- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
slm canım yeni doğum yapan birinin zayıf olmasını beklemek yanlış olmaz mı zaten![]()
![]()
![]()
boşver takma sen ona yetiştir kızını sütünle...
adına melek kızının kimse yok zaten şuan anlat bakalım şu isim mevzunuu
Yani gel de bunu anlat.
Kızımın adı İpek Hüma.İki ismi de seviyorum bunda bir problem yok.Hamileyken isim düşünüyorduk İpek ismini eşimle beğendik.Kaynanama söyledik hani danışmadık İpek koyacağız dedik.Kaynanam direk ben ipek mipek istemem.Neye uğradığımı şaşırdım.Neyse onlar Hüma olsun dedi.İsim gerçekten hoşuma gitti.Edebiyat okudum ve tasavvuf şiirlerinde de çok geçerdi talih kuşu anlamı da sevdim ismi alternatiflerim arasına girdi.Neyse Doğum yaptım hastanedeyiz her gelen ismi soruyor ben daha ağzımı açmadan Hüma koydular o zaten Hüma koycam diyordu dedi.Annemin sakinleştirmeleriyle olay çıkarmadım.Eve geldik eşimle anlaştık tamam İpek Hüma olsun madem sevdiğim de bir isim onların da gönlü olsun.Ama iyilik yapmayacaksın onu anladım.3 günlük lohusayım zaten sinirlerim harap her şeye ağlıyorum misafirler vardı eltim kızıma İpek dedi yalnızca kaynanam ne İpek'i İpekmiş Hüma Hüma dedi.Ağzımdan neler çıktığını hatırlamıyorum bi sürü bi şey söyledim.Sonra da benim laflarıma alındılar ne söyleceğimizi şaşırdık çocuğa diyorlar.Asla İpek demezler ben hariç başkaları İpek derse düzeltirler.Mesela annem sevdi kızımı yine hastaneden yeni çıkmıştık İpek diyerek (Hüma zor geliyor da anneme :)) Kayınvalidem hemen Hümaaa diye seslendi.
Ya desinler inan umrumda değil ne dedikleri ama bunu resmen üstünlük savaşına çevirdiler.Hatta eşim bana dil döktü nüfus kağıdına Hüma İpek diye yazdıralım ben kabul etmedim meğersem Hüma olsun ilk ismi demişler sonradan öğreniyorum.İpek olduğunu öğrenince bi de ona surat astılar.Diğer eltime karışılmadı bu arada kızına istediği ismi koydu.Ama lohusalığımı zehir etti bana her gün ayrı bir olayla.
Baktım da epey doluymuşum ben kaynanama