Kaynanayı anlarım da Görümcelere ne oluyor? Dış kapının mandalı

seninle söz yarışına girmem sana sadece gülüyorum biraz büyümen lazım artık yazdığın şeylerde cvp vermicem laf yarışına girmiyorum burda bunlar çocukça dediğim gibi sadece gülüyorum:):):):)sevgiyle kal....

demekki sen seninle aynı görüşü paylaşanlar için açmışsın topiğini eeee ne diyeyimmm
hayırlı uğurlu olsunn Allah sabır versinnn herkeseee...zaten ben seninle söz yarışına girmem mazallah banada kayınvalidene yaptığını yaparsınnn:roflol::roflol:aaaa pardon o okumamış cahil birydii onu ezmeye gücün yeterrrrrrr

çoğu kişi demiş ya öyle gelinlerden uzak tutsun allah bizi
asıl geline zerre kadar değer vermeyen
3 günlük gelin elin karısı tabirini kullanan
insanladan allah uzak tutsun
bide anlayamadığım bişe daha var
dış kapının mandalı lafına çok kızdınız tepki gösterdiniz
madem yanlış bir laf bu
yanlışa neden yanlışla cevap veriyosunuz
dış kapının mandalı yanlış da
elin karısı ....okim oluyor ki lafları çok mu doğru

elin karısı ve o kim oluyor tabiri ben kullanmaadım.3 günlüğünde açıklamasını yapmıştımm okursanız görürüsünzzz...Allahh bizi üniversite okumuşş cahil olmayan insanlarla karşılaştırsın inşşş demekki bu sorunlar hepp okumamışlıktan oluomuşşşş...

ya ben neyi tartıştığınızı anlamadım resmen kim daha dış kağı mandalı onu tartışıyorsunuz aslında arkadaşlar biri demiş görümce dış kapı mandalı öbürü yok görümce kapı içi asıl gelin dış kapı mandalı

benim bildiğim evlenince mandal olmuyorsun aile oluyorsun her ikisi yaklaşım da hatalı fena halde

burda yanlış çok nerden tutsan elinde kalıyor olay zaten kısaca anladığımı yazayım;

1- arkadaşla kayınvalidesi zaten pek iyi değillermiş

2- arkadaş eşi ile kavga edince kayınvalide kavga konusunda teftişe gelmiş ve bunu da belli etmiş arkdaşın sanırım başka konusu da vardı kayınvalide cidden sabır zorlayan bir insan o belli

3- eşiyle zaten gergin olan ve kayınvalidesinin hükmeder halinden herşeye karışmasından hoşlanmayan arkadaş en sonunda patlamış kapuı felan çarpıp kayınvalidesine git demiş

4- kayınvalidesi de burası benim oğlumun evi sen git demiş

5- sonra olayı dutyan görümceler once arkadaşın olaydan habersiz annesini aramış sonra kardeşini doldurmaya başlamış

Allah aşkına bu olayın neresnde mantık var kaldı ki eğri oturun doğru konuşun bu olaylar üçüncü kişiler burnunu sokmasa daha kolay çözülmeyecek miydi mesela;

1- kayınvalide teftişe kalkmasa arkadaş eşiyle barışmayacak mıydı daha çabuk

2- görümceler karışmasa kaynvalide ile arkadaş daha rahat barışmaz mıydı

bu önermelere göre mandalları bulalım isterseniz ki bence mandal lafı hoş değil bunlar artık aile ama öncelikle ilk aile çekirdek aile yani arkadaş ve eşinin ki sonra kayınvalide ve görümceler de katılınca büyük aile oluyor burada da ailelerin iç işine fazla karışmamak gerekir

benim hatalı gördüklerimi de söyleyeyim

1- en büyük hata zaten onda hatta eski deyimle 8/6 kusurlu olan arkadaşın eşi

bir kere en başta evde olanı annesine yetiştirmese kayınvalide ikisinin kavgalı olduğunu nerden bilecek ikincisi eşi müsade etmese görümceleri eişini dolduramaz hani bu şeye benziyor arkadaşım falan arkadaşıma dedikodumu yapmış deyince o katılmasa yapamazdı ona da dikkat et diyoruz ya bu böyle bişi eşi en fazla ikisi de hatalı ben ikisi ile de konuşacağım siz fazla karışmayın dese kızlar da haddini bu kadar aşamazdı

2- kayınvalide çok hatalı kavga ayırmak değil yangına körükle gitmek amaçlı yeni evlilerin arasına girmeye kalkıp gelinin sabrını taşırmayacaktı kayınvalidenin asıl amacı geline göz dağı verip hem oğlunun hem kendisinin gelini ezmesini sağlamak o belli zaten burada bu kadar olay okuduk en baştan okuyun olayı kayınvalide kovulduktan sonrayı değil sadece

3- gelin çok hatalı ne olursa olsun bağırıp çağırıp kapı çarpmamalıydı bunun sabırla ilgisi yok ne olursa olsun eşine de annene de kayınvalidene de bağırmaman gerekir

4- görümcelerin en büyük hatası arkadaşın annesini aramak ilgisi yok konuyla arkadaşlardan biri kız annesi dolduruyordur diyor ama ne görümcelerin elinde ne bizim elimizde buna dair bir veri yok öyle bile olsa en fazla geline kızım annen seni dolduruyor bir otur da düşün demeleri gerekirdi

ayrıca görümceler madem anneyi koruyacaklar o zaman meseleyi gelinle halledecekler kardeşi kışkırtıp gelinin üzerine salmayacaklar

şahsi fikrimi gemnişçe yazayım benim annemin başına böyle bişi gelse ben önce annemi bir paylardım ne işin var kavgalıların arasında diye

sonra gelini paylardım yaşlıya büyüğe nasıl davranacağını nasıl bilmiyorsun diye

ondan sonra da araya girmeye çok meraklıysam olayları ikisinden de dinler gerekirse karşılıklı özür diletir onları barıştırırdım çünkü ne olursa olsun karşılıklı hata var burda kimse kimseden daha kusursuz değil ha barışmak istemediler mi o zaman kardeşimi doldurmak yerine ben de gelinle ilgimi keser anneme de bu sana ders olsun derdim

ama bunun yolu asla ve kata insanalrın arkasından iş çevirmek ilgisiz insanları rahatsız etmek değildir

olaydaki hiç kimse olgun davranmadığı için işler bu hale gelmiş elbette kimse annesine saygısızlık ettirmek istemez ama bunun yolu kardeşin eşini dışlamaya kalkmak gözü kara gemileri yakmak değildir biz nasıl anababa kuzusuysak annemiz bize değerlise gelinler de ana baba kuzusu onların da annesi değerli ve en önemlisi herkesin huzuru önemli

mutnojmed dediklerinde haklisin ammaaa :)
şimdi burada olayı tabiikide tek taraftan dinliyoruz o tarafta kayınvalidesine cahil okumamış diyen biri..evet bu pencereden bakıldığında dediklerin doğru ama öbür pencere nasıl acaba?
şimdi burada kaynanasına cahil gorumcelrine de dış kapının mandali diyen biri de var..
dürüst olalım kimse sütten çıkmış ak kasık değil..kimse kimseye gözünün üstünde kasın var demez kolay kolay..(normal olan hiç bir insan) istisnalardan bahsetmiyorum çünkü anlatılanlara göre o istisna çatlak kaynanalar kadar da değil benim anladığım kadarıyla..
belli ki iki taraf arasında bir çekişme vs var zaten..
kaynana teftişe geldim demiş desin ne olucak?2 gün kalcak 3. gün ben yine o evde kocamla kalicam..
gorumcem esim geldiginde kapıyı acmış öpmüş öpmüş yanına oturmuş opsuun onlar gidince ben zaten öpüp koklarim kocamı bütün gece bizim :))
gorumcelerin gelinin annesi aramasına sadece verilecek cevabım olamaz çünkü o gercekten saçma bı hareket ama iste o da dediğim gibi arada tek taraflı bir problem olduğunu sanmıyorum..gorumceler belli ki bir seyin acısını çıkarmaya misilleme yapmaya çalışmışlar doğru mu değil ama bu hareketlerinin oncesi olduğu düşüncesindeyim..daha dogrusu bütün bu olanların...

elin karısı ve o kim oluyor tabiri ben kullanmaadım.3 günlüğünde açıklamasını yapmıştımm okursanız görürüsünzzz...Allahh bizi üniversite okumuşş cahil olmayan insanlarla karşılaştırsın inşşş demekki bu sorunlar hepp okumamışlıktan oluomuşşşş...

terbiyesizliğin lüzumu yok.ilk önce kelimelerinize dikkat edin.
sizn düşüncelerinizi paylaşmayan insanlara verdiğiniz tepki hemen hakaret etmek miş demekki
ozaman burdaki gelin hanımlara dilini bile uzatma kötü kaynanaya düşsen bırak evden kovmayı kimbilir neler yaparsın allah yardım etsin eşin olacak kişinin ailesine.
ayrıca
sizin adınızı kullanmışmıyım????
hayır.
sizden alıntı mı yapmışım el kızı dediniz diye????
hayır.
neden her yazdığımı kendi üzerinize alınıyosunuz???
genelleme yaptım ben şahsi bişe demedim.dikkatle okumanızı tavsiye ederim
üniversite okumuş cahil olmayan

okumayı iyi becerebilen şahıs.

terbiyesizliğin lüzumu yok.ilk önce kelimelerinize dikkat edin.
sizn düşüncelerinizi paylaşmayan insanlara verdiğiniz tepki hemen hakaret etmek miş demekki
ozaman burdaki gelin hanımlara dilini bile uzatma kötü kaynanaya düşsen bırak evden kovmayı kimbilir neler yaparsın allah yardım etsin eşin olacak kişinin ailesine.
ayrıca
sizin adınızı kullanmışmıyım????
hayır.
sizden alıntı mı yapmışım el kızı dediniz diye????
hayır.
neden her yazdığımı kendi üzerinize alınıyosunuz???
genelleme yaptım ben şahsi bişe demedim.dikkatle okumanızı tavsiye ederim
üniversite okumuş cahil olmayan

okumayı iyi becerebilen şahıs.

terbiyeyi ben senden mi öğrencem DıL UZATMA TABıRıNı KULLANAN ıNSAN ÖNCE KENDı TERBıYELı OLMASI GEREKıYOR..SıZ NASIL SıZıNLE AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞMAYAN ıNSANLARA CVP VERıOSANIZ BENDE DÜŞÜNDÜKLERıMı SÖYLÜYORUM...BEN DıLıMıı UZATMIYORUM AMA SEN BANA DıLıNı UZATMIŞ OLUYOSUN..BENıM KAYINVALıDEMLE OLAYIN NE ALAKSI VAR ANLAYAMADIM BENıMLE NE ALAKASI VAR.BEN ÜNV MEZUNUYUM KAYINVALıDEM YAZMAYI BıLE BıLMEYEN BıR ıNSAN YAZAN BEN DEĞıLıM .VALLAA BURDA EVıNDEN KOVAN VE ONU BURDADA DESTEKLEYEN ıNSANLARIN ALLAH YARDIM ETSıN KAYINVALıDESıNE VEEEEEE EŞLERıNE...

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR ÖZELLKLE BEKAR ARKDAŞLARIM ÖYLE ŞEYLERYAZMIŞSINIZ Kı SANKı SıNıRLERıNıZ ALINMIŞ GURURUNUZ YOK VE OLAYLARA TEPKıSıZSıNıZ BAKIN BıR GÜN KALDI KAYINVALıDEM DENETLEMEK ıÇıN YANı ıKıNCı ÜÇNCÜ GÜN KALMAYA NE GEREK VAR ZATEN ÇOK SıNıRLENMıŞM DAHA BENı DELı ETMEK ıÇıN YAPIYO Bı GÜN ÖNCESıNDE DEDıM GEL EVıMDE HER ZAMAN KAL BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERıN VAR AMA BÖYLE DENETLEMK ıÇıN DEĞıL YANLIŞ ANLAMYIN BU KADIN OKUMA YAZMABıLE BıLıMıYOR BEN ÜNıVERSTE MEZUNYUM BU AŞAĞILAMAK ıÇıN SÖYLEMıYORUM YANLIŞ ANLAMYIN BAKIN BENıM KAYINVALıDEM BENı MECBUR ETTı NAMUSUMA BıLE LAF ETTı BEN OĞLUYLA ORDA BURDA KIRIŞTIRMIŞIM BÜTÜN AKRABALARI BENıM HAKKIMDA KONUŞUYOMUŞ ÖYLE BıRı OLSAM ZORUMA GıTMEZ BEN BıRAZ DAHA ONLARA GÖRE RAHAT YETıŞTıM ONLAR KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAZLAR YANı PATLADIM ŞıMDı BUNLARI YAZARKEN BıLE SıNıRLENıYORUM NE YAŞADIĞIMI BıLMEDEN ATIP TUTUYORSUNUZ SıZ BENıM YERıMDE OLSANIZ DIŞ KAPININ MANdalı DEĞıL KÜFÜR BıLE YAZARDINIZ.
HAYATTA EN ZOR CEHALETLE CAHıL ıNSANLARLA BıR ARADA YAŞAMAKMIŞ EVELNMEDEN ÖNCE ÇOK TANIMIYODUM EŞıMLE BAŞKA ŞEHıRDE ÇALIŞYODUK....
YANı BÜYÜK KONUŞMAYIN HıÇ Bı ZAMAN....
YıNE DE ıYı YADA KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEMıSıNZ SıZıN DÜŞÜNCENıZ SAYGI DUYARIM...

arkdaşlar yazdıklarımdan alıntı yaptım yanlış anlaşılmasın diyorum kayınvaldiemin okuma yazma bilemedği konusunda aşağılamak değil benmi niyetim.....

hakikaten kim nereye isterse oraya çekiyor arkadaşlarr nolduu bu siteye noluyorrrrrr bizler paylaşmak hatalarımızı dogrularımızı bilmek adına;dostluk paylaşım adına burdaydık şimdiyse saygısızlıklar kırıcılıklar baş göstermişşşşş lütfen arkadaşlar birbirimizi anlayarak alay etmeden aşalamadan saygısızlıga saygısızlıkla cevap vermeden toparlanalım derim.......:)))) hepimiz hata yaparız unutmayalım :)

ben zaten burda bi cvp verirken dedimkii önemli olan İNSAN olsunnn herkeste hertürlüsü varrrdırrrrr.... dedimmm bide çok merak ettim acaba abileri red etcek kadar sizden neden nefret ediyorlarrrr keşke bunuda yazsaydınız bunuda bidaha unutmazdımmmm güzelimmm

senin ne demek istediğini anlıyorum,belden aşağı vurmak istiyosun,tarzın çok çirkin ve yanlış...
işte senin gibi olduğu için görümcemlerle anlaşamadım,eşim de sonunda beni koruduğu için onlarla arası açıldı ve benden nefret ettiler.
daha da detaylı öğrenmek istiyosan açtığım geçmiş topiclere bak,belki az da olsa yüzün kızarır:)))

Ayy Biy!... benim görümce için söylediklerimi de kendi üzerine alıp cevap verdin, başka arkadaşların yazılarını da kendi üzerine alıp cevap veriyorsun, sen bu arkadaşın görümcesi olmayasın CADIARZU hamilesin hassas dönemindesin seni üzmek istemem, herkes fikrini söyledi geçti, hakikaten çok uzattın, taktın bir "git" lafına onun üzerinden çalıp duruyorsun, kimse kimseyi kolay kolay evinden kovmaz, sürekli üzerine gelen beynini didikleyen biri kendi öz annesi olsa sinirlenip git başımdan der yani... sinirler yatışınca da özrünü diler geçer gider

burada hem siz görümcenize dış kapının dış mandalı demekle hatalısınız...
hem görümceleriniz yaptıkları terbiyesizliklerle hatalı...
o yüzden kendinize zeytinyağ gibi üstte göremezsiniz....:kızgın:

ARKADAŞLAR ÖZELLKLE BEKAR ARKDAŞLARIM ÖYLE ŞEYLERYAZMIŞSINIZ Kİ SANKİ SİNİRLERİNİZ ALINMIŞ GURURUNUZ YOK VE OLAYLARA TEPKİSİZSİNİZ BAKIN BİR GÜN KALDI KAYINVALİDEM DENETLEMEK İÇİN YANİ İKİNCİ ÜÇNCÜ GÜN KALMAYA NE GEREK VAR ZATEN ÇOK SİNİRLENMİŞM DAHA BENİ DELİ ETMEK İÇİN YAPIYO Bİ GÜN ÖNCESİNDE DEDİM GEL EVİMDE HER ZAMAN KAL BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VAR AMA BÖYLE DENETLEMK İÇİN DEĞİL YANLIŞ ANLAMYIN BU KADIN OKUMA YAZMABİLE BİLİMİYOR BEN ÜNİVERSTE MEZUNYUM BU AŞAĞILAMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM YANLIŞ ANLAMYIN BAKIN BENİM KAYINVALİDEM BENİ MECBUR ETTİ NAMUSUMA BİLE LAF ETTİ BEN OĞLUYLA ORDA BURDA KIRIŞTIRMIŞIM BÜTÜN AKRABALARI BENİM HAKKIMDA KONUŞUYOMUŞ ÖYLE BİRİ OLSAM ZORUMA GİTMEZ BEN BİRAZ DAHA ONLARA GÖRE RAHAT YETİŞTİM ONLAR KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAZLAR YANİ PATLADIM ŞİMDİ BUNLARI YAZARKEN BİLE SİNİRLENİYORUM NE YAŞADIĞIMI BİLMEDEN ATIP TUTUYORSUNUZ SİZ BENİM YERİMDE OLSANIZ DIŞ KAPININ MANdalı DEĞİL KÜFÜR BİLE YAZARDINIZ.
HAYATTA EN ZOR CEHALETLE CAHİL İNSANLARLA BİR ARADA YAŞAMAKMIŞ EVELNMEDEN ÖNCE ÇOK TANIMIYODUM EŞİMLE BAŞKA ŞEHİRDE ÇALIŞYODUK....
YANİ BÜYÜK KONUŞMAYIN HİÇ Bİ ZAMAN....
YİNE DE İYİ YADA KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEMİSİNZ SİZİN DÜŞÜNCENİZ SAYGI DUYARIM...
bekarım ve cevap verıcem!..
oncelıkle forum kurallarına haykırıdır buyuk harf le yazmak..
sinirlerım alınmadı alınmazda..
duygularım ıse cok fazla kullanmam cunku ınsanı yanıltır..mantık daha ıyı olur herdaım..
cunku hepımız ınsanız herkesın dusuncesı bır olcak dıye bısı yokkı sız konu actınız ve yorumlar yapıldı nedır sımdı bu tepkınız sız haklısınız denmedı ıcınmı?..
kaynananız cahıl bunları yapmıs sız unıversıte mezunusunuz bunları yazdınız ne farkınız kaldıkı..:delphin:

Ben tam tersi anladım.Sanki önce kaynanası teftişe geldim demiş kovmuş.Sonra gelin de sen git demiş gibi

ARKDAŞLAR ARTIK YEMıN EDECEĞıM ÇÜNKÜ HERKES ANLAMAK ıSTEDıĞı GıB ANLIYO AYNEN PAMUKŞEKERı ARKDAŞIMN DEDıĞı GıB OLDU BEN BURDA KALICAM 3-4 GÜN BAKALIM NASIL GEÇıNıYORMUNUZ. O GÜNDE GÖRÜMCLERıMLE BERABER GELMıŞLER GÖRÜMCENıN ÇOCUKLARI FALAN BU KALICAM DEDı Bı ŞEY DEMEDıM AMA GÖRÜMCELERıM GıTTı AMA BEN ŞUNU BEKLERDıM ANNESı YAŞLI SONUÇTA BıRı EVLı EVLıLĞıN NE OLDUĞUNU BıLıYOR ANNE BIRAK KARDEŞıMLE GELıNıMıZ KENDıLERı SORUNLARINI HALLETSıNLER SEN KARŞIMA SONRADA OLAYI GÖRMEDEN ANNESıNıN ÜZTÜNE EKLEYıP EKLEYıP ANLATMALARIYLA ANNEMı ARIYOLAR EŞıM BıZZAT ŞAHıT OMUŞ KAYINVALıDEMNDE ÜZERıNE BıN EKLEMıŞ ANLATMIŞ HERKESE YOK ARAYIP GÖRÜMCELERıM VıCDAN YAPALR ANNEMıN ÖLECEK YATAKLARDA NEDıR BU YA BENı KINAYANLARA ALLAH SıZE DE YAŞATSIN DıYECEM AMA ALLAH DÜŞMANIM I BıEL YAŞATMASIN.....
BANA ıFTRALA ATIP NAMUSUMA LAF SÖYLEYENLERE CANIMIN ıÇı DıYEMEM DIŞ KAPININ MANDALI HATTA BENıM ıÇıN YOLDAN GEÇEN YABANCILAR ARTIK ONLAR BANA...
KOVMA MESELESıNE DE GELıNCE ÖYLE DEYıNCE ÇOK SıNıRLENDıM AMA GıTTıM YATAĞA YATTIM BAKTIM EŞıME DıYORUM HEMEN GıTTı YATTI NE BıÇıM KIZ BU EŞıME DERT YANIYO DıER GÜNDE BıRKTı BıRıKTı YATAK ODAMA GıRERKEN KAPIYI ÇARPTIM SONRA KENDıSı KONUŞTU KONUŞTU NAMUSUMNSAN BAŞLADI ALıEME BEN KOVMAK AMACIYLA DEĞıL GıT BAŞIMDAN YETER DEDıM............

bakın işte sizinle anlaşamadığımız nokta bu. buraya "görümcelerim dış kapının mandalı" demenizle dış kapı mandalı olmuyorlar. onlar şu an da ailenizden biri, gerek evinizin içinde gerekse abinizin yanında...
buraya böyle yazmak, buradaki görümcelerin sinirlenmesinden başka birşeye yaramaz malesef.
ya eşinizin ailesini kendinizce minimalize edeceksiniz ya da buraya 70.000 tane konu açacaksınız, ama yaşayan ve sıkıntıyı çeken sizsiniz, biz buradan ne kadar yardımcı olabiliriz ki??
size naçizane tavsiyem, o sizin anlaşıp anlaşamadığınızı denetlemek için geldiyse ve eşinizle konuşacaklarınız özelse dışarıda bir yemeğe gidin. o evde otursun, eve döndüğünüzde herşey yoluna girmiş olsun ki arkanızdan konuşacak birşey bulamasın...
diğer konularınızı da okudum. görümcelerinizi bu kadar takarsanız hayatı kendinize zindan edersiniz. size de yazık. bırakın arada geldiklerinde abisinin işlerini yapsınlar, peşinde olsunlar. sonuçta abisi o. hiç takmayın, dinlenin sizde birkaç saat. akşam nasıl olsa yine berabersiniz...

dediğim gibi, k.validenizin yaptığı hoş değil, ama ona dışldığınızı hissettirerek, eline koz veriyorsunuz. bence dediklerimi bir kere düşünün yerimseniben

bakın işte sizinle anlaşamadığımız nokta bu. buraya "görümcelerim dış kapının mandalı" demenizle dış kapı mandalı olmuyorlar. onlar şu an da ailenizden biri, gerek evinizin içinde gerekse abinizin yanında...
buraya böyle yazmak, buradaki görümcelerin sinirlenmesinden başka birşeye yaramaz malesef.
ya eşinizin ailesini kendinizce minimalize edeceksiniz ya da buraya 70.000 tane konu açacaksınız, ama yaşayan ve sıkıntıyı çeken sizsiniz, biz buradan ne kadar yardımcı olabiliriz ki??
size naçizane tavsiyem, o sizin anlaşıp anlaşamadığınızı denetlemek için geldiyse ve eşinizle konuşacaklarınız özelse dışarıda bir yemeğe gidin. o evde otursun, eve döndüğünüzde herşey yoluna girmiş olsun ki arkanızdan konuşacak birşey bulamasın...
diğer konularınızı da okudum. görümcelerinizi bu kadar takarsanız hayatı kendinize zindan edersiniz. size de yazık. bırakın arada geldiklerinde abisinin işlerini yapsınlar, peşinde olsunlar. sonuçta abisi o. hiç takmayın, dinlenin sizde birkaç saat. akşam nasıl olsa yine berabersiniz...

dediğim gibi, k.validenizin yaptığı hoş değil, ama ona dışldığınızı hissettirerek, eline koz veriyorsunuz. bence dediklerimi bir kere düşünün yerimseniben

alkisalkisalkis
Hakikaten içim acıdı, bu konularda bir sürü konu açıyor belli ki geçinemiyor anlaşamıyor...

Feryalcan madem bu kadar sorun yaşıyorsun seni anlamıyorlar o zaman biraz uzak bir yere taşınsanız konularına bakınca mesafe koymanda yarar olacağını düşünüyorum, kavga gürültü olmaz hiç değilse, sürekli eşin de sizin aranızda kalıyordur, herkese yazık yani :teselli:

bilmiyorum belkide biz farklı gördük yetiştik diye ben burada büyük bir sorun göremiyorum..bekar oldugum için annemle babami düşünüyorum..annemin babaannemle iliskisini..yani bahsi gecen kisiler abi-kardes,anne-oğul,gorumce-gelin,kaynana-gelin..biz küçükken Pazar günleri babaanneye gidilirdi hatta mümkünse ctesiden gidilip kalinirdi,babaannem bize gelirdi,halamlar babamin etrafında fir donerdi,babaannem babama asla ama asla laf soyletmezdi,bize de gelirdi,anneme de teftişe geldim derdi..hala daha halamlar babamin etrafında fir doner hala daha babaannem babama laf söyletmez..ama bu kadar seyin icinde annem babaanneme asiktir babaannem de anneme..
sanırım bizlerin,yani geclerin,tahammül sınırları kalmadı..benim dedemin anneme evlenirken söylediği bir laf; eğer kaynanana saygısızlık yaparsan ilk Tokat'ı benden yersin,olmuş..
kaynanam gorumcem benim namusuma benim aileme laf söylemediği sürece,teftişe mı gelmiş,kocamın etrafında fir mı donmuş..yani yapsınlar haklaridir biri annesi biri kardesi..abuk subuk tanımadığım insanlar degillerki,hem bugün evimdeler yarın gidecekler birliktede yaşamıyorsunuz..bu kadar niye büyüyüp kendinizi bu kadar sıkıyorsunuz inan anlamıyorum..Allah a şükür gerizekali da değilim,anlama problemimde yok..ama bu kadar buyutulcek bir şey görmüyorum..biraz saygı göstermek gerekiyor yeri geldi mı dişimi sıkarım ama yinede beni teftişe geldigini söyleyen kaynanama laf söylemem,söyleyemem ben veya gorumcelerim esimin yanına oturdu öptü vs diye yine ağzımı acmam açamam..bizde böyleydi,annemlerde yani belki de o yüzden bana bunlar normal geliyor..

ben zaten burda bi cvp verirken dedimkii önemli olan İNSAN olsunnn herkeste hertürlüsü varrrdırrrrr.... dedimmm bide çok merak ettim acaba abileri red etcek kadar sizden neden nefret ediyorlarrrr keşke bunuda yazsaydınız bunuda bidaha unutmazdımmmm güzelimmm

senin ne demek istediğini anlıyorum,belden aşağı vurmak istiyosun,tarzın çok çirkin ve yanlış...
işte senin gibi olduğu için görümcemlerle anlaşamadım,eşim de sonunda beni koruduğu için onlarla arası açıldı ve benden nefret ettiler.
daha da detaylı öğrenmek istiyosan açtığım geçmiş topiclere bak,belki az da olsa yüzün kızarır:)))[/QUOTE

hangi msjımdan anladınız anlayamadımm belden aşağı vurduğumu??siz galiba herşeyi belden aşağı anlıyorsunz___yüzümün kızarmasına gelince kayınvalidesine bunları yapmayı onaylayan zihniyet kızarmıyosa benm hiç kızarmaz....

Ayy Biy!... benim görümce için söylediklerimi de kendi üzerine alıp cevap verdin, başka arkadaşların yazılarını da kendi üzerine alıp cevap veriyorsun, sen bu arkadaşın görümcesi olmayasın CADIARZU hamilesin hassas dönemindesin seni üzmek istemem, herkes fikrini söyledi geçti, hakikaten çok uzattın, taktın bir "git" lafına onun üzerinden çalıp duruyorsun, kimse kimseyi kolay kolay evinden kovmaz, sürekli üzerine gelen beynini didikleyen biri kendi öz annesi olsa sinirlenip git başımdan der yani... sinirler yatışınca da özrünü diler geçer gider

pardon başkasıyla karıştırdınz galiba ne hamilesii.... ben takmadım her yazdığma cvp atılınca şuan olduğu gibi cvp yazmak zorunda kaldımm...lütfen bişey yazmayın bende düşündüğüm şeyi cvp şeklinde yazmak zorunda kalmayım.....bu olayda sadece gite takmadımm zaten 1 değil 1000 tane olay var.....

Back
X