Kaynıma karşı tahammülüm kalmadı

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb arkadaşlar bende kayın çok ama en küçüğüne inanın çok sinir oluyorum.Lise öğrencisi kendisi ve o kadar boş biri ki anlatamam. Hiç ders çalışmaz zaten. Abisi (eşim) o kadar öğüt verdiği halde bir kulağından girer ötekinden hemn çıkar. Çocuğun bir zararı yok ama imamhatip öğrencisi ve ne yaptılarsa yapmışlar Atatürk düşmanı oldu. Fikirlerimiz hiç uyuşmuyor. Benm yanımda siyaset konuşarak beni iyiden iyiye geriyor. Ulu önderi kötüleyerek, bazı insanları (sevdiğim) kötüleyerek sinirlerimi zıplatıyor. Facebookta paylaştığım masumane Allah rahmet eylesin gibi bir videonun altına bile nefret dolu aptalca söylemler yazabiliyor. 2 gün önce ölen biri (hepiniz biliyorsunuz), onu yayınladım yayınlamaz olaydımi neler neler yazmış altına. İnanın ben mahçup oluyorum. Yorumlarını sildim kendisine hiç birşey söylemedim ama inanın çok sinir oluyorum kendisine. Cübbeliden tutun tanımadığım bir sürü sakallı adamların videolarını yayınlar kendisi ve Ulu önderimiz hakkında nefret dolu şeyler yayınlar. Yaptığının yanlış olduğunu ülkeyi kurtarana karşı bu şekilde davranmasının yakışı kalmadığını söylesemde dinlemiyor bile yine bildiğini okuyor ve benim size sorum şu: Ben bu çocuğu facebookumdan silmek istiyorum. Ama ayıp olur diye çekiniyorum.Ne yapmalıyım sizce. Onu kesinlikle faceimde istemiyorum. Ne yapabilirim teşekkürler.

ayy engelle gitsin kocandanmı çekiniyorsun haa şunuda yapabilirsin istersen mesela bir paylaşımda bulunacağın zaman onun ismini girdiğin zaman görmesini istemediklerin listesine o göremiyor sadece

ayy engelle gitsin kocandanmı çekiniyorsun haa şunuda yapabilirsin istersen mesela bir paylaşımda bulunacağın zaman onun ismini girdiğin zaman görmesini istemediklerin listesine o göremiyor sadece

Cnm şu da var onun paylaştığı şeylerde beni rahatsız ediyor. Yani ben onun paylaştıklarını görüncede rahatsız oluyorum. Yani sadece bana yorum yapması değil beni sinir eden..

Bazılarına göre iyi müslüman olmanın yolu Atatürke düşman olmaktan geçiyor malesef.
Körpe beyinler bu şekilde işleniyor.
İmam hatiplarin ortaöğretiminin tekrar neden açıldığı belli.
Neyse siyasete girmeyeyim uzar gider.
Hem Allaha iyi bir kul aomanın , ibadetlerimizi samimiyetle yapmanın hemde Atatürkü sevme ve en azından vatan için yaptıklarını takdir edebilmenin aynı kalpte buluşabileceğini bir anlayabilseler....

Yapmanız gereken öncelikle farklı fikirlere saygı duymayı ve bundan rahatsızlık duymamayı öğrenmek.Zira Ulu önderimiz bu ülkeye cumhuriyet,demokrasi,düşünce özgürlüğü gibi kavramsal düşünceleri de işlemeye çalışmıştır.
Sizden çok farklı düşünüyor olabilir fakat söylevlerinin sizi germesi bile bu kavramlardan bazılarını sindiremediğinizi gösterir.
Siz de düşüncelerinizi söyleyin belli konularda.Doğru bulmadığınızı söylemeniz ona cephe almanızdan daha çok anlayışla karşılanacaktır çevrenizde de.

İmam hatip liseleri hakkında söylediklerinize katılıyorum.
Din çok önemli bir kavram... Bizim ahlaki değerlerimizden tutun karakterimizin şekillenmesine kadar etkili.
Ama sadece din etkili değil, eğer sadece onun bizi etkilemesine izin verirsek bundan 100 yıl öncesine geri dönmemiz kaçınılmaz olur.

Benzer bir durum kardeşim ile eşim arasında yaşandı.
Kardeşim üniversite ortamında fikri ve zikri değişime uğradı.
Eşimin facebook paylaşımlarına benzer tarzda yorumlar yapıyordu.
Eşim bir gün dahi bir şey demedi cvp dahi vermedi,silmedi de yazdıklarını...
Kendinden,düşüncelerinden emin olmayan insanlar laf yarışına,ispat arayışına girer dedi.
Herkes istediğini düşünüp,istediği gibi yaşayabilir.Size karışmıyor ve yaşantınıza saygı duyuyorsa aynısını ona yapmalısınız unutmayın o da artık bir birey ve düşünce ve inanç özgürlüğü var sizin gibi.

siz onunkinden, o da sizinkilerden rahatsız oluyor demek ki
karşılıklı konuşup silin birbirinizi ikiniz de rahat edin madem..

sil ve engelle.nedenini sorarsa da aynen böyle anlatırsın.ölene bile saygı duymayan bir insan Allah'ın adını ağzına almasın zaten.

ayrıca bu tipler mümkünse Atatürk' ü de beğenmesin!

ama şu da var ki;imam hatip liseleri ile Atatrük sevmenin ilgisi yok.lütfen bunları da karıştırmayalım.hem dindar hem Atatürkçü olmak mümkündür.

"herkez istediğini düşünmekte özgürdür bizim ülkemiz özgür düşüncelere yer veren ülkedir ,siz onunkinden o sizinkinden rahatsız oluyorsa bu ikinizin de sorunudur demektir"

ben başka birşeyi merak ettim geçen gün de eşin ve ailesi ile ilgili benzer şikayetlerinin olduğu bir konu açmıştın. bu konularda duyarlı bir insansın belli peki nişanlılık döneminde vs. aranızda hiç bu tarz konularda fikir teatisi olmadı mı ? yani bu insanların bu şekilde düşünen bu şekilde yaşayan insanlar olduğuna dair hiç mi ipucu yoktu. bu konular mesela benim gözümde hayati önem taşır senin de böyle sanırım ve mutlaka önceden az buçuk da olsa birşeyleri görmüş olman lazım.

konuna gelince engelle kaynını

Canım düşündüm şimdi yaşı küçük olduğundan bence arkadaşlarına hava atmak içinde yapıyor olabilir.
İşte bakın nasıl cvp verdim,dini koruyorum vs gibi saçma düşüncelere girebilir.
Yazdığı şey onun profilinde çıkıyor sonuçta.Bir kere sağlam bir şekil ağzının payını verirsen bence bir daha rezil olmamak adına bir şey yazmayacak ya da seni silecektir.
Eğer hiç tahammül edemiyorum,saygı duyacak halde değilim diyorsan bir de böyle dene istersen...

siz kaynınızın profiline girin ve arkadaslar butonu var sol üstte ona tıklayınca haber kaynagında göster yazısındaki tiki kaldırın
paylastıkları sizin sayfanızda gözükmez

sizin paylastıklarınızı da o görmeyecek sekilde engelleyin
ama nasıl yapılıyor onu bilmiyorum

silmek pek hoş olmayabilir

şu da var benim kardeşim eşimi pek sevmez
bizzat ben eşimin faceinden kardeşimi sildim
kardeşime de ablacım ben sildim malum aranız bozuk dedim
iyi yapmıssın abla dedi
ben silsem hoş olmazdı dedi

Mrb arkadaşlar bende kayın çok ama en küçüğüne inanın çok sinir oluyorum.Lise öğrencisi kendisi ve o kadar boş biri ki anlatamam. Hiç ders çalışmaz zaten. Abisi (eşim) o kadar öğüt verdiği halde bir kulağından girer ötekinden hemn çıkar. Çocuğun bir zararı yok ama imamhatip öğrencisi ve ne yaptılarsa yapmışlar Atatürk düşmanı oldu. Fikirlerimiz hiç uyuşmuyor. Benm yanımda siyaset konuşarak beni iyiden iyiye geriyor. Ulu önderi kötüleyerek, bazı insanları (sevdiğim) kötüleyerek sinirlerimi zıplatıyor. Facebookta paylaştığım masumane Allah rahmet eylesin gibi bir videonun altına bile nefret dolu aptalca söylemler yazabiliyor. 2 gün önce ölen biri (hepiniz biliyorsunuz), onu yayınladım yayınlamaz olaydımi neler neler yazmış altına. İnanın ben mahçup oluyorum. Yorumlarını sildim kendisine hiç birşey söylemedim ama inanın çok sinir oluyorum kendisine. Cübbeliden tutun tanımadığım bir sürü sakallı adamların videolarını yayınlar kendisi ve Ulu önderimiz hakkında nefret dolu şeyler yayınlar. Yaptığının yanlış olduğunu ülkeyi kurtarana karşı bu şekilde davranmasının yakışı kalmadığını söylesemde dinlemiyor bile yine bildiğini okuyor ve benim size sorum şu: Ben bu çocuğu facebookumdan silmek istiyorum. Ama ayıp olur diye çekiniyorum.Ne yapmalıyım sizce. Onu kesinlikle faceimde istemiyorum. Ne yapabilirim teşekkürler.

Cnm boş ver bence kafana takma, yani bahsettiğin kişinin yaşı küçük. Gençler zaman zaman bazı şeylerde sivrilebiliyorlar, bir süre sonra düzelir.
Seni küçük düşürdüğünüde sanmıyorum, yani heresin düşünceleri kendine aittir. Yaşı dolayısı ile de insanların bu durumu sana bağlayacaklarını sanmıyorum.
Siyasi şeylerle ilgili ailede huzursuzluk çıkarmak saçma/yanlış olur.Hoşgörülü ol...

ben başka birşeyi merak ettim geçen gün de eşin ve ailesi ile ilgili benzer şikayetlerinin olduğu bir konu açmıştın. bu konularda duyarlı bir insansın belli peki nişanlılık döneminde vs. aranızda hiç bu tarz konularda fikir teatisi olmadı mı ? yani bu insanların bu şekilde düşünen bu şekilde yaşayan insanlar olduğuna dair hiç mi ipucu yoktu. bu konular mesela benim gözümde hayati önem taşır senin de böyle sanırım ve mutlaka önceden az buçuk da olsa birşeyleri görmüş olman lazım.

konuna gelince engelle kaynını

Cnm eşimle uzun süre görüşerek evlendik. Eşim kaynım kadar basit düşünmez. Herşeyin makul bir sebebi vardır ve açıklaya açıklaya anlatır tarihte olan bazı yanlışları. Bilgisi çok geniştir. Cumhuriyet döneminde olan yanlışlıklardan bahseder ama asla bir insanı karalamaz saygılıdır her insana karşı. O yüzden onunla çok fazla sorun yaşamıyoruz.Ailesi özellikle bu kaynım rahatsız ediyor.Küçüktür hoşgörülü olmalıyız diye düşündükçe hata üzerine hata yapıyor aptalca yorumlar yapmak gibi..Artık ben utanıyorum inanın. Çünkü benm profilimdeki arkadaşların ve benim görüşümle bunun görüşü tamamen zıt. Ve heran saçma zıt bir yorum yapabiliyor. Aslında onun paylaştıklarını umursamam, genelde o tarz şeyler paylaşır ama bu son yaptığı bardağı taşırdı. Rahatsızlığım ondan sanırım. O yüzden ne onu ne videolarını hiç birşeyini görmek istemiyorum.

öncelikle imam hatip lisesiyle bunun ne alakası var anlamadım. bu ön yargıları yıkalım artık lütfen. ben de imam hatip lisesinde öğretmenim ve Atatürk düşmanı bir öğrencim hiç olmadı. ama sizin gibi bir zihniyet o öğrencileri ötekileştirerek onları zorla Atatürk düşmanı yapmayı başaracaksınız korkarım ki..

fikirleriniz uyuşmayabilir, rahatsız olabilirsiniz, çok normal.. o zaman facebooktan da engellersiniz, böyle bir konu açmanızı bile gerektirmez. ama kendi düşünceleriniz savunmak için okuduğu okulu, cübbeliyi, sakallı (!) adamları öne sürmeniz de enteresan geldi bana.. lise çağındaki ergen bir çocuğu sırf bu konular yüzünden böylesi ciddiye almanız ve tahammülsüzlük göstermeniz düşündürücü.. rahat olun biraz..

Son düzenleme:
anlayamadigim imam hatip lisesiyle ne alakasi var.
benim kardesimde imam hatip e gidiyor hicbir zaman ataturk u kotulemez tam tersi savunur.

kayninin bu dusuncesini imam hatip e maletmen baslibasina hata.ben duz lisede okudum hemde ogretmenlerimin %99 u ataturkcuydu ancak ataturkten nefret eden o kadar cok ogrenci vardi ki....
el hasil arkadasim sen imam hatipliyi sevmiyorsan o da ataturku sevmek zorunda degil.

sana gore baskumandandir kaynina gore bas dusman.kisilerin fikirlerini degistiremeyiz ki....

senin yapacagin sey belli senin dusuncene saygi duymayani faceden engelleyeceksin.

not:kaynin ataturk dusmani diye butun imam hatiplileri de ayni dusunceyle yargilayamazsin.

Benim de dikkatimi ceken sey, siz ona saygi duymuyorsunuz, o da size

Her ne kadar dusunceleri saygi duyalacak turden olmasa da saygi duymalisiniz
Demokratlik bunu gerektirmez mi?

Ayrica daha tam olarak dusunceleri yerlesmemis bir ergen ...
Ne tarafa ceksen o tarafa gidecek, belli ki birilerinden etkilenmis ,
henuz yetiskin olmadigi halde, sizin onunla kendi dusuncelerinizi kiyaslamaniz da garip...

Madem rahatsiz oluyorsunuz soyleyin yorum yapmasin ya da ayarlardan onun gormesini engelleyin

Cincik sormus bizim esimle dusuncelerimiz de esimin ailesi ile farklidir
ama herkes birbirine saygi duyar
Hic. siyasi gorusten dolayi sorun yasamadik kaldi ki benim babamla bile tam zitiz ...

Bu arada soylemeden gecemeyecegim
siz arkadaslariniz gorecek diye tediginsiniz sanirim ,
boyle dusuncelere sahip birinin sizde ekli olmasindan utanc duyuyorsunuz
o zaman hic eklemeyecektiniz...

sil gitsin:)
anlayana kadar epey zaman geçer..
ergenlikten dolayı kafası karışmış kendini arıyor belliki.
size karşıda ya aşırı ilgisi var ya da sizden hiç haz etmiyor.bu yüzden size takılıyor belliki.
sizde buna karşın silin ya da tepkisiz kalın.ayrıca onun yorumlarıyla diğer arkadaşlarınıza rezil olmazsınız bence

Back
X