• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanaya nasıl cevap vermeliyim bu durumda?

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
merhaba arkadaslar kendim kafa batlatıp bir cevap bulamadım akıl akıldan üstündür diyip size danışmak istedim birde.
bikaç gün önce nişanlımın yengesi doğum yaptı hastaneye g.olsuna gittik yengesi bebeği emzirdiği için nişanlım aşağıya kantine inmişti bu konusma olurken yanımızda değildi.hastane odası çok küçük olduğundan sadece bir tane koltuk vardı.ordada yengesinin annesi ve kaynanam oturuyodu.yengesinin annesi biraz kaydı gel kızım otur dedi ben ayakata kalmıstım.kaynanam gülerek aman kayma gerek yok bizim amanede kurugöt sığran o dedi.(evet zayıfım ama bu kadar çirkince eleşitirlmeyi hakettiğimi düşünmüyorum.çok bozuldum ama duymazlıktan geldim çünkü donup kaldım ne diyeceğimi bilemedim.zaten sürekli biraz kilo alsan daha güzel olursun falan diyip duruyor ozmnda gülüp gecistiriyorum.aslında cevap vermeyi çok istiyorum ama sinirli bi yapım var dozu ayarlayamam kavga ederiz diye korkuyorum böyle durumlarda nasıl verebilirim arkadaslar?hem tavrımı koymak hemde kötü olmamak istiyorum.
ayrıca birde su sıkıntım var kaynanam sürekli baskalarının gelinlerini kızlarını övüyor bide üstüne dönüp nişanlıma ay gördünmü sen hiç nasıl güzelleşmiş falan diye sorup onaylanmayı bekliyor.bu övgüleri siznir bozma derecesinde yapıyor.mesela gecen hafta bizde kahvaltıdalardı..vefat etmiş bir gelinden bahsediyodu(allah rahmet eylesin)o övdü ben dinledim o övdü ben dinledim tebessüm ettim ne kadar iyimiş falan dedim .ama konuyu uzattıkç.a uzattı sonunada benim gelinlerim onun eline su dökemez diye bagladı.ve ben yine sustum bişey diyemedim.böyle durumlarda nasıl ne gibi cevaplar vermem uygun olur arkadaslar.birde bu olaylar sözler normalmi yoksa benmi çok büyütüyorum yardımlarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden:)

öncelikle kayınvaliden bunları bilerek mi yapıyor yoksa karakteri mi bu onu anlamak lazım canım .eğer bilerekse belkide senin ters bişey söylemeni sonrada haklıyken haksız olmanı bekliyrdur bilerek yapmıyorsa mesela sende şakayla biz iyi değilmiyiz annecim aşkolsun diyebilirsin kilonla ilgili ise nişanlın sorun yapmıyrsa hiç takma çok üstelerse nişanlının adını syleyip o kilo sevmiyrki annecim ki zaten evlenince alırım hele birde hamilelikte kesin alırım vs deyip geçiştirebilirsin ama bence cevap vermek istiyrsan da çok akıllıca ver ki haklıyken haksız olma sabret nişanlını seviyrsan aran iyiyse ondan eminsen sabret nişanlında annesinin kafasında ve annesinden çok etkilenen birisiyse biraz daha düşün ölç biç canım evlendikten sonra çok ama çok daha zor hayat sorunlar dahada artabilir allah korusun

öncelikle kayınvaliden bunları bilerek mi yapıyor yoksa karakteri mi bu onu anlamak lazım canım .eğer bilerekse belkide senin ters bişey söylemeni sonrada haklıyken haksız olmanı bekliyrdur bilerek yapmıyorsa mesela sende şakayla biz iyi değilmiyiz annecim aşkolsun diyebilirsin kilonla ilgili ise nişanlın sorun yapmıyrsa hiç takma çok üstelerse nişanlının adını syleyip o kilo sevmiyrki annecim ki zaten evlenince alırım hele birde hamilelikte kesin alırım vs deyip geçiştirebilirsin ama bence cevap vermek istiyrsan da çok akıllıca ver ki haklıyken haksız olma sabret nişanlını seviyrsan aran iyiyse ondan eminsen sabret nişanlında annesinin kafasında ve annesinden çok etkilenen birisiyse biraz daha düşün ölç biç canım evlendikten sonra çok ama çok daha zor hayat sorunlar dahada artabilir allah korusun

okuduğun ve yorum attığın için teşekkür ederim canım.öncelikle şunu söyliyim elti adayımada aynı şeyleri yapmış kaynanam.o, onun eşi ve nişanlım hepsi düşünmeden konusuyor içinde kötülük olduğundan değil diyolar.yani sorsan bu onun karakteri.ama dikkat etmesi bir durup düşünmesi gerekmezmi.mesele benimde çok sinirli hemen parlayan bir yapım var.ama kötü olmayalım diye kendimi dizginliyorum bir şeklde.ilk zamanlar bende içinde kötülük yoktur bizden büyük sus amanede sus diyordum kendi kendime ama bir yerden sonra insan yeter benimde içimde kötülük yok ama öyle yapmıyorum diye isyan ediyor.gercekten çok zanımı sıkıyor kaynanamın tavır ve konusmaları.onu değiştiremem bu onun karakteri ama en azından tepkimi koyarak hoşlanmadığımı belli edebilirim.ama onuda ben beceremiyorum ya sert bir şeklde uyarırım kavga çıkar yada susarım ortasını beceremiyorum malesef:(

rica ederim ne demek.. zor gerçekten işte sinirlerini dizginleyip tatlı dille konuşabilmen lazım rahatlaman için yani çok ezik kalırsanda iyice tepene çıkar karekterim bu diye yada suratınla belli et istersen belki anlar hatasını öyle dene bazende yada bazen kalbimi çok kırıyorsun anne de yani böyle güzel bi anında konuş bence ..tabi sinirlerinede hakim ol ki daha beter olmasın sonra ..

okuduğun ve yorum attığın için teşekkür ederim canım.öncelikle şunu söyliyim elti adayımada aynı şeyleri yapmış kaynanam.o, onun eşi ve nişanlım hepsi düşünmeden konusuyor içinde kötülük olduğundan değil diyolar.yani sorsan bu onun karakteri.ama dikkat etmesi bir durup düşünmesi gerekmezmi.mesele benimde çok sinirli hemen parlayan bir yapım var.ama kötü olmayalım diye kendimi dizginliyorum bir şeklde.ilk zamanlar bende içinde kötülük yoktur bizden büyük sus amanede sus diyordum kendi kendime ama bir yerden sonra insan yeter benimde içimde kötülük yok ama öyle yapmıyorum diye isyan ediyor.gercekten çok zanımı sıkıyor kaynanamın tavır ve konusmaları.onu değiştiremem bu onun karakteri ama en azından tepkimi koyarak hoşlanmadığımı belli edebilirim.ama onuda ben beceremiyorum ya sert bir şeklde uyarırım kavga çıkar yada susarım ortasını beceremiyorum malesef:(

yine amanede ve yine başkalarının övülmesinden rahatsız olduğu bir konu,amanede sedef yazmayı unutmuşsun galiba:)

Aynı şeyi banada çok söylüyorlardı ilk evli olduğum zamanlarda sürekli çokı zayıf olduğumu ima ediyorlardı.Bende eşime durumu anlatıp böyle durumlarda yooo kilosu bence gayet iyi demesini istedim böylece bir diyen bir daha karışmadı..

Aynı şeyi banada çok söylüyorlardı ilk evli olduğum zamanlarda sürekli çokı zayıf olduğumu ima ediyorlardı.Bende eşime durumu anlatıp böyle durumlarda yooo kilosu bence gayet iyi demesini istedim böylece bir diyen bir daha karışmadı..

tatlım benim nişanlımda sürekli kilosu iyi hem evlenince alır ben yediriyorum ona falan diye gelip sırtımı sıvazlıyor.destek olmaya çalışıyor yani.yada annesi baskalarını övüp onay beklediği zaman ben ne bileyim anne görmedim hatırlamıyorum bile kimden bahsettiğini falan diye geciştirmeye çalışıyor.ama kaynanam bu seferde hatırlatmaya çalışıyor.galiba gercekten anlamıyor kadın ne yaptığının farkına varmıyor.ama o düşünmeden hareket ettiği içinde sürekli baskaları üzülüyor.birşey demezsem hep böyle çekmek zorunda kalıcam onuda ben yapamıyorum

Zor bir durum canım ya, ne deyeceğimi bilemedim.
Benim kendi annem başkalarının kızlarını över durur yıllardır.
Sadece bir kez; farkındamısın begenmediğin kendi eserin diyebilmiştim.
Öyle baktı kaldı uzun uzun. Bir şey diyemedi canım annem benim.
Aslında başkalarını överken niyetleri bize ok atmak değil de,
biraz düşüncesizlik oluyor işte.
Sen de, kayınvalidenin bu sözlerinde sana yollanmış bir mesaj olup
olmadığını sor istersen. Mesajını alamadığını ve kendini kötü hissettiğini
söyleyebilirsin.
Çoğumuzun yaptığı yanlışlardan biri bu sanırım. Çok hoşnut olsak da,
yanıbaşımızdakini övmeyi beceremiyoruz.

nişanlına söyle rahasızlığını annesi sana öyle söylerken
o da ben onu böyle seviyorum ya da benim nişanlımın eline kimse su dökemez
felan desin

merhaba arkadaslar kendim kafa batlatıp bir cevap bulamadım akıl akıldan üstündür diyip size danışmak istedim birde.
bikaç gün önce nişanlımın yengesi doğum yaptı hastaneye g.olsuna gittik yengesi bebeği emzirdiği için nişanlım aşağıya kantine inmişti bu konusma olurken yanımızda değildi.hastane odası çok küçük olduğundan sadece bir tane koltuk vardı.ordada yengesinin annesi ve kaynanam oturuyodu.yengesinin annesi biraz kaydı gel kızım otur dedi ben ayakata kalmıstım.kaynanam gülerek aman kayma gerek yok bizim amanede kurugöt sığran o dedi.(evet zayıfım ama bu kadar çirkince eleşitirlmeyi hakettiğimi düşünmüyorum.çok bozuldum ama duymazlıktan geldim çünkü donup kaldım ne diyeceğimi bilemedim.zaten sürekli biraz kilo alsan daha güzel olursun falan diyip duruyor ozmnda gülüp gecistiriyorum.aslında cevap vermeyi çok istiyorum ama sinirli bi yapım var dozu ayarlayamam kavga ederiz diye korkuyorum böyle durumlarda nasıl verebilirim arkadaslar?hem tavrımı koymak hemde kötü olmamak istiyorum.
ayrıca birde su sıkıntım var kaynanam sürekli baskalarının gelinlerini kızlarını övüyor bide üstüne dönüp nişanlıma ay gördünmü sen hiç nasıl güzelleşmiş falan diye sorup onaylanmayı bekliyor.bu övgüleri siznir bozma derecesinde yapıyor.mesela gecen hafta bizde kahvaltıdalardı..vefat etmiş bir gelinden bahsediyodu(allah rahmet eylesin)o övdü ben dinledim o övdü ben dinledim tebessüm ettim ne kadar iyimiş falan dedim .ama konuyu uzattıkç.a uzattı sonunada benim gelinlerim onun eline su dökemez diye bagladı.ve ben yine sustum bişey diyemedim.böyle durumlarda nasıl ne gibi cevaplar vermem uygun olur arkadaslar.birde bu olaylar sözler normalmi yoksa benmi çok büyütüyorum yardımlarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden:)

bu lafı sölicek samimiyeti nerden bulduki,yoksa ne konuştuğunu bilmeyen birimi?

Zor bir durum canım ya, ne deyeceğimi bilemedim.
Benim kendi annem başkalarının kızlarını över durur yıllardır.
Sadece bir kez; farkındamısın begenmediğin kendi eserin diyebilmiştim.
Öyle baktı kaldı uzun uzun. Bir şey diyemedi canım annem benim.
Aslında başkalarını överken niyetleri bize ok atmak değil de,
biraz düşüncesizlik oluyor işte.
Sen de, kayınvalidenin bu sözlerinde sana yollanmış bir mesaj olup
olmadığını sor istersen. Mesajını alamadığını ve kendini kötü hissettiğini
söyleyebilirsin.
Çoğumuzun yaptığı yanlışlardan biri bu sanırım. Çok hoşnut olsak da,
yanıbaşımızdakini övmeyi beceremiyoruz.

canım haklısın ama benim derdim baskalarını övmesi değil istediği kadar övsün o övüyor ben dinliyorum birşey eksilmiyoya yani.gönlü oluyor muhabbet etmiş oluyoruz.ama o övmekle kalmıyoki bide üstüne benim gelinlerim onun eline su dökemez diyo.insan ister istemez kırılıyor.sürekli kilo al kilo al dyodu takmıodum gülüp geciodum.ama en son elti adayım ve onun annesinin yanında kurugöt dedi bana.o kadar gücendimki.kırıcı oluyor bitryerden sonra tahamülü kalmıyo insanın.

bence cok takma canim.. sana laf dokundurdugunda da sakayla karisik cevap ver

mesela zayif dedigi de aman anecim sisman olsam ne olur bunun yasliligi var valla seker tansiyon kalp sisman insani vuruyor sisman olsan hikhik der giderim maazallah de ( kendisi sismansa ona da gonderme olur hem tatlica)

baskasini ovdugunde de cok sallama takmamaya calis eger seni cileden cikartacak bisey derse de ciddi bi sekilde amaciniz ne de beklemedigi bi tepki ver yani ciddice emin ol geri vites yapar:34:

Son düzenleme:
şişman olmaktansa zayıf olmayı herzaman tercih ederim. benim annemde, kayınvalidemde yada herhangi biri de birilerini övebilir, bence üzerinize alınmayın.... siz saygınızı bozmayın, asla negatif muhattap olmayın...

bu lafı sölicek samimiyeti nerden bulduki,yoksa ne konuştuğunu bilmeyen birimi?

aynen canım ne konustuğunu bilmeyen biri.8 senelik geliniyle gerizekalı manyak falan böyle konusuyor.sonra bide dönüp bana ilerde senlede böyle konuscam alış diye gülüyor.yani samimiyetten yapıyor desem değil.çünkü çok içli dıslı değiliz elimden geldiği kadarıyla güleryüzlü saygılı ama aynı zmnda da mesafeli olmaya çalışıyorum

kocag.. olcagıma kuru g.. olmayı tercıh ederım sen kendı g.. nun bı faydasını gordunmu dıyebılırsın:12:
senı asalamaya kalkıncada bıde ogluna sor memnun olmasa bnı tercıh etmezdı annecım dersın

bence cok takma canim.. sana laf dokundurdugunda da sakayla karisik cevap ver

mesele zayif dedigi de aman anecim sisman olsam ne olur bunun yasliligi var valla seker tansiyon kalp sisman insani vuruyor sisman olsan hikhik der giderim maazallah de ( kendisi sismansa ona da gonderme olur hem tatlica)

baskasini ovdugunde de cok sallama takmamaya calis eger seni cileden cikartacak bisey derse de ciddi bi sekilde amaciniz ne de beklemedigi bi tepki ver yani ciddice emin ol geri vites yapar:34:

benim kaynana geri vites yapmaz canım en basta bir tavrını değiştirip aaa benne dedimki kızım der agresif bir şeklde sonra durdurabilene ask olsun hoppppp amanede saygısız kötü gelin kaynana gözü yaşlı sefkatli ii kalpli anne ..klasik kaynana işte benm kaynanacığım:)

kocag.. olcagıma kuru g.. olmayı tercıh ederım sen kendı g.. nun bı faydasını gordunmu dıyebılırsın:12:
senı asalamaya kalkıncada bıde ogluna sor memnun olmasa bnı tercıh etmezdı annecım dersın

uuuuu tatlım sunu söyleyebilmeyi ne çok isterdim sen bu işi biliyosun:))

tatlım benim nişanlımda sürekli kilosu iyi hem evlenince alır ben yediriyorum ona falan diye gelip sırtımı sıvazlıyor.destek olmaya çalışıyor yani.yada annesi baskalarını övüp onay beklediği zaman ben ne bileyim anne görmedim hatırlamıyorum bile kimden bahsettiğini falan diye geciştirmeye çalışıyor.ama kaynanam bu seferde hatırlatmaya çalışıyor.galiba gercekten anlamıyor kadın ne yaptığının farkına varmıyor.ama o düşünmeden hareket ettiği içinde sürekli baskaları üzülüyor.birşey demezsem hep böyle çekmek zorunda kalıcam onuda ben yapamıyorum

Ben kilomdan memnunum sağlıklıyım fazla kilo her zaman hastalık riskini arttırır de onun aklında kendi kilosu ile ilgili sorular oluşsun.Sana belli etmesede düşünüp durur.Nişanlına da başka kızları övdüğünde nişanlın benim gözüm amaneden başkasını görmüyor anne bana ondan kalanı çirkin göründüğü için dikkatimi çekmemiş desin.:47:

uuuuu tatlım sunu söyleyebilmeyi ne çok isterdim sen bu işi biliyosun:))

tatlılıkla sole sen
kavga gbı degıl
annecım masallh senınkıde pek bı buyuk bı faydası varsa bende benmkını buyuteyım ama kıyafet bulamazsam kulahları degısr z de
ne bılım sakaya sok lafı fazlada muhattap olma o kadınla bellkı hadsız sewıyesız dıger gelını gbı olursun valla

şişman olmaktansa zayıf olmayı herzaman tercih ederim. benim annemde, kayınvalidemde yada herhangi biri de birilerini övebilir, bence üzerinize alınmayın.... siz saygınızı bozmayın, asla negatif muhattap olmayın...

doğru söylüyosun canım benmde zayıflıktan bir şikayetim yok ama insanlar böyle kurug.. diye sıfatlar takınca ister istemez bozuluosun

Back
X