kaynananin kiz ve erkek cocuga esitsizligi

asliasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
115
1
46
malum biz geliniz bir nevi yemek masanina konan ortak tabaklarin görümcenin önüne yada ogulun önüne daha yakin konmasi,taze ekmekleri görümce ve ogula bayatlar ise geline verilmesi,baligin en kücügünün onun tabagina denk düsmesi vs vs vs geliniz biz.evime gelince ikiside yan gelir uzanir yatar bizler sandalye tepelerinde evime saygi bile yok yani.oglunun evi tabii yatarmissssss.is kiza gelince 3 aydir evli daha evine gidemediler.kiz desen 5 dk yerde kapilarina ugramaz isi düsmedikce.ama oglan her hafta sonu gelecek.gelin yemek yapacak vs vs vs.hemde 60 km yoldan her hafta gidilir.gidilmezse onlar gelir.ilerde kaynanaya kaynataya bakmak oglana düser kizi hic enteresan etmez o yayar kendini keyfine bakar.bu böyle islenir simdiden.kaynana kizinin evinde bir gece bile yatamaz rahatsiz etmek istemez damadini.cekinir.yani görümce bir prenses gibi sürdürür evliligini.zaten anayi babayi abiyide pek sevmez.istemez gelmelerini gitmelerini..yani tüm sorumluluk oglan evlattadir.anaya babaya o bakacaktir ilgilenecektir.ama ama ama iss mala mülke gelirce hersey esittir oglan ne aliyorsa kizda ynisini alacak bir güyel catir catir yiyecek ceremesini kahirlarini sadece gelin cekecek.bu hakmi dir.bu konular sizlerde de böylemidir.analar babalar kiz olsun erkek olsun cocuklarina ihyaclari olduklari sürece cinsiyet ayirt etmeksizin ilgilenilecek kisilerdir.kaynanamda olsa kendi annemde olsa nasil kiyilirki yasli insana .nasil caresiz birakilir.ama is böyle inatla haksizlikla sadece geline yükleniyorsa bu hakmidir kizlar.

Değildir.

Yemek konusunda bile kayırması çok ayıp. En çok o kısma sinir oldum. Allah akıl fikir versin.

haklısın canım adil insan olmayınca karşımızda kendimizi yiyoruz aslında ama boşver sen asgari şekilde kendini parçalamadan üstüne düşeni yap asla fazlasını yapma gün elir ah emeklerim dersin

Eğer bir ayrımcılık olacaksa pozitif ayrımcılık olmalı kadınlardan yana, sosyal hayatta da, evlilik, ailevi gibi daha hususi hayatlarda da..

Bir kadını baş tacı edebilmenin ölçüsü söylemlerinde cömertlik değil bunu eylemlerine yansıtabilmektir. Erkeklerin söylemlerine kanıp yelkenleri suya indirdiğimizden olsa gerek rüyadan uyandığımızda kıyıdan çok ötede derin sulardayız, etrafımızda bu kez yalnızca erkek yok, kaynanası da var, sindirmeye çalışacak olanlar da.

Geleneğin kıskacından kurtulamayan hastalıklı "gelin anlayışımız"
kaynana tarafından "biz böyle gördük, biz neler yaşadık, ben çektim o da çeksin" vari galiz fikirlere her daim açık kapı bırakırken
erkek tarafında çoğu zaman dengeyi bulamamaktan kaynaklanan büyük gediklere yol açıyor, garip olan şu ki ortada bir dengesizlik varken -akli dengesizlik de tabi- denge nasıl sağlanır o da muamma.

Kadın erkek eşit değildi birbirine eşti, bir elmanın iki yarısı mıydı kadın-erkek hayır kesinlikle değildi, birbirini tamamlayan olması lazımdı ama kadının dallarını kırdıktan sonra neyin tamamlayıcısı olmasını bekler ki bu insanlar?

Özeleştiri mi? Her zaman yapılmalı ama bizi eleştirenlerin gönlünü yapmaya uğraşmaktan özeleştiri yapmaya da vakit kalıyor mu acaba bir kadında?

Aklının doğru kabul etmediği bir şeye eyvallah deme, yoksa insan değil köle olursun canım.. Sevgiler..

Hayır hak değildir, böyle ayrım yapan analara babalara yazıklar olsun. Bu zihniyette yetiştirilen adamlardan da koca olmaz...

şuanlattıklarının aynısı benim kaynanamın kafa yapısı ama hiç işim olmaz sallayamam onu önce insan olcak ondan sonra saygı bekliyecek eğer böyle olmazssan tepene çıkıyorlar...

bırak evladı gelini
evine gelen yabancı misafire bile böle davranılmaz
bizim kültürümüz örfümüz adetimizde bunlar yok
çok sinirlendim yazdıklarını okurken yemek ayırmakta ne demek
yazıklar olsun böyle ana babalara

hak degıl! hak sız lık
goz gore gore yemek ayrıyolar ha ne bencıl ınsanlarmıs ayp be ayıp, tabı sıze yaptıklarını kendı kızınada yapsa, bılıyo neler olacagını ama, canım benım o kızda gelın olduonunda kayganası varılahı adalete guven

Son düzenleme:
sistemin gideri varsa
elbet
bir geri dönüşü de olmak zorunda.

allah büyük ,aynısını kendı kızı yaşar .yaşamasının sebebi
sadece annesinin yaptığı bencilliğin bedelinin kızına çıkması değil; kızının da o haksızlığı görmemesi ve kendı evliliğinde tek haklı olan o olması
yengesinin ise haksız , nankör, kıymet bilmez olması düşüncesi.

sana tamamemn katılıyorum konu sahibi arkadaşım aynen böyle olur.hastalandılar mı,temizlik veya kışlık işleri varsa gelinin telefonu çalar,yemeğe gidilecekse,kuzu kesilecekse,gezmeye,alışverişe gidilecekse kızların tlf çalar.birşey alınacaksa kızların çocuklarına alınır.gelinin çocuğunun herşeyi vardır zaten.bu liste böyle uzar gider..şimdi kayınvalidemden geldim.tarhana yapacakmış.bide 15 gün önce aramıştı.hastalanmış.bir daha ne için arar allah bilir.amaaa oğlumun doğum gününn 1 gün önce hatırlatmama rağmen ne arar ne gelir.ama görümcemin çocugunu d.günü 2 defa kutlanır vss.vs..sinirlerim tavan yaptı yine ((

Evet haklısınız.Benim kayınvalidem yapar bunu.Bir gün hiç unutmam sofradayız kayınpederim ne var ne yok benim önüme koyuyor, kayınvalidem de aman bey sen de ne var ne yok aldın oğlanın önünden gittin gelinin önüne koydun diye çıkıştı.Üzüldüm alındım sanki lokmalarımı sayar gibi.Sağolsun kayınpederim tabi koyucam oğlanın ana babası yanında ama soulfly_eu ana baba özlemi çekiyordur ona kızımız gibi davranılım ki hasret çekmesin diyerek cevabını verdi kaynanamın ama o anlamadı devam etti.Diyeceğim o ki malesef çoğu kaynana için geliniz yani eliniz.El kızına da pek değer vermiyorlar.

Off aynı şeyleri bende defalarca yaşadım 2 çocuğumla gittiğimde bile..kahvaltı sofrasına çocuklarıma çay bardağı koydum dışarı çıkıp girdimki ne göreyim kayınbaba sofradan çocuklara koyduğum çay bardaklarını dolaba kaldırmışyani böyle insanlara laf söylemeye bile değmez zavallı aciz insanlar işte bnm çocuklarım sonuçta senin torunların içecekleri birer bardak çay...ne desem boşş

Yahu önüne bayat ekmekleri sıraladıklarında "ben sizin artıkçınız mıyım, belki ben de taze ekmek yemek istiyorum niye bunları bana veriyorsunuz" deyip rezil edemedin mi kaynananları? Hoş göz göre göre bunu yapan utanmak nedir bilmez ki rezil olsun

Şu girizgaha çok şaşırdım ne insanlar var.. ama ben pek dikkatli biri değilimdir, bende tabağıma bakıcam artık diğerlerinin ki ile aynı mı diye..

Bir de şu oğlumun evinde rahatım damadın evinde kalmam mantığı hemen her ailede var gibi.. Tuhaf bir zihniyet ama toplumun geneli böyle düşünüyor..

Anlattığınız şekildeyse herşey evet hizmet konusunda size haksızlık ediyorlar ama bunu mal varlığına nasıl bağladınız anlayamadım.. Bence de kız evlatta erkek evlatta eşit hakka sahip olmalı..

Değildir.

Yemek konusunda bile kayırması çok ayıp. En çok o kısma sinir oldum. Allah akıl fikir versin.

Rahmetli halama gittiğimizde mesela etli taze fasulye varsa etli kısımları babama ve bana fasulye kısımlarını anneme koyardı :)) Şimdi gülümseyerek hatırlıyorum da yaşayan için sinir bozucu olmalı.

Allah'ın verdiği nimette bile böyle ayrım olur mu ne kadar günah.

Şimdi yiğidi öldür hakkını ver demişler. Allah razı olsun kayınvalidem öyle birşey yapmaz hatta balık falan yapsalar çağırır birlikte yiyelim diye.

Şimdi siz böyle anlatınca düşündüm de, benim annem bizi davet ettiğinde
genelde eşimin sevdiği yemekleri hazırlar. Eşimin annesine gittiğimizde o da
eşimin sevdiği yemekleri hazırlar. Ama inanın umrumda olmaz. Çok şükür
sağlığımız yerinde de yiyebiliyoruz. Tabi ayrım yapılması hoş değil ama bunu
dert ederek sağlığınızdan, huzurunuzdan olmak hiç hiç hoş değil. Kayınvalideniz
ve kayınpederinizle ilgili beklentilerinizi en aza indirirseniz sizin için en hayırlısı olur.
Onlara inat siz de kendi evinizde herşeyi kendinize yakın hazırlayın hep
kendinize torpil yapın.

bende kaynana, kayınpeder ,elti ,kayın hiçbiri yok ve hiçbir zaman olamayacak...
görüyorumki varlıkları bi dert yoklukları bi dert...
2 tane görümce var ve denyo bi teyze vardı kaynanalık taslayan onlarıda çıkardım hayatımdan şükür...
2 yıldan sonra geçen gün mecbur karşılaştım düğünde ve şunu anladım ne kadar mesafeli olup taviz vermezsen o kadar adam yerine koyuluyorsun...
iş kocada biter...
kocalar ailerine hanımlarını kabul ettirecekler...
sustum eyvallah ettim olmadı babamın evinde buldum kendimi her seferinde...
sonra savaştım eşimde dahil alayıyla şimdi şeyimde dolaşıyolar hepbirlikte...
saygısızlık yapmayın tabi ama size saygısızlık yapılmasınada izin vermeyin...
eşinizin beynine gerekirse kazıyın bunu...

mal mülk konusunda bişey diyemem henüz bişey görmedim ama yemek konusu aynı!!!
o yüzden inanırım kim böyle derse,eskiden inanmazdım sanırım......

haksızlıgın alasıdır !!

gerektigi kadar saygını yap fazlasını değil.! yoksa emeklere yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…