Oyle mi? Size tek birsey diyecegim o zaman.. Idealinizdeki kiz evlat tipini cizer misiniz suraya. Nasil bir kiz? Haftanin 4 gununu iki yetiskin erkek, ayrica bir de baba ve bir anneden olusan tanimadiginiz insanlarla dolu bir evde geciren, arada bir kendi evine giden, ayda yilda bir de sizi ziyarete gelen bir kiz mi? Yoksa gene diyelim evini tutmus, evinin isinin yolunu bilen, arkadasi da varsa gidecegi yer de varsa gunduz gidip yiyip icip donup gece evine gelen, ne zaman gitseniz aksam olunca evde bulabileceginiz, kiz arkadaslarini evinde agirlayan, gece kapisini kitleyip evinde yatan bir kiz mi? hangisinde daha huzurlusunuz?
Hangi kiz size daha erdemli, seviyeli gorundu? Siz gelin alacak olsaniz caninizdan cok sevdiginiz oglunuza, hangisini tercih ederdiniz?
Soruma cevap alamamışım, ama ben sizin sorunuza cevap vereyim. Ben insanların erdemlerini, seviyelerini sizin değerlendirdiğiniz şekilde değerlendirmem. Bir insanı tanıyabilmeniz ve hakkında kanaatiniz olması için onu tanıyor olmanız, hukukunuz olması gerekir. Diğer türlüsü önyargıya girer, ve önyargı bildiğiniz gibi kırılması en güç olan şeydir. Ben o hataya düşmem, bir oğlum var evet, ve gelin adayını ya da kız arkadaşını bana tanıştırmaya getirdiğinde benim o insan hakkındaki fikirlerim nerede kaldığı ya da nasıl yaşadığı gibi dar kalıplarla ve önyargıyla değerlendirilmeyecek emin olun...
Bir de ekleme yapayım; hayalimdeki kız çocuğu, kendi kararlarını verebilen, ayaklarının üzerinde durabilen biri olurdu. Ben doğruyu ve yanlışı öğretirim, ama onun doğruları nasıl olur belli bir yaştan sonra; onlara şekil veremem. Her birey akılla doğuyor ve onu kullanıyor. Bir de madem erdem oldu konumuz; sizin deyiminizle "tatlı gidip tatlı gelen" yani belli zamanlarda erkek arkadaşının evine girip çıkan kişi "erdemli" mi oluyor? Bunun garantisi var mı? Ya da sadece bu kriterle bu kararı verebilir misiniz?
Son düzenleme: