Kaynım için kredi çekmemi istediler..

aynen burda bize anlattığın gibi anlat eşine de ya, bizim çok mu paramız vardı bilezikleri verdik de :s bana olan borçları için bana kredi çektiriyorlar saçma değil mi de, kredi öder gibi taksitle bana ödesinler de... ne geniş bir aileymiş bu yahu kızının ihtiyacı var kızı niye çekmiyor anlamadım ki :s

arkadaşlar dün akşam eşimin suratı beş karıştı..didiştik durduk..en sonunda çekmezsen çekme dedi..galiba onu görümcemin borcu için sıkıştırıyorlar..verecek durumda olmayınca bu teklifi değerlendirelim dedi sanırım ama yemezzzz..
ayrıca hani o borç sizin şerefinidir demiş ya bir arkadaş..o borcun nasıl olduğunu anlatayımda ona göre karar verelim..görümcemin eşi bir kantin işletiyordu..eşime devretmeyi teklif etti..ikinci bir dükkanı daha vardı yetişemiyorum diye..eşimde düşündü kabul etti..kredi çekerek kantii üstüne aldı..ama 3000 lira yetmedi..çalışmaya başlayınca öderiz dedi..anlaştılar..gel gör ki bu enişte anahtarı teslim etmeden önce dükkandaki malları diğer dükkana götür son kullanma tarihi geçmiş mallarıda kantine yığ..sonra anahtarı eşime verdi..ama eşim tabii o malları satamadı..düşünün ilk gün hayırlı olsuna gitik..çocuğumuzun eline verecek bişey bulamadı..tabii sıfırdan bir dünya mal aldı..eniştesine de sen bana bunu yaptın ben kalan parayı ödemem dedi..sesi çıkmadı çünkü suçluydu..
ama zaman geçip paraya sıkışınca bu parayı gündeme getirdi..yine kardeşini boşarım bilmem ne..eşim hasba çıksın..veriirm dedi..ama abimden para geldiği zaman diye belirtmiş.

Allahım deli edecekler bunlar beni..eşimin yanına gitmiştim kayınpederin dükkanına..herkeste bir tavır selam almamalar...resmen psikolojik baskı yapıyorlar..eşim desen aynı...

Allahım deli edecekler bunlar beni..eşimin yanına gitmiştim kayınpederin dükkanına..herkeste bir tavır selam almamalar...resmen psikolojik baskı yapıyorlar..eşim desen aynı...

hiiiiiiiiiiiccccccccccc aldiris etmeyin....... nereye kadar bunu yapabilirler ki ya da diyelim yaptilar, ne kaybedeceksiniz.....

birak yapsinlar.sende onlara psikolejik baski yap.sen mecbur degilsin onlara kredi cekmeye. valla hic tinlama bile :34:

Sizde umursamayın yaptıklarını.
Böylece ne yaparlarsa yapsınlar çekmeyeceğinizi anlamış olurlar.
Siz suç işlemediniz.
Onlarsize tavır alıyorlarsa siz de onlara alın.

aslında dert etmeyeceğimde eşimde onlar gibi düşünüyor..bana güvenmiyor musun diyip duruyor...ona güvendim de bozdurdum altınları ama şimdi yine onların arkasında...bu altın olayından sonra daha bir kenetlenmiştik birbirize..hiçbir problemimiz yoktu...geçenlerde annesi ve ablalarıyla sözde benim için konuştu(hani dikkatli olun..böyle böyle durumlar olmasın bir daha diye..lafınızı bilin diye)o gün ne dedilerse değişti adam yine bana cephe alıyor..:43::43:bakalım şimdi y,ne çıkışta dükkana çağırıyor...bunun altından ne çıkacak..ama asla pes etmeye niyetim yok...:20::20:

aslında dert etmeyeceğimde eşimde onlar gibi düşünüyor..bana güvenmiyor musun diyip duruyor...ona güvendim de bozdurdum altınları ama şimdi yine onların arkasında...bu altın olayından sonra daha bir kenetlenmiştik birbirize..hiçbir problemimiz yoktu...geçenlerde annesi ve ablalarıyla sözde benim için konuştu(hani dikkatli olun..böyle böyle durumlar olmasın bir daha diye..lafınızı bilin diye)o gün ne dedilerse değişti adam yine bana cephe alıyor..:43::43:bakalım şimdi y,ne çıkışta dükkana çağırıyor...bunun altından ne çıkacak..ama asla pes etmeye niyetim yok...:20::20:

Etmeyin gerçekten de. Size mi güvenmişler bu borçları yaparken. Sizin çekecek durumunuz olmasaymış napacaklarmış ayrıca.
Hepsinin de kredileri tükenmiş. Sizinkini de tüketmelerine izinv ermeyin.
Ama bunu yaparken soğukkanlı olun. Asla bir tartışmaya sebep vermeyin. Onlar kavga çıkarırlarsa da ne olursa olsun sakinliğinizi korumaya çalışın.
Sinirlerinize hakim olamazsanız, telafi edemeyeceğiniz sözler çıkabilir ağzınızdan

Son düzenleme:
Etmeyin gerçekten de. Size mi güvenmişler bu borçları yaparken. Sizin çekecek durumunuz olmasaymış napacaklarmış ayrıcab
Hepsinin de kredileri tükenmiş. Sizinkini de tüketmelerine izinv ermeyin.
Ama bunu yaparken soğukkanlı olun. Asla bir tartışmaya sebep vermeyin. Onlar kavga çıkarırlarsa da ne olursa olsun sakinliğinizi korumaya çalışın.
Sinirlerinize hakim olamazsanız, telafi edemeyeceğiniz sözler çıkabilir ağzınızdan

zaten bu yüzden sesimi çıkaramıyorum..ben çok neşeli hayat dolu biriyimdir ama sinirlendiğim zaman çok kötğ olurum..hakılıyken haksız duruma düşerim diye korkuyorum..zeytinyağı gibi üste çıkıverirler..olan bana olur..
:20:

zaten bu yüzden sesimi çıkaramıyorum..ben çok neşeli hayat dolu biriyimdir ama sinirlendiğim zaman çok kötğ olurum..hakılıyken haksız duruma düşerim diye korkuyorum..zeytinyağı gibi üste çıkıverirler..olan bana olur..
:20:

Ya sabır deyin içinizden. Duymamaya çalışın.
Çok cevap vermekten kaçının. ve açıklamalar yapmaktan.
Bunu yapamam deyin kestirin atın.

kayınvalideniz kendi kızına kıyıp kredi çektirmiyor ama kayınpederiniz sizden çekmenizi istiyor doğru anladım dimi.

hem de kendi paranızı almanız için kredi çekiyorsunuz.

ben sizin yerinizde olsam tamam krediyi çekeceğim diyip bankadan bir tanıdık ayarlarım ve malesef kredi onaylanmıyor dedirtirim. o zaman hem eşinizi hem onları kırmazsınız hem de kredi çekmemiş olursunuz.
zaten artık maaşlar bankaya yattığı için genelde işveren bordroda maaşları eksik gösteriyor maaşım krediyi çekmeye yetmiyor gayet mantıklı bir bahane olabilir.

sizin yaşadıklarınızın aynısını bende yıllardır yaşıyorum.eşimin abisinin borçları için krediler çektik.yıllarca onların borcunu ödedik.ve hala verdiğimiz paraları alamadık.senet falan yapmadık eşim abisine çok güveniyordu halada güveniyorya ?bence siz eşinizle kesin bir dille konuşun onlar için kredi çekmek istemediğinizi anlatın.kendimi çok kötü hissettim.biz kaynıma çok güvenmiştik ama o bizi yıllarca kandırdı.karar sizin ama ben olsam o krediyi çekmezdim.Allah yardımcınız olsun

kayınvalideniz kendi kızına kıyıp kredi çektirmiyor ama kayınpederiniz sizden çekmenizi istiyor doğru anladım dimi.

hem de kendi paranızı almanız için kredi çekiyorsunuz.

ben sizin yerinizde olsam tamam krediyi çekeceğim diyip bankadan bir tanıdık ayarlarım ve malesef kredi onaylanmıyor dedirtirim. o zaman hem eşinizi hem onları kırmazsınız hem de kredi çekmemiş olursunuz.
zaten artık maaşlar bankaya yattığı için genelde işveren bordroda maaşları eksik gösteriyor maaşım krediyi çekmeye yetmiyor gayet mantıklı bir bahane olabilir.

memurum ve şimdiye kadar hiçbir kredi çekmedim borcumda yok..istesem 100 milyarı bile 2 günde çekerim..bunu onlarda bliyor...hem küçük bir yerde oturuyoruz bir bankaya öyle söyletsem diğerine gidelim derler..banka müdürleri hep tanıdık..eşimle hala gerginiz..bakalım nereye kadar sürecek bu durum..kayınvalideme de gitmedim 15 gündür...yüzlerini göresim yok..

sizin yaşadıklarınızın aynısını bende yıllardır yaşıyorum.eşimin abisinin borçları için krediler çektik.yıllarca onların borcunu ödedik.ve hala verdiğimiz paraları alamadık.senet falan yapmadık eşim abisine çok güveniyordu halada güveniyorya ?bence siz eşinizle kesin bir dille konuşun onlar için kredi çekmek istemediğinizi anlatın.kendimi çok kötü hissettim.biz kaynıma çok güvenmiştik ama o bizi yıllarca kandırdı.karar sizin ama ben olsam o krediyi çekmezdim.Allah yardımcınız olsun

evet akıllanmıyorlar benin eşimde sürekli bugün aynı şey olsa yine çekerdim deyip beni deli ediyor..ama söz konusu bizim ailemiz olsa hiç durmaz çeneleri...:52::52:

memurum ve şimdiye kadar hiçbir kredi çekmedim borcumda yok..istesem 100 milyarı bile 2 günde çekerim..bunu onlarda bliyor...hem küçük bir yerde oturuyoruz bir bankaya öyle söyletsem diğerine gidelim derler..banka müdürleri hep tanıdık..eşimle hala gerginiz..bakalım nereye kadar sürecek bu durum..kayınvalideme de gitmedim 15 gündür...yüzlerini göresim yok..

Zaten kandırmanıza gerek yok. Zorla yaptıracak değiller ya. Çok ayıp bunun için size baskı kurulması.
Çekmek istememek sizin hakkınız. Mecbur da değilsiniz

Back
X