Kaynım okul için yanımızda kalıyor

ay okuyanları bi yere kadar anlarımda çalışıpta neden kardeşini evinde kalırsın ki, şahsen ben abimin yada ablamın evinde kalıyor olsam kesinlikle rahat edemem
okuyanları anlarım dedim ama o da yaşı küçükse yani 17-18 yaşında falansa, daha büyükler hem okuyup hem çalışabilir, şu okuyorum deyip sadece okula gidip bi köşeye çekilenleri anlamıyorum
:umursamaz:

Son düzenleme:
Vallaha 5 senede az uz bir zaman degil yani....benneyaptımki

Hadi 1-2 sene insan katlanabilir ne olacak ama 5 sene cidden cok uzun bir zaman.:delphin:

Kaynin kac yasinda canim? Ilerde kendine sizin yakininizda bir ev tutmasi falan mümkünmü?CADIARZU

canım kaynım 17 yaşında lise sonda
kendisine ev tutması mümkün gibi gözükmüyor
nedenide bizim yöremizde aile yaşantımızda yanında kalacagı birisi varken tutupta ev tutması ayıp karşılanır
bak bak abisi yengesi varda bakamamişlarda çocuk tek başına kalmış derler onun için imkansız

canım kaynım 17 yaşında lise sonda
kendisine ev tutması mümkün gibi gözükmüyor
nedenide bizim yöremizde aile yaşantımızda yanında kalacagı birisi varken tutupta ev tutması ayıp karşılanır
bak bak abisi yengesi varda bakamamişlarda çocuk tek başına kalmış derler onun için imkansız

kızımın sınıfında lisede ve yurtta kalıyorlar paralarımı yok?

5 sene daha demişsiniz bence çok uzun bir süre en güzel yıllarınız geçecek :olmaz:

yaz tatillerinde filan gitmiyor mu ailesinin yanına veya bayramlarda filan birde sömetr tatili oluyordur.
Bence o günleri düşünerek mutlu ol :Saruboceq:

canım ogünlerde de biz de kayınvalidemlerin yanına gittigimiz için pek yannız kalma durumumuz olmuyor
düşünüp mutlu olacagım önümüzde Allahtan bir mani çıkmazsa bir günümüz var
kaynım arife günü memlekete gidecek kayınvalidemlerin yanına bizde birinci gün akşam çıkacagız
yani anlayacagın bir günüm varmirmirmirmir

seni cok iyiy anlöiyorum benim kaynimda benim yanimda 3 yil kaldi ama söngülcügüm hic öyle dedigin gibi bir allah razi olsun demediler
birde benim kaynim koskoca 30 yasindaki adam

ooo seninki dahada büyükmüş
seninde bayagı yanında kalmış
bakalım Allah razı olsun diyeceklermi görecez
görene kadarda sinir hastası olacaz
sadece kalmsı degilki kalmasıyla bitse onun yüzünden zaman azman eşimle kavga ediyoruz gidecegimiz yerler kısıtlanıyor evde bıraksan olmaz ayıp olur götürsen onun gidecegi ortamlar olmuyor
yani gerçekten her yönüyle zor

kızımın sınıfında lisede ve yurtta kalıyorlar paralarımı yok?

yok canım parayla hiç alakası yok dedimya bizim oralarda ayıp olur
abisi varken bakmakla ugraşmamışlar diye konuşurlar
kısacası bizim köyümüzde kendin için degil hep başkası için yaşıyoruz şu ne der bu ne der ona ayıp olmasın felan.....

bencede cok zor bir durum..
çözümsüz gibi de duruyor..
insallah insafa gelirde gider yanınızdan ..
olmaz kı aile oldugunu unutur insan
sinirden hergun kavga esınle..
Allah yardımcın olsun..

Eşiniz bu duruma ne diyor?
Sizin rahatsız olduğunuzun farkında mı?

farkında ama ne yapsın kardeşine gelme diyemez ne o diyebilir nede ben diyebiliriz
ama gerçekten maaşallah eşim çok idareci bazen canım burnuma geldigi zamanlarda eşime bazen neden diyebiliyorum ve hiç sesini çıkartmıyor oda bişiyler dese birbirimizi yiyecegiz

hımm evet lisedeyse henüz erken ama şöle yapılır demokrasilerde çare tükenmez, liseyi yanınızda bitirir ama üniversitede daha uygun bir yere geçer ki yurt ortamı kendisi ve yaşı için uygun olur bence ama lise bitene kadar idare edilir, evlenip hayata atılıncaya kadar yaşayamazki yanınızda akannehir

yada üniversiteyi başka şehir kazanırsa o zaman gider belki :hulya: üniversite için başka şehirlerde yazsın, bu da ayıp karşılanmaz heralde

Evet zor bir durum. Ama ne yapacaksınız... Sonuçta eşinizin kardeşi. Sizin kardeşiniz aynı durumda olsa ne yapardınız? Mecbur kabullenirdiniz. Eşinizin istemediğini hissetseniz çok üzülürsünüz... Nasıl olsa okulu bitince bir yolunu bulursunuz. Ama şimdilik bu durumu idare etmelisiniz... Hem bir nevi sevap işliyorsuz. İyimser bakmaya çalışın bence. O zaman bu kadar sorun yapmazsınız diye düşünüyorum...

evet canım bu durumu senin dedigin gibide düşündüm dogru benim kardeşimde aynı durumda olabilirdi o yüzden inanın büyük konuşmak olur diye kalp kırgınlıkları olur diye kimselere ne bişiy diyorum nede sesimi çıkartıyorum kendimi sıkıyorum
kaynım açısından düşününce eminim oda sıkılıyordur ne onun açısından nede benim açımdan kolay degil

canım kaynın çok çalışkan değilse istanbuldaki üniversiteleri kazanması zor olabilir. çünkü istanbulun puanları yüksek. mecbur anadoludaki üniversitelere başvurması gerekecektir.

benim arkadaşımında yanında kayını vardı bir zamanlar..
kendisi yetmezmiş gibi kız arkadaşı
arada kalmaya gelirdi

yok canım parayla hiç alakası yok dedimya bizim oralarda ayıp olur
abisi varken bakmakla ugraşmamışlar diye konuşurlar
kısacası bizim köyümüzde kendin için degil hep başkası için yaşıyoruz şu ne der bu ne der ona ayıp olmasın felan.....

ayıp olmasın diye bakmaya devam edeceksiniz o zaman :lepi:

başkalarıının ne düşündüğünü bu kadar önemsiyorsanız yapacak tek şey onu kendi çocuğunuz gibi sahiplenmek... küçük de sayılır hem 17 yaşında dahaCADIARZU

Back
X