• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynimin, kızımın kıyafetlerini istemesi...

ben birkaç tanesini ayırdım..dediğin gibi anısı olanlar ve çok yakıştırdıklarım..
bi de bunları muhafaza edicek yer derdi var..küçük gelen giysileri saklamaktan şu anda giydiklerine yer kalmıyor..
baza, dolap her yer doluyor..stokla stokla nereye kadar..
örn.yaz sezonundan çıkınca hemen küçülenleri ayırıyorum,çorapları bile, eskimiyor çünkü..
kuzene ,annemin bir komşusuna,hatta en çok ta ,çiçek satan roman hatunlara götürüp veriyorum,daha iyi...

canım aynı fikirdeyim seninle:7:
yakın akrabam örneğin eşimin erkek kardeşi yada kızkardeşi böyle bir şey söylese..giydirmediklerimden birazpnı ayırır veririm..ne yapıcaksın kırmamak adına biraz fedakarlık yapmak gerek tabiki herşeyi sınırında yapmayı severim ketum asla değilimdir..ama ne gerektiğinden fazla..nede gereğinden az..:34:

Arkadaşlar hemen konuya gireyim,benim üç buçuk aylık Kizim var,eltimde hamile.onunda kızı olacak.allah a şükür Kizim icin her şeyin en Guzel ve kalitelisini almaya çalışıyorum.ama kaynim
birkaç kere sizinkinin bizden önce olması çok işimize yaradı .biz bu eşyalara kıyafetlere bu kadar para vermezdik diyorlar.bazı kıyafetleri gördükçe aman bunu bize ayır diyor.şimdilik gülüp geçiştiriyorum.ama ben vermek zorunda miyim ya,saklamak ilerde kızıma vermek istiyorum,oyuncak bebeklerini giydirsin istiyorum,belki bir Kizim daha olacak,tabii vereceğim şeyler de olacak,ama ılla ona vermek zorunda miyim böyle emrivaki yaptikca hiçbir sey veresim gelmiyor

Siz zaten kendı gönlunuzden kopanı verıceksınız bellıkı
ama boyle uyanıklık yapar gibi , dalga gecer gb yapılan konuşmalar sızı sıkmış ve dusuncelerınızı değiştimiş..
yazdıgınız cumleden ben kaynınızın '' oh ıyı oldu bızım yapacağımız masrafı sız yaptınız sızın bebeğe gıyer sonrada nasıla bızımkı gıyer '' mantıgında oldugunu cıkardım..
Yanı bıraz ustunuzde gecınme olucak gibi ..
sanırım sızde bunu sezdıgınız ıcın canınızı sıktı .

konu sahibinin bebeği daha 3,5 aylıkmış..
büyüsün bebek,küçülen giysiler çoğalmaya başlayınca zaten kendiliğinden verecektir..
6 ayda ayak numarası değişiyor..ayakkabısından kabanına yazlık kışlık..battaniye ıvız zıvır..doluyor etraf..

oğlumun bebek karyolasının yatağı var mesela, kime versem diye içimi dürtüp duruyor..
belki 2.yi :49:yaparım:emir_bebek:, yeniden yatak almıyım yaa diyorum:27:

bazen insanın akıl danışmaya ihtiyacı olabliyor..objektif olamayabiliyor..onedenle konu açmak iyi fikir..

Hamilelik hassaslığı tabii. :) Tabiiki vermek zorunda değilsiniz.. Ama versenizde daha güzel olur.

Söyledikleri zaman, hatıra olarak, ya da nasipse diğer kızınıza ayıracağınız eşyaları-giysileri söylersiniz.Onlarda bilir, ona göre ister.

hiç tanımadığımız insanlara bile kullanmadığımız eşyaları veriyoruz.elbette saklayacağınız giyusiler ve eşyalar vardır ama hepsini saklayamayız.vereceklerimizi başkalarına vereceğimize eltinin çocuğuna vermenin ne sakıncası olabilir:34:

verme zorla alamazlar ya..caniniz nasil isterse buna kafanizi takmayain..benim kizimada esimin arkadasinin hanimi bircok seyini verdi cok memnun olduk ama eminim bircok seyide saklamistir.bende mesela kizimin bazi seylerini verebilirim ama bazilarini asla..cok kaliteli ve annemden ablamdan hediyeler var onlar giydirmeye bile kiyamazken :() birde ayrica burda herkes kullanilmis aliyor bebek kiyafetlerini bende satmayi düsünüyorum ..bak mesela kizimin yattigi besigi aldim burdan kullanilmis guzel bir aileden sonra benim kizim kullandi 2 buyuk ay sonrada baska aileye sattim onlarda belki baskalarina..tabi burasi farkli burda bebek esyalari inanilmaz pahali ve herkes kullanilmis mal alip satiyor ebay diye birsey var :()

Son düzenleme:
verin ya ne olacak bi daha bebeğiniz ne zaman olacak belli değil. tabikide saklayacağınız giysiler olacaktır ama içlerinden eleme yapabilirsiniz. kaynınızın yüzsüzlük derecesine varan durumu sizi rahatsız etmiş anladığım kadarıyla ama boşverin takılmayın hamile hamile buna da üzülmeyin

herkesin derdi kendine göre değişiktir.. illa dert olması için eşinin aldatması, kaynanasının eziyeti, ailesinde şiddet vs. olması gerekmiyor! bir insanın canını ne sıkarsa o ona dert olur... paylaşmak isterse de paylaşır...

ben olsam ben de sinir olurdum.. sonuçta ilk göz ağrısı ne heveslerle alınmış.. tabi ki bir kaç parça birşey verirsiniz bunda zaten şüphem yok.. o nedenle kafanıza takmayın derim.. şakayla karışık birşeyler ima edebilirsiniz.. " ben olmasaydım napıcaktınız o zaman " gibi.. özellikle şunu ver bunu ver demezler sanırım.. lakin derler ise çok beğenerek aldığınızı anısı olduğunu söyler ben zaten sana bunları ayırdım derseniz üstelemeyecektir..

ben senin sıkıntını anladım canım bana da emrivaki yapılması rica etmek yerine mecburmuşum gibi birşey istenmesi beni de sinir eder ama böyle boş konuşmayı seven çok insan var maalesef.sen boşver üstünde durma.canının istediğini ver gerisini de hatıra diye kaldıracağım veremem dersin zorla alacak hali yok nasılsa

insanların rahatlığı hep şaşırtıyo beni. benim 6 aylık bi oğlum var, ablamın da 2buçuk yaşında bir oğlu var, ben ona bile daha bi kere şu kıyafeti, oyuncağı bana verir misin demedim. ikinciyi düşünür ona saklamak ister diye ki öyle zaten. bence bu konuda onunla muhattap olmak zorunda değilsin, küçülenleri paketle paketle kaldır. sorarsa da ikinciye saklıyorum ben onları dersin. ayrıca da insanın ihtiyacı olabilir ama bu kadar da siz enayisiniz aldınız, biz uyanığız almıcaz sizinkilerden geçinicez diye açık açık da söylenmez ki ayıp denen bişey var. vereceğim varsa da vermem ben.

Arkadaşlar hemen konuya gireyim,benim üç buçuk aylık Kizim var,eltimde hamile.onunda kızı olacak.allah a şükür Kizim icin her şeyin en Guzel ve kalitelisini almaya çalışıyorum.ama kaynim
birkaç kere sizinkinin bizden önce olması çok işimize yaradı .biz bu eşyalara kıyafetlere bu kadar para vermezdik diyorlar.bazı kıyafetleri gördükçe aman bunu bize ayır diyor.şimdilik gülüp geçiştiriyorum.ama ben vermek zorunda miyim ya,saklamak ilerde kızıma vermek istiyorum,oyuncak bebeklerini giydirsin istiyorum,belki bir Kizim daha olacak,tabii vereceğim şeyler de olacak,ama ılla ona vermek zorunda miyim böyle emrivaki yaptikca hiçbir sey veresim gelmiyor

sahsen cook cook sevdiklerini ayiririm ama digerleri evde yer kaplamaktan baska bisey degil veririm eltime gorumceme
kurumlara veriyorum bazende
sende oyle yap kafaya takacak bisey deil cnm
heralde seklini rengini hatirlayip su vardi nerde demeyecek okdarda olmaz artik

eğer kaynınız size ne ile hitap ediosa sizinkide kız bizimkide sorun olmazsa kıyafetlerden verirmisin dese seve seve verirsiniz anladıgım kadaryla sorun size emrivaki yapılması

Back
X