"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
Allah beni affetsin...

asıl benmişim eşimi, oğlumu kimselerle paylaşamayan.. mevlana boşuna kişi kişinin aynasıdır dememiş...

bugün sabah kayınvalidem geldi.. eşim de çıkmak üzereydi.. içeri çağırdık meğer eltim kapıda bekliyormuş...çocuklar var diye girmemiş.. hani 8 yaşında kızı ve 5 yaşında oğlu olan..çok kötü oldum. kadın hamile bir de... tarlaya gideceklermiş, uğramışlar. zorla içeri çağırdım. çocuklar geldi sus pus bekliyorlar..sofraya oturttum yine güç bela... kalkacaklarken kayınvalidem "ne olur şu sende kalsın dövüşüyorlar beraberken" dedi.. hani dün de gelen. 8 yaşındaki.. tabii dedim. zaten hala hasta çocuk. ama çocuk yalvarıyor annesine ben de geleyim diye...nasıl korkutmuşsam geldiğinde, içimdekileri nasıl yüzüme yansıtmışsam...hele bir de millet gidince kız "yenge valla annem öğlene gelir" demez mi..... bittim..mahvoldum...

ben güya öğretmenim..ben güya anneyim... 8 yaşındaki bir çocuğa neler öğrettim.. saatlerdir gönlünü yapmaya çalışıyordum..çocuk işte..unuttu hemen oğlumu sevmeye başladı..oğlum da nasıl mutlu.çocuk çocuğun dilinden anlıyor işte...
hepinizden özür dilerim..

kendimi hani kanal 7 de, samanyolunda ibretlik kısa filmler olurdu sırlar dünyası falan gibi..işte oradaki kötü yengelere benzettim..hani kısırken herkese iyi davranan, Allah bir çocuk nasip edince de burnu büyüyen, herkese kin güden yenge...
gözümü açmaya çalışan herkse sonsuz teşekkürler..
asıl kendimden nefret ediyorum...

Son düzenleme:
ben evlenirken bunları hayal etmedim...

eşim tüm gün evde yok..tek komşum yok... kaynanamın yanına gitmek istemiyorum.. iki eltim burada, ikisi birbirinden beter.. her dediğini yetiştirirler.. ötekini çekiştirirler, yarışırlar, kıskanırlar...

çocuklarından bile nefret ediyorum artık... evime gelmiyorlar mı cinlerim tepeme çıkıyor... psikolojim bozuldu iyice... haftaya istanbula gideceğim. oradan annemlere çanakkaleye.. o bir kaç hafta bile cennet gibi gelecek..

en kötüsü eşim anlamıyor.bugün kendi annemle konuştum, "babanesi aylaşamıyor demek ki" dedi..bak hala o kadına hak veriyor..oysa o sırf erzurumluyuz diye bize "kürtler " diyor... oğlum "kürtlerin yanına gidince alışırmış onlara"

Allahım, ben şimdiye kadar kimsenin kötülüğü için dua etmedim, yine etmiyorum..ama ya bu kadını ıslah et ya bana hicret nasip et de kurtulayım hepsinden...

Son düzenleme:
sizin o evde işiniz ne ? Eviniz yok mu yahu,kocanız ne yapıyor,keyfi yerinde herhalde.Ben olsam 1 dakıka beklemezdim.

kaynanana kullandığın kelimeler hiç hoş değil,kaynanan cahil ama sen de ona uyuyorsun:50:

Kayınvalideniz maşallah çok iyi oyuncuymuş..
Lütfen yıpratmayın bu kadar kendinizi..
Kayınvalidenizin sizi anlaması gerek oda anne sonuçta..
Çok zor günler geçirmişsiniz..
Eminim çektiğiniz acılar umrunuzda bile değildir,
evladınızı kaybetme korkusu unutturmuştur hepsini..
Allah'a sığının.. Kim ne derse desin alttan almaya çalışın..
Çok zor sizin için anlayabiliyorum ama kendinizi üzerek,
ölmek isteyerek sadece daha da bunalıma girersiniz..
Evladınız var.. ve herşeye onun için katlanıyorsunuz..
Allah dayanma gücü versin..
Kayınvalidenizede biraz vicdan..

nası bi insan bu kadın yahu takmış sana resmen ama bence herşey eşinde bitiyo onun biraz annesine müdahake etmesi gerek bi dur demesi gerek karısına yaplanları görmüyomu eşini biraz korkutsan senden boşanırım falan desen nebileyim çok zor bi durum Allah yardımcın olsun

okurken kadına saldırasım geldi iyi dayanıyosun sende ona biraz sert davransan osana laf söyleyince sende ona söyle belki biraz korkar

Belki sonuna kadar haklısın ama eşine anneni kötüler gibi anlatırsan yanın da değil karşında bulursun .Eşin belki açıktan söylemez ama kötülüğü yapan işleri asıl bozan olarakda seni görür.Şahsen eşim annemi bana istediği kadar kötülesin benim annem hakkın da olan fikirlerim değişmezdi.Ayrıca yanlış anlamayın ama hiç bir şey tek taraflı değildir eminim sizin de hatalarınız vardır.Nerde kusurum var diye şöyle bir öz eleştiri yapın .

Son düzenleme:
tükendim artık.
sinirlerim harap oldu...

ben oğlumu çok zor bir doğumla kucağıma aldım. hatta alamadım. yüzünü görmeden, sesini duymadan küveze gitti. 4 gün kokusunu bilmeden yaşadım "acaba yaşayacak mı" diyerek...doktor "her şeye hazırlıklı olun" dedi... sonra Rabbim onu bana bağışladı.

ama ben tekrar eskisi gibi olamadım. hep ona bir şey olacak diye korkuyordum. aylarca rüyalarım oğlumu kaybederek bitti. gözümü her kapatışımda ameliyathana, boş küvezler görüyordum. anne olmayan hele bu korkuyu yaşamayn anlayamaz...

eve geldik, manyağa dönmüştüm. geceleri kalıp nefesini dinliyordum. hijyen takıntım başladı... uzatmayacağım. 40ımız çıkınca köydeki evimize getirmek için kaynanam ve eşim geldi. hiç unutmam sütümü sağmıştım bardağa, kaynanaın ilk işi milletin içinde bardağı sallamak oldu " BAKAYIM SÜTÜN YAĞLI MIYMIŞŞ"

neyse köye geldik, kimsede o dikkat yok... uyuyan bebeğimi şapur şupur öpmeler, ağzı burnu akan çocukları sabah akşam bize göndermeler(şuan biri hala bizde)...ev sobalı, her yer leş...güya kaynana bizde kalmış eşim için ama 4 koca ay bir bez sürmemiş bir yere...borular donmuş sular akmıyor...ben ameliyatlı..

ogünler çok zordu ve benim oğluma zarar gelecek takıntım gittikçe arttı. yenidoğan yoğunbakımdan taburcu olurken doktor çok sıkı tembihlemişti. "onu emzirdiğin kıyafet bile farklı olsun,ellerini her seferinde yıka,hasta kimse aynı odaya bile girmesin" gibi... burada kimsenin umrunda değil..sokaktan gelip yapışıyorlar...hele o çocuklar...köylü olmak eşittir pis olmak mı...o çamurlu ellerini oğlumun ağzına sokmaya çalışıyorlar...bunlar genel sorunlarım...

bu kaynanam olacak kadını ben defalarca diğer torunlarına annelerini kötülerken yakaladım. şimdi benimkine sardı. eve gelince oğlumu alıyor "bunu kendime aloştırayım da gör, bir daha seni arar mı, bunu alıp götürecem, diğerleri gibi bu da bana yanacak, vs.."

yukardakileri laf olsun diye anlatmadım. bende zaten kaybetme korkusu var, pislik iyice körüklüyor...

son gelişinde oğlumu emziriyordum, ona vermedim. pislik de karşı çekyatta bekliyor kucağına gçtüreyim diye. yine söyleniyor. "ona alıştıracakmış, beni unutturacakmış" inat ya vermedim kucağına...küstü gitti. "onun anası var. beni ne yapsın" dedi kapıda da. umursamadım... 2 gün sonra(dün) birlik oturduğu eltim aradı. "aman yetişin annem hasta ölüyor" ben anladım ama neyse... gündüz gittim, ölen ana evde yok.. tarlada... eşim ilçedeydi. gece geldi. oğlum da tam yatıyordu. tutturdu gidip anama bakalım.. o terli çocuğu uyukulu götürdük.. kalkmayasıca başına yorganı çekmiş yalandan yatıyor.. "neyin var" ses yok.. "yemek yemiyormuşşşşş da"...hiç gitmedim yakınına..oğlum da kucağımdaydı.. eşim kaş göz işaretiyle anasına götürmemi söylüyor. oğlumu kucağına verdim dirildi pislik. kalktı eşime yakınıyor.. "bilmem kimin böyle çocuğu evden çıkmazmış sonunda delirmiş, bu çocuk beni bilmeyecek, bu çocuk beni sevmeyecek, gör de bak ben buna doyamadan ölürüm...hiç yanıma getirmiyor..." sustum. allaha havale ettim... eve gelirken eşim uyardı. sustum.. yatacaktık ben oğlumla yatacağım dedim. ısrar edince girişte yazdıklarımı, korkumu anlattım... bir celallendi, anasıyla niye uğraşıyormuşum...torununu niye götürecekmiş saçmalıyormuşum...

şimdi soruyorum...

haklı mı o kadın? ben miyim kötü olan? uyduruyor muyum ben bunları?
ölmek istiyorum. canımdan bezdim...

ayyyy kafayı tırlatacam bunların derdi nedir allahım?resmen bizleri oğullarına hediye olarak alıyorlar.değersiz bir hediye.ne geri kafalı insanlar..allahım ne diyeceğimi bilmiyorum.benim eltimde doğum yapalı 25 gün oldu çocuğu hastanelik ettiler.enfeksiyon kaptırmışlar öpe öpe.sırayla herkesin kucağında gezdi bebek,babası grip oldu bebeğine bulaştırdı falan.el kadar çocuk.yapmayın etmeyin desen olay çıkacak değil mi.alacan eline saçını başını yoluk yoluk edecen bu kaynnların...all ln bunu mu istiyodun diye.offf içim öyle dolu kii.bu ne yhaa insanın hayatına tecavüzzzz.....

ne biçim konuşuyorsun kaynananın hakkında ya
yok pislik yok bilmem ne
kaynanan cahilse kusura bakma ama seninde ondan pek farkın yok....

öyle bir anlatıyosun ki sanki kadın mahsus yapıyor, çocuğun hastalansın diye

ben evlenirken bunları hayal etmedim...

eşim tüm gün evde yok..tek komşum yok... o pisliğin yanına gitmek istemiyorum.. iki eltim burada, ikisi birbirinden beter.. her dediğini yetiştirirler.. ötekini çekiştirirler, yarışırlar, kıskanırlar...

çocuklarından bile nefret ediyorum artık... evime gelmiyorlar mı cinlerim tepeme çıkıyor... psikolojim bozuldu iyice... haftaya istanbula gideceğim. oradan annemlere çanakkaleye.. o bir kaç hafta bile cennet gibi gelecek..

en kötüsü eşim anlamıyor.bugün kendi annemle konuştum, "babanesi aylaşamıyor demek ki" dedi..bak hala o kadına hak veriyor..oysa o pislik sırf erzurumluyuz diye bize "kürtler " diyor... oğlum "kürtlerin yanına gidince alışırmış onlara"

Allahım, ben şimdiye kadar kimsenin kötülüğü için dua etmedim, yine etmiyorum..ama ya bu kadını ıslah et ya bana hicret nasip et de kurtulayım hepsinden...

aynı duayı bende ediyorum.ya bizi birarada koyma,koyacaksanda bana bu duruma katlanma gücü sabrı ver diye...hemen hemen aynı çevreye sahibiz...onları tükürüklere boğasım vaaarrrrr

Doktorun söylediklerini herkese söylemedinmi.
Cocuklar gidin elinizi yuzunuzu yikayip gelin benim kucagimdan beri seveceksiniz demedinmi.
Bebek senin bebegin onun hakkindaki herseye sen ve esin karar verirsiniz herseye.

Amaaaa kadina kalkamayasica, pislik gibi laflar, kusura bakmayinda cok terbiyesizce.

Biraz abartmışsınız gibi geldi bana
Ayrıca burnumuz biraz havada mı kimseleri beğenmiyoruz,herkes pis,biz mis :ssz:

bu arada madem köylüleri sevmiyorsun ve onları pis buluyorsun o zaman gitmeseydin köye

hatta şu anda pılını pırtını topla evine dön

Buna benzer şeyler ben de yaşadım ama benim kayınvalidem modern bir kadın
Muhabbetler böyle basit değildi ama seninkinden de bir farkı yoktu canım
Ama sen yine de eşinin annesine pislik diye hitap etme anlıyorum için dolmuş ama yine de hoş olmuyor
Keşke bebeğini biraz büyütüne kadar annenin yanında kalsaydın

Back
X