Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

slm kızımın cumartesi doğum günü vardı kendi annem geldi ben de kendi annene tabak takımı kulanmadığım seylerden verdiydim. kayınvelideme de şunları şunları koyuyorum diye sormadığım için geldi ne koyduysam karıştırdı..baktı dedi ben bunları kullanırım niye veriyonuz gibisinden bişiler dedi tabi ben o sinirle anlamadım kocam verdirdi çünkü..neyse o durumu geçtim gitti odasına ağladı benim evim yok gibisinden duygu gösterisi yaptı ilgi çekmeye çalışıyor gibi geldi bana..Ben kayınvalideme bizimle yaşa dedim ama bize ev alınca kendi de aşırı derecede bakımsız kötü bir evde oturuyordu bnde üzüldüm o kötü evde durmasın borçlarını en azından bitirine kadar bizimle yaşa o kötü eve taşındın ama sürekli birşeyi çıkıyor ihtiyacı çıkıyor oraya alma bizimle yaşa birsürü dağınık borçların var bizimle yaşadığın süre içinde hem onları ödersin hemde sonradan çıkmak istersen daha temiz düzgün bir ev bulursun diye davet ettim oda kabul etti. biz onla sürekli birlikte yaşayalım diye bişi demedim ki borçların bitene kadar diye konuştuk.neyse cumartesi günü doğum günü olayı da olunca kayınvalidem de evim yok deyince aglayınca dedikki heralde bizim yanımızda duruyor ama ayrı evde yaşamıyor diye içleniyor direk eşime onu demiş yada bana alındı ama benimle ilgili bişi diyemedi direk bunu söleyince bizde dedik biz elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyoruz bizimle içten yaşasaydı ayrı eve çıkınca kullanırım demezdi dedim ve o anda boşa uğraşıyormuşum dedim kendi kendime ve ben hepten annemden soğudum.demekki dedim bu benim evin içinde yaptığım haraketlerime takacak huzursuzluk olacak..kendi evime gelmek isteyen biri olunca direk kayınvalideme sölüyolar oda bu durumu istiyor herkez bana sorsun herkez başımda pervane olsun kayınvalidem benim sayemde böle tavanlara çıkarıldı benim sayemde herkez sana biz geliyoz anne diye soruyo..Ben bu durumda noluo ya dedim kendi evimde bana sormadan gelip gidiyolar. zaten kayınvalidem de haraketlerinden falan ortalıkta mobese kamerası gibi beniim huzurumumu bozcak böyle dedim. ilerde bir gün çocuğum olursa ben büyük kızıma oda yapmak istiyorum dedim.. ilerde kendi evimize aldığımız oda yaşarsa gelirse bu sefer oda yapamıom çocuğuma diye ona gerilecem yani kısacası kayınvelidem le ilerde ev aldığımız eve gelirse çok sorun yaşarız gibime geliyor dedim kendime teselli verdim gitmeden konuş gelirse git diyemessin dedim eşime. En azından şimdi derki beni bu evde yaşamamı istiolar der ama diğer türlü o evde ben kızıma oda yapacağım zaman ne bilim o evle alakalı planım olduğu zaman bu sefeerde başka ev bul dedimiz de daha kötü olmayacakmı..bunları düşünerek kirada oturduğumuz evde kalmasına karar verdik konuştuk ettik bu seferde siz beni ortada bıraktınız deyip cıktı iki tane oğluma ev aldımda onlara nasıl yardım edecem dedi. zaten bizim eve gelmeden önce kendi başka eve kiraya çıktı ki çocuklarım ev alsın biz evimize çağırmadan öncede kirayadaydı ozman ben büyük oğlumun yanına gidimde diğer çocuklarıma yardım ederim diye kendi söleseydi derdim ki tamam haklı ama biz çağırdık, çağırmadan öncede ev alacaktı diğer oğullarına ve yardım edecekti zaten oğullarıma ev alım diye kiraya çıktı..şimdide yok beni ortada bıraktınız da ben iki oğluma nasıl yardım edecem de bizene nasıl ediosa etsin vala kayınvalidem bizle yaşıyor diye herkeze bol keseden veriyordu.. bizim sayemizde iki oğlu na rahat yardım ediyor onların karıları da bol keseden harcıyor hiç biri demiyorduki gel anne bizle yemek ye demiyordu hep bizim eve çağırıyorduk gelsin yemek yesin tek başına yapmasın diye ama olmuormuş diğer leri uyanık nasıl olsa ailede kim düşse biz kaldırıyoz bu yüzdende kaybettik.kendinin düşündüğü oğulları nasıl geçinecek dediği oğulları nın karıları doğum için özel hastanelere gidiyor bizim sayemizde bakalım kayınvalidem de ev derdine düşünce bol keseden verecekmi. Bizim sayemizde herkez para yüzü görüyor ama biz mutsusuz nİye , oğullarına yardım etsin diye oturuyormuş, biz burda yaşa diyince ortada kalmış nasıl yardım edecekmiş. neyse dedim eşime anne bizimle yeni evimize gelirse dedim beni kaybedersin dedim..bu kadar net dedim..birde onun konuştuğu kişilerle biz küsüz evimize gelip gitmelerini istemiyoz dedi eşim ona, ona da da alınmış. ee istemiyoz napalım ya herkezin görüşüp görüşmek istemediği kişiler aynı olacak diye bişi yok,Yani diyeceğim o ki onun evi ayrı olsun gelen gelsin benim kendi evim olsun sabah kapIyı kitleyip işime geliyim bunu istiyom, ben yarın bir gün kaynanam emekli olunca ben hafta sonu ev temizleyince o yorgunlukla çocuğumla ilgilenemeden hafta içi işe gelicem hiç çocuğumla ilgilenemeden onların dağınıklığını toplayacam geleninini gidenin dağınıkığını toplayacam. ben işdeyken benim evimde kim var kim gelmiş diye düşünmek istemiyom ..bunları düşünerek ayrı ev tutmasını istedik:.hayırlısı diyom artık.

benimde kv ile sorunlarım var madem ki böyle bi konu açıldı içimi dökeyim :( Kv eşime çok düşkün eşim en küçük çocuk olduğundan mıdır nedir bilemiyorum ama eşimde 32 yaşında,sürekli ona ismini sahiplenerek isminin sonuna -umm ekleyerek yani ,yakışıklım vs. otururken elini oğlunun dizine koyup sahiplenmesi gibi şeyler oluyordur ama annedir evlat sevgisi dedim ama geçen gün eşim annesi babası ben yemeğe cıktık,annesi çok konuşkan hiç susmayan bi insandır ve bi konuşma arasında eşimin hayatında ben yokken ki zamanda tanıştırmak istediği kızı bana anlatıp aman bi görsen çok güzel kızdı gibilerinden ballandıra ballandıra masada kızı anlattı :( eşim hemen tepkisini orda gösterdi ,ben bu yaşıma kadar baharımı bekledim sevdim evlendim dedi .Ben çok bozuldum ama belli etmemeye çalıştım o an.
beni üzmek için mi böyle davranıyor yoksa ben mi art niyetli olmaya başladım :(

Merhabalar hanımlar. Bende sanki yokmuş başka gibi gittim ailenin tek çocuğu olan eşimle evlendim. Eşimi çok seviyorum yine onla evlenirdim orası ayrı ama biz kaynana ile beraber oturuyorduk. İlk evlendiginiz zaman oğlumun iç camasitlarinı her gub değiştir derdi. Sanki 40li bebek pişecek. Yaptigim hiç biseyi yemez. Tencere tencere yemek varken gider yine yemek yapardi. Küser 1 ay konuşmazdı. Bazı huylarini biraz biraz degstirdi. En basitini anlatayim eşim bana toka almıştı sadece karına toka alıyorsun bana almiyorsun. Sonuçta ben açık kendine bakan bı kadınım dedi. Ve bana aldığı tokanin aynısını aynı gün kendi kizkardesi almış . Bana kız kardeşim aldı sanki evladım o deyip durdu ama bilseniz herşeyde onu öne atiyor önce ona verelim yok onun durumu boyle. Benim goruncem yok kariyi bana zorla görümce yapnaya çalışıyor. O benim kızım. Her gün istisnasız ona gider evde duup iş yapmaz. Ben anneme giderim bütün evi değiştirir.

bir kayınvalidezedesi de benim kadın sürekli tepemizde ana oğul beraber çalışıyorlar bide her akşam saat 10 da 11'de oğlunu arayıp iki saat muhabbet ediyor ben sabah 6:30 işe gidiyorum akşam 19:30'da işten geliyorum haftasonu bütün gün temizlik yapıyorum hanımefendi oğluyla gelip evde salonda sigara içiyor ben bişey diyince kadıncağız oğlunun evinde sigarada mı içemeyecek oluyor artık o kadar nefret ettim ki yüzünü görmeye tahammülüm yok kocana söyle deseniz evlenmeden önce herşeyimsin bitanemsin diyen insan şimdi annesine ufacık bir laf söylemeyi bırakın imada bulunsam saatlerce kavga ediyor... Allaha havale ediyorum artık.

ilk yazı benden gelsin
Ben evlenince kayınvalidemle yanyana dairelerde oturmak zorunda kaldım
ilk başlarda çok farkedemiyorsunuz
Sonra bi baktım sürekli kaynanamlardayız kahvaltıya çağırıyor ordayız
Akşam yemeğine ordayız taa ki gece yatana kadar evimize gidemiyoruz.
Eve sadece yatmadan yatmaya gidiyoruz.
Eşime dedim ya biz yeni evliyiz evimizde vakit geçirelim
Evliliğimizin ilk günlerinin tadına varalım o da tamam nasıl istersen dedi.
Ama rahat huzur veren yok zırt pırt kapı çalar
gitmesen küserler gece eve gidecek oluruz biraz daha oturun diye ısrar kıyamet
bizim kapı açılsa bizden önce kapıya çıkarlar kim geldi nereye gidiyorsunuz
daha neler neler anlatsam roman olur
evliliğimin 2,5 senesini burnumdan getirdiler.:KK37:
Benimde benim karşılıklı kaynanayla esim bisey getirdiginde kapı deliğinde bakar sorar benim yaşadıklarımı anlatamıyorum o decere kotu

Inanmiyorum ya. Gercekten akil sinirlarim zorlaniyor su an.

Biliyor musun, dusununce utanc verici ama keske uygunsuz vaziyette gorseler.

Iste o zaman gelinler icin milat olur bence :KK1:
Cnm beni uygunsuz gördü de gene gitmedi bakıyor ne yapıyor diye artik esm odadan çıkarmış vee anahtarımı gizlice alnı evden yokken evime giriyor muş çikolatalarım azalınca anladım hemen nende gizli aldim

Az önce konuştuk. Seviyorum kendisini aslında. Yaptıklarında konuştuklarında cidden art niyetli olmadığını düsünüyorum ama son olaylardan sonra eskisi gb olamıyorum. O eskisi gb konuşalım araşalım istiyor ama içimden gelmiyor. Birbirimizi hep alttan alırdık, idare ederdik. Bizim tüm tartışmalarımız görümce yüzünden çıkıyor nedense! Konuşmalarından şunu anliyorum: Görümcem benim yaşadığım hayatı yaşamalı. Herkes mutlu huzurlu olsun istiyorum. Ama beni oglunu hiç yerine koyup o her seyin en iyisine layık ama iyiler kadersiz oluyor ne demek! Bu durumda ben kötü müyüm? Alınganlık falan değil. Tanıstigimizdan beri esime anali kizli 'sen bilmezsin sen anlamazsin' derlerdi. Hep esinin babasi gb olmasını istedi, abisini hic beğenmezdi. Simdi ' abi keske esom senin gb yardimci olsa, soyle olsa boyle olsa " diyor. Babasi gb bir esi var. Suyunu dahi kendisi almaz birak ev cocuk konusunda nerede yardimci olacak. Surekli ' sen benim yerimde olsan ne yaparsin der' gorumcem. Ben o konumda degilim yorum yapmak istemiyorum desem bile zorla laf almaya calisir.
Son olarak sunu anladim" esi surekli onunla beni karşılaştırıyormuş meger. O olsa soyle demezdi oyle ol vs. Son noktayı soyle koydum: ben senin yerinde olsam ve bunlari yasasam o evde durmazdim, o evi de basina yikardim, dedim de artik daha da bir sey demiyor. Yoksa konu cocuklari karşılaştırmaya kadar gelecekti. Zor işler!

Malesef bende aynı durumdayım ayrı oturuyoruz ama neredeyse beraber yaşıyoruz yani kafasına göre gelir ler kalırlar benim evimdeki esyama her şeyimi karışır lar bir kez bile aramaz lar müsait misiniz diye zamansız gelir ler eşimin hatri için bir şey de söylemiyorum mecbur çekiyorum

Back
X