Kaynımın Rahatlığı

liseden sonra nerdeyse hic aileme yuk olmadim..yazin teksil fabrikasinda işçi olarak calistim kisin ozel ders verdim. okul bitti alanim dardi 2. universite yi orgun okudum 2. ogretim.olarak. gunduz calistim aksam.okudum. hic de isi birakayim.okuyayim demedim. asla diyemezdim zaten okulu bitmis birinin illa calismasi gerekir diye dusundugumden.

28 yasinda koca.kazik.kadar adami herkes el bebek gul bebek yapiyor cok ilginc..hadi annesi kiyamaz edemez. esinizin de bohle yapmasi sacma. sizin.buna musaade etmesiniz cok asiri sacma. asla asla izin vermezdim.

herseyden once butun aile ona kotuluk ediyor zaten..asla ev gecindirmeyi ogrenemeyecek . ilerde esiyle de cok sorun yasar

ek olarak elefondan yazdigimdan kotu yazdim. kusura bakmayin :)

O tableti aldığı gibi fırlatır atarım.

Kusura bakmayın ama 5liranın hesabını yapıyosunuz o kardeşine 2000liralık gereksiz hediyeler peşinde.

Kaç yaşında hala ünide? Arkasını toplayan olduğu sürecede ne o okul biter ne o adam çalışır. Ne okuyo kendisi mezun olsa 0 tecrübeyle iş bulabilicek bi bölüm mü?
İş bulamaz bence 30 yaşında hiç çalışmadan sonrada kpss giricem der sonrada olmuyo yaşım geçti almıyolar der hep yatar.

Eşin sana bakmak zorunda yük falan olmuyosun sen kısmasan o kime yardım edebilir kimseye bundan sonra bol bol harca o tabletide aldırma.

Tebrik ederim. Süpersin
Bu zamana kadar giden parayı hep babam yetemedigi için gönderdim diyordu. Yok para gitmesin diye doğalgaz yakmıyormuş falan hep bir bahane vardı ama tablet olayı zirve oldu artık.

Ben olsam ben 5 liranın hesabını yaparken kardeşine bu kadar pahalı bir şey alamazsın derdim net olarak.

Mümkün Kılıcı

"Çocuğum çikolata yiyor, engel olamıyorum. Çocuğum saatlerce televizyon izliyor, ne yapayım"lar zamanla çocuğum bilgisayarın başından kalkmıyor, çocuğum okula gitmiyor, çocuğum 30 yaşında, hala bizimle yaşıyor ve iş aramıyora dönüşüyor. Bu da neredeyse her zaman erkek çocuklara oluyor. Sebebi neredeyse her zaman aile.

Çocuğunuzun yaptığı ve yapmadığı pek çok şeyi kendi başına yapması mümkün değil. Bunları yapabilmek için sizin kaynaklarınıza ve yardımınıza ihtiyacı var. Bağımlı insanların bağımlılıklarını devam ettirebilmesi için gerekli kaynak ve yardımı sağlayanlara psikolojide mümkün kılıcı deniliyor. Siz de bir mümkün kılıcı olabilir misiniz?

Çocuğunuz bilgisayarın başından kalkmıyorsa ve dışarı çıkamayacak denli bağımlı hale geldiyse, bunun sorumlusu anne-babasıdır. Bu sorun nedeniyle ağlayan birden fazla aile gördüm. Hepsine çok basit bir çözüm önerdim. Evden interneti kestirin. Hepsi şok içinde, sanki çocuğunuzu öldürüp çöpe atın demişim gibi baktı bana. Başka bir tavsiye ya da yorum yapmam mümkün değil. Çocuğunuz internet bağımlısı ise, interneti kesin, telefonuna veri planı almayın. Ölmez.

Çocuğum çok para harcıyor diyen birine de, bu sefer içimden, “verme” dedim. Çözümü daha basit bir problem düşünemiyorum. 40 yaşında hala ailesinden gelen parayla yaşayan insanlar dolu. Aile desteği ile bir ömür boyu sürecek mümkün kılıcılığı karıştırmayın.

Çocuğunuzun hayatını kaybetmekten daha çok korktuğunuz şey, onun bağımlılığına müdahale ettiğinizde size saldırması. Bu hoş bir şey değil, haklısınız. Ama bağımlılık çok ciddi bir sorundur. Ve çözmek için bir çaba göstermeseniz bile, en azından sorunun parçası olmayı reddedin. Çocuğu uyuşturucu bağımlısı pek çok aile de, çocuğun bu parayla uyuşturucu alacağını bilerek para vermeye devam eder. Kıyamazlar.

Siz bağımlılığa destek olmayı bırakırsanız, sorun pat diye çözülmez, ama ilk adım atılmış olur. Çocuk size saldıracaktır. Sizi suçlayacaktır. Bu belki fiziksel bir saldırıya dönüşebilir. Hayatınız alt üst olabilir. Bütün “sahte huzur”unuz yok olur. Hasır altı ettiğiniz pek çok sorun yüzeye çıkar. Belki konu komşuya rezil olursunuz. Bunlara hazırlanın ve adımınızı atın. Atın. Birkaç ay, birkaç sene çok büyük zorluklarla baş etmeniz gerekebilir, ama çocuğunuzu kurtarmak için bu ödenmesi gereken bir bedeldir. Çocuğunuzun mümkün kılıcısı olmayın.

Aysuda Kolemen

Valla 30'una merdiven dayamış koca herif siz niye hala uğraşıyorsunuz? Onun yaşındakiler 3 çocuk okutup büyütüyorlar. Anası oğluşuna kıyamıyor ama oğluşu anasına çok güzel kıyıyor.

Demek ki bundan sonra 5 liranin hesabinı yapmayin.Çok harcayin ki tablet borcuna parasi kalmasin.Harcayin gitsin.Yoksa harcayacak yer bulur böyle.Avucunuzdaki 5 liranın şıngırtısı ve sinir harbiyle baş başa kalmayın.

Haftasonundan beri bu konu beni sınır ediyordu. Paylaşınca rahatladım. Eşim eve geldiğinden beri konusu açılsın diye bekliyorum. Pat diye konuyu açsam yine kurulup kurulup gelmişsin diyecek.

Yegenim 22 yasinda son sinifta bu yil mezun olacak.kiz arkadasiyla ev tutmuslar.bize sormadi bile nedenmi kendi kazaniyor ya ondan bu asalaklik nedir anlamiyorum ben.sakince anlatin almasin gunah

Bazı konular kavgayla çözülecekse güzel güzel konuşmak zamn kaybı:)

Millet ne guzel isini goturuyor ya.birde farkediyorum hep kayinlar akilli yani hic benim esim cok akilli kaynim saf diyeni gormedim hep kelekler bize gelmis akillilar millete dusmus ya. Sen yine iyi bir tablet diyorsun bizimki biraksam 45 milyarlik arabayi abisine verecek.ne olmus abimdir bir arabanin lafimi olur diyo.sen tablet olayini kendini kotu etmeden bi sekilde aldirma arkadasim....

Beterin beteri varmış bizimki de tabletle başlayıp arabayla devam etmez inşallah

asil rahat kocan sen kisarsan oyle olur

Bu arada o bir ay gelip sizde kalması eşinizin ona şöförlük yaptırması vs. tamamen kaynınızın gelip sizde kalıp o sürede altında araba olup gezip tozmak istemesi ile ilgili. Eşiniz gönlünüz hoş olsun diye öyle konuşmuş. O talep kaynınızdan gelmiştir. Bir de bir ay ona bakıp hizmet edeceksiniz. O da bütün gün arabanızla gezip benzin yiyecek, harçlığı da sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…