Kaynım yanımıza gelmek istiyor.

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba hanımlar hayırlı ramazanlar.
Önceki konumdan bilenler bilir, eskiden eşim benimle evlenip avrupaya gelince burun kıvıranlar olmuştu(eşim işci diye,ama kendilerinden daha rahat yaşıyoruz ya neyse).

Kaynım epeydir işsiz. 2 çocuğu var.Ankara ve cevresinde iş bulamamış.Eşime sordu oralarda bana iş varmı diye.
Anladığım kadarıyla turist olarak gelip 3 ay gizlice çalışıp gidecekmiş.
Eşim peyzaj bahçe düzenlemeyle uğraşıyor(kısmen inşaatda işin içine girebilir).
Ancak anlamadığım şu, türkiyede bu branşta hiç mi iş yok?
Kaynım gelirse o halde bizimle kalır çünkü başka akrabaları yok.
Bir yatak odası ve 2 çocuğumun paylaştığı bir çocuk odası var.
Kaynım genel olarak zor bir insan, cabuk kırıcı olan, kadındır susacak gibi bir "dünya"görüşüne sahip.
Bize gelirse ona biz farkli gelebiliriz, gerginlik veya eşimi doldurma gibi girişimler sizce çikarmı?
Dolduruşdan ziyade.."sende amma genişsin karın zırt pırt cikiyo giriyo eve"gibisinden istenmeyen yorumlar...

Görümcem ile görüştük onun haberi yokmuş bundan. Şaşkindi. Abim iş bulamıyo değil aramiyo seçici dedi.
Bende isterim rızıkları bol olsun, ama kaynım eşim gibi bir insan değil ki idare edebileyim ayrıcada yemek konusunda seçici. Yapabilecegi yorumlar beni etkileyebilir. Belkide cok iyi geciniriz bilemedim.
Nolacak peki cocukları karısı orada,abinde burada 3 ay calisip gidecekmi dedim eşime. Yoksa diger türlü burda yasayacaklarını sanmam.

Güya 2 bin euro kazansa bile 3 ayda 6 bin yaparmış buda trde iyi para edermiş filan. Oh iyi dedim trdeki her issiz gelsin kacak çalışsın memlekette başka akıllı yok zaten dedim bizde zor duruma düşelim.

Sizlerle dertleşip, ne düşünmem yapmam gerek bununla ilgili tavsiye almaya geldim.

Son düzenleme:
Önceki konumdan bilenler bilir, eskiden eşim benimle evlenip avrupaya gelince burun kıvıranlar olmuştu(eşim işci diye,ama kendilerinden daha rahat yaşıyoruz ya neyse).

Kaynım epeydir işsiz. Ankara ve cevresinde iş bulamamış.Eşime sordu oralarda bana iş varmı diye.
Kaynım genel olarak zor bir insan, cabuk kırıcı olan, kadındır susacak gibi bir "dünya"görüşüne sahip.
Bize gelirse ona biz farkli gelebiliriz, gerginlik veya eşimi doldurma gibi girişimler sizce çikarmı?
Dolduruşdan ziyade.."sende amma genişsin karın zırt pırt cikiyo giriyo eve"gibisinden istenmeyen yorumlar...

Görümcem ile görüştük onun haberi yokmuş bundan. Şaşkindi. Abim iş bulamıyo değil aramiyo seçici dedi.
Bende isterim rızıkları bol olsun, ama kaynım eşim gibi bir insan değil ki idare edebileyim ayrıcada yemek konusunda seçici. Yapabilecegi yorumlar beni etkileyebilir. Belkide cok iyi geciniriz bilemedim.

Sizlerle dertleşip, ne düşünmem yapmam gerek bununla ilgili tavsiye almaya geldim.
Keyfi olarak gelip size evinizi dar edecek yani? Eşiniz ne diyor?

Eşiniz kardeşinin dolduruşu ile evde huzursuzluk çıkaracak bir adam mı?

Kaynınız sizin evin kuralları ile ilgili yorum yapma cüretini tam olarak nerden buluyor?

Almanyaya gidip inşaatta çalışmaya rıza gösteren adam önüne hazır gelmiş bir yemege nasıl burun kıvırabilir?

Yemek temizlik vb işleriniz agirlaşacagi için eşinizin de birtakim sorumluluğu almask gerektiğinden haberi var mı?

Evde oda yokken kayın bey hangi akılla 3 ay gibi bir süre kalmaya geliyor?

Ilk cümleyi neden kurdunuz? Konu ile alakası nedir?

Eşim sadece kağıtlarını ayarla istersen gel bende işe yeni başladım en fazla yanımda benimle gidip gelirsin dedi. Banada eger gelirse cekyatta oturma odasında uyur dedi.
Ama bana riskli bir iş gibi geliyor. Iş yerlerini bazen polis basıp kimlik kontrolü ediyormuş.
Sen patronuna hem evrivaki yapip hemde başıni belaya sokabilirsin farkindasil degilmi dedim esime. Henüz bişey netleşmis değil.

Ilk çümleyi şu sebebten kurdum. Eşime "burda mis gibi işin vardi şimdi orda sürünüyosun"tarzı cümleler kurmuşlardi. Biz çölde sanki yaşiyormuşcasına kompleksli tavırlar.
Çocuklarım çok kücük akşama kadar zaten oturamıyorum, onlar uyuyunca koltuğa az oturim diyorum.
Türkiyede hic rizik kapisi bulamasa hadi sık dişini otuemayi ver 3 ay tv izleme dicem ama durumlar bu kadar ciddimi bilmiyorum

Eşinizin tutumu çok önemli fakat sizde açıkça düşüncenizi paylaşın koca adam bekar evi bulsun kalsın gelecekse de siz üzülüp kırılacağınıza o baksın başının çaresini 3 ay az bi süre değil gelecek kişi erkek kadın olsa yine bi nebze idare edilir ha deyince iş bulamaz ben kabul etmezdim kendi kardeşim gelecek olsa onu da eşime kabul ettirmeye uğraşmazdım

Kaynım epeydir işsiz. Ankara ve cevresinde iş bulamamış.Eşime sordu oralarda bana iş varmı diye.

çoğu konuda rahatınız kaçacak...

Kaynım üniversite okumaya gelio bizde kalmak isteyiyordu ailesi kendisi de yurtta. Sonuç olarak yeni Doğum yapmış ynei evli biri olarak istemedim ve eşimin ailesi ile kavgalıyız. Eşim de beni destekledi ama aile büyük tepki verince o da şaşırıp üzüldü tabi. Hiçkimse sizin mutluluğunuzdan önemli değil kaygılarını eşinle mutlaka paylaş

Eşim sadece kağıtlarını ayarla istersen gel bende işe yeni başladım en fazla yanımda benimle gidip gelirsin dedi. Banada eger gelirse cekyatta oturma odasında uyur dedi.
Ama bana riskli bir iş gibi geliyor. Iş yerlerini bazen polis basıp kimlik kontrolü ediyormuş.
Sen patronuna hem evrivaki yapip hemde başıni belaya sokabilirsin farkindasil degilmi dedim esime. Henüz bişey netleşmis değil.

Ilk çümleyi şu sebebten kurdum. Eşime "burda mis gibi işin vardi şimdi orda sürünüyosun"tarzı cümleler kurmuşlardi. Biz çölde sanki yaşiyormuşcasına kompleksli tavırlar.
Çocuklarım çok kücük akşama kadar zaten oturamıyorum, onlar uyuyunca koltuğa az oturim diyorum.
Türkiyede hic rizik kapisi bulamasa hadi sık dişini otuemayi ver 3 ay tv izleme dicem ama durumlar bu kadar ciddimi bilmiyorum

He patronuda kollari acik bir sekilde calisma izni olmayan kaynini bekliyordu zaten :KK14:

Restini cek, sakin gelmesin. Hadi patron onayladi, o tarz dünya görüsündeki adam yine calismaz. Is yerinde rezillik cikarir, calismaz. Olan esine olur.

Ve evde yer yok iste, artik 80'lerde yasamiyoruz. Ben 3 ay kanepede yatan kaynim ile yasamazdim. Görümcen bile diyor is aramiyor diye. En azindan bir call center tarzi yerde bile calisabilir.

Yani yerinde olsam esim ile sert konusurdum. Aklindan bile gecirmezsin.

Back
X