiyaç duyuracak kadar bunalttığına inanıyorum ... Sıkıntı ,dert , sorun ne

dersek diyelim burası bir rahatlama ve paylaşım alanı... Dileyen yorum yapar dileyen yazmaz...

Bunun öncesi,daha daha öncesi de var.Öncekilerden bahsetmiyecegim ama bana her gün bir olay cikartabilen bir kaynanam var

Haklısındır arkadaşım , normal bi vaka olsa bu denli paylaşma ihtiyacı duymazdın heralde diyor ve ben de

devamını bekliyorum ...

burda okuduklarımızdan sonra seninki sorun bile gelmedi.ne olmuş kadın aramış dert yanmış sana kötü bir laf etmemiş.Allah büyük dert vermesin canım kafana herşeyi takarsan kendine zarar verirsin

bence onun tek derdi ilgi görmek :)))))benimle ilgilenin diye bas bas bağrıyor

bencede sorun yok anne babalar yaşlandıkça çocuklaşır derler ki biizim onlara yaptığımız eziyetler.çektikleri çileler bunun yanında neki ,olabilir böğle şeyler ..nihayetinde oda eşinizi kim bilir ne çilelerle büyüttü bi evlat kolay büyümüyo bunu tüm anneler bilir..sorun yapmayın burda neler okuyoruz sizde tamam anne ben konuşurum deyin ve konuşun nolucakki konuşunca eşiniz size ne tepki verebilir nihayetinde annesinin sağlığını için..

Öncelikle yorum yapan herkese , olumlu ya da olumsuz ayirt etmeden tesekkür ediyorum.Ama söyleyecek bir kac seyim var....
Basimdan 11 yil boyunca öyle seyler gecti ki anlatsam sayfalara sigmaz...Bundan 6 yil önce bu kimsemin olmadigi, derdimi kimseye anlatamadigim gurbet te nerdeyse intiharin esiginden döndüm ki, ben o kadar zayif bir insan degilim ilk bunu düsünecek kadar...Iki kücük yavrumu bile gözüm görmeyecek durumlara düstüm.....
Simdide kimselere acamadigim derdimi, kk da arkadas ,, kardes gördügüm sizlere anlatmak ve icimi bosaltmak istedim...Ama öyle yorumlar ve elestiriler aldim ki üzüntümün üstüne yenileri eklendi....Demek ki bu yol yanlismis..
Kimse yanlis anlamasin, ben kimseden poh pohlanmak istemedim, kimseden bana acimasini da beklemedim..
Bazilariniz """ o zaman herseyi anlatsaydin"""" diyordur belki de.Fakat sayafalar boyu anlatmak , kimseyi bunaltmak istemedim sadece.Ama ben demistim öncesi ,daha da öncesi var diye...Yapilan yorumlara göre cevaplayip konuyu daha da acacagim demistim...
Neyse son sözüm "bir derdim var" diye acilmis bir konu da yorum yaparken lütfen bir kere daha düsünüp yorum yapilmasi...Derdine bir nebze care arayan birini daha fazla yaraliyor olabilir buraya yazdiginiz iki kelime bile....
Tekrar herkese tesekkür ediyorum...Allah hic birinize "bir derdim var "" bölümüne konu cikartmasin....

bitti.................

Öncelikle yorum yapan herkese , olumlu ya da olumsuz ayirt etmeden tesekkür ediyorum.Ama söyleyecek bir kac seyim var....
Basimdan 11 yil boyunca öyle seyler gecti ki anlatsam sayfalara sigmaz...Bundan 6 yil önce bu kimsemin olmadigi, derdimi kimseye anlatamadigim gurbet te nerdeyse intiharin esiginden döndüm ki, ben o kadar zayif bir insan degilim ilk bunu düsünecek kadar...Iki kücük yavrumu bile gözüm görmeyecek durumlara düstüm.....
Simdide kimselere acamadigim derdimi, kk da arkadas ,, kardes gördügüm sizlere anlatmak ve icimi bosaltmak istedim...Ama öyle yorumlar ve elestiriler aldim ki üzüntümün üstüne yenileri eklendi....Demek ki bu yol yanlismis..
Kimse yanlis anlamasin, ben kimseden poh pohlanmak istemedim, kimseden bana acimasini da beklemedim..
Bazilariniz """ o zaman herseyi anlatsaydin"""" diyordur belki de.Fakat sayafalar boyu anlatmak , kimseyi bunaltmak istemedim sadece.Ama ben demistim öncesi ,daha da öncesi var diye...Yapilan yorumlara göre cevaplayip konuyu daha da acacagim demistim...
Neyse son sözüm "bir derdim var" diye acilmis bir konu da yorum yaparken lütfen bir kere daha düsünüp yorum yapilmasi...Derdine bir nebze care arayan birini daha fazla yaraliyor olabilir buraya yazdiginiz iki kelime bile....
Tekrar herkese tesekkür ediyorum...Allah hic birinize "bir derdim var "" bölümüne konu cikartmasin....

bitti.................

öncelikle geçmiş olsun, intihardan falan bahsetmişiniz umarım kendinizi bir nebze olsun toparlamaşınızdır geçen yıllarda..

ama öncesi ve sonrasının kimse bilemez.
buraya yorum yapan herkes yazdığınız cümleler doğrultusunda konuşur.
keşke daha baştan bir kaç mesajla konuyu belirtseydiniz, ya da örnek vermek istediyseniz daha göze gelir birşeyden bahsetseydiniz..

keşke kimsenin derdi olmasa da buraya konu açmasa, o şekildeki bir yoruma katılıyorum..

eğer telefonunuz telsiz değilse hemen bir telsiz ytelefon edinin...
kayınvalideniz konuşurken bırakın masanın üstüne dinlemeyin...
bundan başka birşey öneremem böyle birşeyi sorun eden bir geline kusura bakmayın...
neden kayınvalidelerin de bir ANNE olduğunu unutursunuz ki...
anneniz anlatsa şişer misiniz...hayır...eşiniz annen aradı bunları söyledi şiştim dese kabul eder misiniz...hayır...
yapmayın...her kadın potansiyel bir kayınvalidedir unutmayın...
ve unutmayın ki ne doğrarsanız tabağınıza o gelecek kaşığınıza başkası değil...
üzüldüm kayınvalideniz için...gerçekten...

başlığı okuyunca kusura bakma ama gülmek geldi içimden
değişik olmuş.
okadar büyütülecek bir sorun yok gibime geldi
lakin birçok şeyin birikmesi sürekli dırdır şikayet sizi bu konuma getirmiş anladığım kadarıyla..
boşver arkadaşım takma..kişileri olduğu gibi kabul etmezsek hiç mutlu olamayız
kendine aktiviteler bul hobi kurslarına katıl hiç takma onu ama saygınıda eksik etme..
idare et yani...hoşçakal

Bu şekilde konunu kapatmana üzüldüm canım :1no2:

Tamam sert eleştiriler olabilir ama seni anlayan ve destek olmaya hazır birileri de vardı muhakkak... Özellikle derdine dert eklenmesi beni üzdü...

Tabiki de tüm hayatını burda yazamazsın , her şeyi burada yazmaya kalksak sayfalar yetmez bizde de takat kalmaz okumaya zaten...

--------------------
Bir öz eleştiri olsun arkadaşlar bize,hem zaman zaman diyoruz : çok uzun olmuş ,okumak zor ! Hem de burada bazı arkadaşlara "keşke tümünü yazsaydın nerden bilebiliriz her şeyi ? " diyoruz...

Çelişmiyor muyuz peki ? ( Nasıl tümünü yazsın , bu ne kadar uzun sürer farkında mıyız?)

Art bir şey daha ; arkadaş haklı !!! Burada "bir derdim var" bölümünde nedense dert sınırı var, sanki illaki Allah korusun da çok önemli bir dert olacak ve öyle yazılacakmış gibi bir zorunluluk var...

Aldatma olsun , ölüm olsun, borç olsun,kriz olsun, şiddet olsun .... Ama başka türden bize ufak gelen bir dert oluverince "hemen kırmaya ve anlayışsız davranmaya"

başlıyoruz:1no2:

Lütfen arkadaşlar " bu da dert mi ???" demeyelim artık , lütfen ...Dert olarak görmüyorsak tepkimizi yorum yazmayarak belirtelim , yazarak daha kırıcı oluyo belli ki:1closedeyes:

( Bu arada eleştirimde çoğul eki kullandım , kendimi de dahil ettim bu eleştirime ... Kimse üstüne alınmasın özel olarak , genel konuştum ben...)

Son düzenleme:
canını sıkmamak icin derdi olan arkadaslarınla gorusmuyorsun
cok guzel
gun gelir senin derdin oldugunda yaninda kimseyi bulamazsin
boyle dusunenleri kınıyorum

Back
X