"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

hassasiyetını anlamaya çalışıyorum

kayınvalıden çok cahıl bır kadın

ama bebeği kendime alıştırayımda gör demesının bı anlamı yok kı böyle bırşey mumkun değil

ver kucağına sevsın öpsün..onunda torunu sonuçta

öyle cümleler söylediğinde sende onun bir annesisin desen o kadın çözülür...

o böyle yaklaşıyorsa sen sevgıyle yaklaş...farkı görürsün...onu dışlamadığını reddetmediğini aksine ona güvendiğini hissettirsen o kadın sana böyle yapmaz...

çocuğunu kıskanma sizin aranızdaki bağ çok özel ve farklı kımse bunu bozamaz ki korkma...

pislik pisliktir arkadaşlar...
pislik küfürden sayılmaz...
bi insanın özelliği neden küfür olsunki...

İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşırlar.
Biz gençler onları, çocukları nasıl idare ediyorsak öyle idare etmeli ve yeri gelip hoş etmeliyiz.
Yaşlı cahil bir kadın, her zaman nerede ne konuşulur bilmeyebilir...
Bozmadan güzelce ve kin beslemeden kendini anlatmayı deneseydin ya?
Kayınvalidene kin gütmen bir tarafa, eşin annesini sevmesin istiyorsun.
Bu normal mi?
Torununa sarılmasın istiyorsun, dokunmasın istiyorsun.
Sen doğurmuş olabilirsin ama çocuk senin malın değil.
Eşinin de çocuğu, onun da oğlunun çocuğu.
Tabii ki sevecek görmek isteyecek.
Aylar öncesinde yaşadığın mevzuyu hemen hemen her konunda ısıtıp ısıtıp böyle yapmıştı diye hatırlatman bana hiç sağlıklı gelmedi.
Geçmişe sünger çek, yoksa sinir hastası bile olursun...
Keskin sirke kübüne zarar mazaallah... :19:

Ama cahilse cahil yani ,beni zerre kadar ilgilendirmez.O cahil diye siz ve bebeğiniz mi kahrını çekecek?Diyorum ya benim bebeğim olsa orda bi dakika durmazdım.

ha bu arada kaynanayı savunmuyorum ama ona karşı kullanılan kelimeleri hiç ama hiç beğenmedim
ve kötü niyetle yaptığınıda düşünmüyorum, kim ister torununa zarar gelsin?

Tabi ki kullanılan kelimeler hoş değil ama ben iyi niyetli bir kadın olduğuna inanmıyorum bebeği alıp bana alışacak seni unutacak tarzda konuşmak ne kadar iyi niyet olabilir ki

Loğusa kadın ailesinin yanında doğum yapıp kendi evine geliyor ev pislik içinde bu sizce hoş bir durum mu?
Üstüne üstlük hijyen isteyen bebek eve insanların doluşmasının bir anlamı var mı sizce?

o zaman eşi tutsaydı bir kadın temizletseydi evini, madem gelinde zaten kaynanadan o kadar rahatsız oluyor
zaten yukardada söyledim, belirli bi süre ziyaretçi kabul etmeyebilirdi

K.valide tum torunlari niye asik etmeye calisiyor valla anlamadim. Ruh hastasi resmen. Hasta taklidi yapmasi falan ayni hasta ruhlu babaanneme benzettim.

Ayrica hijyen konusunda da cok haklisiniz. Ben olsam aynen ben de cildirirdim.

Esiniz ilcede gorev yapiyormus, ilceye tasinma imkaniniz yok mu?

hijiyenli ortam gerektiriyor olabilir
o zaman kaynanasıyla muhattap olmasın, ondan iş beklemesin, belirli bir süre misafir kabul etmesin (çok yakınlar hariç)..
kendi işlerini kendileri görsünler.

neymiş, kaynana bezi eline almamışmış..

neyse yaaa

canım tam okumadan acımasız eleştiri yaıyorsun...ben 4 ay çanakkalede annemde kaldım..riskli gebelikti..köyde ilçede doktor yoktu..o sürede kaynanam kaldı eşimle...4 ay boyunca süpürmemiş silmemişler...geldim su yoktu, ameliyatlı halimle buz gibi çeşmelerden su çektim...

neyse..kötü bir günün senin de...bakış açın farklı olabilir..

o zaman eşi tutsaydı bir kadın temizletseydi evini, madem gelinde zaten kaynanadan o kadar rahatsız oluyor

Elbette anne eşittir oğul ikiside suçlu
Hadi kocası erkek anlamıyor ama bir kadın bu kadar vicdansız olamaz bence

Tabi ki kullanılan kelimeler hoş değil ama ben iyi niyetli bir kadın olduğuna inanmıyorum bebeği alıp bana alışacak seni unutacak tarzda konuşmak ne kadar iyi niyet olabilir ki

şaka yapıyor olamazmı?
ona bakarsan bende yengeme söylüyorum, bebeği çantama koyacam kaçacam onunla, sen bi daha göremeyeceksin
sonra hep beraber gülüşüyoruz

nazlatıyolar işte yaa... seviyolar demek ki bebeği, sevmeseler dönüp bile bakmazlardı, gelmezlerdi, kucaklarına almazlardı bile

tartışma konusu olmasın nolur..

ben "acaba fazla mı takıntılıyım" anlamak istedim..

kızlar karşındaki insanın niyetini anlamaz mı insan? iyi niyetli olsa canım kurban...

katılıyorum ev pisse kayınvalide temizlemek zorunda değil ki kocası düşünecek çocuğunun temiz ortamda yaşaması gerektiğini kocası öğretmen cahil değil ki

iş eşte bitiyor

eş araya mesafa koyacak,gelinler ne kadar da söylense,çabalasa boş

koca diyecek ki anne çocuğumun durumunu biliyorsun hasta olanlar gelmesin bu kadar basit

yoksa kayınvalidenin elle tutulur hiçbir tarafı yok

ama onu değiştiremezsin onun yaşantısı gördükleri bildikleri o

canım tam okumadan acımasız eleştiri yaıyorsun...ben 4 ay çanakkalede annemde kaldım..riskli gebelikti..köyde ilçede doktor yoktu..o sürede kaynanam kaldı eşimle...4 ay boyunca süpürmemiş silmemişler...geldim su yoktu, ameliyatlı halimle buz gibi çeşmelerden su çektim...

neyse..kötü bir günün senin de...bakış açın farklı olabilir..

yoo
benim kötü günüm değil, ben herzaman öyleyim :55:
belki sana sert gelebilir yazdıklarım ama kötü niyetle yada sana yüklenmek değildir niyetim.

şaka yapıyor olamazmı?
ona bakarsan bende yengeme söylüyorum, bebeği çantama koyacam kaçacam onunla, sen bi daha göremeyeceksin
sonra hep beraber gülüşüyoruz

nazlatıyolar işte yaa... seviyolar demek ki bebeği, sevmeseler dönüp bile bakmazlardı, gelmezlerdi, kucaklarına almazlardı bile

canım benm şakayı anlamayacak biri değilim...şaka olsa güler geçerim...

kaldı ki kimseden kıskanmam ben. öyle kucağına vermeme falan yk yani...

bazı kadınlar lohusalık psikolojisinden midir nedir çocuklarını kimsenin eline almasını sevmesini istemiyorlar

e ne olcak sanki çocuk seni unutacak demekle..

ANA BU ANA...

Kim annesini unutmuş da senin oğlun unutacak...az relax yahu

Tamam kayınvalide pislik değil...
Torunlarına da takmamış kendisine yangın olsunlar diye..
Peki bu kadıncağız niye feryat figan koparıyor şu anda.
Hani anne değilim ben anlamam kabul ama az düşünün yahu!
Ben de hiç sevmem hakaret,küfür vs. ama kadının bebesi,en kıymetlisi söz konusu bu arada.
Gerçekten az düşünün bazı insanların kalpleri pislik dolu değil mi sizce de?

Canım sakın yanlış anlama benim okulumun arkasın da romenler vardı allahım nasıl bir pislik için de yaşarlardı, çocukların ayakların da terlik bile yok ama gayet sağlıklıydılar bu demek değil ki sende çocuğunu koruma mikroptan ama aş bunu olacak.Ben kayınvalidemin gözünün içine bakıyorum çocuğumla az ilgilensinde ben dinleneyim az.Kimse burda asıl sen kötüsün demiyor ama bakış açını biraz değiştirmeyi dene yoksa bir arkadaşın dediği gibi sinir hastası olursun.

Öncelikle içini ferah tut,çocuğun hiçbir zaman
onu senden daha fazla sevmeyecek.
Büyüdüğünde sen de daha az üzerine düşmeye
başlayacaksın.İnşaallah bu vesveselerden de kurtulursun.

Eşin biraz destek olabilse sana çocuk konusunda daha iyi olurdu.
Çocuk uykulu ve terli ise sizi evde bırakıp kendisi tek başına gidebilirdi
annesinin yanına.Ya da ertesi gün hep beraber giderdiniz.

Belki sen kırılırlar diye söyleyemiyorsundur doktorun söylediklerini.
Eşinle birlikte söyleseniz,belki onu dinlerler.

Back
X