Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Kaynananlar kara kara dusunuyorlarsa, demekki var bir hatalari.
Yazik gunah ama anneci olma nasil bir kavramdir, aklim almiyor.
Gerci bizimkide ablaci:))

Canım elti bayağı bir yalancı.
Hakikaten olmadık şeyleri olmuş gibi anlatmış mahkemede.
Onları düşündüren de bu yalanlar.
Hakimi inandırır mı diye düşünüyorlar.

Hatırlıyorum senin konunu.:40:

:))Ah ah tukenmiyor bizim konularda ama esim sesini cikarmiyor bana, tesellim bu:))

Alt komşum biraz kafa dengiydi
kadın kahveye gelir kapı sesini duyunca ondan önce kaynanam damlar
o gidene kadar gitmez bir muhabbet ettirmez
arkadaşlarımız gelir zırt pırt birşeyleri bahane edip eve gelir bir huzur vermez
çevremizdeki insanlar bunu farkedip evimize gelmez oldular.
sabahın köründe kapıya damlar daha uyanmadınmı diye
kapıyı açmazsa telefon açar daha yatıyormusun diye :37:
ee kahvaltı hazır gel ya ben evimde kahvaltı yapmak istiyorum. Anlamazlar.. ne desen anlamadılar ....:37:

şekerimm senin kaynananı oya başarın canlandırdığı benim annem bir melek dizisindeki kaynanaya benzettim :)

Hanimlar siz dertlerinizi yaziyorsun, benim yazilarim size aykiri oluyor biraz ama afola.
Bazi arkadaslar evliliklerinin ilk zamanlarini yasayamadiklarini yazmislar.
Biz esimle nikah sonrasi, hemen balayina gitmistik.
Kalacak yerimiz olmadigindan:))
3gun kaldik balayinda da sonrada hemen geri donduk.
Cunku yurtdisina cikabilmem icin pasaport bilet nufus cuzdani yenileme vs vs islemlerimiz vardi.
3gun icinde de bunlari halletmistik sukur.
Kayinvalidemlerde 3gece kaldik.
Sabahlari kahvaltimiz hazir oluyordu.
Uyanmayalim diye seslerini bile cikarmiyorlardi.
Salonda yattigimiz halde.
Kahvaltidan sonrada hadi siz cikin disari gezin diyerek, gezmeye yollarlardi bizleri.
Ist da esimin ailesi, ben farkli bir sehirde yasadigimdan, orayi gezeyim goreyim istiyorlardi.
Aksamlari eve geldigimizde yemegimiz hazir oluyordu.
Ayip olmasin diye mutfagi ben toparlardim sdc, musade etmezdi kv cunku.
Yemekten sonrada cayimiz cerezimiz meyvemiz herseyimizi hazirlar masaya, kendileri bi aksam teyzeye, 2aksam baska komsuya gittiler, hemde yatiya.
Biz rahat edelim diye. Tek bir laflari, ters bir hareketleri olmadi sukur.
5bucuk aydirda ben yurtdisinda yasiyorum.
Telde arariz konusuruz, hicbir sey demezler, ters manada.
O yuzden arayip konusmayi da cok severim onlari.
Rabbim ins omur boyu boyle devam ederde iliskimiz, saygimizi sevgimizi yitirmeyiz karsilikli.
Bende nacizane paylasayim istedim:))

dilini ısır kıs..
bak beni korku sardı nazar değecek diye
ne güzel valla allahım herkesi böyle insanlarla karşılaştırsa

k.validemden çekiyorum diyemem ama bazı halleri beni çıldırtmaya yetiyor her zaman k.pedrimin varlığına şükrediyorum çünkü o olmasa hayatımızın tam ortasına oturacak farkındayım gıcık olduğum şeyleri sıralayım;
1.gündüzden oturmaya gidersem akşamıda orda geçirmemiz için yapmadığını bırakmaz ve dediği olur bi şekilde
2.oğluna 10 yaşındaki çocuk muamelesi yapar şapur şupur öper nispet yapar bana
3.bayramda özel günlerde şunada gidelim bunada gidelim diyerek planlarına bizide dahil eder
4.tatile yanlarına gittiğimize pişman eder 1 dk yalnız bırakmaz
5.yılbaşında kocasını evde bırakır bize gelir:)
6.geçenlede eşime tiyatroya gidelim mi dedim daha eşim cvp vermeden atladı aaa ewet ananenizide alıp gidelim dedi gıcık oldum ben eşim ve beni
kastetmiştim bu ve bunun gibi yapışkanlıklar beni delirtiyo yaaaaa

çok güzel bir konu açmışsın hepimizin ortak sorunu ben altlı üstlü 8 sene oturdum en güzel günlerim burnumdan geldi.hadi soğuk davranmıyayım diyosun tepene çıkıyolar.annene bile rahatça gidemiyosun:50:bır gün annemle çarşıya gidecektik.kaynanama dedim çarşıya annemle gitcez diye .annemde beni dolmuş durağında beklemiş sokağa girmeden dolmuşa annemde bindi durakta buluşup gittik.eve bir geldim surat iki karış.kavga çıktı o esnada eşime dıyoki annesine diye çıktı mahalledeki annesinin komşularını aradım görmedik dediler kimbilir nereye gitti diyo... onu duyunca cinnet geçirdim sinirlerim tepeme çıktı .:36:ya dolmuştan inmemişim komşu beni nerden görsün.allahtan eşim bana güvenir .ben sinirden tepiniyorum bide diyoki bak bak bizi dövecek diyo .eşimde dediki anne ben karıma güveniyorum onun her adımını bilirim herkez kendine baksın dedi.bir yere gidemezdik hemen takılırlardı.gelene surat gidene surat kimse kapımı açmazdı.eşimle her an aramızdaydılar eşim gececi olur bazen gece evde olmayınca gündüz birlikte oluyoduk hemen kapıya dayanıyolardı.çırılçıplak çıkacan karşısına anlıyacak ama nerde onda o surat.eşim dur kalkma şimdi giderler diyodu ama nerdeeeee açana kadar beklerlerdi .yediğimiz maddi manevi kazıklar çabası.... en sonunda harç borç küçük bir ev alıp taşındık.borç ödendi bitti.eşim ve oğlumla mutlu mesut yaşıyoruz mutluluğumuz sevgimiz arttı... kaynanaya yakın oturmakmı illallahhhh:nazar:

bizimki doğumdan sonra çok değişti,doğumdan öncede az biraz hissettiriyodu ama :1: sinirlerimi zorluyo artık :47:

ahh ahh bende anlatayım barıı 2 yıldır hıcbır sorunumuz yok kayınvalıdemle 3.5 yıldır da evlıyım ılk zamanlar kedıkopek gıbıydık resmen attıgımız adıma karısırlardı bende karısmalarına musaade etmedıgımden kotu olurduk...

dedım ya 3.5 yıllık evlıyım bır kere arayıp evdemısın gelıyorum demez haber yokken kapımı calmazkı cok yakın oturuyorz tek sevdıgım yanı bu...ama nefret edıyorum evlenmeden once cok cektırdı ıstemedı benı nısanımı attı hep kendı dedıgı olsun ıster birde 3 oglu var en buyklerı benım esım sankıbaska oglu yokmus gıbı davranır gunde 3 kere arar esımı kesınlıkle attıgımız adımdan haberdar haftada 5 kez yemege cagırır ama bız 2 haftada belkı 1 kere gıderız gıttıgımızde esımın tabagında yemek bıter ye oglum onu ye bunu ye ne bana ne dıger ogullarına aynısını yapmaz...gecmısı unutamadıgımdan varlıgına bıle tahammul edemıyorum...onu alıcam derım amaan ben onu sevmem alma der!pazara gıderdık tam alıcam alma oglum onu yemıyo derdi..delırırdım ama elımı etegımı ole bı cektım kı benden cekınır oldu ıı de oldu sımdı her oyledıgıne cvp vere vere susmayı ogrendı....bazıları hak edıyor....

ahh ahh bende anlatayım barıı 2 yıldır hıcbır sorunumuz yok kayınvalıdemle 3.5 yıldır da evlıyım ılk zamanlar kedıkopek gıbıydık resmen attıgımız adıma karısırlardı bende karısmalarına musaade etmedıgımden kotu olurduk...

dedım ya 3.5 yıllık evlıyım bır kere arayıp evdemısın gelıyorum demez haber yokken kapımı calmazkı cok yakın oturuyorz tek sevdıgım yanı bu...ama nefret edıyorum evlenmeden once cok cektırdı ıstemedı benı nısanımı attı hep kendı dedıgı olsun ıster birde 3 oglu var en buyklerı benım esım sankıbaska oglu yokmus gıbı davranır gunde 3 kere arar esımı kesınlıkle attıgımız adımdan haberdar haftada 5 kez yemege cagırır ama bız 2 haftada belkı 1 kere gıderız gıttıgımızde esımın tabagında yemek bıter ye oglum onu ye bunu ye ne bana ne dıger ogullarına aynısını yapmaz...gecmısı unutamadıgımdan varlıgına bıle tahammul edemıyorum...onu alıcam derım amaan ben onu sevmem alma der!pazara gıderdık tam alıcam alma oglum onu yemıyo derdi..delırırdım ama elımı etegımı ole bı cektım kı benden cekınır oldu ıı de oldu sımdı her oyledıgıne cvp vere vere susmayı ogrendı....bazıları hak edıyor....

:46: :46: :46:evet bazılarına cevap verince biraz çekiniyorlar :1:

kaynana lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor yemin ederim...öyle böyle uyuz olmuyorum.bazen boğazına çökesim geliyor.üstelik evli bile değilim.bir senelik nişanlılıkta bu duruma geldim..allah sonumu hayır etsin.bu kadına tahammül edemiyorum yaaaa :(((( neyin cezasısın ki sen!

kaynana lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor yemin ederim...öyle böyle uyuz olmuyorum.bazen boğazına çökesim geliyor.üstelik evli bile değilim.bir senelik nişanlılıkta bu duruma geldim..allah sonumu hayır etsin.bu kadına tahammül edemiyorum yaaaa :(((( neyin cezasısın ki sen!

Evlenince işin zor o zaman.
Şimdiden sınırların zorlanıyorsa.
Eşinden destek görürsün umarım.
Evlenince biraz verici olman ve alttan alman gerekebilir...:34:

Valla nerden baksan tutarsız bir kadındır kendisi..
eşimin evi oldugu halde burnunun dibinde beni kiraladığı daireye oturttu ilk önceleri..
O kadar ileri gittilerki sabah eşim işe giderken beni kayınvalideye bırakır akşam işten gelir yemek yenir gece yarısına kadar orada oturulur eve gitmeye kalkıncada kalın ne var evde denirdi ( daha 1 haftalık evliydik bunlar olurken!) Ertesi gun aynı terane..
Sonraları evi taşıdık uzaklaştık anahtar diye tutturdular biz eşimle beraber çalışıyoruz. Kayınvalide görümceler ben işteyken ailecek gelirler açar girerler pişirir yerler dolaplarım açılır bakılır kurcalanır.. Evimden soğuttular resmen her seferinde biraz daha fazla surat salladım ama anlayana :47: Şimdilerde hamileliğimin son gunlerindeyim. Kalkıp gidip beşik beğenmişler ayırtmışlar bana kartvizit getiriyorlar gidin bunu alın diye.. Alırmıyım hiç? Almaaaaam :27: Gittim kendim sectim beğendim aldım mor oldular mor. Hiçbirşeyde katiyen fikirlerini almıyorum ve fikir beyan etseler bile kaale almıyorum. İnşallah yeni evime taşınınca anahtar olayınıda cözmüş olucam. Allah kayınvalidenin cok konuşanından çok bileninden çok kızı olanından korusun :34:

Evlenince işin zor o zaman.
Şimdiden sınırların zorlanıyorsa.
Eşinden destek görürsün umarım.
Evlenince biraz verici olman ve alttan alman gerekebilir...:34:

nişanlım çok tutarsız :( beni çok savunduğu da oldu zamanın da ama annesine bağlılığı yüksek malesef.beni en çok yoran da bu

kaynanama her hafta perşembe gideriz hafta içi çalışıyoruz hafta sonunu birlikte geçirelim diye ama ne hikmetse hafta sonu yaklaşınca benim kaynananın oğlunu göreceği tutar rüyasında, pazar sabahları torununa mesaj attırır,

-amca nenem seni görmüş rüyasında merak etmiş bi uğrayacakmışsınız:1::1:

birde altlı üstlü oturma durumumuz vardı, bende kaynanamın oturduğu mahalleyi pek beğenmedim, böyle emekli insanların rahat edeceği türden geldi bana başka yere kiraya çıktık, şimdilerde ev aldık kaynanama uzak bi yerden, kayınvalidemin yorumu, (karşısında ki apartmanda bir daire satılık onu göstererek)

-oğlum şu evi alaydınız ya hem benim de canım sıkılmazdı :52:

çoook şeyler yaşadıkta baktım taktıkça sinir hastası oluyorum takmıyorum artık ne yapayım

Back
X