Kaynım olacak kişi!

Düşünün firma o kadar iyi bir firmaydı ki,ilk görüşmesinden sonra zarfta 1000 lira verdiler,masraf yapıp geldiniz diye.Daha o gün aman ne var bunda diye küçümsemişti.Bi de abisine ben daha 2 aydır işsizim,istesem kendi istediğim şehirde de bulurdum da buraya cv doldurmaya geleceğim işte demişti.Ay bu çocuğun hayatla ilgili hiç bir bilgisi yok ya.

Düşünün firma o kadar iyi bir firmaydı ki,ilk görüşmesinden sonra zarfta 1000 lira verdiler,masraf yapıp geldiniz diye.Daha o gün aman ne var bunda diye küçümsemişti.Bi de abisine ben daha 2 aydır işsizim,istesem kendi istediğim şehirde de bulurdum da buraya cv doldurmaya geleceğim işte demişti.Ay bu çocuğun hayatla ilgili hiç bir bilgisi yok ya.

Hayat onu döve döve adam eder ailesi müsade etse

Paranoya oldum valla.Rahatlayamadım ki.Arayıp kesin bir dille olumsuz demedikleri sürece rahatlamam.Hala bizim gevşek diyor ki aradıklarında kalan eşyalarımı alır gelirim.Ben de dedim evet sen gelene kadar abin de evi tutar,olur biter.Bunun surat düştü.Ay daha neler neler.Genel müdür resmen bunu beğenmemiş.Bunu bile anlamıyor.
Eşiniz yani abisi söyleşin, çorap bile olsa eşyanı bırakma herşeyini topla, biz emanet eşyadan, bırakılan eşyadan rahatsız oluyoruz, gelmen gerekirse yine o zaman getirirsin desin ki kapıyı tam olarak kapatsın. Hala daha tam gitmeye niyeti yok biletleri bahane ederek gelme niyetinde

Bir gitsin o zaman oh çekip verilmiş sadakam varmış diyeceksiniz

O bu gevşeklikle daha çok işten atılır. Düzgün bişey olsa önceki işini kaybetmezdi zaten.

Ama bu sefer de bi çocuğu misafir edemeyen kötü gelin olurum.
Evde benim düzenimi (belli bir zamandan fazla) bozuyosa gerekirse kotu gelinde olurum.
Kendisi iyi anne olsunda gelsin oğluyla ilgilensin
Kazık kadar adam hayatini düzene koyamiyosa yıllarca benim üzerimde kalamaz gitsin otelde kalsın. Ekmek elden su gölden... Oh ne ala memleket

Evde benim düzenimi (belli bir zamandan fazla) bozuyosa gerekirse kotu gelinde olurum.
Kendisi iyi anne olsunda gelsin oğluyla ilgilensin
Kazık kadar adam hayatini düzene koyamiyosa yıllarca benim üzerimde kalamaz gitsin otelde kalsın. Ekmek elden su gölden... Oh ne ala memleket
Kötü gelin oldum zaten.Çocuklarının işinin olmamasına bi bahane arıyor büyük ihtimal anası.Ya da abisi artık ne konuştuysa annesiyle bilmiyorum.Bugün kaynımla görüntülü konuşuyorlardı.Torunu gösteriyordu.O sırada oğlum yanıma doğru gelmeye başladı.Kv annesine gidiyor heralde,sen gitme,hadi görüşürüz deyip kapattı.Valla insanlar ya oğullarını tanımıyor ya da kendilerine atraksiyon arıyor.

Zaten nerde görülmüş bir mühendis mezun olur olmaz 12binle hemen iş başı yapacak. Benim bildiğim üç beş sene asgari ücretten az hallice sürünüyorlar sabır gösterip kendini geliştiren paranın belini kırıyor.
Yani o çocuk bu işe girseydi zaten tuhaf olurdu . Disiplinli insan hayatının her alanında disiplinlidir. Bu çocuğun genişliği işinde de olacaktı ve belki işten atılacaktı
maaşa ben de çok şaşırmıştım açıkçası. dayım yeni mezun mühendis, biraz yaşı var geç mezun oldu. 1 senedir falan çalışıyor yaklaşık... 7 civarı alıyor, asgari zaten 5500. asgari 4250 iken 5500'e girmişti işe. şöyle 2 sene deneyimi olan biri olsa 12 bin alması normal gelir de yeni mezun adama kimse 12 vermez yani.

maaşa ben de çok şaşırmıştım açıkçası. dayım yeni mezun mühendis, biraz yaşı var geç mezun oldu. 1 senedir falan çalışıyor yaklaşık... 7 civarı alıyor, asgari zaten 5500. asgari 4250 iken 5500'e girmişti işe. şöyle 2 sene deneyimi olan biri olsa 12 bin alması normal gelir de yeni mezun adama kimse 12 vermez yani.
Kovulduğu yer veriyordu.Şimdi isim veremiyorum ama zaten orası piyasa üstü maaş veren bir yerdi.Bir de oraya da torpille girmişti.Ama torpil işte 1 sene dayandırdı.
Öyle olunca akıllı her yer öyle veriyor sandı.7 teklif eden yeri kabul etmedi.

Kötü gelin oldum zaten.Çocuklarının işinin olmamasına bi bahane arıyor büyük ihtimal anası.Ya da abisi artık ne konuştuysa annesiyle bilmiyorum.Bugün kaynımla görüntülü konuşuyorlardı.Torunu gösteriyordu.O sırada oğlum yanıma doğru gelmeye başladı.Kv annesine gidiyor heralde,sen gitme,hadi görüşürüz deyip kapattı.Valla insanlar ya oğullarını tanımıyor ya da kendilerine atraksiyon arıyor.
Herkes yerini sınırını bilecek hiç sevmem böyle saçma sapan kaynana kayın ilişkilerini
Gardinizi alın, saygıda biyere kadar. Saygı tek taraflı olmaz.

Evet kızlar yeni gelişme.Fabrikanın genel müdürü ben de görmek istiyorum demiş.Bu sabah görüştüler.Bizim aracı olan diğer müdür aradı evine dönsün biz arayacağız demiş.Yani adamın ne mal olduğunu anladı heralde.Görüşmye takım elbiseyle bile gitmedi.Abisi o kadar benimkini giy demesine rağmen.Dedim size adam gevşek.Olan işi bozdu resmen.Yarına biletini almış dönecekmiş.Kim bilir nasıl konuştu adamla.Ki bu fabrikaya girmek normalde çok zor.Kendi kendine topuğuna sıktı.

Gerçekten abisi veya müdürler yerine koydum kendimi de çok mahcup olunası bir durum.
Tek sebep takım elbise değildir. Ne gevşek gevşek konuştu kim bilir. Ayy nefret ettiğim bir kişilik tipi.
Allah kendimi çocuğumu colugumu uzak etsin böyle bir insan olmaktan
kimse beğendiği birini takım elbise giymemiş diye reddetmez ama atlanmaması gereken bi konu kesinlikle. bu ne ciddiyetsizlik?
ben reklam ajansında çalışıyorum ki nispeten rahat bir ortamdır, giyim konusunda da öyle. bir gün iş görüşmesine bi çocuk geldi, şortla. herif kıçına cart yeşil şort takmış gelmiş üstünde de tişört :D ayağında sandalet falan ay ne garipsemiştim. olmamıştı mesela ama ben takılmıştım kıyafete. ben kadın halimle takım giyiyorum iş görüşmelerinde.

Kovulduğu yer veriyordu.Şimdi isim veremiyorum ama zaten orası piyasa üstü maaş veren bir yerdi.Bir de oraya da torpille girmişti.Ama torpil işte 1 sene dayandırdı.
piyasa üstü maaş veren yerin diğer yerlerden ne farkı vardı ki? ben genelde bit yeniği arıyorum da :D yani ya düzensiz oluyor, ya iş zor oluyor, ya mesai durumları sıkıntı oluyor falan...

kimse beğendiği birini takım elbise giymemiş diye reddetmez ama atlanmaması gereken bi konu kesinlikle. bu ne ciddiyetsizlik?
ben reklam ajansında çalışıyorum ki nispeten rahat bir ortamdır, giyim konusunda da öyle. bir gün iş görüşmesine bi çocuk geldi, şortla. herif kıçına cart yeşil şort takmış gelmiş üstünde de tişört :KK70: ayağında sandalet falan ay ne garipsemiştim. olmamıştı mesela ama ben takılmıştım kıyafete. ben kadın halimle takım giyiyorum iş görüşmelerinde.
Hayır çalışırken rahat giyiniyor olabilirler ama iş görüşmesine giderken bu işin bir adabı vardır.İlk izlenim önemlidir.Bir de bugünkü görüşmesi holding binasıydı.Hadi diğeri organize sanayideydi.

piyasa üstü maaş veren yerin diğer yerlerden ne farkı vardı ki? ben genelde bit yeniği arıyorum da :KK70: yani ya düzensiz oluyor, ya iş zor oluyor, ya mesai durumları sıkıntı oluyor falan...
Ay valla her anlamda mükemmel bir yerdi.Merak ederseniz özelden yazarım😂

O ise de torpil le girmis zaten

Hayır çalışırken rahat giyiniyor olabilirler ama iş görüşmesine giderken bu işin bir adabı vardır.İlk izlenim önemlidir.Bir de bugünkü görüşmesi holding binasıydı.Hadi diğeri organize sanayideydi.
çalışma ortamı başka, iş görüşmesi başka. iş görüşmesinde daima özenmek zorunda insan, kılık kıyafet saç baş. daha o firma çatısı altına girmemiş, tabii ki düzgün bi takım elbise giymek zorunda. isterse karşısındakiler mayo giysin, o kendine bakacak.

aza sükür etmeyen coguda bulamaz cogu bulmus sanirim sükürünü kiymetini bilememis

Back
X