Kaynımın sürekli bize gelmek istemesi

10 gün neyiniz kısıtlanıyor olabilir ki.en fazla donla gezmezsiniz evde o kadar..hani aylarca kalsa haklısınız derim de,bu tahammülsüzlüğü anlamıyorum..
Doğum yapmış bir kadının isterse donla istemezse de donsuz gezmek hakkı diye düşünüyorum
Bu dönemde kadına destek olmayan bir zahmet köstek de olmasın en ufak sıkıntı sütünün azalmasına neden olacağı icin bebeğin mama ile beslenmesine bile yol açar ben Bebeğimi kaynim rahat rahat 10 gün takılsin diye mama ile beslemem böyle bir sonuca yol açacak ortam da yaratmam yaratilirsa da konu sahibi gibi aşırı mutsuz olup cozmek icin careler arardim

Doğum yapmış bir kadının isterse donla istemezse de donsuz gezmek hakkı diye düşünüyorum
Bu dönemde kadına destek olmayan bir zahmet köstek de olmasın en ufak sıkıntı sütünün azalmasına neden olacağı icin bebeğin mama ile beslenmesine bile yol açar ben Bebeğimi kaynim rahat rahat 10 gün takılsin diye mama ile beslemem böyle bir sonuca yol açacak ortam da yaratmam yaratilirsa da konu sahibi gibi aşırı mutsuz olup cozmek icin careler arardim
daha önce de yazdım zaten,yeni doğum yaptığında 10 gün kalması doğru olmamış diye.bunu da kv veya eşin düüşünmesi gerekirdi.
ama loğusalıktan çıkmış artık konu sahibi.sıkıntı yapacak biri de yok bana göre. kendi kendine takılan rahatsızlık vermeyen genç bir çocuk var ortada.
bir de doğum emzirme falan işlerini bazen çok büyüttüğümüzü düşünüyorum.emizriyoruz diye misafir de mi gelmesin,dışarı da mı çıkmayalaım,hiç bir sıkıntımız da mı olmasın..hayatı neden olduğu gibi kabul edemiyoruz ki.
edit:süt kesecek kadar falan sıkıntı görmüyorum ortada.

daha önce de yazdım zaten,yeni doğum yaptığında 10 gün kalması doğru olmamış diye.bunu da kv veya eşin düüşünmesi gerekirdi.
ama loğusalıktan çıkmış artık konu sahibi.sıkıntı yapacak biri de yok bana göre. kendi kendine takılan rahatsızlık vermeyen genç bir çocuk var ortada.
bir de doğum emzirme falan işlerini bazen çok büyüttüğümüzü düşünüyorum.emizriyoruz diye misafir de mi gelmesin,dışarı da mı çıkmayalaım,hiç bir sıkıntımız da mı olmasın..hayatı neden olduğu gibi kabul edemiyoruz ki.
Ben doğum ve Emzirme işinin olağanüstü guzellikte ve anne ile bebeği arasında olan doğal bir durum olarak görüyorum şimdi bu doğal durum hali dışarıdan herhangi bir müdahale ile bozulmamali mesela ben 40 gün olan lohusa durumunu anlatmis olsam da evde kendimi huzursuz edecek herhangi birini istemem mesela bebek huzursuz ve ancak gezerek emmek istiyor diyelim ben Hamster gibi sadece yatak odasında mi bir gogsum açıkta sicaktan bunalmis şekilde gezicem vs vs.
Neyse konu sahibi sana kolaylıklar diliyorum umarım esin seni anlar ve konuya en kisa zamanda çözüm bulursun zira kendimi senin yerine koydum ben bunaldim resmen

Bence eşiniz kardeşinden daha tuhaf. Niye erken uyanırsan beni uyandır diyor ki. Çocuğu odanıza davet etmiş resmen. Kocanla konuşmadan çözemezsin bu işleri. Ama kelimelerini dikkatli seç. İçimden bir ses kocanın seni haklıyken haksız konuma koyabilecek yapıda olduğunu söylüyor.
Aynen öyle kendini hemen hakli cıkartır. O yuzden dogru kelineleri bulup söylemem lazm.

Adam nasıl desin kardeşine gelme eve diye.
Zaten arada sırada geliyormuş. Öyle sürekli gelme durumu yok anladığım kadarı ile.

Ben butun mesajlari okumadim yorumlarida... konuyu gecen gun okumustum.
Sakinca yok diye yazmissiniz o yuzden sizin mesaji alinti yaptim kusura bakmayin.

Konu sahibinin yazdigina gore gercektende sık ve surekli gelmek isteyen bir kayin. Scikcasi ben olsam bende rahatsiz olurum.
Ben kapaliyim. Cok sicak bir memlekette yasiyorum. Gecen yaz kaynim ve ailesi geldi.
Kloma yok vantilator yom durdugum yerde yarim saat icinde sular icinde kalabildigim yerde yasiyorum. Kaynim var diye uzun kollu basortulu gezmesi bana cok zor gelmisti. Kaynimin varligindan asla rahatsiz olmadim sadece sicakta bana verdigi sıkıntı beni rahatsiz etti.
Ama o arkadasin akyni gibi neredeyse bizle yasamak istedigi gibi yasamak istese istemem yani. Birisi olduğunda evde rahat gezemiyorsun (giyim itibari ile) ben kocamla cok asiri sakalasan biriyiz onun yaninda okadar yapamazsin. Kisinda olsa yaxinda olsa. Rahat giyinirim. Heleki yazin tabiri caizse don gomlek.
Ee kadin birde dogum yapmış. Logusa yada degil. Bebek agladi. Iceride genc var aman bi ustume ceki duzen vereyim demesi... vs. Vs..
Ha senede bir gelir bir muddet kalir gider eyvallah. Ama onun niyeti besbelli ki, burda kal gitme, demelerini beklemek.

Ben istemem yani.

Merhaba kizlar direk konuya giriyorum biraz uzun olcak kussura bakmayn. Biz eskisehir esimn ailesi ankrada yasiyo
1 yıllik evliyim. Evliligimn 1. Ayinda esimin erkek kardesi 17 yasinda 15 gunluge bize kalmaya geldi. Daha biz yeni evliyiz senin ne isin var hadi sen anlamiyosnda annendemi söylemiyo sana oglum yeni evliler gitme diye. Evet kizlar burdan ona sinir olmalarim basladi. Esim 12 saat calisiyo ben sabahtan aksama kadar onunla oturuyorm ve erkek cocuk konuscak biseyde bulamiyorz kös kös aksama kadar oturuyoz. Neyse bu 15 gun kaldi bende sabrettim gitti sonrasnda dogum yaptm dogurdugum gun zıplams ordan ben eskisehire gitcm yegenimi görcem diye. Len senin ne isin var ben yeni dogurmusum gelip napican ordan bidaha sinir oldum ona allahtan kv getirmems param yok 1 bilet daha alamam diye. Neyse sonrasinda kv 1 gun kaldi gitti ordan kaynm kvyle kavga ederms vay sen gittn gördunde ben görmedim bende gidicem diye neyse bu 3uncu geldi 1 gun kaldi gitti allahtan. Sonrasindada daha oglumn 40i cikmadan bidaha geldi bu sefer 10 gun kaldi. Ya ben logusa kadimn senin ne isin var kanamam var sutlerim akiyo rahat rahat dolanmak isticem evde onuda yapamiyorum rahatsiz oluyorm erkek cocuk sonucta 2.3 gun kal git 10gunde neyin nesi. Geliyo o baklonda oturuyo ben icerde cocugmla ilgileniyorm biseyde konustugu yok. Canim sıkılmıyomsn burda aksama kadar oturuyosn diyorm yok abla iyi burasi diyo ben asil ankarada sıkılıyorum diyo gel burda bizimle yasa dememizi bekliyi herlde hee fırsatta esime ben ankaradn cok sıkılıyorm diyo. Tabi orda rahat rahat sigra icemiyo annesi bilmiyo burda rahat rahat iciyo bisey istedginde esime söyluyo o alip geliyo annesinden istegnde param yok diye almiyoms. Burasi her konuda cok rahat diyio duyuro ben iyice sinir oluyorum. Simidi bi kac gune biz oraya gitcz 1 hafta kalmaya dönüste sizinle gelirim abi diyoms ben bunu duydm kac gundur sinir oluyorm esimede gelmesin diyemiyorm cunku kavga ederz. Simdi kizlar ben nasil bunun gelmemesini saglarim yardim edin bana.
Yazim hatalari yuzunden kussura bakmayn telefondan yaziyorum simdeden tesekkr ederim
Aheyy aheyyy :halay:
Canim benim de ayni dertlerim vardi, di'li gecmis zaman kullandim farkindaysan cunku kokunden cozdum sorunu, hem benim kaynim ayni sehirde ve 35 yasinda! Isten eve geliyorum evde oturuyor, haftasonu oluyor erkenden ariyor geliyorum diye birde evi otobusle 15 dk mesafede olmasina ragmen bizde kalirdi :KK34: hayatim kabusa donmustu, esime bazen soyluyordum bazen soyleyemiyordum, soyledigimde mutlaka kavga ederdik, neyse baktim sonu yok resti cektim, esim de konustu yaklasik 2,5 senedir ayni sehirde olmamiza ragmen gelmez ama gorusuruz yine de, birkac aile ferdinde yine ayni sorunlari yasadik yine ayni resti cektim yoksa dadanan gitmiyor :olamaz:

Yeğeninin görmek istemesi en doğal hakkı. Ben sadece buradaki tutumunuza kızdım. Onun dışında yok 10 gün, yok 15 gün kalması falan fena halde bunaltıcı. Ne yapın ne edin eşinizi kızdırmadan bunu söyleyin. Öyle şey mi olur yahu? Herkesin kendi evi var, barkı var.

Ben doğum ve Emzirme işinin olağanüstü guzellikte ve anne ile bebeği arasında olan doğal bir durum olarak görüyorum şimdi bu doğal durum hali dışarıdan herhangi bir müdahale ile bozulmamali mesela ben 40 gün olan lohusa durumunu anlatmis olsam da evde kendimi huzursuz edecek herhangi birini istemem mesela bebek huzursuz ve ancak gezerek emmek istiyor diyelim ben Hamster gibi sadece yatak odasında mi bir gogsum açıkta sicaktan bunalmis şekilde gezicem vs vs.
Neyse konu sahibi sana kolaylıklar diliyorum umarım esin seni anlar ve konuya en kisa zamanda çözüm bulursun zira kendimi senin yerine koydum ben bunaldim resmen
Beni anlamiza sevindim. I
Ben butun mesajlari okumadim yorumlarida... konuyu gecen gun okumustum.
Sakinca yok diye yazmissiniz o yuzden sizin mesaji alinti yaptim kusura bakmayin.

Konu sahibinin yazdigina gore gercektende sık ve surekli gelmek isteyen bir kayin. Scikcasi ben olsam bende rahatsiz olurum.
Ben kapaliyim. Cok sicak bir memlekette yasiyorum. Gecen yaz kaynim ve ailesi geldi.
Kloma yok vantilator yom durdugum yerde yarim saat icinde sular icinde kalabildigim yerde yasiyorum. Kaynim var diye uzun kollu basortulu gezmesi bana cok zor gelmisti. Kaynimin varligindan asla rahatsiz olmadim sadece sicakta bana verdigi sıkıntı beni rahatsiz etti.
Ama o arkadasin akyni gibi neredeyse bizle yasamak istedigi gibi yasamak istese istemem yani. Birisi olduğunda evde rahat gezemiyorsun (giyim itibari ile) ben kocamla cok asiri sakalasan biriyiz onun yaninda okadar yapamazsin. Kisinda olsa yaxinda olsa. Rahat giyinirim. Heleki yazin tabiri caizse don gomlek.
Ee kadin birde dogum yapmış. Logusa yada degil. Bebek agladi. Iceride genc var aman bi ustume ceki duzen vereyim demesi... vs. Vs..
Ha senede bir gelir bir muddet kalir gider eyvallah. Ama onun niyeti besbelli ki, burda kal gitme, demelerini beklemek.

Ben istemem yani.
Aynen tamd asizin düsündügnz gibi burda kal gitme dememizi bekliyo. Cünkü her geldigi zaman abisine ve bana ben ankaradan cok sıkılıyorum orasi cok sıkıcı burasi cok iyi cok rahat bilmemne diyo. Esimde yapcak bisey yok diyo. Yada cevap vermiyo. Ünw. Burayi düsünüyo Istesdigi bölüm 4 yıllık bide burayi kazanirsa vay halime.

Yeğeninin görmek istemesi en doğal hakkı. Ben sadece buradaki tutumunuza kızdım. Onun dışında yok 10 gün, yok 15 gün kalması falan fena halde bunaltıcı. Ne yapın ne edin eşinizi kızdırmadan bunu söyleyin. Öyle şey mi olur yahu? Herkesin kendi evi var, barkı var.
Tabikide yegenini görmesi en dogal hakki gelsin 2.3 gun görsün gitsn ona bende kızmam. Geldignde ne zaman canim isterse ozaman gitcem diyo. Oda oluyo sana 10 gun 15 gun. Bakin mesala esimn izninde 1.2 haftaya kadar ankaraya gitcz buyukler bebegi gorsun diye 1 hafta orda kalcaz yegenini görmus olcak. Ve bizimle geri dönmek istiyoms 1 hafta neyine yetmiyo daha geliyo bende ona kiziyorum. Geldigmde yine 1 hafta 10 kalcak. Napcam bilmiyorm..

Beni anlamiza sevindim. I

Aynen tamd asizin düsündügnz gibi burda kal gitme dememizi bekliyo. Cünkü her geldigi zaman abisine ve bana ben ankaradan cok sıkılıyorum orasi cok sıkıcı burasi cok iyi cok rahat bilmemne diyo. Esimde yapcak bisey yok diyo. Yada cevap vermiyo. Ünw. Burayi düsünüyo Istesdigi bölüm 4 yıllık bide burayi kazanirsa vay halime.
Valla olmaz boyle diyip tavrini koyacaksin.
Yada kaynin omdugunda istemesende biraz esine laubali davranacaksin. Esin kizarsada ne yapalim ben nezaman evimde dogal halimde olacagim dersin.
De yahi. Beni zaten bebekleyim sıkıntım yetiyor birde evde serbest gezemiyorum.
Muhtemelen evde sessiz otiyor sana ne zarari var diyecektir. Anlatamiyormuyum ben evimde serbest gezmek istiyorum. Belki sortla belki atletle belki afedersin kilotla gezicem. Kime ne?
Ay kendileri rahat ya karilarini dusunen adam yok.

Kv ye yuh harbiden
o halinden anlamadiysa kimse anlamaz
belki de hosuna gidiyo kadinin.
.
Bilemiyorm. Uzakta oldugumz icin huyunu suyunu bilmiyorm sadece telefnda konuyoruz gelirsede 2.3 ayda bir gelir 1.2 gun kalir gider o zamnda bana cok yakin sevecen davranir. Belkide kendi rahati icinde yolluyo olabilr bilmiyorm.

Valla olmaz boyle diyip tavrini koyacaksin.
Yada kaynin omdugunda istemesende biraz esine laubali davranacaksin. Esin kizarsada ne yapalim ben nezaman evimde dogal halimde olacagim dersin.
De yahi. Beni zaten bebekleyim sıkıntım yetiyor birde evde serbest gezemiyorum.
Muhtemelen evde sessiz otiyor sana ne zarari var diyecektir. Anlatamiyormuyum ben evimde serbest gezmek istiyorum. Belki sortla belki atletle belki afedersin kilotla gezicem. Kime ne?
Ay kendileri rahat ya karilarini dusunen adam yok.
Aynen öyle kendisi sabah cikiyo aksam geliyo kari naparsa yapsin. Düsünen yok..

Tabikide yegenini görmesi en dogal hakki gelsin 2.3 gun görsün gitsn ona bende kızmam. Geldignde ne zaman canim isterse ozaman gitcem diyo. Oda oluyo sana 10 gun 15 gun. Bakin mesala esimn izninde 1.2 haftaya kadar ankaraya gitcz buyukler bebegi gorsun diye 1 hafta orda kalcaz yegenini görmus olcak. Ve bizimle geri dönmek istiyoms 1 hafta neyine yetmiyo daha geliyo bende ona kiziyorum. Geldigmde yine 1 hafta 10 kalcak. Napcam bilmiyorm..

Olmadı eşinize sòyleyin. Çeksin kulağını. Ya da annesine kendi ağzından söylesin. Onlar da icabına baksın.

Canım bizim başka planlarımız var şimdi uygun değiliz diyeceksiniz bu kadar basit.
Kv deye çıtlatın durumu insansa biraz anlar herhalde zaten.
Bir de size mi gelmek istiyor abisi biletini gidiş dönüş alsın mesela hem fiyatı uygun olur hem de kafasına göre kalamaz bu da iyi bir çözüm.
Üniv.yi olur da orada kazanırsa da bi yurda kaydettirin sonra zaten arkadaşlarıyla falan eve çıkmak ister o malum kız arkadaş mevzuları falan.
Yani çözüm aslında basit siz zorlaştırmayın yeter ki sessiz kalmayın.

Bukadar büyütme canım, o da senin bir kardeşin sayılır ben olsam rahat rahat olurum rahatsız olursa zaten gider, hem merak etme biraz daha büyüse kendisi daha gelmek istemez

Back
X