Tatlım öyle deme.Birincisi sen eşinin gönlünü al birdaha da ayrılalım deme.Ayrılık,boşanmak.Bunlar ancak kapıdan çıkıp gitmeye hazırsan ağza alınması gereken kelimeler.Benimde ilk ay eşim 3 kere söyledi bunları,hatta ilk haftamızda söyledi.Ben "sıkıldım ayrılalım" dedi.Ailesinin para meseleleri,eve-evliliğe alışamaması derken oda beni kırdı.3.de sinir krizi geçirtti bana.Daha 2.haftamızdı.Tek hatırladığım beni küvette sokup üzerime soğuk su sıktığı,ben bir yandan ağlıyor bir yandan kafamı fayansa vuruyordum.Elim ayağım titriyordu durduramıyordum.Çok korktu o halimi görünce.Sonra sakinleşip konuşmadan sabaha kadar sessizce ağlamıştım oda sarılıyordu bir yandande özür diliyordu.Sabah ilk iş karşıma alıp konuştum:"Evlilik çocuk oyuncağı değil.30-40yıl evli kalan insanlar her tartışmada boşanalım mı dediler sence,hergünleri tozpembe mi geçti?Sen ailende boşanmadan ,ayrılıklardan başka birşey görmemişsin.Her evlilikte tartışmalar olur.Sinirin geçene kadar bir yere gider sakinleşirsin,sonra konuşur halledersin sorununu.Eğer sevgin bittiyse ,ben seni tanımamışım ,hayal kırıklığına uğrattın beni diyorsan; tamam boşanalım ,kapı orada" dedim.Yalvardı affet diye.O gün son oldu.Birdaha şakayla karışık bile ayrılalım demedi.Üzerine çok büyük tartışmalarımız oldu,ne kadar kızsada ikimizde sakinleşene kadar gelmiyor yanıma sonra konuşup hallediyoruz.Eşinin ne yaşadığını anlayabiliyorum yani.Üzülme diyemeyeceğim çünkü söylediğin sözle verdiğin mesaj şu:seni gözden çıkardım,sevgimi tükettin,emeklerinin karşılığı yok.İnsan resmen bunu hissediyor,güvenin yıkılıyor.Güven yıkılınca da birdaha kolay kolay oluşmuyor.O yüzden bugün eve gittiğinde elinde geldiğince gönlünü al eşinin.Birdaha da sakin kullanma o sözleri.Hatta karar alın "bundan sonra kavga edince sakinleşmeden konuşmak yok "deyin birbirinize.
Buarada hasta olduğun zamanlarda.Yemek bulaşık düşünme doğru git odana.Hastayım de yat.Sen çalışan bayansın o kadar insanın yükü haliyle seni tüketiyor.Görümcen yada kayınvaliden de girsinler mutfağa.Kim çocuğa bakıyorsa diğeri işlerle ilgilensin biraz.Arada eşini ayart dışarıda zaman geçir.İlk doğum yapan görümcen değil ya.2 kadın idare etsinler sen hizmetçi değilsin ki

Olmuyorsa da rest çek eşine "Ben yetişemiyorum,ablanda burada.Ev ev üstünde yaşıyoruz.3aile olduk .Ya para ya iş.Ya çalışır para kazanırım yada evde oturur ev işi yaparım "de.