arkadaşlar çoğunuzun sorunu hayatınıza müdahale edilmesi,aldığınıza yaptığınıza karışılması,birlikte oturmanız,sürekli görüşmeniz....
benim öyle bi sorunum yok,aksine hiçbişeyimize karışmadılar,düğün alışverişlerimize gelmediler.aldığımız şeyleri merak etmediler.düğüne 3 gün kala gördüler düzdüğümüz evimizi

tamam karışmasalardı ama bi destek olsalardı,bi fikir verselerdi,bi hayırlı olsun güle güle kullan vs bişey deselerdi!! yanlış mıyım??? bu kadar umursamazlık olabilr mi,biz anlamadık,kendi ailemin kıymetini bin kez daha anladım,nasıl anne baba olunur çok daha iyi anladım..
evlendikten sonra evliliğin ne olduğunu çok daha iyi anlıyosun..ben öyle oldum en azından.istiyorum ki bütün evliler çok ama çok mutlu,huzurlu olsun,çünkü çook önemli bişey bu,huzursuzluk kadar kötü bişey yokmuş..o yüzden ne sebeple olursa olsun eşimle aramı kötü tutmamaya çalışıyorum,hele onun o ailesi (!) yüzünden,asla!! binlerce şükür ki o beni asla ezdirmiyo,ailesi yerini biliyo,eğer bana bi laf söylenirse eşimin ne yapacağını biliyolar.hee yapacaklarından geri kalıyolar mı,elbette hayır.ama olsun kocam benim yanımda ya ben onu biliyorum ya o yeter.ayrıca tam yetki almış durumdayım,beni rahatsız eden bi durum olursa istediğim gibi konuşabilirim onlarla:) ama ben de bunu yapamıyorum işte,kendi ailemde hiç görmedim böyle şeyler,kavgalar,laf sokmalar,bozulmalar..alışkın değilim,tartışamam,yapamam yani..o yüzden eşime havale ediyorum,o hallediyo:)
diceksiniz ki sorunun ne o zaman..anne baba gibi ilgilenmiyolar,umursamıyolar AMA hep beklenti içindeler.arıcaksın,sorcaksın,ilgilenceksin,hizmetçilik yapcaksın.gel deyince gitceksin.ne isterlerse olcak.bu durumdan nefret ediyorum!!ne verdinki ne bekliyosun!! ve bi de kayınvalide,eşimin yanında normal oluyo (hoş onun normal hali de buzdolabı gibi ama ) yalnızken beni takmıyo,yok sayıyo,yüzüme bakmıyo,onlara gidince 10 dk benle oturmuyo,hep mutfakta bişeylerle uğraşıyo,yani vakit geçiriyo..bir kere sadece bir kere onlarla bi yeregittik,kadın erkek ayrı oturulan bi yerdi.hatırları için gittik,eşim de ben de tanımamamıza rağmen..orda kadınlar benimle ilgilendi,iltifatlar filan,gelinin güzelmiş,tatlıymış,şöyle böyle..ama bizimkinde tık yok,bi gülümse bi tepki ver,bi bişey yap yaaaaa!! ama yok,sanki birlikte gitmemişiz..orada yaptığı bişeyi anlatıcam kızlar.orda,bi kadın evde örtülen şu ucuz yemenilerden satıyodu.ben de görümcem de baktık,beğendik birer tane.benim de çantam yanımda değildi,eşim yanımda bi de arabayla gidiyoruz,bilmediğimiz bi yer,çantamı kim bilir nereye bırakcam diye almadım yanıma.o sırada kaynanam odada değildi.görümcem de annem mutfaktan gelsin,o da baksın dedi..neyse geldi sonra,görümcem beğendiğini gösterdi,onu aldılar.bana sormadı bile,sen de beğendin mi,sen de al bak demedi

kadın bana sen de beğendin,almıcan mı dedi..görümcem de onun eşi burda değil dedi

kaynana ağzını açmadı.yani eşim yok,çantam yok diye alamazmışım!!demekki onlar hiçbişeyim değil benim! 3liralık bişey!!30 lira olsa ne olacak!!sonra ordan başka bi kadın benim beğendiğimi hediye etti,sen bunu beğendin benim hediyem olsun dedi

(( çok ısrar etti,almak sünnet dedi vs ben de aldım

ama yerin dibine geçtim.ama asıl onlar rezil oldu,rezil!!bunu hiç unutmıcam,yeni bi olay bu...eşime anlattım,köpürdü,çok güzel bi şekilde karşılığını da verdi..şimdi o günden beri aramıyorum.ayrı şehirlerdeyiz zaten çok şükür..o zaman da bize gelmişlerdi,burdaki arkadaşlarına gitmiştik.düşünün evimde kalıyolar ve bişey diyemedim.allahtan ertesi gün gittiler..bu olay beni iyice kopardı..ben böyle yetişmedim,insan arkadaşı,komşusu olsa alır.ben onun geliniyim yaa,kızıyım güyaa!!ama sorsan ben onun hep istediği gibi gelinmişim,ailem de istediği dünür..ailemle de görüşmüyo,annemi bi kez olsun aramadı,annem kaç kez çağırdı,hep bi bahane ile gitmedi.sormaz bile napıyolar diye

benimse sülalem soruyo,ne yapıyo kayınvaliden nasıl diye,yazık...
çok uzun yazdım afedersiniz ama içimi boşaltmak istedim sizleri okuduktan sonra..Allah biliyo herşeyi,rabbim inşallah bizleri hayırlı anne ve baba yapar evlatlarımızı hiçbir zaman üzmeyiz,evliliklerine zarar vermeyiz...