Kaynanasıyla konuşmayanlar hikayenizi anlatırmısınız

Eşler çalışmıyor musunuz? Eski kafa oldukları için balayı filan anlamazlar diye biz kendimiz ödemiştik. Yine ekstra isteklerimizi kendimiz karşılamıştık drone bilmem ne, genel hatlarıyla düğünümüzü evimizi onlar dizdi ama.
Katılıyorum size bizde balayımızı özel isteklerimizi hatta ev eşyalarının bir kısmını kendimiz ödedik evlendikten sonra iki sene kadar borç ödedik hatta daha fazla herşeyi karşıdan beklemek fazla geliyo bana
Tamam tabiki onlarda destek olacaklar ama her şeyi ödemek zorunda değiller bence

Kızlar nişanlı veya evli olup kaynanasıyla konuşmayanlar varmı ? Hikayenizi anlatırmısınız. Bu olay eşinizle yuvanıza yansıyormu ? Çünkü bende 2 ay oldu kaynanamla konuşmuyorum ve herkes konuşmamı bekliyor yuvana yansır filan diye oysa afedilecek yakası yok.
Ayy bende 9 aydır konuşmuyorum...ben eşimle 5 yıl ilişki 3 yıldır da evliyiz ünv den beri. En başından istemiyormuş beni. Kendi yiğenini istiyormuş bide onlar Alevi ben sünniyim diye vs...Nişanı bozdu bi kere eşimin haberi yokken ailemi aratırıp biz istemiyoruz diye... Vs..en son ben dokuzuncu ayımda hamileyken evime gelip ameliyat oldu ben hastane hastane peşinde dolaştım kızı yok diye destek olmak istedim.o gittikten sonra bebeğim hareketsiz kaldı acilen ameliyata aldılar beni. 1 saat uzaklıktan gelmediler benle eşim yapayalnızdık benim annem yok hayatta değil yani. Doğumdan iki gün sonra gelip biz senin için gelmedik bizim kontrolümüz var dediler. Mutfakta eşime bu da sütsüz inek mi dediğini duydum benim için lohusayken. Torunu ölümden döndü ama yüzüne bile bakmadı bebeğimin. Hep laf sokmalar hep arkamdan atıp tutmalar aileme göndermeler. Ben çok istemiştim kaynanamın beni sevmesini annesiz olmak böyle bişey hep bi sıcak el ararsın. Beni sevmese dahi ilk torununu dahi seçemedi. Yaa bazı İnsanlar yok işte konuşmamak olmaz yok iyi değil filan diye ahkam kesiyorlar da. Kayınvalide ya da bi başkası kimsenin sevgisizliğine hakaret ve ithamlarına maruz kalmak zorunda değiliz.. eşimin annesi eşime bu konuda saygı duyarım ama bana karışamaz biri size bu şekilde zarar verip yıpratıyorsa konuşmamak en mantıklısı

Ayy bende 9 aydır konuşmuyorum...ben eşimle 5 yıl ilişki 3 yıldır da evliyiz ünv den beri. En başından istemiyormuş beni. Kendi yiğenini istiyormuş bide onlar Alevi ben sünniyim diye vs...Nişanı bozdu bi kere eşimin haberi yokken ailemi aratırıp biz istemiyoruz diye... Vs..en son ben dokuzuncu ayımda hamileyken evime gelip ameliyat oldu ben hastane hastane peşinde dolaştım kızı yok diye destek olmak istedim.o gittikten sonra bebeğim hareketsiz kaldı acilen ameliyata aldılar beni. 1 saat uzaklıktan gelmediler benle eşim yapayalnızdık benim annem yok hayatta değil yani. Doğumdan iki gün sonra gelip biz senin için gelmedik bizim kontrolümüz var dediler. Mutfakta eşime bu da sütsüz inek mi dediğini duydum benim için lohusayken. Torunu ölümden döndü ama yüzüne bile bakmadı bebeğimin. Hep laf sokmalar hep arkamdan atıp tutmalar aileme göndermeler. Ben çok istemiştim kaynanamın beni sevmesini annesiz olmak böyle bişey hep bi sıcak el ararsın. Beni sevmese dahi ilk torununu dahi seçemedi. Yaa bazı İnsanlar yok işte konuşmamak olmaz yok iyi değil filan diye ahkam kesiyorlar da. Kayınvalide ya da bi başkası kimsenin sevgisizliğine hakaret ve ithamlarına maruz kalmak zorunda değiliz.. eşimin annesi eşime bu konuda saygı duyarım ama bana karışamaz biri size bu şekilde zarar verip yıpratıyorsa konuşmamak en mantıklısı
İnanmıyorum ne insanlar var 😕 sizin konuşmamanız daha hayırlı olmuş

Geçen sene kaynım ve görümcem bende kaldılar, görümcem bebeğime bakıyordu kaynım da dershaneye hazırlanıyordu. Ama hiç rızam yokken oldu, bir yıl boyunca huzur denen bir şeyim kalmamıştı, kv iki çocuğunu attı başıma kızıma şunu öğret bunu öğret diye anca emir yağdırırdı. Hiç nasılsın iyisin dimi diye sormak yok yani. Bu sene bakıcı için haber saldım her yere, hastane kontrolü için de kv geldi şu an bizde. Dün bakıcıyla görüşmem vardı kv ilk kez duydu bakıcı fikrini şoka girdi, kızım vardı neden bakıcı tutuyorsun o da senden bir şeyler ogreniyordu yok bakıcıya nasıl guveneceksin yok doverse çocuğu diye söylenmeye başladı, gayet net bir şekilde sadece bakıcıyi uygun gördüm dedim. Sonra üniversite sonuçları açıklandı kaynım yine kazanamamış, kv diyor ki kaynın yine siz de hadi bir sene daha. Kime sordunuz kim dedi ne zaman dedi, dedim. O şansını geçen sene kullandı bu sene kimse benim üzerimden plan yapmasın diyeceklerim bu kadar dedim. Kv ikinci şoku da yaşayınca şimdi aynı evin içinde konuşmuyoruz, konuşmayı da düşünmüyorum. Aynı odada benimle oturmuyo ben geldiğim gibi odayı terk ediyor. Umrumda mı değil. Keyfi bilir. Bu durum evime de yansımaz yansirsa da eşime git kardeşlerinle ev tut onlarla yaşa derim. Milletin kahrını çekmek için mi var bu gelinler ben anlamadım ki. Siz de dert etmeyin eğer hakliysaniz bir adım bile geri atmayın herkes yerinde mutlu olsun.
Ayy bu zorunluluga annemide birakmislardi ama babamin amcasinin oglunun kizi kalmisti ah ah
Benim sormak istedigim bir seyler var. Balayina kvnizin katkisi yok peki dugunu kim yapti? Anneniz kvnizden neden nisan istedi,nisan kiz tarafinindir. Siz evlenmeden once neler istediniz baska? Dronlu mronlu seyler istemissiniz kvnizden mi istediniz? Esiniz neden bu kadar pasif,adamin adi bile gecmiyor bu hazirliklarda,normalde her seyi esinizle konusup ona gore yapmaliydiniz siz kvnizle cok icli disli olmussunuz maddi anlamda
Yoreden yoreye degisiyor hatta biz ilcede oturuyoruz esim gil koyde bizde bulasik makinesini kiz tarafi alir esim gilde sandiga kadar bütün esyalari erkek tarafi alirmis
Kp esime maasini ver zaten seni ben evlendirecegim diye butun ayliklari alip yemis
Bu arada gorucu usulu evlendim
Istemeye gelecekleri zamanda paran varsa gidip isteyelim demis benim sana harcayacak param yok bu arada onceki 6 oglunun esya paralarina kadar kendi odemis dugun masrafi hersey dahil bizde ise biz odedik hatta saba birikirken esimden pazar gunu gelin gidecegim gun yani para istemis kahvaltilik malzeme alicam diye esimde saba dan al baba bende para mi var demis
Ha hakkini yiyemem toplamda 25 gram 2 bilezik takti birde 3500 sabadan mobilyaciya verdiler ve borcumuz bitene kadar da bir gun sormadilar borc bittigi ay kv demis ki oglum bugune kadar da sormadik ama borcu ne yaptiniz demis bitti mi demis:kızgın:
Esim dugun ustu 2500 tl esnek hesaptan harcamis ben sonra duydum kv nin haberi oldu diyor ki oglum neye harcadiysa laf vuruyor bende gelip bana harcamadi ya avrata gitti ya kumara dedim oyle deyince sustu
Ustelik camasir makinesi iile bulasik makinesini annem aldi esimin odedigini dusunduler halbuki ev alirken bile 20000 tl veren annem kv kp ise 500 tl yi vermediler 2 ay sonra odemek icin 15 gun sonra kaynima 1000 tl vermisler ona para buluyorlar ama
Ondanda geri isteyince kusmus
Hayır biz hiçbirşey istemedik sadece kızıma nişan istiyorum dedi oda zaten ben nişan yapmam dedi annemde ben yaparım zaten dedi ama bu günden sonra sabahın köründe annemi aramaya başladı altın ne istiyorsunuz filan diye ben uyuyamadım dedi annem hiçbirşey istemediğini ileti herkes ne takmak istiyorsa dedi sonra annemle irtibati kesti hiçbirdaha gelip gitmedi durduk yere sankı çok şey istemişizde daha isticekmişiz gibi keşke isteseydim bari😂 dügünden 1 hafta önce balayına filan gönderemem ben filan diye eve geldi bize onu yapamam bunu yapamam diye annemde dedi ben gönderim ozaman çoçukları balayına sende düğün kameramanını öde filan düğünün içinde paket ama o kameracıyı istemiyordu bende o kameracıyı istiyordum tabii. yok dedi ödemem filan ozaman baya kavga etiler annemle olaylar baya büyümüştü tabii bizde düğünden olcaz diye çok korkmuştuk burnumuzdan geldi. Annem ortayı bulmaya çalişti ağladı hatta her seferinde tamam ben yapim dedi ona bile itiraz ediyordu. Ve ben zaten herşeyi eşimle konuşuyorum eşimde iletince normal olarak olay oluyodu böyle işte
Bizim burda nisani da dugunu de kinayida oglan evi yapar ha kiz evi destek olmak isterse olur yine
Annem nişan istediğini söyledi kalkıpta nişan yapın demedi. Bu arada sizin orda nişan kız tarafına ait olabilir ben yurt dişinda yaşiyorum nişanı erkek tarafı yapıyor burada. Örf adet farklı. Altın konusu telefonda konuşulacak şeyler değil gelip yüzüme sorabilir. Annem ne isterseniz dediyse kötü anlama çekmeyin durumunuz neye musaitse ne takmak isterseniz anlamında dedi ben burda yazdığım gibi gerçekleşmiyo net olarak aradaki konuşma.
Aynen eve gelmesi gerekiyordu benim kv yi de zorla gormeye getirtmistim ben nisani atarim diyerek gerci onceki gelinlerine de gitmemis hep zorla gitmis

@Venuseva bide biz anlatsak abooo 😂😂😂

Herkeste olduğu gibi bizdedr sorunlar oluyor ama şu yazılan yorunları okuyunca aslında ne kadarda dünyada kalacakmışız gibi davrandığımķzı fark ediyorum . Düşünsene oğlun seninle konuşmuyor karısı yüzünden ve seni tamamen hayatından çıkarıyor çok kırıcı acı bir şey . Tamam çok kötü kadın olabilir yanlışlar yapmışlardır ama bu dünyanın öteki tarafıda var bu kismı hep unutuyoruz . Keşke hepimiz orta yolu bulabilsek . Bir ayar versek ve öyle devam etse . Az konuşsa ama herkes yerini bilse . Anne ve Baba gerçekten emek veriyor bir çocuğa ne kadar kötüde olsa emzirmiş oluyor boğazından bir ekmek geçirip büyütmüş oluyor. Vs vs . Kendimize gelsek

Geçen sene kaynım ve görümcem bende kaldılar, görümcem bebeğime bakıyordu kaynım da dershaneye hazırlanıyordu. Ama hiç rızam yokken oldu, bir yıl boyunca huzur denen bir şeyim kalmamıştı, kv iki çocuğunu attı başıma kızıma şunu öğret bunu öğret diye anca emir yağdırırdı. Hiç nasılsın iyisin dimi diye sormak yok yani. Bu sene bakıcı için haber saldım her yere, hastane kontrolü için de kv geldi şu an bizde. Dün bakıcıyla görüşmem vardı kv ilk kez duydu bakıcı fikrini şoka girdi, kızım vardı neden bakıcı tutuyorsun o da senden bir şeyler ogreniyordu yok bakıcıya nasıl guveneceksin yok doverse çocuğu diye söylenmeye başladı, gayet net bir şekilde sadece bakıcıyi uygun gördüm dedim. Sonra üniversite sonuçları açıklandı kaynım yine kazanamamış, kv diyor ki kaynın yine siz de hadi bir sene daha. Kime sordunuz kim dedi ne zaman dedi, dedim. O şansını geçen sene kullandı bu sene kimse benim üzerimden plan yapmasın diyeceklerim bu kadar dedim. Kv ikinci şoku da yaşayınca şimdi aynı evin içinde konuşmuyoruz, konuşmayı da düşünmüyorum. Aynı odada benimle oturmuyo ben geldiğim gibi odayı terk ediyor. Umrumda mı değil. Keyfi bilir. Bu durum evime de yansımaz yansirsa da eşime git kardeşlerinle ev tut onlarla yaşa derim. Milletin kahrını çekmek için mi var bu gelinler ben anlamadım ki. Siz de dert etmeyin eğer hakliysaniz bir adım bile geri atmayın herkes yerinde mutlu olsun.

Niye evine gitmiyor kv

1 sene nişanlı kaldık durumu kötü diye zaten 1 senede birley değişmemiş
Hanfendi siz hiç çalıştınız mı? Hesap kitap yaptınız mı hayatınızda? Ev geçindirdiniz mi? Yanlış anlamayın meraktan soruyorum.

Herkeste olduğu gibi bizdedr sorunlar oluyor ama şu yazılan yorunları okuyunca aslında ne kadarda dünyada kalacakmışız gibi davrandığımķzı fark ediyorum . Düşünsene oğlun seninle konuşmuyor karısı yüzünden ve seni tamamen hayatından çıkarıyor çok kırıcı acı bir şey . Tamam çok kötü kadın olabilir yanlışlar yapmışlardır ama bu dünyanın öteki tarafıda var bu kismı hep unutuyoruz . Keşke hepimiz orta yolu bulabilsek . Bir ayar versek ve öyle devam etse . Az konuşsa ama herkes yerini bilse . Anne ve Baba gerçekten emek veriyor bir çocuğa ne kadar kötüde olsa emzirmiş oluyor boğazından bir ekmek geçirip büyütmüş oluyor. Vs vs . Kendimize gelsek
Canim sen evli misin yada ileride gelinine damadina simdiki kv lerin yaptigi gibi yapacakmisin yada yapabilecekmisin zaten annelerimiz anneanne babaannelerimiz neler cekmis ve annelerimize yengelerimize neler cektirmis otur bi dusun bence annen hic mi anlatmadi yada babaannen anneannen merak ettim de yada kv n bence yasamiyor ondan rahatsin belli

Kızlar nişanlı veya evli olup kaynanasıyla konuşmayanlar varmı ? Hikayenizi anlatırmısınız. Bu olay eşinizle yuvanıza yansıyormu ? Çünkü bende 2 ay oldu kaynanamla konuşmuyorum ve herkes konuşmamı bekliyor yuvana yansır filan diye oysa afedilecek yakası yok.
Valla bende konuşmuyorum bir ay oldu . Tatile gittik kv,eşim, kızı,damadı ,kayınbaba,kvnin ablası. Olacakları bildiğim için gönlüm yoktu gitmeye 😑bir mevzu açıldı kvnin ablasına dedim ki teyze senin tavrın net olduğu için sana böyle şeyler sormazlar. Çok sevgili muhteşem kv o lafı evirmiş çevirmiş sen bana ablamın yanında tutarsız dedin 😳😳 bir gün kaldık ama surat astı bana neden olduğunu bilmiyordum . Eşimle küsmüşlerdi bu arada aynı bindayız gecenin yarısı kapıyı çaldı surat böyle👺 seninle konuşacaklarım var pat daldı içeri. Bana diyor ki 1 yıldır senin iyiliğini görmedim bana gelinlik yapmadın eline bez alıp evimi silmedi!!damadım kızımı da üzse yine işime yarıyor falan filan . Ben kaç yıllık kocamı adam edemedim falan yani sende adam olmazsın demeye getiriyor.🤬 Giderken ayağın taşa değerse ben aklına geleyim bende boş insan değilim iki görüşmeyelim demeye getirdi ve gitti.

Benim kv suratina bakilmayacak cinsten...

Daha evlenmeden beni istemedigini acik ve net bir sekilde belli etti.

Yetmedi ogluyla gorusup evlendim diye o....u oldum, namussuz oldum. Daha da gelip soframa oturdular. Tabiki bunlarin hicbiri yuzume soylenmedi.

Esim ne yapti peki kocaman bir "HİÇ" sadece bi kac ay konusmadi annem babam atamam yok aman bosver dedi vs vs :ukala:

Yetmiyor kocamin parasini yiyorlar butun sulale. Ama artik hicbir zaman yapmayacagim birseyi yapiyorum kebdilerini kucumsedigimi hissettiriyorum. Her konuda yeriyorum. Baskasi olsa cok ayip derdim ama madem konusmamak gibi bi luksum yok sivri dilimi de kendilerini kucumsememi de her daim gorecekler.

Sana da tavsiyem konusmamana karismiyorsa lafini dahi etme. Ciddi anlamda kocalar sonra kusuyor bunu yuzune. Sadece konusma ona karismiyorsa kv ye bu yeter

Annem gibi konusmussun dogru ama herkes yerini bilse zaten bu durumlar yasanmaz.
Kv her daim hakli gelini ezer, gelin ona ragmen saygi duymak zorunda diye de bi kanun yok maalesef.

2 senedir konuşmuyorum. Eşimle aramıza yansımıyor çünkü kendi yaptı kendi buldu. İyi bile dayandım çok uğraştı benimle. Yani böyle kafam rahat konuşmayı da düşünmüyorum . Tabii bizim ki laf soktu yemeğimi beğenmedi meseleleri değil ağır şeyler yaşattı.

Şu an sana sarılmak isterdim❤️ samimi duyguları yok bunların ya. Bende böyle beklerdim annem gibi olsun . Hatta kadın bana kaç kere defalarca ben seni evladım yerine koyamam onlara yanarım sana yanmam onlar kadar sevemem seni 🤔ee sevme yanma sanki ben kadına yalvardım nolur beni sev Allah aşkına sev demişim sanki . Muhteşem kvlerin bizi üzmeye asla hakkı yok !

Öteki tarafını düşünen insan oğlunun eşine kötü davranmaz laf sokmaz iftira atmaz Allah'tan korkan iyi olur iyi geçinmeye çalışır . Araya fitnelik sokmaz . Bizde insan evladıyız hepimiz ailemizin gözünün nuruyuz! Kötü insanlardan her zaman için uzak durmakta fayda var dünyaya sadece bir kez geliyoruz sonuçta .

O yüzden anne ve babalar evlatlarının evliliklerinin üzerinden ellerini çekmeli.

Maddi manevi beklentilerde bulunmamalı.

Acındırarak yanına çekmemeli.

Sevgi ile yaklaşmalı ki saygı görsün.

okuttum büyüttüm diye her şeyi kendine hak görmemeli

bu çocuğu dünyaya getirdiyseniz zaten bakmak büyütmek zorundasınız

Bende görüşmüyorum 6 aydir. Daha nişanlıyken aslında belli etmişti sanki evlenen oymuş gibi kendi isteklerini diretiyordu ve ben hep orta yolu bulmaya çalışıyordum eşimle. Bana davranışları bakışları falan belli ediyodu zaten kendini. Düğünde yalanlar falan devamli sen ben yapiyodu. Neyse evlendik falan düğün zamanı soyledigi yalani karşımıza cıktı eşimde görünce tamam dedi haklisin falan. Ben yine görüşüyorum uzaktalar çünkü gayet iyi davranmaya çalışıyorum her şeye rağmen. Bide ilk zamanlar eşim mutlu bi şekilde evden çıkıp işten geldiğinde tartışma cikartiyodu bakıyorum annesiyle konuşmuş anlıyodum. Çok şükür gerçekleri görünce artık dolduruşa gelmiyo. En son bana laf soktu bende surat astım ilk defa çünkü ağrıma gidiyodu heryerden silmiş beni ben çok kotuymusum falan filan ortalığı yıktı. Eşimde en son baştan belliydi zaten boşver görüşmeyin boyle bende daha mutlu olurum dedi. Görüşmüyoruz hala daha uzaktan bile arkamdan konuşmalar yalanlar devam ediyor. Çocuk istiyorum şu an sırf onu görmemek için acaba dediğim zamanlar bile oluyo. Ne diyim allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Back
X