Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

kaynana hakkında yorum yaparken kendimizin de birer kaynana adayı olduğunu unutmamız gerekir :D :D

Kayin valideyle pek sorunum olmadi ilk gunler oldh oda fazla takinti yapmadim arasamda aramasamda bi sey demez uzun bir sure aramasam kendi arar yeri gelir kizarim yeri gelir kendi kizar ama buyutmeyiz ben esime yansitmam artik bi anne iliskisi icerisinde olduk sakalasiriz guleriz egleniriz nasihatler eder akıl verir ki annemde yasiyo bunlar kotu seyler degil anlayis gosterin her zaman ve sunu unutmayinki kimse evladini kizini atip size taraf gecmez kizlarini sizden fazla sevmeleri cok normal nn basta sinir oluyodum ama bu bi gercek tabi haksizlik karsisinda ikitarafada ayni muammeleyi yapmasi gerek...

benim kv bipolar hastası 30 yıldır .. anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi.. bi iyi bir kötü halleri beni de dengesizleştirdi.. ona acısam mı sevsem mi kızsam mı napsam duygularım bile karıştı birbirine.. sanırım sonunda bende bipolar olacağım takıntılı kendini çok bişey sanan bilmiş kötümser tilki hastalığını kullanıp oğluna kendini acındıran bu kadın yüzünden.. dayanılacak gibi değil

ben daha 3 aylık evliyim en son boşanalım dedik bir de beni düşünün.. eşya yerleştrmede 2 görümcem ve kayınvalidem saymadık laf bırakmadılar. sadece yatak örtüsünü son gün serelim diye ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım kaldı.. anneme kızın bizi istemiyo demeler iyilikten anlamaz demeler... düğünde paramız yok dediler düğünden sonra kaynanam bana mutfagımı yaptıracam evimi boyatacam dedi. üstüne tatile gittiler. kocamı her yalnız gönderdiğimde adam bana hali tavrı değişmiş bir şekilde geliyodu. artık gitmiyorum kaynanama da açık açık söyledim artık ne diyosanız adam bana değişip geliyo kocamı doldurmayın bana karşı diye :((

Kaynana mı :deli::duduk::ukala::KK69::rolleyes:

Ooy ooy kaynanaa turkusu geldi aklima.
Tavsiye ederim dinleyin.

Kayınvalidem kendi çapında iyidir. Karışmaz,bulaşmaz. Fırsatı bulsa karışır aslında ama biraz çekiniyorlar galiba benden. Tavrım belli benimde,ne çok samimiyim ne çok soğuk. Herşey olması gerektiği kadar.
Bide görümcem varki onu hiiiç sormayın :) beni çok seviyor gibi yapar ama bilirim ki fırsatı olsa bi kaşık suda boğar. Malesef fazla kıskanç.. herkes kendi seçimini yaşar diyorum sadece.

merhaba biz iki yıllık evliyiz..
kaynanamla ayni evde degiliz de altlı üstlüyüm.
eşimle kavgalarimiz bile karişiyo sinirlerim artık tepeme çikmaya başladi eşim hak veriyo bana yani saolsun arkamda...
eşime senin başini yaktım demiş eşimde annesine sende babanin başini yakmadin mi demiş karişmayin bize demiş.
olurmu siz kavga etmeyin tartişmayin diyo.
size ne herşeyimizi duymak mi zorundasin be..
olmuyor dedim eşime herşeyi duyuyo bende rahatsiz oluyorum artık dedim..
eşim arada kaliyo yinede beni tutuyo saolsun.
kaynanam karı koca arasina girince ben sinirleniyorum arkadaş.:KK62:

ben daha 3 aylık evliyim en son boşanalım dedik bir de beni düşünün.. eşya yerleştrmede 2 görümcem ve kayınvalidem saymadık laf bırakmadılar. sadece yatak örtüsünü son gün serelim diye ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım kaldı.. anneme kızın bizi istemiyo demeler iyilikten anlamaz demeler... düğünde paramız yok dediler düğünden sonra kaynanam bana mutfagımı yaptıracam evimi boyatacam dedi. üstüne tatile gittiler. kocamı her yalnız gönderdiğimde adam bana hali tavrı değişmiş bir şekilde geliyodu. artık gitmiyorum kaynanama da açık açık söyledim artık ne diyosanız adam bana değişip geliyo kocamı doldurmayın bana karşı diye :KK43:(

eşine tavır alma sakın.. madem doldurulmuş. bir de bardağı sen taşırma.. hiçbirşey olmamış gibi umursamaz davran biraz. bakalım ne yapacak

Hedef 2016 canım bi yerden sonra inan ki bende dayanamıyorum. millet ne güzel kocam arkamda diyo. benimki de kaynanam bi laf söylediğinde kötü bi niyeti yoktur sen kötü düşünüyosun der :((

kaynanam bana diyo ki anneannen(kendi annesi) X e (görümceme) çok güzel paspas örüyo valla diyo :)
bende hee örsün dedim yüzüme soluk yüzle bakti.
bende ip alsam örer anneanne banada yapar eeeee.:)
benle çekişme içinde.. bunu yeni yeni farkina variyorum gözlerimi 4 açtim bi..
anne hiç demedim dün.. diyesim gelmedi kusura bakma..
yinede demicem annecim de demiyorum sana artık kaynana:)
bebegime battaniye örüyorum.
beğenmiyo nasıl örgü bilmem ne diyo..
görümcem de diyo ki annesi
çok güzel örmüş anne diyo. örmüş o kadara artık dedi..
illa söktürcek yani..
eşimde kızdı annesine.
orda bile örmedim öresim gelmedi hevesimi kaçirdi...:sinirli:

Hedef 2016 canım bi yerden sonra inan ki bende dayanamıyorum. millet ne güzel kocam arkamda diyo. benimki de kaynanam bi laf söylediğinde kötü bi niyeti yoktur sen kötü düşünüyosun der :KK43:(
Banada öle diyo eşim.. iyi niyetle sölüyo kötü bşey demiyo diyo da artık gina geldi bana iki yılda...
daha çok batmaya başladi dili hiç düşmüyo..
ev temiz olsun evi toz birakma yap bişeyler gibi gibi...
eşimden menemen istedim o daha güzel yapar
diyo ki eşime hep sen yapma oda yapsın öğrensin diyo. lafa bak:)
yaparim kime nee.. eşim de diyo ki annem kötü bişey demedi öğrensin diye demek istedi diyo
öğrenirim dedim o niye karışıyo ki daha çok batti iyice dedim..
aaa sendee fesat düşünme diyo fesat mi bu ya allah aşkına.

evet canim ben görmedim.. gelirim tabiki yaa benim de derdim bu :KK31: herkesin kaynanasi bi ayri.. her birinin huyu suyu farkli.. kimisinin derdi para, kimisi oglunu kiskanir.. gercekten zor insanlara kendini kabul ettirmek.. yazmissin, herkesi her seyi birakipkocan icin büyük sehirden kücük sehire gitmek, cahil insanlarin icine düsmek... ooooffff of daha ne denirki.. insanin sahip oldugu seyler kücük olabilir evi, isi, arabasi... önemli olan beyni kücük olmasin, kocaman bi kalbi olsun, herkese yer olsun.. maalesef benim karsimdaki insanlar bu sinifa dahil degiller.. bir de yurtdisinda olmanin verdigi rahatliklari var, nasilsa aile yok, ez ezebildigin kadar... kov, göster kapiyi, bakalim gidebilecek mi gelin, gidemez ki kimi var buralarda... giderse de dönemez, yurtdisi bu, yan mahalle degil.. bunun pasaportu var, oturum izni var.. he tabi gelini kovarken pasaportuna altinlarina da el koy.. cebindeki parayi cal ki nefes almaya imkani kalmasin.. hatta döv.. kayninla kayinbaban arasina alsin bi biri vursun öteki de gelsin küfretsin.. aglamana bile izin vermesinler.. bileziklerini calsinlar.. esinin salonda yatmasi icin ellerinden geleni yapsinlar.. camasirlarini otur elinde yika, makineye attigin laf olsun.. sirf sabah kalkip bulasigi gelin yikiyor diye, kayin bey geceden kalkip bulasik cikarsin, kullanilmamis tencere koymasin.. bedava olan telefona el bile süreme.. bilgisayar zaten yasak..

aradan bi- iki yil gecsin, duydugun cümle su olsun: herkes bizi sevdi, bi sen sevemedin, biz sana ne yaptik ki???

oha..
köle gibi kullanmışlar, Allah yanına bırakır mı hiç bu yapılanları çok üzüldüm okuyunca :(

Valla Ben sunu iyice anladim artik is eslerde bitiyo kaynimin dugunu olacak elli bin kredi cekmisler kv odeyecek bide daha iki gun once kaynim esimden 2 bin istedi benimkide karttan cekip verdi dort kardesler diger ikisinden dugun hediyesi bekleyen yok cocuklari varmis bilmem neymis esleri calisiyo birinin kira odemesi bile yok biz ev kredisi oduyoruz esim tek calisiyo benimde bebegim var ay sonunu getiremiyoruz arayipta Sen bana dugunde bisey takma simdi parasini ver taksin takmasinda degilimde digerlerine kiyamiyosunuz bide neden kiyiyosunuz benim sirtimda montum yok Adama kiyamiyorum biraz daha bekliyim oyle alirim diyorum millet marka giyinip elinde para tutmayip dugun ustu bize geliyo
Biz dugun borclarimizi kendimiz odedik kimseden istemedik. kv sadece esime ev alirken zamaninda para vermis bi miktar daha o gun esimin basina kakiyo sen sayemde ev sahibi oldun demiyoki benim evimin kredi borcunuda sen odedin kardeslerinin zamaninda yaptigi borclarida sana odettik yok ama bisey oldugu zaman hayrsiz evlat Ben Senden ne gordumki olur buyuk abisinin dugun borclarini odeyen yine kendisi ama abisi dugunuzmuzde esimin aldigi bilezigi takti sozde durumu yokmus ama sehir disindan maa aile gelmeyi biliyolar tabi suc esimde yeter artik beni kullanmayin demesi gereken yerde sananen senin paranmi kendi parami veriyorum nolmus yani ihtiyaci var iki haftada ellu bini hic etmeleri para aldiklari gun esimden bastan asagi yepyeni kiyafetlerle ki en az esimden aldigi para kadar tutulmustur harcama ivira zivira ne borcun varsa ode dimi ama yok tek salak biziz evlendigimizden beri boyle yok oraya borcu var abinin bilezik ver ki kac kere oldu yok Ben devremulk aldim bilezik ver ama biz ac kaldigimizda bilmelerine ragmen kimse bi ekmek alip getirmedi bize ogluma daha bi coplerini gormedim esim bukadar seye ragmen hala ailem yaparim diyosa kendi enayiligi kv bana soktugu laflari soylemiyorum bile

Kaynanadan değilde bide kaynatalardan çekenler var tabi misal ben ;) kaynana gibi çene adamda kaçarak evlendik eşimle tabiki böyle olmasını kimse istemezdi ama Birgün laf arasında konusurlerken duyduğum en zoruma giden ve asla unutmadigim lafı " sanki biz gidip kırmızı çiçekler lemi istedikte aldık kendi çıktı geldi. " Sanki oğlu kacirmamis ben çıkıp gelmisim. Daha ne laflar duydu bu kulaklar allahtan eşim beni hicbizaman ezdirmedi hep arkamda durdu. Zamanla yaptıklarından dolayı smdi öyle kin varki içimde evlerine bile gitmiyorum esimi hicbizaman engellemedim ailesini kotulemedim ama ben gorusmuyorum. O kadar kötü gunlerdiki.. halbuki nolur bu kaynanalar kaynatalar gerçekten kendi kızları gibi gorseler genciz hatamiz olsa da duzeltseler ustunu ortup saygınlıklarını hep korusalar sevilseler.. ama olmuyor işte oğullarını koruyup sevdiklerini sansalarda her iki tarafida kaybediyorlar..

amannn valla bıktırmışlar. etme bulma dünyası ama mutlaka çıkar bi yerlerden.. görümcem evlensin ben o zaman görecem kaynanamı kayınbabamı.. bakalım bana yaptıkları kızlarına yapılınca ne diyecekler.. bende salağım annem ablalarım abim yalvardı evlenme bu çocukla ailesi yüzünden anlaşamazsınız diye.. dinlemedim

Yaklaşık 10 yıldır evliyim.Benim de kayinvalidem evlenip ev kurar kurmaz gelmeye bir başladı her yıl kişi bizde geçirir. Başlarda saygısızlık olmasın diye her söylediğine tamam dedim aldım gezdirdim yedirdim içerdim ama yaranamadım. Bizimki biletini alır öyle müsait misiniz falan umrumda olmaz ben şu gün geliyorum der.Oğlu da annesi gelince eve uğramaz ben kendi evimde bacaklarımı bile uzatamam aman saygısızlık olmasin diye sonuçta gelin yaptı derler.Ben artık bıktım oğluyla mi annesiyle mi evliyim bilmiyorum.Her yıl kış gelecek diye korkar oldum.

Bu topiğe uygun bir yazı buldum biraz önce ailesi yüzünden eşini boşayan bir adamın itirafı ;

-Ben 3 yıl süren bir evliliği biten bir insan olarak, yaşadıklarım belki diğer insanlara faydalı olabilir amacıyla yazıyorum. Görücü usulü evlendim, eşimi annem seçmişti, eşim çok sevecen, sessiz,uyumlu ve sevgi dolu bir insandı, neden böyle oldu bilmiyorum ama, bende onu çok seviyordum, oda beni, Ayrılalı 1 yılı yeni geçti ve ben bunu ilk defa itiraf ediyorum ki, onu çok ama çok özledim, ve şuanda onun yeni bir hayata başladığını bildiğim için geri dönemiyorum, özür dileyemiyorum, hiçbirşey yapamıyorum, giden mutluluğuma arkasından bakıyorum sadece. Çok güzel bir evliliğimiz vardı, eşimle çok güzel anlaşıyorduk aslında, ama aileler araya girdi, daha doğrusu eşimin yaptığı herşeye muhalefet olmayı başarı olarak gören annem devamlı eşime zulmedip, onu üzmeye başlayınca, ve bu konuda eşim bana her dönüp, annen bana bun neden yapıyor? dediğinde, annem haklı dediğim için, eşim devamlı yanlız,savunmasız ve haksız duruma düşürdüm, böylece benm korumam gereken eşimi, mecburen ailesi korumak zorunda kaldı, ve her tartışmada eşimle birlikte ailesini de kırmaya başladım, bana ve anneme çok sabretti, ama ben gözümün önünde olan herhangi bir olayda bile annnemin ne derece haksız olduğunu gördüğüm, bldiğim halde, hep annemi destekledim, ve en son şubat ayında eşim evden üm eşyalarını alarak ayrıldı, ve dava açtı. Tabi annemin siniri bitmedi,bunca yaptığımız eziyetin üstüne birde dava dilekçelerini süsledik, annemizi ve kendimizi haklı gösterdik, tüm suç karşı taraftaydı, çok kötü bir insandı vs. Olmayan şeyler yazıld, olanlar çarpıtıldı, annem kurguladı, biz yazdık, ama tutmadı, eşim benden nafaka ve tazminatla ayrıldı,
sorun şurda ki, o günler de ailem hep yanımdaydı, abilerim destek çıkıyordu, boşa oğlum bu kızı diyorlardı amma velakin, benim eşimin onlara yaptığı hiçbir saygısızlık yada kötülük asla dokunmamıştı, ama hepsi birden sanki yıllarca eşimden dayak yemişler gibi konuşmaya başladılar eşim hakkında, beni yanlız bırakmıyorlardı, hobaaaaa elimizden geleni arkamıza koymuyoruz, iftiralar atıyoruz falan.
Dava yı yine de eşim kazandı, ve boşandık bitti
sonra ne oldu biliyor msunuz
Etrafımda bana o akılları veren ne annem, ne abim, ne kız kardeşim, kimse kalmadı, tek başıma kaldım, borç içinde kaldım, borç isteyecek kimsem yok, halbu ki evliyken kayınpederimden çok borç almıştım, kimse manevi olarak destek çıkmaz oldu, halbu ki eşim bana en zor günlerimde destek verirdi altınlarını verirdi, sevgisin verirdi,……….
Şuanda nasıl pişmnım biliyor mususnuz?
bir daha hayata gelsem, eşimi asla bırakmazdım, anneminde ağzına bakmazdım, kimse eşinizden daha kıymetli değil bunu unutmayın, herkes dış kapının dış mandalı.
Evlilik birliği içinde eğer, eşinizle bir sorun yaşadığınzda, kendi aileneizden bazı insanlar
evet sen haklısın, yapabileceğin hiçbirşey yok, boşan, sen daha iyilerine layıksın, boşver, sen herşeyi yaptın,sende hiç suç yok, bak o suçlu vs…. konuşuyorlarsa, bilin ki o insanlar sizin düşmanınızdır, çünkü hatasız insan olmaz, bir sorun yaşandığı zaman ,insan önce kendi insanına kızar, düzeltebileceklerini düzeltsin diye, yok sen haklısın diyorsa, o insandan sana fayda yok, sonunda yanlız kalan ben oldum, eşim yeni bir hayat kuruyor, çok mutluymuş duydum. içim kan ağlıyor, annemin vicdanı rahat mı acaba çok merak ediyorum, bunu yüzüne hiç vurmadım ama, yuvamı yıktı. ve bunu yaşamış bir insan olarak, bir erkek olarak, eşine sahip çıkamamış bir erkek olarak söylüyorum, bu ülkede kadınlar eşlerinden gördükleri şiddet kadar da kaynana dan görüyorlar ve biz erkekler onları, en kıymetli varlıklarımızı annelerimizden koruyamıyoruz.
Mune Mune galiba bu üye erkek cımbızını al gel ablam

Kulaklarim iyi duymuyor diye eşim annesini beni çanta gibi tasitiyor...
İşitme engellyim karsidaki insanin ne dediği anlamiyorum zorluk cekiyorum millet mizmiz konusuyor bende biraz yuksek sesle konuşurmusun anlamiyorum dedim illa yaninda biri olsun diyor tamam olsun benimde anlamaya ihtiyacim yokmu? İste ben nereye gitsem eşim annesini gönderiyor çanta gibi tasitiyor benim her daim yaninda bu kadin. Offf işitme kaybi olmak ne kadar cok zor ya ben istemiyom yaninda olmasini.. Esinle bu yüzden kavga ediyom ya

Bnde kayinvalidemle yasiyorum sessiz sakin bi insan herkes onu oyle tanir ama kendini bise zanneden insanlardan hicmi hic hazetmiyorum surekli birilerini begenmio hamileligimin ilk zamanları cok zor gecti bulanti kusma vs. Bana o zmnlarda yardimci oldu ama sona dogru artik kizina diyoduki Allah benim yardimcim olsun gibi laflar etti banada dediki bizde hamile olduk ama tek basimaydim evde nasil yaptik ettik bilmem diyodu yani bnmi yanlış anliyorum yoksa cidden lafmi batirio anlam veremedim ama artik cok bunaldim gercekten olan seyleri kendime bile dillendirmiom oyle bıkkınlık var

Back
X