• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynimin, kızımın kıyafetlerini istemesi...

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
Arkadaşlar hemen konuya gireyim,benim üç buçuk aylık Kizim var,eltimde hamile.onunda kızı olacak.allah a şükür Kizim icin her şeyin en Guzel ve kalitelisini almaya çalışıyorum.ama kaynim
birkaç kere sizinkinin bizden önce olması çok işimize yaradı .biz bu eşyalara kıyafetlere bu kadar para vermezdik diyorlar.bazı kıyafetleri gördükçe aman bunu bize ayır diyor.şimdilik gülüp geçiştiriyorum.ama ben vermek zorunda miyim ya,saklamak ilerde kızıma vermek istiyorum,oyuncak bebeklerini giydirsin istiyorum,belki bir Kizim daha olacak,tabii vereceğim şeyler de olacak,ama ılla ona vermek zorunda miyim böyle emrivaki yaptikca hiçbir sey veresim gelmiyor

bunları sölerken alsanız iyi olur bana güvenmeyin ben bunları saklamayı düşünüyorum o yüzden bukadar güzellerini aldım özenle deyin ama sert bi şekidle değil şaka ile karışık sürekli bunu dile getirin...

alınganlık yapıyorsunuz bence, vermek istediklerinizi verirsiniz, istediklerinizi saklarsınız. laf olsun, muhabbet olsun diye söylüyor olabilir. buda mı dert allahaşkına:37:

benim de oğlum tek..2.olur olmaz bilmiyorum ama küçük kalan giysilerinin, hemen hemen çoğunu,
tanıdık tanımadık herkese veriyorum..
zenginmiyim,yoooo..
allah şükür..
kardeşimin çocuğu olsa öncelik onun olurdu..

birkaç tane verebilirsin gönlü olsun diye..
zorunda mısın elbette değil..ama ben verirdim..

merhaba
nasıl icerlenmissin:) tabiki vermek zorunda degilsin.
Ama cok ayıp boyle dolaylı konusmalar, imalar. seni boyle zor duruma sokuyorlar ve oldu bittiye getiriyorlar.
ya gulup gecip unutturacaksın. Yada lafın yeri geldiginde "şu da buda istiyor ama vermeye kıyamıyacagım galiba deyip" tatlı bir gulumseme ile sinyali cakıcaksın. Keske seni su mesele yuzunden burda bunları paylasmak zorunda bırakmasalardı.

Şekerim vala annemde ablamın ve benim eşyalarımızı saklamıştı. Ablam 29 ben 21 yaşındayız. Tabiki normal gündelik kıyafetleri vermiş birilerine sevaptır diye ama güzellere kıyamamızş saklamış. Ablamın kızı ablamın kıyafetlerini giymişti benim kıyafetlerimi de giymişti şimdi bazı eski kıyafetleri onun oyuncuk bebekleri giyiyor :1: Onunda çocuklarına ve benim çocuklarıma kalıcak kullanılamayacak derecesine gelene kadar kullanılır sonrada atılmaz tabi saklanır yine :34: Çok iyi anlıyorum seni, sende gündelik kıyafetlerinden verirsin canım beğendiklerini saklamak istiyorum dersin. Bu kadar basit ayrıca kimseye birşey vermek zorunda da değilsin. :128:

alınganlık yapıyorsunuz bence, vermek istediklerinizi verirsiniz, istediklerinizi saklarsınız. laf olsun, muhabbet olsun diye söylüyor olabilir. buda mı dert allahaşkına:37:

ya hemen kızıyorsunuz bu da mı dert diyerek .............
sürekli paylaşımda bulunduğum samimi bi insan olsa kafaya takmam belki de...ama öyle aman aman bi samimiyetimiz yok.hem de şaka olması bile beni rahatsız ederdi ki kaynım özellikle eşimin yanında ciddi diyor...
ve ben vermem demiyorum zaten. bana ne sekilde olursa olsun ima ,emrivaki yapılması hoşuma gitmiyor.
sonucta herkesin kişiliği farklı

Arkadaşlar hemen konuya gireyim,benim üç buçuk aylık Kizim var,eltimde hamile.onunda kızı olacak.allah a şükür Kizim icin her şeyin en Guzel ve kalitelisini almaya çalışıyorum.ama kaynim
birkaç kere sizinkinin bizden önce olması çok işimize yaradı .biz bu eşyalara kıyafetlere bu kadar para vermezdik diyorlar.bazı kıyafetleri gördükçe aman bunu bize ayır diyor.şimdilik gülüp geçiştiriyorum.ama ben vermek zorunda miyim ya,saklamak ilerde kızıma vermek istiyorum,oyuncak bebeklerini giydirsin istiyorum,belki bir Kizim daha olacak,tabii vereceğim şeyler de olacak,ama ılla ona vermek zorunda miyim böyle emrivaki yaptikca hiçbir sey veresim gelmiyor

Haklısınız , emrivaki yapmamaları lazım mesela benim annem de saklamış benim en güzel tulumlarımı şimdi et bebeklerime giydirdim vitrinimi süsledim onlar da benim kızıma kalıcak. Bu böyledir. Sadece kıyafetler de değil oyuncaklarda öyledir. Hiçbir bebeğimi sevdiğim hiçbir bebeğimi kimseye vermedim verdiklerimi mahvettiler bendekileri saklıyorum tertemiz mis gibi et bebekler onlara kendi küçüklük kıyafetlerimi giydirdim, benden de kızıma kalsın siz de öyle yapın bence inanın manevi yönden çok güzel bişey.

bana da ablam çocuğunun küçülmüşlerini verdi.oğluma aldıklarım 2-3 takımı geçmez.:1: onlardan da durumumuz iyi ama 2 ay giyeceği şeye niye para vereyim ki.ev aldık Allah'a şükür diyorum ki onlara "sizin verdiğiniz kıyafetler olmasa biz ev falan alamazdık :1:" siz de istediklerinizi verin istemediklerinizi vermeyin.silah zoruyla almaya kalkmazlar herhalde.:104:

Ben de annem de aynı düşünmekteyiz.
Benim çok az giysim var bebekliğimden.
Gerçi kaynınızın öyle alenen istemesi ayıp kaçıyor ama bir istisna mevcut:
Zamanında bir tanıdığımız anneme rica etmiş giysilerimi saklaması için.Durumları iyi değilmiş,annem de vermiş birçoğunu.
Bebeklerimden sadece bir tanesinde eski bir tulumum var.
İnsiyatifinize kalmış ister verirsiniz ister saklarsınız.
Annem bir de şöyle düşünüyor artık bebeklere hırka giydirilmediğini gözlemlemiş.
Halbuki benim sadece hırkalarım duruyor şu an.Ki 90 doğumluyum 20 yılda bile değişen birçok şey var.
Kimbilir torununuza kadar neler değişir?

Aslında ben sizi çok iyi anlıyorum. Bazen dert edilmeyecek bu tür şeyler, karşınızdaki kişilerin yüzsüzlüğü, patavatsızlığı yüzünden insanı sıkıp, dert ettirebiliyor kendine. Belki normalde hiç önemsemeyeceksiniz, hatta kendiniz onların bebeği doğduktan sonra belki vermek isteyeceksiniz. Ama onlar bu şekilde yapıp sizi mecbur hissettirdikleri için canınız sıkılıyor, kafanıza takıyorsunuz, vereceğiniz varsa da vermek istemiyorsunuz.

hepsini saklaayacağınızı zannetmiyorum.anısı olanlar ya da çok güzel olan birkaç parçayı ayırıp geri kalanını verin gitsin derim ben. sizin bebeğiniz biraz büyüdüğünde kıyafetlerini başka bir miniğin üzerinde görmek mutlu etmez mi sizi? eğer ben illa ki şunu istiyorum derlerse de olmaz,anısı var,saklyacağım onu dersiniz.mesela;onu annenesi almıştı gibi birşey söyler geçersiniz.

Size emrivaki yapması hoşunuza gitmemiş haklısınız.Siz hangi kıyafetleri vermek istiyorsanız onları verirsiniz.Saklamak istediklerinizide saklarsınız.:34:

hepsini saklaayacağınızı zannetmiyorum.anısı olanlar ya da çok güzel olan birkaç parçayı ayırıp geri kalanını verin gitsin derim ben. sizin bebeğiniz biraz büyüdüğünde kıyafetlerini başka bir miniğin üzerinde görmek mutlu etmez mi sizi? eğer ben illa ki şunu istiyorum derlerse de olmaz,anısı var,saklyacağım onu dersiniz.mesela;onu annenesi almıştı gibi birşey söyler geçersiniz.

ben birkaç tanesini ayırdım..dediğin gibi anısı olanlar ve çok yakıştırdıklarım..
bi de bunları muhafaza edicek yer derdi var..küçük gelen giysileri saklamaktan şu anda giydiklerine yer kalmıyor..
baza, dolap her yer doluyor..stokla stokla nereye kadar..
örn.yaz sezonundan çıkınca hemen küçülenleri ayırıyorum,çorapları bile, eskimiyor çünkü..
kuzene ,annemin bir komşusuna,hatta en çok ta ,çiçek satan roman hatunlara götürüp veriyorum,daha iyi...

kaynınız kızının kıyafetlerinin çetelesini tutmuyor ya.birkaçtane verirsiniz geçiştirirsiniz.bu dertmi diyenler de doğru söylüyorlar fakat.insan karşısındaki insana içtn içe sinir oluyor ne kadar zorlasa da tavırlarından ötürü sevemiyorsa en ufak şeyleri bile batabiliyor.bu açıdan çok haklısınız anlarım sizi:34::34:

Back
X