Kızlar ben evli değilim ama sevgilimin annesi ile geçen hafta sonu tanıştım. 1 gece onlarda yatılı misafir oldum. İlk görüşmeye göre oldukça doğal ve sıradandık. Sanki alt komşularıymışım gibi davrandı bana. Ne biliyim normal sohbet muhabbet. Mesela su böreği yapmayı bilmiyormuş, bana yapsana dedi. Eşi köy ekmeği seviomuş ama kayın validem uğraşamam yapamam falan diyordu. Niye ki aslında çok kolay falan dedim. İşte bu tarz sanki herhangi bir komşumuzla konuşur gibi konuştuk.
Kayın validemmiş ya da işte ne bileyim saygı duymam gereken bir büyüğümmüş gibi davranmadı bana. Bir de şey dedi, ben senin kayınvaliden olmak istemiyorum. Arkadaşın olayım, benden çekinmene, kasılmana gerek yok, dedi. Uzun yıllar kız yurdunda yöneticilik yaptım, zaten hayatım kızlarla, gençlerle iç içe geçtim. Seni iyi anlarım, hiç sıkılma kasma falan dedi işte.
Öyle bi görüşmemiz oldu. Ayrılırken de bana bohça verdi. İçinde çember, patik, seccade falan olan bi hediye verdi. Hee bi de şal yapmış önceden, sandıktan çıkarıp bana verdi.
Sizce değişir mi, yoksa ilk gün nasılsa hep öyle devam eder mi?
Onu sevdim. İsterim ki aramız hiç kötü olmasın. Korkuyorum acaba değişir mi diye. Ben değişmem. Her zaman uzlaşmacı ve demokratik bi yapım vardır.