Kaynananın eli her görüldüğünde öpülür mü?

eskiden öpüyordum, artık öpmüyorum. benim eşim annemin elini hiç öpmez ben neden onunkileri öpeyim. uzaktan hoşgeldin demek yeterde artar bile...

el öpmenin dinimizle hiç bir alakası yok.osmanlıdan gelen br gelenek görenek.hatta çoğu ilmihalde pek doğru olmadığı yazar.el öpmek neysede başı anla koymak iman açısından braz sakat bir durum.çünkü isalm dini hiç br yaralatılanı bu denli yüceltmeyi tasvip etmez.bazı adetler dini bir vecibeymiş gibi hayatımıza girmiş.yukarıdada anlattım benim kayınvaldem kayınpederim hayatta öptürmez biri öpse bile asla alnını eline koydurmaz bunun secde etmek gibi birşey olduğunu söylüyor.ki çoğu islami kitaba bakın hepsi bunu onaylıyor.el öpmek sadece osmanlıdan gelen bir adettir.bende el öpüyorum çünkü hayatımızın br parçası. aydınlatma ihtiyacı duydum nedense :)

Ben de aynı şekilde birinin karşısında saygı sebebiyle rukuya eğilir gibi eğilmenin iyi olmadığını duymuştum. Araştırmak lazım.

Son düzenleme:
Kendimi O kadar doldurduktan sonra kaynanamı görünce yumusadim ve öptüm ne yapım beklentisi var iste ne kadar kötüde olsalar insanları kırmak incitmek iistemiyorum esimin annesi sonucta

Baska sehırde yasıyorlarsa aylarca görulmedığınde öpulmelı ama sureklı görusuyorsan öpmeye gerek yok yanaktan öp(bayramlar ayrı tabı)

el öpmenin dinimizle hiç bir alakası yok.osmanlıdan gelen br gelenek görenek.hatta çoğu ilmihalde pek doğru olmadığı yazar.el öpmek neysede başı anla koymak iman açısından braz sakat bir durum.çünkü isalm dini hiç br yaralatılanı bu denli yüceltmeyi tasvip etmez.bazı adetler dini bir vecibeymiş gibi hayatımıza girmiş.yukarıdada anlattım benim kayınvaldem kayınpederim hayatta öptürmez biri öpse bile asla alnını eline koydurmaz bunun secde etmek gibi birşey olduğunu söylüyor.ki çoğu islami kitaba bakın hepsi bunu onaylıyor.el öpmek sadece osmanlıdan gelen bir adettir.bende el öpüyorum çünkü hayatımızın br parçası. aydınlatma ihtiyacı duydum nedense :)

Açıkcası bunu bilmiyordum dinimiz ne kadar da yüce ve güzel kaynanama simdi söyledim bunları olur mü öyle şey sen kendine bahane yaratıyorsun dinimize iftara etme diye tersledi bende "dinimizde yeri olmayan hiçbir şeyi yapmam haberiniz olsun"deyiverdim ayhh kaynanamdan çok gorumcemin zoruna öyle bir gitti simdi sustuk ana birazdan patlarlar birbirleriyle fisir fisir konuşuyorlar mutfakta

Son düzenleme:
rahmetli yaşıyorken çok sık görüştüğümüz için her zaman elini öpmezdim bayramlarda yada uzak bir yere gideceksem vedalaşırken öperdim.

Oldum olası sevmem el öpmeyi, çok zorda kalmadıkça da öpmem. Saygıyla da hiç bir alakası yok. Ama bazı insanlar çok seviyor nedense hatta ellerini burnuna kadar uzatıyorlar öp diye. Bana hijyen açısından da rahatsızlık veriyor. Tokalaşmak başka eli yüze sürmek başka.

Görümcene ne oluyor canım? evlimi bilmiyorum ama kendisi öpüyor mu acaba her gün bizde iki günde bir görüşürüz ama her defasında el öpmem niye durup dururken hergün elini öepeyim ki saçma geldi biraz ve görümvene ne oluyor anlamaım senin aklın yok mu ?Eşin söylese anlarım da görümce olayı garip geldi biraz bana biri illaki yapacaksın derse öpeceğim varsa da öpmem..:34:

O kadar cok gorusuyoruzki 3 gunde bir normal yanaktanda opmuyorum artik oda opmuyo

valla benimde hiç aklıma gelmedi.elini mi öpüyorum,yüzünü
düşündüm heralde elini en son beni istemeye geldiklerinde mi öptüm
yoksa bayramda öpüyormuydum hatırlayamadım.açıkçası kayınvalidemle hiç
o tarz şeylere girmedik.düşündümde ben daha çok yaşlıların elini öpüyorum,daha büyüklerin
bu tarz şeylerin diretilmesi yanlış bana göre de,insanın içindende gelmez öpmek

Şu el öpme adeti ne saçma bir adettir bana göre. Elini öptüren ego mu tatmin ediyor nedir. Ben öpmem kimsenin elini. Mecbur kalırsamda elini şöyle bi çeneme götürürüm o kadar =)

ne saçma niye öpücekmişim elini her gördüğümde ,kocanla görümcende sana akıl vermesi ayrı bi saçmalık, kendileri heralde hergün el öpüyor ,ozaman eşinde senin annenin elini öpmesi lazım hergün

Bizim ailemizde böyle bı sey yoktur, annem ve babamin elini bayramda bile öpmeyiz , sarılırız. Esimin ailesi ise tam tersi cok meraklılar ve yasları genc olmasına rağmen halaları da , annesi de. Ben onlardan ayrı bir ilde olmama rağmen, yılda bir kac kez görmeme rağmen ellerini öpmem:)
El öpmeyi de opturmeyi de sevmem.
Öpsen nolcak? Hic bı sey. Ama neden öpeyim? İstemediğim herhangi bı seyi zorla yapmayı da sevmem.

insanları öpmeyi sevmiyorum annem ve erkek kardeşim hariç

bu bir saygı göstergesi olmamalı

ben de zaman zaman girdiğim ortamlarda yaşlı teyzelerin elini öpmediğimden dolayı annem tarafından yargılanıyorum ;)

ama napıyım sevmiyorum öpmeyi öpülmeyi

ben de yüz öpmektense el öpmeyi tercih ederim.yüz öpmeye tamam da el öpmeye neden karşısınız bir türlü anlamıyorum:50:

ben de yüz öpmektense el öpmeyi tercih ederim.yüz öpmeye tamam da el öpmeye neden karşısınız bir türlü anlamıyorum:50:

ben şahsen insanın bedeninden hiç bir yeri öpmeyi tasvip etmiyorum,içimden gelmiyor napiyim ne el ne yüz...

ama isteyen öpsün yani:1:

ben şahsen insanın bedeninden hiç bir yeri öpmeyi tasvip etmiyorum,içimden gelmiyor napiyim ne el ne yüz...

ama isteyen öpsün yani:1:

işte ben bunu anlamıyorum,yüz öperim ama el öpmem,mantığı ne bunun.ben çok sevdiklerimin hem elini hem yüzünü öperim.samimi olmadıklarımın da(tabii büyüklerin)sadece elini öperim.tabii burda el öpmek şapur şupur olmuyor,el sadece çeneye değiyor.:34:

işte ben bunu anlamıyorum,yüz öperim ama el öpmem,mantığı ne bunun.ben çok sevdiklerimin hem elini hem yüzünü öperim.samimi olmadıklarımın da(tabii büyüklerin)sadece elini öperim.tabii burda el öpmek şapur şupur olmuyor,el sadece çeneye değiyor.:34:

yüz de öpmeyi sevmem el de..tabi bayramlarda mecbur öpüyorum..siz benimle aynı fikirleri paylaşmak zorunda değilsiniz zaten

boşverin aynı dili konuşmak zorunda değiliz ki:37:

:37:

yüz de öpmeyi sevmem el de..tabi bayramlarda mecbur öpüyorum..siz benimle aynı fikirleri paylaşmak zorunda değilsiniz zaten

boşverin aynı dili konuşmak zorunda değiliz ki:37:

:37:

aslında ben size ithafen yazmamıştım.konuda yazılan yorumlara göre yazmıştım:34:

Back
X