Kaynananın eli her görüldüğünde öpülür mü?

el öpmek bir insana neden dayatılırki hiç anlamıyorum. öpmeyincede konuşmuyorlarmış çok ayıp bence. insan öpmek istesede böyle zorlayınca içinden gelmez yani. görevmiş gibi...

biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz gittiğimizde elini öperiz annemlere giderken yine öper vedalaşırız annemlerden geri geldiğimizde bir daha öperiz eve dönüşte bir daha öperiz...
öperide öperiz :1:

en son gittiğimizde kaynatam bir sokak ötede oturan eltimin bazen ellerini öpmediğini şikayet etti ki sürekli görüşüyorlar..demek ki neymiş ne mesafede olursak olalım el öpülecekmiş..

valla ben kayınvalidemin elini hiç öpmem, o da asla istemez zaten :))
tarzı değil, nasıl diyim...benden genç maşallah :1:

'el öpmek' eyleminden anlaşılan şap diye eline dudaklarını yapıştırmak değil herhalde,ya da aynı şekilde 'yüz öpmek' de.
eğer eşiniz ve görümceniz de bu şekilde her seferinde el öpüyorsa,niye sıkıntı olsun ki?haftada 2-3 kereden bahsediyoruz hem de.
ben kayınvalidemin elini 2-3 kere ancak öpmüşümdür,onlarda yok böyle bir adet,ama benim ailemde var.biz el öperiz,alışkanlık,hiç de rahatsız olmam.annemi babamı 15 günde falan bir görürüm genelde,ilk olarak ellerini koyarım başıma,sonra sarılırım.eşimin ailesi de böyle olsa ona göre davranırdım.
ha siz dayatmalardan bahsediyorsunuz,eşinizle yaşıt kaynınızın elini öpmekten,yani bir çeşit ego tatmininden bahsediyorsunuz.o ayrı konu
ben yukarda yazdıklarımı,el de mi öpülürmüş ne gerek var tarzında düşünen arkadaşlar için yazdım.

Buyuklerin elini opmek adet olmus. Kimi aile bunun ustunde cok durur, kimi ehemmiyet vermez, herkes farkli. Benim annem hayatta elini opturmezdi, elini opmeye kalksan hemen cekerdi, sarilirdi. Kayinvalidem ise tam tersi, bayramda kapisini calsak disari once havada eli cikar, direkt burnuna dayar, hic kacisin yok yani. Kapiyi acmadan once elini burun hizasina ayarlayip oyle kapiyi actigini dusunuyorum :1:.. Yeni gelinken anlatmislardi, eskiden bu bosnak gelinleri bayramlarda ailede ne kadar insan varsa, kayinlarinin cocuklarina kadar hepsinin siradan elini operlermis. Yok artik! demistim. Vallahi, dediler, ama simdi kimse uygulamiyormus. Ama her gordugunde el opmek yok. Siz yeni gelin olmalisiniz, bir sure sonra bu konu captan duser, bugunki kadar onemi kalmaz bence.. Oyle istiyorlarsa yapin, sadece kaynananiza ve varsa kaynataniza tabii. Kayniniz kusur kalsin, isterler, ama diretemezler onu.. Gecim olsun diye bazen susmak gerekir, evlilik bu, kendinden biraz fedakarlik etmeden yurumuyor. Biraz esiniz size uyacak, biraz siz ona, idare edeceksiniz iste... Bunlar basit meseleler, gozunuzde buyumesin. Zamanla hersey oturur.

Yuhaa bune yaa?? Diger odaya gidip geldigindede op istersen..yani icinden gelir yaparsin o baska ama sirf esin ve gorumcen istiyor diye??? opme bence, sadece bayramlarda kandillerde filan opersin..zamanla alisirlar..neden zorla yapasinki?

Son düzenleme:
ben sözlüyüm ve farklı şehirlerdeyiz. bu hafta sonu gittiğimde evden birkaç kez çıkıp girdik tabi saatlerce dışarda olduktan sonra ve ben her seferinde hem annesinin hemde babasının elinden öptüm yaptığım bana normal geldi:17: şimdi konuyu okuyunca yanlış ne var diye kendimi sorguladım...
erkek arkadaşımın bir lafı var... kaynananın adı kötü onu annen gibi annem gibi , görümcelerini ablan gibi görmek için çaba sarfet ozaman yapılanlar sana ters gelmez ve kendi kendine sorun çıkarmazsın demişti ciddende öyle oldu... söylediği , yaptığı dokunmuyor bana ama burayı okuyunca insanlar ne kadar ufak şeylerle hem kendilerini hemde eşlerini huzursuz edip yıpratıyorlar...

demek eşinin ailesinde el öpmek saygı göstergesi ve öpmek senden birşeyler götürmez bu kadar ufak şeyleri sorun yaratmasanız hayat daha yaşanabilir olur diye düşünüyorum ben:16:
benim annemle babam özel günlerde bile el öptürmezler onlara bakıp el öpmesem oooo :) annem 46 babam 52 yaşında kendilerini genç gördüklerinden damatlarına bile öptürmezler...
ama kayın validem ile kayın pederim 61 ve 62 yaşında ve anneanne , babanne, dede olmuşlar yani beklerler... kimseyi üzmeden dengeyi kurmak lazım.. kim nasıl istiyorsa kendi benliğinden vazgeçmeden o şekilde davranmak hem onları hemde eşini mutlu eder... bunu onlara çok görme bence:16:

uzakta otursa neysede hafta 3gün görüşüyormuşsun her seferinde el öpmek acayip tamam saygıdır ama sadece el öpmekle saygı olmuyor
benim kaynanamda her seferinde laf sokardı sırf laf soktuğu için anne demek içimden gelmezdi bu yüzden saygısız oldum sevmedi beni eşimde bana bu konuda baskı yaptı eşimede sende benim anneme babama anne baba deme dedim beni rahatsız etmez dedim o laftan sonra baskı yapmadı ne kadar saygı göstersende dediklerini yaptırdıklarında balkondan atla dedinmi atlayacağını sanıyorlar maalesef iş sadece eşinde bitiyor hangi devirde kaldı kaynının elini öpmek

kaynın elini öpmekde ne demekk yahu inanamadım ne kadar da saçmalamışlar kendinizi ezdirmeyin kayınvalidenizin elini öpersinizde kaynın elini öpmek saçma geldi bana sakın yapmayın alakasız. Eltiniz eşininzin elini öpüyormu ?

ben öptüm ama şakayla karışık gerçek olursa sacma olur cidden kaynana kayınbaba anne dir babadır öpülür tabi ama düşünsene şunu ablanın abinin elini öpüyomusun yada kardeşine el öptürüyomusun bayramda seyranda yada normalde hayır....o yüzden sacma geldi cidden ha

Birde şunu belirteyim eşimin ailesinin istekleri istedikçe ve ben yaptikça artıyor ornegin kaynanamin elini hergün öpmeyi kabul ettim görümcem kayinimin elini de öpmemi istedi benden bu arada kayinimin Esimle arasında Sadece bir yaş fark var gencecik adam... Yani onu kabul etsem haftaya kendi elinide optürur bana inanın bana

Sinirlerim zıpladı.. Kaynınızın elinden sizene, bunları yapmanızı söyleyen görümcenizin ne haddine !!
Aralarında kaç yaş fark olursa olsun kimse kaynının elini öpmez, hatta tokalaşmak zorunda bile değil.
Görümceniz kendini komutan ilan etmiş.
...

Hergün görüştüğünüz bir yaşlının elini öpmek hatırını sormak gibi birşey, pek farkı yok.
Fakat bunu bir görümcenin söylemesi, üstelik diretmesi çok sinir bozucu bir durum.

Bunu eşinizle konuşmalısınız..
Sizin zaten k.validenizin elini öptüğünüzü, hatrını keyifle sorduğunuzu fakat bunun başka biri tarafından dayatılmasının sizi üzdüğünü, bunu eşinizin onaylamasını daha fazla içinize dokunduğunu anlatın.

Bu konuşmadan sonra k.validenizin elini öpersiniz içtenlikle.
Anlıyorum elini çekmesi hoş değil ama bunu da bir anne kaprisi olarak görün ve elini çektiğinde kırıldığınızı söylemekten çekinmeyin.

Kendinize azıcık değer veriyorsanız, görümcenizi size yönlendirmemesi gerektiğini kibar-sert-net bir şekilde söylersiniz.Uymazsa buna bir daha söylersiniz.

O da sizin abinizin elini öpsün. Abiniz yoksa amcanızın, dayınızın.

Birde şunu belirteyim eşimin ailesinin istekleri istedikçe ve ben yaptikça artıyor ornegin kaynanamin elini hergün öpmeyi kabul ettim görümcem kayinimin elini de öpmemi istedi benden bu arada kayinimin Esimle arasında Sadece bir yaş fark var gencecik adam... Yani onu kabul etsem haftaya kendi elinide optürur bana inanın bana

kv eli öpmeyi anladım da kaynın eli öpmek ne ya
gelenekten dolayı böyle bir şey istiyorlarsa sen de de ki kayınpederimden başka erkeğin eline dokunmak dinen yasak, kusura bakmayın, benim dinim gelenekten önemli
Bana anlayış gösterin, ben Allahın rızasının dışına çıkmak istemiyorum de

Son düzenleme:
ben bazı bayanların yorumlarına acayip sinir oluyorum.tamam tabikide eşi memnun etmek huzur olmayı bende istiyorum.ama öyle yorumlar yapılıyorki "ne var canım yapsan hem kocan memnun olur hem kaynanan gibi" eeee evlilik demek sadece kocanın ve kaynananın memnuniyetimi demek anlamıyorum ben.ben başkalarının memnuıniyetini düşünerekmi geçirecem ömrümü.hal ve hareketlerimi hep o metod üzerinemi düzenleyecem.nerde benim huzurum rahatım evlilikten alacağım haz.

Back
X